29

nedjelja

siječanj

2012

Linić - osovina zla II

DOK NE SREDIMO HRVATSKU
Linić poručio: Viši PDV će dugo trajati!

Ne bi li bilo uputno ukinuti sve poreze da se građani srede ...



Linić propagandistički nastupa kao spasitelj; isti onaj što je prije 90-e spašavao jugoslaviju (od hrvata), što je 90. i 91. pomagao razoružati TO Hrvatske (pred sam početak rata) spašavajući Veliku Srbiju, što je 2000. pomagao vratiti predtuđmanovsko neraspolaganje suvernitetom spašavajući jugo-srbendere, što je 2011. naumio s 25 % (ako!) glasova vršiti temeljne promjene društvenog uređenja (iako je zastupnička demokracija a ne diktatura proletarijata) spašavajući socijalizam.
Uvijek je sve radio protiv Hrvata i Hrvatske
čini mi se da mu treba jM

nek daju sve i to odmah, obećali su!

MIMJ

28

subota

siječanj

2012

Razlozi

Ove (nove) treba suditi zbog izbjegavanja osnovnoškolskog obrazovanja. Obavezno je zbog nekog razloga, zar ne?

MIMJ

25

srijeda

siječanj

2012

(P)ovlaštenost

Najnovija kampanja kukuriku kokardaša izaziva zgražanje.

Nakon (25% glasova na izborima) izjava kako su dobili mandat za korjenite promjene (a za to im je bilo potrebno 50% plus jedan glas od ukupnog broja glasača, i time teško krše demokratske norme), sad propagiraju odgovornost državnih dužnosnika, uključujući sabornike za primanja i mirovine građanstva ...
Nisu li ti dužnosnici (kao predstavnici) trebali biti odgovorni za funkcioniranje zajedničkog interesa (koji više ne obuhvaća privredne subjekte).
Izlaskom iz socijalizma, država i državne funkcije kao i način upravljanja bitno su se promijenile (okrećući se demokratskim standardima razdvojenosti države od tržišta rada i tržišta roba (otklon od političke kontrole gospodarstva)).

Tko je ove (p)ovlastio ...?

MIMJ

22

nedjelja

siječanj

2012

EH!

EUx

Kratki osvrt na EU (prijem)

Tvrdnja: Hrvatska zbog nepostojanja moderne privrede nije sa sociološkog stajališta sposobna provesti formiranje nacije i uspostavu vlastite države.

Iz gospodarske snage se da očitati da je Hrvatska u AU bila u podređenom položaju jer su privredni (industrijski i bankarski potencijali) bili u rukama stranaca (nijemci, austrijanci, židovi, mađari, ...).
To je uvjetovalo političku neorganiziranost u modernom smislu, te izazvalo gubitak prigode 1918. u pogledu stvaranja hrvatske države.
Dolaskom Kraljevine Srbije, ta se nesposobnost gospodarskog oformljenja posvemašno umanjila.
Nastupanje socijalističke jugoslavije na ironičan je način (sa posve promašenim postavkama) potrošila entuzijazam ikakvog gospodarskog uzdizanja (socijalistička je privreda u svojim korijenima antiprivreda).

Tako gospodarski oslabljeni, bez pravih gospodarskih pokretača i ciljeva, sustigle su nas promjene potkraj 80-ih i početkom 90-ih, kad je zalaganjem ftuđmana i nekolicine, Hrvatska odlučila raskinuti s podređenim položajem u sfrjotu.
Ali, pod prijašnjim pritiskom i nasljeđem, uz rat, Hrvatska nije imala sposobnosti uspostaviti zrelo gospodarstvo koje bi potaklo sazrijevanje nacije i održanje (uspostavu) države. (Na znanje kukuriku vlasti koja želi "čisti početak". Odavno ste vi ukinuli sve čiste početke.)

Sad je jasno da je rat za osamostaljenje bio međukorak za udruženje u veću asocijaciju. Jasno je i to da je sociološki proces formiranja nacije bio ugrožen procesima jugoslavenizacije. Jasno je da je u ondašnjoj poziciji strah od EU bio manji od aktualne prijetnje velikosrpstva.
Sad je jasno da privatizaciju Hrvatske nitko nije krivo vodi. Sad je jasno što je tuđman postigao ...

Sociološki, trebalo je iskoristiti prigodu i pomaknuti vrlo tešku poziciju polufeudalne i okupirane zemlje korak naprijed ...
Samo ljubitelji istine reći će da je strateški bilo nužno donositi loše ili gore odluke.

Hrvatska je vječna (u začaranom krugu spletki, neznanja i izdaje; u vrtlogu moći koji joj uglavnom nije naklon)

21

subota

siječanj

2012

sdp (na audijenciji)

sdp nema veze (dajte nam sve, i to odmah - nećemo čekati! obećali ste ) njami
(pozdravlja vas boško buha)

16

ponedjeljak

siječanj

2012

"Genijalna teza"

"Genijalna teza" o pljački Hrvatske nakon osamostaljenja (kao da je osamostaljenje deklarativne naravi) svrstava teoretičare koji podupiru tu tezu u red žešćih neznalica i pokvarenjaka.

Naime, proturanje bušićevih pogleda (a tko je bušić?; niti jedne svoje orginalne teze nije imao već je pobrao neke od ideja na onom institutu na kojem je radio ... i poslužio kao mogući karizmatik za dano vrijeme) kao relevantnih ukazuje na pripremu (strah) od hrvatske samostalnosti u kojoj bi Hrvati dokazali da su bili okupirani u obje jugoslavije (i dokazali da su u obje jugoslavije popljačkani od srba, te tražili obeštećenje ...)

Ovako, prosrpski (serat*rski) sdp nastavlja tezu specijalnog rata i prikrivanja srpske okupacije i pljačke "genijalnom tezom" o pljački hrvatske u poraću (od hrvatskih domoljuba) ...
...

* vam ja * (na genijalnosti)
godina: MIMJ

Teza (203)

Teza da je HDZ zločinačka organizacija propagirana od onih što su, dok je HDZ oslobađao Hrvatsku skoro stoljetne srpske okupacije u potpunoj neimaštini i embargu, držali srpsku stranu i one druge Hrvate držali genocidnim (koji spremno (u)staše na stranu prosrba protiv HDZ-a) produkt je vražije kuhinje, ali će oni što su kusali to jelo vragu polagati račune.

Zaprepasti lakoća podlijeganja hrvatskog političkog korpusa tako neutemeljenim (i nelogičnim) tezama.
Da nije bilo HDZ-a ne bi bilo ni Hrvatske, ali ni ovih kritizera (jer bi ih sve pad socijalističkog bloka izbrisao sa lica zemlje)

Radna teza (901): Ne radite ništa.

Visoka cijena neovisnosti

Tko to tvrdi da je Hrvatska, prethodno popljačkana i sustavno pripremljena na kapitulacju, platila visoku cijenu svoje neovisnosti (Vijetnam je položio 3 milijuna života; sssr 21 milijun života, ...).
sdp-ovac koji je pobjegao u USA, a sad hoće biti premijer Hrvatske (on čak tvrdi da jest premijer).
Kampanja prosrba (ostatka turskih odnarođenih elemenata koji se priklanjaju svima samo ne matičnom narodu; ima tu neki poseban naboj zvan sram).
Zbog srama (i počesto krvavih posljedica) izdajnika, najčešće se trude odnemoći vlastiti narod i priklanjaju se svima samo ne domicilnoj većini.
Ima tu nešto i pragmatičnog, većina je uvijek na udaru jačih sila i najčešće biva u podređenom položaju.

Zaključak (Tvrdnja): Izdajnici su oportunisti i paraziti, skloni priklanjanju ali ne većini već pobjedicima. Njihova je budućnost upitna jer matični narod postepeno ovladava svojom sudbinom i postaje jači. Izdaja je kažnjiva.

Tvrdnje onih koji su pomagali pljačku i umanjivanje vojne (kao i gospodarske) moći hrvatske nacije kako je neovisnost skupo plaćena u proteklih 20 godina (aludirajući na tezu o pljački Hrvatske) ne znaju zbrajati i tako doći do ukupne sume koštanja borbe za slobodu i neovisnost.
Ali svesrdno nude povlačenje tužbe za genocid i ratne štete ...

Tko je tu lud? Marko Marulić? Ili je sadašnja garnitura uzurpatora vlasti zrela za iznenadno prijevremeno skidanje s vlasti?

MIMJ

14

subota

siječanj

2012

Najveće političke pogreške moderne Hrvatske

Tvrdnja 0-4: ustrajavanje na detuđmanizaciji Hrvatske i pretvaranju HDZ-a od pokreta u političku stranku su dvije najveće političke pogreške moderne Hrvatske.

HDZ (kao stranka u nastajanju)

Predsjednik HDZ-a treba biti ustaša, partizan, četnik, fašist, klerikalac, komunist, orjunaš, proleter, kmet, nepismen, međimurac, republikanac (dubrovački), stračevićanac, radićevac, ilirac, akademik, doktor (nauka), doktor (liječnik), samozvanac sa širokom podrškom narodnih masa, ...

P.S.
(i mora se otrgnuti joži manoliću; hdz-om ne smije upravljati joža ...)
Na znanje i ravnanje!

Turbo tito

Vodi se ostavinska rasprava za raspodjelu titove ostavštine. Hoću da mi vrate sve što mi je oduzeo prisiljavanjem na bezuvjetnu odanost i podršku (koju smo svi morali iskazivati voljenom vođi; koji je , opet, tom energijom plijenio pozornost po svijetu i dobivao poklone ...)
Hoću da mi vrate oduzetu nevinost.

08

nedjelja

siječanj

2012

Nametanje politike

Hrvatska mora zaustaviti politiku nametane politike ...

Izbori u HDZ-u (jak i gubitnički HDZ ne treba Hrvatima ...)

Predstojeći izbori u HDZ-u moraju napraviti značajan odmak od postuđmanovske ere (kadroviranja karijerista upravljanih manolićem izvana).

Vodstvo HDZ-a treba vratiti istinske tuđmanovske odlike stranke:borba za hrvatski suverenitet (ma koliko to smatrali politički promašenim), beskompromisnost i okrenutost svim staležima i regijama (zbog feudalnih ostataka hrvatska je politički rascjepkan na lokalne moćnike (nekad fudalne nositelje vlasti i društvenih kretanja)), te velika (pobjednička) osobina - POKRET.

HDZ jedino kao pokret (a ne stranka; iako je trenutno najjača hrvatska stranka) ima (nepotrošeni) mandat transformacije hrvatskog društva od okupiranog, porobljenog i popljačkanog u slobodno. U protivnom će tu zadaću morati preuzeti netko drugi!

Bez tih osobina, HDZ ili bilo koja druga hrvatska politička snaga gubit će (kroz 10 godina su naizgled poraženi prosrbi-jugoslaveni korak po korak anulirali i otklanjali učin tuđmana i tuđmanovskog HDZ-a: smanjivali su hrvatski suverenitet do zadnje farse kad s niti 1/4 biračkog tijela u zastupničkoj demokraciji srbenderi udaraju na hrvatske vrijednosti plaćene krvlju ...).

Pokret! Pokret! Hrvatska se braniti mora!

Ako HDZ ne odgovori izazovu (poslije tuđmanove smrti izgubili su sve izbore), Hrvati moraju žurno tražiti novu političku snagu za obranu svojih političkih intresa

Ne treba im jak, gubitnički HDZ (to je najgora moguća varijanta, prakticirana sa Stjepanom Radićem i njegovim HSS-om ...), a kome treba saznat ćemo nakon stranačkih izbora unutar HDZ-a

04

srijeda

siječanj

2012

Rimljanska notifikacija II

mIMJ (deminutiv; ista godina)

03

utorak

siječanj

2012

Rimljanska notifikacija

MIMJ (po rimljanskoj notifikacji čitaj: godina rođenja)

02

ponedjeljak

siječanj

2012

Grvati Hlupavi!

Promjene imena ministarstvima, najave (razglabanje) o porezima (povećane, i na nekretnine), agitiranje za promjene u HNS-u (nogometnom savezu), najava povlačenja tužbe za ratne štete i genocid, ...
kukurikavci su nespremni (osim za vraćanje jugoslavenstva)

Grvati Hlupavi!