29

srijeda

veljača

2012

Tko se u bosni ispričava ...

Milanovićevo ispričavanje u BiH me nagnalo na demistifikaciju još jednog političkog pravila.

Zašto su hrvatski "političar" često u državnoj posjeti Bih.(?) Da se ispričaju, ali nikad za ono što su počinili.
Što su to hrvatski "političari" učinili i trebali bi se ispričati bosansko-hercegovačkim građanima?
Redom, sudjelovali su u stvaranju i pripremanju okupacije BiH od strane srba, koji su toliko inferiorni da je trebalo stotinu godina lagati narod hrvatske i bosne i hercegovine, ne bi li srbi bili u mogućnosti ratnim nasiljem mijenjati demografsku i političku sliku Bosne i Hercegovine. Hrvatski komunisti, boljševici, sdp-ovci ... svejedno. Oni su pripremili i pripremaju bosnu i bosance za klanje.

Stalno ispričavanje za izričito hrvatsko uplitanje i hrvatske zločine je politički manevar zavaravanja i prikrivanja prave istine. Nitko se u politici ne bavi bezrazložno određenom tematikom. Količina isprika koju desetljećima socijalisti iz Hrvatske upućuju građanima BiH (samo bosne) upućuje na krvave ruke i nečistu savjest.

Tvrdnja: Hrvatska ljevica (ateistička, anacionalna (izrazito prosrpski orijentirana) i nesocijalna) već oko sto godina sudjeluje u pripremi BiH za srpski genocid (vojno i u svakom drugom pogledu). Sadašnje isprike josipovića, i zadnja milanovićeva upućene su protiv pok tuđmana koji je u BiH sudjelovao na kršćanskim načelima s humanitarnim nakanama i kap su koja je prelila čašu ... dužnost je svim moralnim osobama oštro i direktno optužiti te vjesnike rata i pokolja da su neželjeni u svom djelovanju .javascript:%20void(0);
SDP je đavolska stranka ... stranka krvnika, ubojica i lažaca. GamaD.
To što rade, jedino još u BH mogu raditi.

Dužnost im je ispričati se u bosni za četnička klanja u podrinju, neretvu, iseljavanje Hrvata iz bih u socijalističkoj jugoslaviji, rat 1992.-1995., srebrenicu i mnoga stratišta, podjelu bosne (jer su srbi htjeli republiku srpsku), ...
I danas sudjeluju optužbama u istim radnjama spram te bosne ... titova škola najsvirepijih i najpodlijih zločina (uz osmjeh). Eto, kako isprike otkrivaju zločince ...

Na znanje svim zainteresiranim ... (sdp je đavoljska partija koju intelektualci i politolozi moraju raskrinkati kao najveće zlo na ovim prostorima ... njihova je politika prouzročila stradanja i patnju generacijama i milijunima građana (kojim nije do njihovog zločinačkog nauka)).

na današnji dan, godina je ista (MIMJ)

28

utorak

veljača

2012

O odnosu Tuđman - Milošević (re-tuđmanizacija)

Iznova se servira teza o Tuđmanovom ratnom odnosu s Miloševićem. A da se ne iznose nove činjenice koje bi već iznijete (koje su nedostatne za donošenje zaključka o kompleksnosti tog odnosa) nadopunile novim spoznajama i mogućnošću donošenja istinskog zaključka o tom vremenu.

Svaki rat je dogovoren (jer se ne događa spontano .. ratuju vojske, organizirane i metodološki vođene).


U početku bijaše ... što ono u početku bijaše? Postojala je jedna vojska (jugoslavensko-srpska), a druga (hrvatska, suprostavljena) je bila u nastajanju. Usloženost odnosa dominantne vojske naspram vojske u nastajanju ocrtava odnos Tuđman - Milošević. Niti je Tuđman imao ikakav adut, niti je Milošević (??) imao razloga za dogovore ...
Ipak, dogovor je postojao!
(Milošević je imao razlog, do sad nenavođen, ..)

Postojanje dogovora se očituje u ustavnoj ravnopravnosti hrvatske republike, želji Tuđmana da sporazumno napusti Jugoslaviju i želji Miloševića da Tuđmana osokoli na vojno suprostavljanje u kojem bi hrvatski borci bili pobunjenici (protiv ustavom prihvaćene Jugoslavije) ... i osigura srpskoj strani još jednu vojnu pobjedu (protiv Hrvata).

I prije početka rata srbi su poticali ekstremiste na pobunu protiv Jugoslavije (pogotovo nakon titove smrti). Srbi su priželjkivali pobunu Hrvata, koju će vojno ugušiti (i provesti etničko čišćenje; kao što su i izveli na zaposjednutim teritorijima). Samo su se nadali da će ostati Jugoslavija, kao plašt zaštite za genocidne radnje. Nadali su se da će izvesti vojne operacije, bez sankcija i otpora, bez nastajanja nacionalnih vojski koje su sad jamac nacionalnih država.
Dakle, Tuđman je bio u nezavidnom položaju ... formalno ravnopravan je morao stupiti u ratno stanje (bez vojske i logistike), s pravnog stajališta u vrlo neizvjesnu avanturu, ...
Dogovoreni rat, ali ne onako kako se sugerira (od strane ex udbaških krugova koji su i dalje srpska služinčad).

Povodom filma autorskog dvojca Slađana Zarić i Filip Čolović: 'Tuđman i Milošević – dogovoreni rat?'


P.S.
Da nije bilo Tuđmana, srbi bi svakako iznjedrili nekog nezadovoljnika (stoga su se pripadnici skh-sdp povukli; da otvore prostor hrvatskoj pobuni, koju bi srbi vojno ugušili; sdp-ovci su uvijek bili srpska služinčad ... i danas) koji bi omogućio srpskoj vojnoj diktaturi da vojno obračuna (u vrijeme previranja u istočno-komunističkim zemljama) i učvrsti srpsku diktaturu ... danas, usčuvani od sudjelovanja u Domovinskom Ratu i pošteđeni u (mogućem) obračunu u Domovinskom Ratu, nastupaju s pozicije koja očigledno za milimetar nije odstupila od izdajničkog i petoklonaškog djelovanja ...

Zna se (sve) (re-tuđmanizacija)

27

ponedjeljak

veljača

2012

Kradeze III

HDZ je provodio politiku sve-hrvatske pomirbe. Tuđman je zaustavio provedbu likvidacija sa sastavljene liste. Da nije hdz-eovska politika ustrajavala na pomirbi, ovi današnji bi putovali za beograd, nizvodno Savom.


Trebalo ih je pomoriti (zbog pljačke i upropaštavanja Hrvatske, izdaje i petokolonaštva), poštedjeli ih a oni sad propovijedaju kako je HDZ upropastio i uništio Hrvatsku (pomilovani optužuju ...). Kradeze.

Obrat teza. Oni koji u bili prisiljeni goloruki i neorganizirani jurišati na vojno-akademski pripremljenu dobro opremljenu vojsku su ratni profiteri i zločinci, ali su i takvi manje opasni od ovih što grakću kradeze, kradeze (bože me sačuvaj od takve pameti).

Ili kako kradeze iznova optužuje srpsko-ruske ubojice manolića, lončara, boljkovca (i još neke) ...

26

nedjelja

veljača

2012

RTTL

RTtl u večeri dodjele Oscara pušta (srpski) film Hajde da se volimo 2 ...!??


Satan Panonski : Iza zida

Porezna reforma (+ kradeze (II))

Jedna crtica (tvrdnja) o poreznim nedoumicama.

U Hrvatskoj ne postoje poduzetnici. U tim okvirima većinu investicija pokreće država. Dakle, investitori su oni koji trebaju naplatiti poreze, a (veći) porezni obveznici služinčad (čitaj: državni (porezni) se novci investiraju i od tih novaca naplaćuje porez (a porez postaje državni novac) ali struktura odlučivanja i vlasništva upućuje da su i jedni i drugi u dogovoru nametnici nad ogromnim novcima koji cirkuliraju bez nadzora ...).

Medijska teza o "našim" koji su zadnjih 20 godina ustoličili taj model zanemaruju sociološko-ekonomsko-demografske teorije o nužnosti postojanja društvenog i gospodarskog organiziranja, a taj vid organizacije se temelji na demografskoj podlozi.
Dakle, tvrdnje o nastupu "naših" oslobađanjem od srba nema potvrdu u ozbiljnijim rasčlambama. HDZ nije kradeze (niti je krivac)...

Naše su pobili i protjerali, "naše" učili i dresirali, razvojno ostavili na stadiju kad nemamo znanja uočiti da tisuće milijardi kuna kontrolira uska interesna skupina ... (stručno upitna, moralno neupitna).

Zaključak: Nije korumpiranost uzrok, već posljedica ... posvemašnijeg propadanja hrvatskog društva (u zajednicama sa srbima nazvanim jugoslavije). Nužno je uočiti teški poremećaj društva, nesposobnog normalno funkcionirati (a ne ganjati 30-ak milijuna zagubljenih u poslovnim i političkim dogovorima ...) Onaj tko je promišljao ovu državu, zaračunao je posljedicu korupcije (koja je daleko manje štetna od pogubnosti jugoslavenskih ideja koja je djelom i uzrok sadašnje (benigne) korumpiranosti). Ali su vam se jugoslavi nametnuli tezom o korupciji i kradezeu ... oni će vas uputiti u nedostatak onih koje su prokazali i pobili, na nedostatak onih koje su protjerali , ... svakako! Utapanjem u poreznim reformama nastavljaju praksu zatupljivanja, koju su (linić svakako) provodili u jugoslaviji, (jer su teški id*oti, nesposobni konstruktivno sudjelovati, već samo zavaravati ...)

Proistekla tvrdnja iz tvrdnje o porezu nastavak je teme Kradeze (I) ...

25

subota

veljača

2012

Popularnost

U politici je popularnost višesložen pojam (koji obično o nekom ili nečemu laže).

Medijsko osporavanje popularnosti vlade, laže o prihvaćanju predizbornih medijskih prikaza ("pumpanja" popularnosti) stvarne prihvatljivosti današnje vlasti. O uključivanju u repozicioniranje položaja pojedinaca kroz medijsku podršku novim. Iako su ovi strukturno ološ(i) (u stručnom i moralnom pogledu).
Jednokratna prodaja medijske slike (medijski prostor je svakodnevno izložen objavama; uz uvjet novčanog nadoknađivanja).
Dakle popularnost i nepopularnost vlade istinito govori samo o medijima koji su (protivno istini i stanju nacije) pomagali vladi "pokrasti" izbore. O svemu ostalom laže ...
Mediji i medijski djelatnici snose odgovornost za stvaranje klime "promjena", propasti i popularnosti. Sadašnjim distanciranjem se nastoje oprati od svojih grijeha.Bezuspješno.

Jednom će se suočiti s odgovornošću za svoje prljave radnje ... i platiti punu cijenu svoje neljudskosti. (Tko bi za ateiste, prosrbe i komunjare glasao u Hrvatskoj?)

današnji dan, godina je ista (MIMJ)

24

petak

veljača

2012

Kradeze (I)

Sintagma Kradeze označava stoljetno raspolaganje Hrvatskom i hrvatskim interesima na štetu Hrvata i Hrvatske.

Odnarođeni elementi naroda/nacije u svom izdajničkom naletu puno su stoljeće rovarli (i sve radili) na štetu Hrvatske i hrvatskih interesa. Kako je Hrvatska bila okupirana za vrijeme Kraljevine, tako i za vrijeme Socijalističke Jugoslavije, političke slobode su dobivali upravo ti elementi. Antihrvatski.
Nastupom Republike Hrvatske, jedina politički (doduše, vrlo krivo) organizirana snaga su domaći izdajnici. Oni su bili jamstvo našeg krivog puta, naše propasti.
Uzročno, oni su jedini krivci ... Iako, koristeći naivne i častohlepne postuđmanovske hdz-eovce (prvenstveno gay-orijentiranog Ivu, ...) medijski nastoje podmesti uzroke nekom drugom.

Dvostruka je šteta prikriti pravog krivca i optužiti hrvatsku opciju.

Tako sintagma kradeze poprima novo značenje - sintagma za srbo-jugoslavensko razaranje (i svaljivanje krivice na žrtve).

Pretakanje bankarske i financijske moći iz Hrvatske u Srbiju 1918/19., orjunaško rastakanje, okupacija, podčinjen položaj u praskozorje Velikog rata, pomor i raseljavanje 1945., industrijsko rastakanje 1947., sputavanje demografsko-gospodarske obnove 1971., nepovoljan položaj u osvit međusobnog obračuna sa srbima i srbijom 1991., ...
Kradeze je sintagma za izdajničko skrivanje iza nečeg što je postojalo ali je krivo imenovano ...

Napomena: O kradezeu će još biti riječi ...

22

srijeda

veljača

2012

Miništar

Jovanović, samozvani miništar sporta, proziva Markovića (predsjednika HNS-a ...).

Kukurikavci, s ovim šarlatanom jovanovićem vraćaju jugoslavenske lige (ali što s njima radi petar skansi ... napada nogometnu utvrdu?).
Za račanove vlasti su krenuli s prvom regionalnom ligom (NLB, 2001.).


Politički, protivljenje hrvatskom potpunom distanciranju od tursko-ruske-francusko-englesko-sssrovske (pitaj boga čije) srbije.
Pod izlikom da samostalne lige ne mogu financijski poslovati. E, tu je kvaka!

Male lige ne mogu funkcionirati (bez državnih dotacija) jer je profesionalni sport na velika vrata, preko televizije, došao u naše domove. I promijenio oblik pasivnog sportskog doživljaja. Svakodnevno (preko sportskih kanala puna 24 sata) (vrhunski) sport je prisutan u našim domovima...
Tako su male lige podložne državnim dotacijama (i instrument su politike; jovanoviću na znanje ... FIFA i UEFA to brane ... dokaz je nedvosmislen).

Nažalost, iz poreznih obveza, moji novci nevoljko sudjeluju posredstvom miništra jovanovića u neželjenim srpsko-hrvatskim ligama.

Jedina liga koja ostvaruje dobitke, i dio je financijski uspješne profesionalne sportske priče, pod vodstvom je Markovića. Bez upliva sdp-ovih srbendera, ta liga neće u zajedničku (jugoslavensku) ligu. Jer samo nogometaši prvaka ostvaruju milijunske ugovore pri transferima. To što se Hrvatska davno odrekla odgoja i prodaje košarkaša (jer su srbi preko stankovića dominirali u toj igri) trebalo bi skansiju biti razlog da ne sudjeluje sa srbenderima u rastakanju sveg hrvatskog.

Hrvati neće ulagati u košarku, i nevoljko će stvarati zajedničku nogometnu ligu iz koje će teško ostvarivati milijunske transfere (zbog srpskih krađa i varanja).

Petru Skansiju na znanje.


Lynyrd Skynrd : Sweet Home Alabama (From "Sweet Home Alabama" DVD)

protiv srbendera, i šakom i kapom ....

21

utorak

veljača

2012

(Ne)jednakost

Svima jednako, ali prije meni!

(MIMJ)


Limp Bizkit : My Generation

13

ponedjeljak

veljača

2012

Saint Valentine's Day (ala wild)



The Pretenders : I'll stand by you (live)


Marilyn Manson : Tainted Love [Official Video]

12

nedjelja

veljača

2012

HDZ (kradljivci srca)

Tvrdnja (kradeze): Teret rata se raspodijelio na više generacija (jer to jedna generacija ne bi podnijela).


Proizlazi, sve optužbe na račun HDZ-ove tobožnje politike upropaštavanja i potkradanja Hrvatske je bezočna propaganda antihrvatske klike.
(Uz HDZ-ove stranačke izbore, koji trebaju polučiti odlučno rukovodstvo u borbi za hrvatske interese ...)

HDZ-ovci su kradljivci srca ... (ako ga još ima i kuca za Hrvatsku).

Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što!

Spa (I)

Salus Per Aquam (Ignis) ili Sanitas Per Aquam
Zdravlje kroz vodu (vatru)

(from Spa Zeeba)




Miroslav Škoro : Moja vilo


11

subota

veljača

2012

Dosta nam je socijalista!

Revolucionari, revolucija vam je evoluirala. (!?)

(Hoćemo sve, obećali su.)(Neka odu, što prije!)

MIMJ



Miroslav Škoro : Zbog tebe mi srce stade

10

petak

veljača

2012

Chiefs

Kaiser Chiefs: Ruby

05

nedjelja

veljača

2012

RTTL

RTtl pušta srpske filmove s tonom? ...

03

petak

veljača

2012

A moral?

Tvrdnja (akutna): Amoralno je biti moralan. (Povezano s moralizatorskim vratolomijama nove vlasti, koja očito nije spremna ...)

Tvrdnja (o spremnosti): Ova vlast nije spremna. (I to je amoralno.)

MIMJ

Tchaikovsky's : Waltz of the Flowers From Tchaikovsky's 'The Nutcracker Suite, Op. 71A', Excerpt from Disney's "Fantasia" (1940)

02

četvrtak

veljača

2012

Nominativ: tko što /radi/?

Tvrdnja (nominativna): Ova vlast (upitno je da li je to vlast ili uzurpatorska, nedemokratska nakupina seksualno isfrustriranih) povećava poreze i tako gura građane u porezne prijevare (i korupciju) da bi stvorili (iznova) platformu za prosrpsko (protuzakonito) djelovanje.

Obrazloženje: ekonomski stvarajući nered i prostor za van zakonske radnje stavljaju poduzetne u položaj političkih šutljivaca (čitaj: poznata hrvatska šutnja).
Model hrvatske šutnje uključivao je i van zakonske ekonomske aktivnosti koje su stvarali međustanje političke popustljivosti. Višestruko korištenje modela nametanja političke volje spada u djela urote. Nominalno. Ustavno.

Nominativ, s vokativ-lokativom: Oj, gdje!? ... u zemlji Hrvatskoj.


MIMJ


Johann Pachelbel : Canon In D Major