28

srijeda

ožujak

2012

Kradeze VIII

Ponašanje nove vlasti u razdoblju od prvih sto dana i kritike kako nisu proveli potrebne reforme iznova vraćaju pitanje predizbornih previranja i političke kampanje.

Svi koji su očekivali od nove vlasti značajne reforme ka boljem su u teškoj zabludi. Jer boljitak dolazi samo sa slobodom. Otklonom od jugoslavenske ideje koja je pogubna za Hrvate i Hrvatsku. Reforme koje odmiču od jugoslavenstva vode boljem ...

Povratak prosrpskih i projugoslavenskih snaga ima zadaću izvršiti korak nazad u ideološkom smislu, čime se relativizira pozitivni učinak reformi otklona od jugoslavenstva (što je izazvalo značajni pomak kvaliteti življenja). Reforme otklona od srbije, jugoslavenstva, istočne civilizacije ...

Taj korak unazad (i relativizacija) ima za zadaću kupiti vrijeme za ostarjele udbaške i partizanske koljače, za udbaše i partijske prokazivače, za agresivne jugoslavene koji su nasiljem gušili narodno nezadovoljstvo njihovom vladavinom.


Vratimo se predizbornim previranjima ... tehnologijom prednapregnutog betona (kad željezo prednapregnete na vlak, pa poslije izložite tlačnom djelovanju) prodali su priču o kradezeu i upropaštavanju hrvatske ....
Sada, sto dana iza formiranja Vlade, pokazalo se da im je to prednaprezanje bilo potrebno za njihovu ispraznost ... i jednoznačan cilj.

Priča o kradezeu se još jednom pokazala neistinitom, ali ima teške posljedice jer je iznova otvorila vrat upravo onim protiv kojih je nastupao HDZ ... (kad ne volite oca, kazna vam je zla maćeha ...).

Napomena: reforme prosocijalističkog, projugoslavenskog društva imale su zadaću osoviti Hrvatsku i Hrvate na zdrave noge ... zaustavljanje tog procesa iznova ugrožava vitalne interese ove države i ovog naroda, nacije ...

26

ponedjeljak

ožujak

2012

Kradeze VII

U Hrvatskoj je 1,726,643 (srpanj, 2010.) zaposlenih, 1,214,715 korisnika mirovine.

Možemo uzeti okvirnu brojku od 1 000 000 domaćinstava koja imaju mjesečna primanja 1000 €.

1 000 000 x 1000 x 7,5 x12 = 90 000 000 000 kn (slovima: devedesetmilijardikuna)

Red novaca kojim raspolažu domaćinstva poklapa se sa redom iznosa državnog proračuna (iz kojeg se plaća vojska, policija, školstvo, znanost, kultura, sport, uprava, sudstvo, mirovinsko, zdravstvo, infrastruktura, ...).
Odabirom domaćih roba preusmjerava se ogromna novčana masa s uvoznih "lobija" na domaće proizvode i nužno otvaranje radnih mjesta. Ako itko hoće hrvatske drugorazredne robe koje se proizvode ili bi se proizvodile ...

htio sam, ali nisam ...

18

nedjelja

ožujak

2012

Svjetska kriza i naša (luda) vlast

Industrijska društva u svojoj pravilnosti razvoja, doživljavaju krize, koje nužno prebacuju na nerazvijene zemlje. Jer, kriza izaziva veći zaostatak kod razvijenih, teže pogađa razvijenije. Dakle, nerazvijeniji dobivaju prigodu sustići razvijenije, i povećati njihovu krizu.

U vremenima svjetske krize, nerazvijeni imaju lijeve na vlasti koji nužno izazivaju smanjenje gospodarske moći društva. (Treba jednom detaljno obraditi sve nedostatke ljevičarske vlasti, igdje.)

Sadašnje nesnalaženje države s cijenom najvažnijeg energenta, naftom i njenim derivatima, u čijoj cijeni najveći udio čine državni nameti ukazuje na vlast koja izaziva pomutnju. Teško im je smanjiti troškove za neke nebitne stvari (npr. olimpijski program, smanjiti udio državnog učešća u mirovinama, smanjiti primanja državnih službenika, ... itd) i neumitno putem inflacije idu ka istom. Smanjenju kupovne moći. Tko je tu lud.

Ovi su našli izazivati inflaciju, godinu prije ulaska u EU ... svojom neodgovornošću. Boje se naroda, pa uvijek rade protiv njega. Sustavno protiv. Treba ih udaljiti.

Napomena: cijena goriva ne može i ne smije voditi inflaciji (jer su se sve zemlje pripremale za naftni šok ...)

16

petak

ožujak

2012

RTTL shema

Od reality showa, jedino je gori regionalni reality show ...


Napomena: tvrdnja je izrečena unatoč negledanju navedenih

12

ponedjeljak

ožujak

2012

Ludost

Kph/skh/skh-sdp/sdp u kontinuitetu od 1919. (iako je formalno kph osnovana 1937.) zastupa i provodi demografsko-ekonomsko-pravne promjene koje su izazvale skoro stoljeće patnje, a da se nikad nisu ispričali žrtvama svojih zabluda.

Tako su 1945. proveli nacionalizaciju, ne pitajući se da li je to pravedno ... (sad su se našli prozivati nepravde privatizacije).
Jedini su otimali (hrvatskoj) državi, jedini su otimali (hrvatskom) narodu i davali srbima.


Povodom najave revizije privatizacije od strane vladajućih (sk(j)h-ovaca)

11

nedjelja

ožujak

2012

Kradeze VI

Hrvatskoj nedostaje 100-tinjak milijardi €. Iznos ratnih šteta premašio je 300-tinjak milijardi €. Zašto se sdp trudi izbjeći naplatu tih ratnih šteta, isprikama po bosni i terećenjem branitelja, nastojeći politički okriviti HDZ za upropaštavanje Hrvatske. Iako oni direktno pljačkaju Hrvatsku izbjegavanjem naplate tih šteta ...
Sto godina sdp upropaštava i uništava Hrvatsku. I sadašnju vlast političkim nasiljem obnašaju zahvaljujući novcima iz srbije ...

Politika svaljivanja krivice na žrtvu!



sdp provodi u praksi Teoriju malog zmaja!
ili zašto je Hrvatska u krizi? 300 milijardi €!?

10

subota

ožujak

2012

Anti(n) sin

Titova industrijalizacija je povukla mnoge u radništvo i ostavila ih invalidima rada, bez mirovina (jer sad dobivaju socijalnu pomoć), a radom (bez krađe) nisu mogli ništa steći ... Generacija iza te titove (radnika samoupravljača) nije voljna na nikakve eksperimente (bez krađe se ni danas ne može radom ništa postići). Antin sin hoće biti (neuspješni) pravnik, (neuspješni) muzičar, (neuspješni) predsjednik i govoriti o radu drugih (oni moraju njegovati kult rada a ne kult novca?).

O Josipovićevoj inicijativi promoviranja kulta rada, u odnosu na kult novca ...

05

ponedjeljak

ožujak

2012

Istinski odnos Tuđman-Milošević (ja se ne pitam)

(T1,2) Milošević je imao svo oružje (JNA, TO) ondašnje države i nije se s nikim dogovarao. (T3,4) Tražio je partnera koji će mu otvoriti vrata rata, u toj igri ga je Tuđman pobijedio.

T(5,6) Nije bilo dogovora ni obostrane krivnje, jer je Milošević tražio bezuvjetnu poslušnost ili rat. T(7,8) Za bolje sagledavanje ondašnjeg stanja, Milošević nije bio zadovoljan ni bezuvjetnom poslušnošću, jer je htio iskoristiti krvava previranja u socijalističkim istočno europskim državama za još jednu vojnu intervenciju nad nesrbima.

Zaključak, sagledavanje stanja i činjenica Tuđmana oslobađa krivnje, i svrstava ga u red boraca za slobodu i demokraciju.
T(9) Svi koji koriste teze o njihovom dogovoru i podijeljenoj krivnji imaju nečistu savjest (zbog desetljeća popuštanja srbima na štetu hrvatskog suvereniteta). Tvrdnja se odnosi na domaće i inozemne sudionike širenja potpuno neistinitog odnosa Tuđman-Milošević.

Tvrdnja: Tuđman je svetac.


Povodom dokumentarnog filma Slađane Zarić i Filipa Čolovića Tuđman i Milošević – dogovoreni rat? koji se pita (samo u naslovu) da li je taj rat dogovoren, i onih koji se pitaju da li je rat bio neophodan ...


T(1, ...,9) - tvrdnja 1, ...,9

04

nedjelja

ožujak

2012

Kradeze V

Hrvatska je za postojanja jugoslavije, u federaciji, kupovala oružje za JNA i TO. I jedno i drugo oružje je ostalo srbima (onim krajiškim i onim u srbiji).

Srbi, krajiški i oni iz srbije su razarali Hrvatsku.

Hrvatska je morala iznova naoružati Hrvatsku Vojsku. I podnijela je teret obnove.


Treba zbrojiti te iznose i prokazati krivca.

Tvrdnja: sdp (srbenderi, komunjare, jugoslavi) je pokretač razaranja i uništavanja Hrvatske.


Povodom Piculinog korištenja javnog oglašavanja povodom ruskih izbora, i dokumentarnog (silovanja) filma o odnosu tuđman-milošević

03

subota

ožujak

2012

Kradeze IV

Kradeze je sintagma koja prokazuje one koji nisu sudjelovali kad je trebalo (sdp, kukuriku, umrovljenici, naivni, ..) pa niti ne znaju da li su pokradeni (ili, pak, nisu).
Sintagma koja prokazuje zlobne i nesposobne.

02

petak

ožujak

2012

tiTov vrtić

Najnovija diplomatska i državnička inicijativa, iskazana prozivkom američkog veleposlanika James B. Foley i austrijskog predsjednika Heinza Fischera "zbog loše investicijske klime u Hrvatskoj" ukazuje na dvije stvari.

Nepobitno na uplitanje politike u gospodarstvenu problematiku, unatoč tranziciji (iz socijalističke u kapitalističku privredu). Vraćanje politike s direktivama briše ionako slabe rezultate tranzicije (na svu sreću socijalistička privreda nije preživjela zbog krivog koncepta teške industrije, potpuno neprikladne hrvatskim uvjetima, pa je opseg potrebne tranzicije smanjen nepostojanjem odumrlih subjekata).

Drugo, inicijativa je upućena dokazanim nedemokratskim snagama. Političkoj opciji koja je pokrala izbore političkim ubojstvima (šeksov sin, kći ljerke mintas hodak, general korade, rock-kritičar glavan, ...), progonima (generali, branitelji, ...), ucjenama i zastrašivanjima. Tim snagama nedemokratske metode, očito, nisu strane. Dakle, veleposlanik jedne strane (valjda prijateljske) države i predsjednik druge (valjda prijateljske) države obraćaju se nedemokratskoj vlasti potiču ih na širenje nedemokratskih aktivnosti.

Tako su u svom licemjerju podržavali krvnika i zločinca tita, zanemarujući sve one koji su pod tim režimom snosili i krvave posljedice. Sad podršku produžavaju na one iznikle iz titovog vrtića ...

Drugovi kapitalisti, dosta nam je socijalističke gospode ...

ili tko podržava tiTov vrtić