28

subota

travanj

2012

Kradeze XI

Industrijalizacija je složeni proces u razvoju društva čije osnove treba poznavati.

Unatoč industrijskoj tradiciji koja traje preko stotinu godina, Hrvatska iznova pada na osnovnom postulatu industrijskog društva. Upada sustavno u krize svakih 20-ak godina.

Prisilno napuštanje istinske idustrijalizacije, temeljene na vlastitoj sposobnosti i iskustvima zapadnih industrijskih društva, a prihvaćanje istočnjačke prakse preskakanja sustavnog razvoja ima za posljedicu teško ignoriranje osnova industrijalizacije. Potrošnja.

Priklanjanje istočnjačkom despotizmu uklopljenom u jugoslavenstvo, socijalizam, samoupravljanje, nesvrstanost teško je moglo uroditi plodom stvaranja zdravog industrijskog (ili post industrijskog) društva.

Trebam li dalje ...

U 70 godina tri velike gospodarske krize ukazuju na težak promašaj, a napustili smo (prisilno) vlastiti model industrijskog razvoja.
Iznova "vratili" kreatore istočnog modela razvoja društva. I opet su započeli velikim riječima o reformama (Hrvatske i hrvatskog društva; na svu sreću bez velikih novih pojmova što govori da ni sami više ne vjeruju u svoje izdajničke planove). Milanović će reformirati državu?



Sintagmu "Kradeze" koriste socijalisti i komunisti, jugoslaveni ... njih Hrvatska ne zanima, oni su nas odvukli s našeg vlastitog puta u prostornu izgubljenost. To im je iznova zadaća!

27

petak

travanj

2012

Mobilizacija (opća)

Opća mobilizacija ima zadaću okupljanja i dovođenja raspoloživog ljudstva i sredstava u stanje spremnosti za rat.
Sveukupnost zahvata podrazumijeva ozbiljnost trenutka.

Politika Franje Tuđmana, oslonjena na procjenu odmaklosti jugoslavenizacije hrvatskog bića, posegla je za pokretom svehrvatskog buđenja.

Nužnost iskakanja iz okvira tadašnjih zakona spoznatljiva je samo sociolozima. Jer promjene i ispravljanje krivih socioloških procesa obavljaju samo odvažni. I razumni.

Začudo, sveopća kampanja protiv HDZ-a i Franje Tuđmana zaobilazi nužnost i koristi se formalizmom. Što upućuje da Hrvatska nije doživjela korijenite promjene oslobađanjem i ostvarivanjem samostalnosti.

Svjedoci su redom jugoslavenski agenti, suci posvemašno zadojeni karijerizmom i uskogrudnošću razmišljanja.

Kampanja protiv hrvatskih ikona, na raznim sudištima, ispuštajući osnovne definicije iz kojih proizlazi pravo (npr. pravo naroda na slobodu, na suverenitet, na državu, na sigurnost, ...) od prava prave farsu.

Sve ukazuje na nedostatak osnovne strategije hrvatske države i hrvatskog društva, koje pluta na marginama modernog svijeta. Ustavni sud, USKOK, državne institucije redom odbijaju jednoznačno dignuti glas i pokrenuti zaštitu hrvatskih interesa i hrvatskog suvereniteta kojeg rastaču razne interesne (izdajničke) skupine.

Napade vrše jugoslaveni na ideološkoj bazi. I same optužbe, koliko god bile temeljene na stvarnim događajima prokazuje te jugoslavene. Što je sve trebalo napraviti kako bi se istrgnuli iz okupacijsko-agresijskog zagrljaja u koji smo upali njihovom zaslugom. Mobilizacija. Opća.

Franjo Tuđman je svetac ... Hrvatska mučenica ... hrvatski narod zagubljen u besramnosti poigravanja osnovnim postulatima postojanja!

20

petak

travanj

2012

SpomenDan

Odlukom Sabora 10. travanj se od sad slavi 5. travnja.


Napomena: sdp-ove strukture oduvijek imaju problema s datumima ...

Kradeze X

Politika F. Tuđmana i HDZ-a sastojala se u svehrvatskoj pomirbi. Ali i u ispravnoj ocjeni da su procesi jugoslavenske integracije otišli predaleko.

Predratnom hiperinflacijom i isisavanjem deviza iz Hrvatske, hrvatskih financijskih institucija imalo je za posljedicu bankovni dug prema građanima Hrvatske u iznosu ondašnjih 86 milijardi kuna.

Tuđman i HDZ su obeštetili građane saniranjem tih banaka, do nule. Na nuli su te banke "prodali" strancima. Bezvrijedne banke (banke bez novčanog kapitala) prepustili za neku nadoknadu stranim bankama. (Dakle, nisu rasprodane).
Isti je HDZ preuzeo obavezu titovih mirovina (mirovinskih prava ostvarenih za socijalističke jugoslavije).
HDZ je, unatoč izdvajanjima za vojsku i TO, morao iznova smaći sredstava za obranu i formiranje HV.
HDZ je obeštetio ratne stradalnike, unatoč nenaplaćivanju ratnih šteta (koje su prouzročene srpskom agresijom).


Teret koji su prouzročili projugoslaveni isuviše je težak da bi se dozvolilo da se podmetne pod sintagmu "Kradeze".

Hrvatska je zbog jugoslavena na koljenima ... samo njih treba stalno podmićivati!



Povodom najnovijih napada na pokojnog F. Tuđmana ...

08

nedjelja

travanj

2012

Desetstoti travanj

Jednom (na nekom forumu) napisah (pobrisano):

U spirali nasilja Ustaše su se, na čelu s Antom Pavelićem (pravnikom), pojavili kao reakcija.

Ante Pavelić se zadnji u spirali nasilja prihvatio i prvi odustao od nasilja (u sukobu s težim i dugovječnijim nasilnicima). To treba prihvatiti.


Teško je pamfletističko poimanje povijesti (utkano u svakodnevni život, a sami se trebamo zapitati zašto površnost i objeda imaju toliki utjecaj ...) isprati jednim iskazom. Jednostrano tumačenje povijesti (potkrijepljeno sustavnim ubojstvima i progonima) imalo je za cilj stvoriti "blistavu" prošlost ...

Proglašavanje "domaćim" izdajnicima jednu stranu otvorili su vrata izdajništvu s katastrofalnim posljedicama ... nikad se nisu (komunisti) borili za Hrvatsku.

Hrvatska, krvava i izgubljena u monolozima pobjednika... (neka bude na desetstoti travanj dostojna svoje povijesti!)

01

nedjelja

travanj

2012

Kradeze IX

Povod je Komentar Marka Sančanina: Kako zaustaviti pokrštavanje prostora? objavljen na t-portalu (http://www.tportal.hr/komentari/komentatori/185351/Kako-zaustaviti-pokrstavanje-prostora.html) Link članka

citiram:
"Povratak u srednji vijek

Prva je faza, takozvana faza privatizacijskog delirija, potvrdila da Crkva nije ni bolja ni gora od ostatka društva. Baš kao što su Tuđmanovi odličnici pelješili zajedničke resurse, a građevinska mafija štancala bespravne stanove na Trešnjevci ili Žnjanu, i Crkva je zauzimala zajedničke resurse i javni prostor. ..." ( u najboljem duhu boljševičke propagande; citat završen)


Dakle, iako je namjera autora ukazati na procese vezane za Crkvu i njeno ponašanje, dotakao se Tuđmana i njegovih odličnika ..
Ali nije napomenuo da je zajedničke resurse otuđio ili bolje reći posrbio netko drugi (i oružje i sredstva) te da je to otuđenje/posrbljenje uzrok rata ... jer Hrvatska lišena vlastitog oružja i bez sredstava za obranu nije ništa do lak plijen Velikosrpskoj ratnoj mašineriji.
Onaj tko misli da smo bezumni, da ne znamo redoslijed, vara sebe a ne nas.

Mi smo HDZ! upamtite zavazda ...

Oluja, generali i haško tužiteljstvo

Zbrojimo li javne istupe pripadnika haškog tužiteljsta za ratne zločine na području bivše Jugoslavije, dođemo do zaključka da smatraju da je neophodno medijski podupirati svoje službene stavove iz optužnica i ono što je proizišlo iz takvih optužnica (presude, bilo prave ili krive).

Međunarodno pravo nije savladalo pojmove obrambenog rata i agresivnog rata. Granica između ta dva rata je nevidljiva i podložna obavještajnim podacima (koji zbog naravi pribavljanja i važnosti počesto ne mogu biti obznanjeni u istinitoj formi).

Dakle, optužnice protiv hrvatskih generala su koncipirane na poluobavještajnim podacima, u sklopu specijalnog rata koji ima za cilj odvratiti optužbe za agresiju i isplatu ratnih šteta.

Kako haško tužiteljstvo vrvi osobama koje su se kao tužitelji okušali u svojim zemljama protiv organiziranog kriminala, tako te osobe, obzirom da su stekle brojne neprijatelje, imaju potrebu za novim procesima (istog ili sličnog tipa) i stvaranje nove teške napetosti s novim grupacijama ili pojedincima. Jedino tako produžavaju svoj štićenički status.
Ukratko, u sukobu su interesa i teško mogu biti nepristrani.

Najnoviji medijski istup glavnog haškog tužitelja Serge Brammertz-a teško remeti poimanje pravde, žrtava i očekivanja. Njegovo tvrdnja da je uspostavom Haškog suda osigurana pravda za žrtve stavlja nas u težak položaj nevjerice ... da čovjek koji nema osobnog razloga za uspostavom takve pravde zagovara (iz osobnih interesa) nepravdu i prema postojećim žrtvama i prema žrtvama koje je on prouzročio.

Haški sud je sveo pojam međunarodnog prava na najniže grane njegovog postojanja ...