28

ponedjeljak

svibanj

2012

Kradeze XV

"Dr. sc. Damir Kovačić, predstojnik Zavoda za marketing u poljoprivredi na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, u razgovoru za t-portal priča o pogreškama koje su hrvatsku poljoprivredu doveli na niske grane, ali i mogućnostima oživljavanja 'mrtvih kapitala'. 'Kroz ruralni razvoj, a to su i poljoprivreda, i prerada, i dodatne djelatnosti, alternativna energija, mini obrti, malo poduzetništvo, selo bismo mogli dignuti', tvrdi Kovačić"

Link: Postoji način kako oživjeti hrvatski 'mrtvi kapital'

U Hrvatskoj postoji samo jedan problem ... demografski gubitak (gubitak stanovništva zbog pomora, protjerivanja, jednoumlja, ...).
Sve što nekolicina "pametnih" smisli netko treba provesti (o čemu dotični ne vode računa). Sad je ovaj doktor isplivao u ime sdp-ove vlasti ne bi li potvrdio tezu sdp-ovaca da je HDZ upropaštavao Hrvatsku. A demografski gubitak i značajne (negativne) demografske promjene u Hrvatskoj je izazavao kpj/kph/skh/skh-sdp/sdp.

Družba (srca Isusova) ih ne priznaje za kompetentne po pitanju Hrvatske ...
Nesposobnost ovog naroda odbaciti napasnike i štetočine je bio i ostao cilj prosrba ... Treba ih se riješit, zauvijek!

Kad će otići?

27

nedjelja

svibanj

2012

Fiziologija i filozofija

Metodologija doktora medicine (koji obnašaju vlast u trenutnoj vlasti) iznjedrila je Željka Jovanovića (u najgorem mogućem izdanju).

Nametanje dnevnih tema koje taj Jovanović (jer ih ima i roma ... ugodni ljudi za razliku od ovog koji očito nije rom) nameće ima zadaću fiziološki onemogućiti bilo kakvo smislenije trošenje životne energije.
Da napomenemo ... nametao je razne sintagme zločinačka (o HDZ-u), močvara (o HNS-u, dakako o nogometnoj ...), sad se protivno dobrom ponašanju ministra prosvjete upleo u mrežu sukoba s Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja ...
Iscrpljivanjem temama koje su van njegovog djelokruga (i moguće kompetencije) skreće pozornost s vrućih pitanja ateističke, anacionalne (prosrpske) i nesposobne vlasti, skreće pozornost s pitanja cijena, poreza i smanjivanja kolektivnih prava zaposlenika ...

Čudna filozofija.

Filozofija fiziologije ... (čitaj: varalice)

22

utorak

svibanj

2012

Paralele

Političke promjene u Hrvatskoj (izbor predsjednika HDZ-a) i izbor Nikolića za predsjednika Srbije, nemaju zajedničke (direktne) veze.

Izbor Karamarka je potaknut unutarnjim stanjem u Hrvatskoj. Odgovor je to na crveni (krvavi) teror (bivših) režimlija. Odgovor na čudno uspinjanje (na stražnje noge) sdp-a u želji prikazati se kao političkim legitimistima (u zastupanju Hrvatske).

Slučajnost istovjetnog ponašanja u susjednoj BiH, u kojoj je (zamislite) sdp (čiji?) pokušao isto (što?) doveo je do smjene u Srbiji. Jer je Srbija pokretač i jednog i drugog sdp-a.

Ako postoji veza između nekih događaja, onda je to uistinu kriminalna nadasve opasna politička praksa povezivanja prostora (nekad znanog kao Jugoslavija).
Jugoslavenska ideja je propala ideja, i bilo kakav pokušaj povratka je promašen. Dakle, izbori u HDZ-u i Srbiji nisu povratak na staro (kako mediji nastoje prikazati ta dva nezavisna događaja), već odbijanje dviju strana sudjelovati u nasilnom i umjetnom održavanju jugoslavenstva. Koje nema pobornike u širim narodnim krugovima.
Hrvatska i Srbija odbijaju jugoslavenstvo. Iznova.

Milanović, u Chicagu, reče da su pozorno pratili promjene u drugoj po veličini stranci ... da li je htio reći da su pokrali izbore i da je tog svjestan (jer Hrvati, katolici, željni nacionalne države ne glasuju za ateiste, anacionalne prosrbe).
kpj/kph/skh/skh-sdp/sdp nikako da shvati da su generator tih opasnih "vraćanja" "udesno". Nikako da shvate da genocidom, masovnim progonima i nasiljem nisu promijenili (niti se tako mijenjaju) težnje pojedinih naroda ...
Sociološki, politološki, ekonomski, strateški, .. su teški promašaj.

Kad vučete paralele, gledajte da se sijeku u što manje točaka.

Tko mene pita ...?

21

ponedjeljak

svibanj

2012

Zbog svega što je napravio za obespravljene i napadnute ...

Franjo Tuđman je svetac!

20

nedjelja

svibanj

2012

Dan napomene

Hrvatska mora pobijediti!

16

srijeda

svibanj

2012

Generali ...

Sudba naših generala ovisi o sudovanju u Haag-u?

Taj sud ustrajava na poštivanju ženevskih konvencija ratovanja, prava svih zaraćenih i nezaraćenih strana .... ustrajava na osudi ratnih zločina.


Ali, ustrajavanje na onom što je trebalo biti traži pojašnjenje kako je to uistinu trebalo biti ...
Vojno-redarstvenom akcijom Oluja i nastupanjem hrvatskih snaga, suprotna strana je na svakom komadiću teritorija koje su Hrvati osvajali trebala po tim normama dočekati novu vlast sa svojom milicijom/policijom i civilnom vlašću i ostati na raspolaganju do uspostave nove (hrvatske) vlasti.

Razlozi zašto to (dužni po ratnim konvencijama) nisu napravili leži u činjenici da je upravo civilna vlast i milicija tkz. Krajine bila nositelj genocidnih težnji, poticatelji su i počinitelji ratnih zločina ...

Kako objasniti da je stanovništvo iselilo (uz takvu civilnu vlast i miliciju) ...? Koja je svrha uključivanja hrvatskih generala i državnog vrha (osim prikriti agresora, zločinca)? To su sustavno radili i s titovom Jugoslavijom (tolerirali zločinaštvo).

Ili se naši generali nisu adekvatno branili (argumentima) ili su se ti argumenti zagubili u papazjaniji (lažnih) dokaza i svjedočenja.


Mi znamo tko je agresor, mi znamo tko nije počinio ratne zločine i nije izvršio Zločinački pothvat ...

15

utorak

svibanj

2012

"Podjela Bosne" i "Zločinački pothvat"

Svojedobno, tijekom rata u BiH, stigne poruka Miloševića Tuđmanu da pošalje autobuse i kamione za evakuaciju Hrvata iz bosanskih gradova ... ili će ih srbi poklati.
Tuđman, kakav je bio, prenese poruku svojim emisarima ... koji su je proslijedili. Uz napomenu da će u slučaju da pošalju prijevoz po nesretne ljude Tuđman i HDZ biti optuženi kao sudionici u etničkom (četničkom) čišćenju.
Savjet je bio da pošalju prijevoz, spase bosanske Hrvate i krajnji sud o svojoj "krivici" podnesu kršćanski. Ako ne uzmognu opravdati i dokazati svoju nedužnost neka im nagrada bude božansko milosrđe (koje su zavrijedili svojim izlaganjem za tuđe dobro, unatoč mogućem nerazumijevanju i onih kojima su pomogli ...).
Radi se o Hrvatima Sarajeva, Vareša, ... Svi znamo kako su prošli bošnjaci iz Srebrenice (kojima nitko nije poslao nikakav valjan prijevoz ...).


Sudbina optužbi upućenih Tuđmanu (za diobu BiH) i hrvatskim generalima (zajedno sa Tuđmanom optuženih za zločinaki pothvat) nikad nije bila u ljudskim rukama. Oduvijek je bila stvar božje volje. Ukazati na mučenički i milosrdni čin krivo optuženih u pravednoj borbi za ljudski život i dostojanstvo.
F. Tuđman je svetac.

Povodom sudske borbe hrvatskih generala za dostojanstvo ljudskog postojanja: Navik on živi ki zgine pošteno
Ili kako je trebalo srušiti tezu o podjeli BiH i zločinačkom pothvatu

07

ponedjeljak

svibanj

2012

Izdajnička strana ...

Sukob na partizane i ustaše, često se provlači po medijskom prostoru a prisutniji je u svakodevnom životu, među "običnim" građanima.

Partizanska stvarnost spada u red medijski (po političkom odabiru) dobro podržavanih priča ...

Iako su protivno međunarodnim normama (ženevskim konvencijama) podizali ustanak nakon kapitulacije, provodili revoluciju u ratu, koristili djecu u ratu, koristili neprijateljske uniforme kao metodu prikrivanja i zavaravanja, postupali prema zarobljenicima protivno tim odredbama, nečovječno postupali prema civilima, ... politički su priznati kao legalna i moralna zaraćena strana. Uglavnom su takav status dobili po završetku rata (unatoč zvjerskim pokoljima po završetku rata).

Turska metodologija osvajanja, oslonjena na bitne promjene društva koje napadaju, provođena sustavno i desetljećima (ili stoljećima) u Hrvatskoj je stvorila stranu koju karakterizira izdaja. Izdajnike.

Izdajnike nije moguće svrstavati na jednu stranu. Oni pripadaju objema stranama.

Partizanski pokret u Hrvatskoj nije bio na hrvatskoj strani već se borio za jugoslaviju te društveno uređeneje protivno želji većine stanovništva tadašnje Hrvatske. A porijeklom su Hrvati ili su bili stanovnici Hrvatske.

Današnja sučeljavanja (mada mediji zbog providnosti i krhkosti teze , izbjegavaju često isticanje partizanskog pokreta kao nositelja neke politike) griješe dajući partizanskom pokretu status jedne strane ...

Njihova strana je izdajnička strana. Moraju biti trajno obilježeni (sa svim razlozima koji su doveli do tog) tim statusom. A ne nasiljem i jednoumljem prikazivani kao moralna vertikala jer su se , navodno, svrstali na stranu protiv fašizma (što je povijesno neutemeljena tvrdnja).

...

05

subota

svibanj

2012

Kradeze XIV

Društvena stratifikacija kao oružje specijalnog rata


Sociološki, svako društvo ima svoju stratifikaciju, stabilnu ili nestabilnu.
Sustavni udar na Hrvatsku se sastojao u preciznom uništavanju ili protjerivanju nositelja tog društva.
Udarajući na nositelje tog društva, niži slojevi gube prirodnog (sposobnijeg) suparnika zbog kojega su na nižoj društvenoj ljestvici.
Razlog zašto su (uz tursku ostavštinu odnarođivanja, o kojoj je bilo i bit će još riječi) u Hrvatskoj uvijek postojali pobornici vanjskog utjecaja (na društvene odnose).
Kroz nekoliko koraka sustavnog rastakanja društvene hijerarhije, u Hrvatskoj su na površinu isplivali elementi obilježeni nesposobnošću (razlučiti) i genetski negativno selekcionirani.
To je razlog teškog položaja Hrvatske (u bilo kojoj situaciji). Razlog zbog kojeg treba ostvariti demografsku obnovu Hrvatske. Demografsku.
Postići stanje svijesti u kojem je nužnost opostojnosti sposobnih za opstanak svih.

Dosadašnja, jugoslavenska, praksa gurala je upravo nesposobne koji su nas svakim sljedećim korakom činili nesposobnijim.
Praksa je primjenjiva na malenom narodu i zasigurno je poticana i kontrolirana iz nekog ili nekih svjetskih centara moći. Zločin protiv čovječnosti. Zabranjen međunarodnim konvencijama.
Ujedno razlog za poseban obzir u političkom djelovanju. Obaveza prema prošlim vremenima i budućim generacijama. Obaveza osigurati izgledne šanse za slobodnim i nadahnutim životom ...
(Sintagma Kradeze je mogla zaživjeti u prikazanim okolnostima.)


ili o demografskoj obnovi Hrvatske
P.S.
Povodom prosvjeda za promjenu imena Trga maršala tita u Zagrebu.

04

petak

svibanj

2012

Kradeze XIII

Promjene socijalističko-komunističkog bloka istočne Europe zahvatilo je i Jugoslaviju.
Za razliku od nacionalnih socijalističkih država (izuzev SSSR), Jugoslavija je kao višenacionalna država krizu pretočila u rat.
Iako su vojne kadrove sustavno podešavali Velikosrpskim planovima, industriju strateški raspoređivali i dočekali početak rata s prednošću vojne organiziranosti (u koju spada i mogućnost organiziranja ratne proizvodnje) mnogi danas Hrvatskoj spočitavaju pljačku u privatizaciju ... (ista sudbina je zadesila i BiH).
A zanemaruju da hrvatska privreda nije prešla na ratnu proizvodnju. Nije bila sposobna.
Kadrovski, tehnološki, po sirovinama, novčanoj akumulaciji. Bezvrijedna.
Hrvatska je "proizvela" nešto oklopljenih autobusa i kamiona, zaplijenila nekoliko desetina tenkova u Đuri Đakoviću (koje je poslije, u tijeku rata, isporučila naručitelju Quvajtu ...).
U Hrvatskoj nije postojala ratna proizvodnja.

Privatizacija takvih "uspješnih" privrednih subjekata svakako je morala imati velikih poteškoća ...
Tko ustrajava na krilatici "Kradeze"?

Hrvatska, velika a mala ...

02

srijeda

svibanj

2012

Reforma svih reformi (Kradeze XII)

Fakultetski školovana osoba plaćanjem i odricanjem prouzroči ukupan trošak svog školovanja. Po američkom izračunu je to red veličine 500 000 US$ (literatura navodi taj trošak iz doba jakog dolara). Prevedemo li to na domaće okolnosti taj red je oko pola milijuna €.
Ako za fakultetsko školovanje treba minimum 16 godina, zbrojeno s radnim vijekom pri kojem u Hrvatskoj fakultetski školovana osoba može očekivati red veličine 10 000 kn mjesečnih primanja, cio životni vijek ta osoba troši pa zarađuje jedne te iste novce. Nakon 50 ili 60 godina života knjigovodstveno je na nuli. Tek na kraju radnog vijeka vrati uloženo.
(Besplatno školovanje ne mijenja stvar, jer besplatno može biti samo po pitanju osobe koja se školuje, a ne besplatno u istinskom besplatnom smislu ... netko to školovanje mora platiti.)
Pitanje nižih školskih sprema je istovjetno. Trošak je toliki da cio radni vijek provedu vraćajući uloženo.

Zaključak: U Hrvatskoj je društveni sistem, hibrid robovlasništva i feudalizma. Neslobodni ljudi ne mogu ostvariti dobit, niti ikakav drugi utjecaj (na društvo).
Neofeudalizam.

Odvajanje Hrvatske iz SFRJ, u kojoj je prevladavala istočnjačka despocija (s Titom na čelu) obasuta jugoslavenstvom, socijalizmom, samoupravljanjem i nesvrstanima, imala je zadaću preobraziti Hrvatsku iz polufeudalne (okupirane i porobljene) zemlje u modernu, slobodnu Državu.
Reforma svih reformi.Ukidanje ikakvih feudalnih značajki, oslobađanje od okupacije i robovanja.

Okupator i despot, zabrinut za vlastiti položaj izložio je Hrvatsku brutalnoj agresiji ... i prekinuo naumljenu reformu.
Zašto? Zato jer po Ženevskoj konvenciji revolucija u ratu nije dozvoljena, jer se u ratu otpor pruža na najučinkovitiji način (pa nije bilo mjesta takvoj reformi).
HDZ je pokrenuo taj postupak, othrvao se brutalnom (agresiji) udaru na taj potez i provodio saniranje posljedica agresije ...
Vrijeme je za reformu svih reformi. Ukidanje neofeudalizma, despotizma i privođenje Hrvatske uljuđenim zapadnim državama visoke demokracije.
Odvajanje države od tržišta rada (koje je u socijalizmu u rukama države), odvajanje države od tržišta roba (jer kontrolom tržišta rada država teži i kontroli tržišta roba) i odvajanje od ekonomskog kontroliranja političkog opredjeljenja glasača.
Slobodan svijet.

Sintagma Kradeze nespretna je formulacija protivnika procesa koji su na taj način željeli zaustaviti transformaciju Hrvatske od okupirane, porobljene i zaostale zemlje u modernu nacionalnu državu s visokim stpunjem demokratičnosti i ljudskih sloboda. Čemu je i težila zamišljena reforma ...

Tko se nada da je Hrvatska odustala od vlastitog suvereniteta i sociološkog/ekonomskog promišljanja svoje slobode, vara se ...
Onaj tko je razočaran HDZ-om, morao je znati redoslijed pojava kojim je ovo društvo izloženo. Rat je bio zbog slobode i reforme koja Hrvatsku izdvaja iz istočnjačkih despocija i vodi dostojnijem životu.
HDZ je jedini programski najavio i ustrajavao na toj reformi. Svi koji se koriste krilaticom Kradeze na drugoj su strani. Strani koja je otpočetka bila protiv takvih reformi.

HDZ ima zadaću. Koju mora ostvariti.
Napomena: u ovom upisu su u grubim crtama predočeni osnovni elementi društvene zbilje i društvenih procesa koje treba provesti ...

01

utorak

svibanj

2012

Koji (z)maj?

Kad naiđe Prvi maj svibanj procvjeta ...

Radnički praznik, začet na pogibiji onih koji su se zauzimali za radnička prava, u vrijeme stasavanja globalne svijesti postaje teret.
Radnici su krivci za zagađenja, uništenja, iskorištavanja svega korisnog i nekorisnog, oboljenja, nastranosti raznih oblika, ratove, genocide, ...

Industrijsko društvo producira sve nabrojene nuspojave za koje radništvo ne osjeća odgovornost (dok god su njihova prava, po njihovom nahođenju, adekvatna). Radnička samosvijest funkcionira bez potrebne odgovornosti (za ostatak svijeta).

Kršćanin sam, slavim sv Josipa radnika ... i nadam se da je svaki Prvi maj koji naiđe zadnji.

Od maja osta samo ružna uspomena na majske parade i politbiro/e ...
Zadnji (z)maj