30

subota

lipanj

2012

Kradeze XVIII (krvna grupa bang)

Pokralo, popljačkalo?

Ali, biti glup je gore od biti popljačkan (jer će pljačka opet ...a pljačkaju uvijek samo glupe)(pljačka)(glupe)(glupe)(pljačka) ... toliko su glupi da im doktori ni krvnu grupu ne mogu odrediti ...

Jedan lakši tekst s podcjenjivačko šarmantnim neukusom ...

24

nedjelja

lipanj

2012

Što Ustaše?

Desetljeća zaobilaženja bilo kakve suvisle rasprave o novijoj povijesti sama po sebi je iskaz krivovjernosti.

Malen narod/nacija, maleni dosezi (uma).

Sociološka analiza ustaškog pokreta upućuje na reakciju, alijenaciju, ekonomsko otuđenje, teritorijalno nedefiniranje. I jednokratnost.

Već napisah da je Pavelić posljednji u spirali nasilja posegnuo za nasiljem, a prvi se odrekao ... U toj spirali, veći nasilnici su odigrali značajnije uloge.S težim posljedicama.

Kvalificirati NDH kao "sramotnu epizodu hrvatske povijesti" je nespretno zaobilaženje osnovnih sociološko-ekonomskih znanja i mogućih objašnjenja događaja.

Tek se očekuje sofisticiranije tumačenje (utemeljenom na povijesnim činjenicama koje se zbog konspirativnosti i komunističkog i ustaškog pokreta mora pažljivije provesti) tog dijela hrvatske povijesti.

Konspiracija kao izvor krivih interpretacija i ocjena ...
Uz upis Što 22. lipnja?

22

petak

lipanj

2012

Što 22. lipnja?

Na dan napada nijemaca na SSSR, komunisti sisačkog kraja izvode prvu borbenu akciju.

Dakle, komunisti objedinjeni sloganom "Proleteri svih zemalja ujedinite se" izazivaju sukob u vlastitoj državi, s ciljem rušenja te države, po naputku Kominterne.

Podizanje ustanka i vođenja borbi nakon kapitulacije je bilo i ostalo zabranjeno ženevskim konvencijama. Pridodamo li provođenje revolucije u ratu, partizani/komunisti čine drugu povredu ženevskih konvencija.

Ujedinjenjem u južnoslavensku državu, Hrvati prihvaćaju čudne kriterije obilježavanja nekih važnih datuma. Tako, očigledno promašeni čin plaćenih komunista nastoje promovirati kao dan antifašističke borbe.

Iako su ti isti komunisti (po internacionalnom bratstvu) bili do tog 22. lipnja u paktu s nacističkom Njemačkom, a 1943. se otvoreno ponudili na pregovorima u Zagrebu istoj toj Njemačkoj za zajedničku borbu protiv saveznika (britanaca, amerikanaca) ako se iskrcaju na jadransku obalu.

Antifašizam? Partijski pamfletizam, ne povijesna istina.

Tko želi 22. lipnja slaviti kao Dan antifašističke borbe? ... neće taj spomendan zadugo

21

četvrtak

lipanj

2012

Specijalizacija rada (i nenarodna vlast)

Kradeze XVII

Visoka specijalizacija rada u industrijskim i postindustrijskim društvima uvjetuje sofisticiran obrazovni sustav ...

U Hrvatskoj je socijalistički model "besplatnog" školovanja zabluda kojom je sofisticirano vršen pritisak na demografsko-ekonomske procese.

Ako završite visoke škole (fakultetsko obrazovanje) država vas zakonskom regulativom prisiljava ili da joj kroz povećana davanja za mirovinsko i zdravstveno,u slučaju otvaranja obrta, vratite te novce ili da upošljavate i u poslu vodite skupinu radnika, te se time dodatno opterećujete i angažirate (u privređivanju). Zakonima (bez javne rasprave i studije o isplativosti modela za obje strane) troše i namiču sredstva.

Druga velika zamjerka tog modela, primjenjenog u Hrvatskoj je neadekvatan odgovor na potrebe industrije (jer se obrazovanje vrši s namjerom osposobljavanja za specijalizaciju rada).
Postoje profili koje obrazovi sustav producira ali ne nalaze ulogu na domaćem tržištu rada. To višestruko šteti. Troše se proračunski novci, stvara se višak visokospecijalizirane nepotrebne radne snage i stvara se nesklad visoko specijaliziranih kadrova.
O trošenju proračunskih novaca iz kojih se stvara šteta društvu ne treba posebno elaborirati. A kako se stvara višak visokospecijalizirane nepotrebne radne snage? Tako da besplatnim obrazovanjem ne postoji odgovornost za vlastitu specijalizaciju na zahtjevnom tržištu rada, kao i neodovornost (od strane obrazovnog kadra) po istom pitanju. Posledica je odliv (to otvara vrata odljevu specijaliziranih kadrova) radno sposobnog stanovništva. Ostaju specijalizirani kadrovi s područja društvenih i uslužnih djelatnosti. Specijalizacija rada. (Iako socijologija siromaštva navodi siromaštvo kao regulator u društvu koji osigurava obavljanje i nezahvalnijih poslova ... ovaj model besplatnog školovanja omogućava izlazak iz tih okvira - emigriranjem).

Dakle, ustanovili smo da je ona država (sfrjot) učinkovito otvarala vrata sposobnim za emigriranje ... Specijalni rat provođen sustavom obrazovanja.

Povratak sdp-ovih kadrova i njihovom hajkom na više plaće i samo proklamiranjem besplatnosti (školovanja; tkz socijalnost) iznova strukturira društvo visoke specijalizacije u neadekvatno funkcionirati na zadovoljavajući način!

Koji je razlog takvom ponašanju starih komunističkih kadrova, sada obavijenih plaštem lažne socijaldemokracije (koja nije čak niti hrvatska socijaldemokracija)?

Odgovor je složen u svojoj jednostavnosti: specijalni rat (protiv Hrvatske).

Ova vlast doista jest nenarodna ...

19

utorak

lipanj

2012

Reforma (izdajnika)

Milanovićeva vlada je i prije nego je postala Vlada najavljivala reforme. Treba reći da nema spasonosnih reformi (barem ne sa sdp/kukuriku strane).

Jedine reforme koje oni mogu pokrenti je drastično smanjenje nameta (oni su namete povećali) i stvaranje monopolističkog statusa.

E, tu smo. U monopolističkom statusu leži želja za reformama ove vlasti. Njih ne zanima reforma ka uljuđenom slobodnom društvu koje teži potpunoj konkurenciji, društvu u kojem vladaju sloboda rada, sloboda tržišta, političke slobode i sve ostale slobode. Njih zanima monopolistički status i način kako će ga postići, ozakoniti.
U bivšoj državi (sfrjot) su tim statusom kontrolirali ekonomske, političke, sociološke, vojne i sve ostale procese.U korist srba i srbije.

Ova vlast nije sposobna prihvatiti boljitak građana Hrvatske, nije sposobna napraviti išta na korist građana Hrvatske. Oni su srpski satelit, marionete, izdajnici.
Ustrajavaju na stvaranju gospodarskog monopola kojim uvjetuju političke procese. U ekonomskoj jednadžbi, preteško za provesti pa zaključujem da im pad gospodarskih aktivnosti i ekonomske moći Hrvatske odgovara. To im je zadaća.

Zapitajte se što ste Vi napravili da (nakon oslobodilačkog rata) takvi više ne dođu na vlast?

18

ponedjeljak

lipanj

2012

O HDZ-u

HDZ je osnovan na političkom programu starčevićanstva, radićevštine i hrvatske ljevice Cesarca i Hebranga.

Osobina svih nabrojenih političkih nastojanja je povijesna neuspješnost. Ni stračevićanstvo, niti radićevština, niti hebrangovo ljevičarstvo nisu politički pobijedili ... u svoje vrijeme.

Tek dolaskom Tuđmana, osnivanjem HDZ-a, svehrvatskim pokretom, zaživjele su pobjednički te političe ideje. Ali samo u pojedinim crticama. S ratom.

Neuspješnost prijašnjih nastojanja i ratna pobjeda tako izmješanih ideja (kompleksnih i možda proturječnih) pravo je malo remek djelo. I FTuđmana i HDZ-a.

Nakon Tuđmanove smrti, tako kompleksan politički zadatak nije bilo lako održati. Nastupile su političke snage koje su stoljetni neprijatelji hrvatskih nastojanja ... koje su priječile ostvarenje hrvatskih političkih želja.

Što sad HDZ čini politički najjačom strankom (jer je svehrvatski pokret) ali izbornim gubitnicima na svim izborima (parlamentarnim, predsjedničkim, lokalnim) od Tuđmanove smrti?
Politički protivnik! Ovaj narod/nacija je najveći protivnik jer ga je lako izmanipulirati (a po definciji moći upravo je sposobnost nametanja vlastitih interesa drugima moć ...). Nikad nisu stajali iza vlastitih interesa. Nikad nisu ustrajavali na vlastitoj moći. Takav narod/nacija producira otpadnike/izdajnike/zagovornike anthrvatskih interesa.

I Manolić i Mesić su bili policajci/doušnici u HDZ-u. Nikakvi osnivači. Samo ih je slijed događaja učinio neučinkovitim.

Nakon Tuđmanove smrti, uspješnost nametanja političkih interesa koju je do tad HDZ uspjevao naglo je prestala ...
Zaključak: Tuđman je bio jedinstveni borac za hrvatske političke interese. Protiv antihrvatske klike koja je sto godina kočila sazrijevanje hrvatske nacije i uspostavu hrvatske države. Što je omogućilo uzdizanje Srbije od zaostale turske provincije do regionalnog vojnog i političkog agresora s ekspanzionističkom politikom (osvajanja i posrbljavanja). (op. toliko o partizanima kao stvaraocima hrvatske države)
To je razlog hrvatske indiferentnosti ... nitko se nije želio suprostavljati velikosrpskoj ekspanziji (oslonjenoj na podmićivanja, laži, podmetanja, krvavo nasilje, ratove, dikature, policijske države, ...).

Razlozi prozivanja HDZ-a leže u okružju u kojem je nastao. I u kojem mora nastaviti svoje djelovanje.

HDZ je velika hrvatska stranka ...




17

nedjelja

lipanj

2012

HDZ

Founded 17 June 1989

13

srijeda

lipanj

2012

Sv. Ante

... ako si u stanju

10

nedjelja

lipanj

2012

Kradeze XVI

Aktualna vlast, prosrpska i antihrvatska, uz neobičnost demokratskog izbora ima još jedan problem. Medijsku podršku.

Novinari i novine, televizija i televizijski djelatnici, radijski djelatnici i radio su profesionalni pogoni. Treba ih plaćati.

Kako to da sdp/kukuriku imaju toliko podršku profesionalnih pogona?


Digli su galamu na HDZ kao stranku koja je upropastila Hrvatsku (stranku koja je povela i dobila borbu za samostalnost, stranku koja je despotski i diktatorski režim u kojem je 80% državnog proračuna odlazilo na vojsku zamijenila primjerenijim državnim ustrojem u kojem građani žive bez straha, stranku koja je izvršila obnovu bez naplate ratne štete i podigla infrastrukturu na nivo koji susjedi samo priželjkuju ...), proglasili HDZ korumpiranom i zločinačkom organizacijom, ...

Otkud sdp-u toliki novac? Samo potplaćeni (profesionalni) mediji daju podršku i prikrivaju ispraznost kukuriku sdp-a.

I to sve kad je Tadić šepureći se po Hrvatskoj s potrčkom Josipovićem skoro izazvao građanski rat, pojavljivanjem u republici srpskoj skoro izazvao rat s Hrvatskom i Federacijom BiH, svojim pojavljivanjem na Kosovu pokrenuo novi val nasilja ... dok ga nije zamijenio Nikolić
USKOK tek treba proučiti događaje (kakve koristi od njih ako im netko drugi treba riješiti tek malo zamršene tokove srpskog novca preko područja bivše države ...)

08

petak

lipanj

2012

Specijalni rat a ne igra

(Lažne) vijesti: hrvatska je prvak Europe (u laži)

Već neko vrijeme hrvatski mediji podgrijavaju nadu u veliki uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na europskoj smotri (koja se održava u najmanje dvije države: onaj tko ispadne u prvom krugu vidjet će ili Poljsku ili Ukrajinu a ostatak prvenstva provest će doma ...).

Selekcija koja je kvalifikacije prošla tek u dodanom vremenu (regularno nije preskočila Grčku) sanja pokoriti kontinent?

To nije igra! To je specijalni rat koji provode skriveni centri moći udarajući na nacionalni ponos (u želji da neoprezno uložimo sve na bezizglednu misiju).

Već duže vrijeme, potajice (čitaj: otvoreno, jer ne postoji niti jedna snaga koja bi se suprostavila školskom negiranju stvaranja i održavanja nacije i države), zakulisno ruše H/hrvatsku (naciju i državu).

Specijalni rat. Nije igra.

Hrvatska u nogometu već neko vrijeme nije sposobna proći kvalifikacije, a u najboljim danima kad je kvalifikacije lako prolazila teško je prolazila prvi krug (ako ga je prošla). Zašto onda gajiti nadu da će napraviti više od tog?!

Veselite se sportskoj manifestaciji, sudjelovanju naših (s ma kakvim uspjehom) i promociji Hrvatske (makar tri utakmice).
Tajnovite službe neka uzgajaju rajčice, u vruće ljetne mjesece će im biti potrebne (da nam po potrebi odgovore na trula jaja kojim ćemo ih zasuti na njihovom tajnovitom putu ka nigdje).

Umjesto prigode promovirati svoju zemlju, u nastojanju izazvati razočarenje i negativan stav prema vlastitoj državi, onaj tko je naumio opterećivati i nogometaše (profesionalce) i navijače svakako računa na nepostojanje odgovora na specijalni rat koji je poveo protiv Hrvatske ...

03

nedjelja

lipanj

2012

Pitanje

Tko je preko sto godina pomagao Srbiji vršiti vojno-političku ekspanziju, posrbljavati (Vlahe) i ekonomski iskorištavati (okupacijom) svoje žrtve uz optužbe o genocidnom ponašanju naspram srpskog stanovništva?

02

subota

lipanj

2012

Veliko c

komunjare + srbi = srbocom (robot koji traži veliku srbiju)



Povodom najave suradnje RH i rs u energetskom sektoru, koju potiče i provodi mali milanović ...