29

srijeda

kolovoz

2012

Joker

Don`t call ...


Dok nenarodna-izdajnička vlast ne ode ...

18

subota

kolovoz

2012

Ispovijest

Mirom u Srijemskim Karlovcima 1699. Hrvatskoj je vraćena Slavonija, Lika, a Veneciji hrvatski teritoriji u kontinentalnoj Dalmaciji.

link:

"Tim mirom Leopold I., car Svetog Rimskog Carstva je stekao cijelu Ugarsku osim Banata, Hrvatsku do Une i južnog Velebita, te Slavoniju bez jugoistočnog Srijema. Kneževina Erdelj je združena s Ugarskom, prestavši tako biti neovisnom kneževinom. Mletačka Republika je pak dobila Knin, Sinj i Vrgorac, čime ti gradovi iz zaleđa ulaze u sklop mletačke Dalmacije.

U ime Austrije pregovarali su o miru grof Wolfgang Ottingen, general grof i Leopold Schlick i savjetnik za buduće razgraničenje pukovnik grof Ferdinando Marsigli. Republiku Veneciju zastupao je Carlo Ruccini, Poljsku grof Stanislav Malahowski, a Rusiju Prokopije Bogdanovič Voznicin. Posredničke države u pregovorima, Englesku i Nizozemsku, zastupali su lord Wiliam Paget i Jakob Kolijer. Pregovori o miru započeli su prvih dana studenoga 1698.

Konačno, kad su bili usklađeni stavovi i uklonjene nesuglasice, potpisan je 26. siječnja 1699. godine ugovor o miru s carskom Austrijom i Poljskom na 25 godina, dok je s Rusijom bilo zaključeno trogodišnje primirje. Ugovor o miru s Republikom Venecijom bio je potpisan odvojeno 7. veljače."

Naknadne, avnojevske granice koje su zapravo turske granice, primjenjene samo na Hrvatsku, dok su Srbiji pripojeni Sandžak, Kosovo i Vojvodina (u kojim nije bilo srpskog stanovništva) floskula su kojom se socijalistička jugoslavenska vlast riješila hrvatskog pitanja ...

Sto godina srbi prisvajaju nesrpske zemlje (prethodno u više navrata raseljavanjem nesrba, pa naknadnim naseljavanjem srpskog/vlaškog stanovništva; Vojvodina je najbolji primjer ...).

Pozivanje na partizanske zasluge za nastanak samostalne Republike Hrvatske, težak je promašaj u povjesnom sagledavanju stvarnih događaja i ima svrhu prikriti srpske agresije i genocidnost. Kao i prije.


Jugoslavija je bila težak protivnik samostalnoj Hrvatskoj, a jugoslavenska je vojska u zadnjem ratu započela rat protiv samostalne Hrvatske. Onaj tko se zauzimao za nastanak ikakve Jugoslavije, nema nikakvih zasluga u stvaranju današnje Hrvatske.

Umjesto da osudi srpsku agresijsku politiku i genocid, Josipović veličanjem partizana i dalje provodi mjere prikrivanja srpskog zločistva. Pokazuje da, uz sudjelovanje u stvaranju tužbe za agresiju na Republiku Hrvatsku koja nije dala rezultata, ne zaslužuje biti predsjednik Republike Hrvatske.
Takve greške, stalno spočitavanje Hrvatima nepostojanje dobre volje za pomirbu sa srbima, iako nije bilo službene isprike (niti ikakve druge) za agresiju, iako nije plaćena ratna šteta .., nisu primjerene osobi koja obnaša državnu funkciju tog ranga.

Partizani su izdajnici, borili su se za neku treću državu, protiv koje su se hrvatski narod i nacija, hrvatski građani borili, uz sukob sa srbima i pobunjenicima. Politika koja je veličala partizanštinu, svorila je uvjete za velikosrpsku agresiju, odvela nas u blokovski podijeljenom svijetu na stranu na kojoj nismo imali sigurnost ...
Fiktivnom nesvrstanošću, s vojnim instalacijama u službi sovjetskog saveza, morali smo postati (po dokumentima UN-a) žrtva nekog rata ...
Domovinski rat nije sukob na nacionalnoj osnovi, već sukob podijeljenog svijeta, koji je iskoristio nacionalne nesuglasice za rat ...
Dosta nam je partizana i spomenika njihovom izdajstvu.

Povodom Josipovićevih istupa o zaslugama partizanskog pokreta ili ispovijest (jednog mirotvorca)

ps
Teze o upletenosti međunarodne zajednice u rat na prostoru bivše Jugoslavije (obzirom da je po povelji UN-a rat zabranjen) nije teško dokazati ... UN i njene članice su mogle tolerirati taj rat jedino pod navedenim uvjetom, prisustvo neprijavljenih vojnih intstalacija (za koje smo svi više puta osvjedočili u raznim prigodama).

17

petak

kolovoz

2012

Vlasi, Srbi i Hrvati

Formiranje nacija i nacionalnih država zahvatilo je i zemlje koje su se kasnije ujedinile u državu znanu kao Jugoslavija.
U Hrvatskoj, tada pod Austro-Ugarskom monarhijom, naseljeno stanovništvo uslijed turskih osvajanja nije bilo homogeno. U toj heterogenosti i rascjepkasti bez prisile nije bilo moguće provesti formiranje nacije (slučaj Italija, Nijemačka).
U procesu (koji ni danas nije dovršen) stvaranja nacije dio stanovništva se odredio protiv hrvatstva. Od samog početka se iskazivao kao nehrvatski element (da li zabunom ili svjesno) iako u nacionalnom smislu hrvatstvo ne isključuje narodnu pripadnost.
Odnos je usložila velikosrpska ideja, koja je to stanovništvo koristila za ekspanziju srpstva (posrbljavanje, teritorijalne aspiracije).

Uglavnom vlaški dio stanovništva (vjerojatno zbog stajališta da im je srbija manja opasnost) priklonjen pravoslavlju pruža odlučan otpor nacionalnoj misli. Odbijaju se svrstati u hrvatski nacionalni korpus (u izvornom smislu nacionalne pripadnosti).
Uz Vlahe, koji su bitno remetili proces formiranja hrvatske nacije, uslijed vanjskog (srpskog) utjecaja (velikosrpskih osvajačkih pretenzija), dio se hrvatskog narodnog tijela odredio protiv hrvatske nacije.

Svi su tijekom povijesti bitno rušili sigurnost (izazivali napetosti koje su vodile ratovima ili su pomagali planiranim ratovima).

Jugoslavije, kao alternativa stvaranja nacionalnih država, u želji biti nacionalna država slavenskih naroda, djelom su kompromis (prema vlaškom stanovništvu koje ne bi prihvatilo niti jedni nacionalnu državu izniklu na narodnim kneževinama ili kraljevstvima).

U spletu složenih procesa, faktor nestabilnosti (Vlasi) bio je izložen nasilju, ponajprije srpskom (jer je srpstvo planski posrbljavalo Vlahe). Kriveći Hrvate. Hrvati su samo nespretno propuštali formirati naciju i kasnije, na temelju nacije, nacionalnu državu.

Ugroženost je pripisivana agresivnosti hrvatstva (taj je argument poslužio Srbiji kao argument pri odbijanju optužbe za agresiju u Domovinskom ratu). I odbijanju isplate ratnih šteta.

Podugo hrvatski povjesničari, politolozi i sociolozi ne obavljaju niti osnovna tumačenja bitna za naše postojanje.

O Vlasima, Srbima i Hrvatima

16

četvrtak

kolovoz

2012

Vrućina ili specijalni rat

U vruće kolovoške dane, zakašnjela proslava 100-te obljetnice HNS-a upućuje na jedno...
Kao i za vrijeme prijašnje države, u kojoj je komunistički kadar provodio mjere državnog strateškog usmjeravanja, nogomet je postao sredstvo građanskog/narodnog ispuhivanja.

Izbornik/selektorv (ovaj put Štimac) stalno eksperimentira (da može što više igrača uvrstiti u reprezetaciju). Nema stalnu postavu, pa ih niti ne mora uigrati (što on niti ne zna).
Izbornik (u bankrotu na svim dosadašnjim planovima svog djelovanja) reketari igrače.
Komunistička vlast zna da takav nered izaziva interes građana/naroda i ostaje im slobodan prostor za specijalni rat (protiv tih građana). (Sad znamo zašto je Jovanović sudjelovao u smjeni Markovića ...)

Politička neorganiziranost do sad je Hrvatsku stajala popriličnih gubitaka (demografskih, teritorijalnih, materijalnih).

Pitanje: kad će hrvatska politička opcija ponuditi pravovaljan odgovor na uzurpatorsku manjinu koji očigledno provode protuustavne radnje na štetu ovog naroda?


Vrućina ili ...

13

ponedjeljak

kolovoz

2012

Kradeze XXII

Povratak "socijaldemokrata" vratio je čudan odnos prema osobnom vlasništvu.

Iako Ustavom izjednačeno, osobno vlasništvo u odnosu na državno, unatoč već utvrđenom prevelikom poreznom opterećenju, biva na nedemokratski način dodatno napadan od nove, nenarodne, vlasti.

Niti su dobili apsolutnu izbornu većinu (50%+1 birača) da bi lagodno udarali na osnove društva, niti su ideološki u okvirima Ustava (da bi provodili svoju samovolju).

Teški ratni izdaci opteretili su državu dodatnim troškom (koji namiruje porezom, najvećim u svijetu). Propovijed o kradezeu koji je upropastio u 20 godina Hrvatsku se ne pokazuje ispravnom.

Tvrdnja: Ratni teret se raspodijelio na više generacija. (očigledno; dakle, bez dokazivanja).

U sklopu raspodijele ratnih izdataka na više generacija, u uvjetima ionako prevelikog poreznog opterećenja nisu nam potrebna daljnja opterećenja i indirektne štete poigravanjem poreznim obavezama (koje dovode do smanjenje gospodarske aktivnosti i dodatnog osiromašenja građana u korist jedne ideološki obojene političke opcije).

Sdp/kukuriku treba pod hitno razvlastiti (ako treba i vilama ...!)

12

nedjelja

kolovoz

2012

Povijest (bolesti) - privatno vlasništvo

Svojedobno su, u jeku turskih osvajanja, dijelili zemlje na granici (Krajina) s Turskim carstvom, nebi li potakli ostanak stanovništva (i obranu).

Padom Turskog carstva, politika prema Hrvatima je jačanje (porezima i etabliranjem) državno/društvenog vlasništva na račun privatnog.

Jednom utkana obaveza onemogućava državu dostojnu življenja. Hrvatsku sputavaju. Bila je okupirana, pljačkana i devastirana. Politički neorganizirana.

Povratak komunjara (pod krinkom socijaldemokracije), unatoč zastupničkoj demokraciji, relativnoj izbornoj pobijedi (oko 25% biračkog tijela, ako i to nisu pokrali ...), vraća se politika svojstvena okupaciji i nenarodnoj vlasti. Nametanje.
I po pitanju vlasništva. Nastoje pretočiti privatnu finacijsku moć u državnu.

Ustav RH izjednačava vlasništvo, pa je povećanje bilo kakvog poreza ili nametanje novog (u ionako porezom najopterećenijoj državi na svijetu) kršenje samog Ustava.

...
Za državu i poredak odgovaraju, uz državne institucije, i glasači i građani (jer je država njihova i služi njima/nama) ...

Povodom Linićevi čestih istupa po pitanjima nametanja raznoraznih poreza ...

10

petak

kolovoz

2012

Gotovina

Da Račan nije dao nadleštvo ICTY-u nad operacijim Oluja, jurisdikcija bi pripadala Hrvatskoj ... Gotovina u svojoj nezlobnosti ne bi bio sudski gonjen ... Haag ne bi malu (i upitnu) grešku Gotovine napuhao na državnu urotu ...

Gotovina je po nalogu tajnih službi (mimo vlastitih spoznaja koje je službeno morao imat), u uvjetima najave (posredovao UN predstavnik Akashi) neorganiziranog povratka samoinicijativno izbjeglih srba u Oluji, poslao poruku o zločinima (koji su van državnog planiranja i većinom sankcioniranih redovnim sudovima ... radi se o 2500 osuđenih za pljačke i ubojstva nakon operacije Oluja).

U uvjetima kad tadašnji (račanov) i današnji (milanovićev) državni vrh odašilju javno poruke (u sklopu specijalnog rata; u želji prikriti svoju pasivnost i izdajništvo u DR, i inače ...) protivne pravom ondašnjem stanju.

Nije teško dokazati da je snimka sastanka u Kninu na kojem on kritizira radnje nakon Oluje (puštene u ondašnjem Dnevniku HRT-a) najteži dokaz protiv Gotovine (pa kotromanovićevi sadašnji istupi imaju isti račanovski smisao optuživanja i prikrivanja smisla Gotovininog kninskog istupa ...)

Vojno-obavještajna služba HV je koristila Gotovinu za sputavanje najavljenog povratka izbjeglica (koji su otišli samoinicijativno i imali su se namjeru samoinicijativno vratiti da bi usporili napredovanje hrvatske vojske u Bosni (Južni potez; vojna operacija koja je slomila srpsku pobunu i dovela do daytonskog sporazuma)).

Da je Gotovina svoje iskazivanje na tom kninskom sastanku protumačio na taj način, bilo bi očito da nije propustio ponašati se u skladu s ratnim pravom i međunarodnim normama (a ne kako se tumači da je propustio radnje za kažnjavanje počinitelja i poticao nove).

Gotovina je žrtva (jugoslavenske) urote.


Njegov istup na sastanku u Kninu nije plod njegovih spoznaja (koje je po službenoj dužnosti morao imati), već istupa (koji su pripremile tajne i obaviještajne službe) koji je imao za zadaću omogućiti napredak vojnih operacija (koje bi neorganizirani i samoinicijativni povratak srba usporio ...) te je zaustavljanje povratka izbjeglica zakonski legitiman čin vojnog djelovanja. To je kasnije dovelo do mira u BiH (daytonskim sporazumom).

Gotovina nije kriv.


(Kotromanović je marioneta u specijalnom ratu (protiv Hrvatske) i kao ministar Obrane sudjeluje protiv Hrvatske ... domaći izdajnik)

kotromanović ( i Ustav)

Kako je Hrvatska (po Ustavu) nacionalna država, svi koji rastaču državu i naciju zaslužuju (uključujući kotromanovića) kazneni progon ...

ili kako "ministar" krši Ustav ...

ps
Kako je trebalo biti?
Nastupom hrvatskih oružanih snaga u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja, civilna vlast i milicija tkz. Krajine su, po ratnim konvencijama, morale ostati sa civilima i dočekati novu vlast. Biti na raspolaganju do uspostave novog ustavno-pravnog poretka. Nisu to napravili već pobjegli jer su bili nositelji ratno-zločinačkih radnji u vrijeme agresije i okupacije.
Jedan visoko pozicionirani državni službenik (ministar obrane) bi to trebao znati. ...

Domaći izdajnici ili opet o porezu ...

Prikupljati porez desetljećima, trošiti ga na "narodnu" armiju i u trenutku potrebe za tim oružjem dati ga suprotnoj zaraćenoj strani je izdajstvo.

Pisati tužbu za agresiju i naplatu ratnih šteta, to (unatoč očevidnoj agresiji ... jer su uz pomoć izdajnika spremali tu agresiju) pogrešno prikazati (da bi se prikrilo vlastito izdajstvo) i izgubiti mogućnost naplate ratnih šteta je izdajstvo.

Izuzetan porezni napor (jer se vojni izdaci uvijek raspoređuju na više generacija; te stoga, između ostalog, društvo snaosi trošak postojanja vojske u mirnodopskim uvjetima ...) svakako (po ekonomskoj teoriji) smanjuje gospodarske aktivnosti i samim tim otežava napalatu samog poreza, te iskoristit napetosti oko poreza za optuživanje drugih za stanje je politika lažova, koji tim činom nastoje prikriti vlastite (teške) greške i izdajstvo.

Proglašavali su Hrvate domaćim izdajnicima da bi poništili narodnu priču o orjunašima/jugoslavenima/prosrbima koje je narod držao za domaće izdajnike. Proglašavali su one koji su potraživali ustavna prava u Jugoslaviji strankom opasnih namjera. Proglašavali su ratne branitelje avanturistima. Proglašavali su platiše ratnih kredita korumpiranim i kradljivcima. Uvijek su, sustavno, bili na antihrvatskoj (prosrpskoj) strani.

Ne može ih više ni politika podmetanja svojih izdajničkih radnji drugima spasiti od očitosti ... Oni su DOMAĆI IZDAJNICI. (sdp je izdajnička, lažovska stranka prosrba)

ili o porezu i drugim stvarima ...

09

četvrtak

kolovoz

2012

Nenarodna vlast

Ili zašto narod nije upućen?

Kako bi moralo biti (po Ustavu i svim zakonima koji proizlaze iz ustavnih odredbi)?

Vlast (po društvenom ugovoru, poimanju koje su uveli francuski prosvjetitelji) pripada narodu u zastupničkoj demokraciji. Oni koji obnašaju vladajuće funkcije moraju zastupati ...
(moraju u svakoj svojoj odluci imati podršku najmanje 50% + 1 glas ili provoditi odluke (ako se s njma i ne slažu po vlastitom nahođenju) takve većine. Ako je javno mišljenje diskutabilno, moraju provesti referendum (po Ustavu element direktne demokracije).

Medijska kampanja (USKOKU pitanje: tko financira sdp/kukuriku svemedijsku pamfletističku propagandu ...?) o neplaćanju poreza i naknadno anketiranje javnosti na protuzakoniti (krivi) način se prezentirala javna podrška vladajućim za javnu objavu lista poreznih dužnika ... i ankete kojom javnost okrivljuje prijašnje ministe za to stanje.

Zbog uzbunjivanja naroda i lažnim navođenjem i mediji i trenutna Vlada su teško prekršili Ustav RH (i njegove odredbe). Trebali su omogućiti neovisnim stručnjacima da predoče široki prikaz porezne problematike (i moguća rješenja). Tek tada anketirati građane i provesti mjere. (Oni su objavili listu pa "biblijskim apokaliptičkim pričama" (zabranjenim zakonom) priskrbili javnu podršku za svoje mjere ...). Tako su nastupali (dakle protuzakonito) i prošle godine, pred parlamentarne izbore.

Manipuliranje javnošću (s jasnim uvidom da javnost nitko stručno i istinito ne obavještava ili stručno priprema za ustavnu zadaću sudjelovanja i upravljanjem državom (vlašću) ukazuje da je sdp-ovska Vlada i vlast nenarodna . Narod vlada (zašto nije upućen ...?)!

Svi protiv sdp-a i kukuriku koalicije ... (oni su nenarodna vlast).

05

nedjelja

kolovoz

2012

Funkcionalno nefunkcionalni

Od kad su (u sklopu turskih planova osvajanja demografskim promjenama ...) srbi nasljedili turski model širenja na zapad (na hrvatske zemlje), u hrvatskoj su na vlasti ili pri vlasti funkcionalno nefunkcionalni.

Zadaća im je slabiti Hrvatsku i hrvatske izglede. U tom kontekstu su srbi izvršili velikosrpsku ekspanziju srbiziranjem Vlaha u BiH i Hrvatskoj. Ekspanziju su vršili uglavnom hrvatskim novcima, što upućuje na domaće izdajnike.
Jer ... okupacije službeno nikad nije bilo! Ulazak srpske vojske u BiH i Hrvatsku 1918. g. samo je za trenutak izgledalo kao okupacija, pa su zahvaljujući domaćim izdajnicima to zamaskirali tkz. ujedinjenje.
I tad i kasnije je na uvijek čudan način srbija postizala ekonomske, teritorijane, političke, demografske i vojne ustupke na račun Hrvatske.
Puni retorike, novih pogleda i obećanja ostajali su funkcionalno nefunkcionalni.Zadaća im je slabiti Hrvatsku. Domaći izdajnici. Tito ih je 45. g. prekrio proglašavajući suradnike sila osovine domaćim izdajnicima (iako su Hrvati tako označavali jugoslavenski/prosrpski opredjeljene političare Kraljevine Jugoslavije). Nastup u ime naroda i zaklanjanjem iza naroda provodili su funkcionalno nefunkcionalnost.

Povodom anketa kojim narod za neplaćanje poreza krivcima progašava bivše ministre financija (iako je porezna politika teorijska grana ekonomije ...). Znaju oni koga ne smiju pitati ...

ps
Modele srpskih nastupa po Hrvatskoj je trebalo sabrati i na državnoj razini poduzeti adekvatne protumjere, a ne dozvoljavati da 2012. g. istim mehanizmom uzimanja naroda u usta nepotrebno prozivaju nekoga sakrivajući svoje izdajničke radnje ...

04

subota

kolovoz

2012

Tko!

Tko protura ideju o koncesiji nad Hrvatskim auto-cestama?
Kad je počela izgradnja auto-puteva, cijena goriva se skoro udvostručila. Nitko nije spominjao ideju koncesionara (koji bi odmah preuzeo kompletnu investiciju). Sad, bez zareza o gorivu, nude auto-ceste u koncesiju ...
Komunisti lažu, kradu i varaju.

Ili kako ukrasti dvostruko ...

ps
Nisu imali plan, nemaju podršku jer HDZ je obnašao vlast u totalnoj neimaštini ali su imali ljude koji su bili voljni funkcionirati u neimaštini, niti imaju kadar. Nesposobni su i karijeristi.
Kukurku/sdp je promašaj stoljeća. Treba ih smjeniti!

03

petak

kolovoz

2012

Kradeze XXI

Sloboda. Porobljeni prije slobode rade prisilno. Ako u slobodi  ne znaju što bi radili onda ne rade ništa.
Znaju samo da sigurno ne žele raditi ono što su radili u ropstvu.

Promjena ponašanja i osjećaj potkradanja proizlazi iz nepostojanja ogromne količine rada.

Efekt oslobađanja ... (kriv je HDZ)(nemojte pomisliti da ovo nije ironija)(ili da efekt nije bio poznat)

02

četvrtak

kolovoz

2012

Koncesija (??)

Namjera Vlade RH dati auto-ceste u koncesiju spada u prevelik korak upravljajnja državnim dobrima za koji (u zastupničkoj demokraciji) moraju imati nadpolovičnu suglasnost onih koje zastupaju.

Vrijeme je za dva (čitaj: 2) referenduma.

Jedan o istinskoj sudbini tih auto-cesta, drugi o sudbini samopozvanih uzurpatora hrvatskog suvereniteta i vlasti (koja proizlazi iz naroda i pripada narodu).


Uviđajući svoju kratkotrajnost nastoje društvena dobra izmaknuti društvenom nadzoru ...(kriminalni čin ).