30

nedjelja

rujan

2012

Za(b)lude?

Praksa (odnos prema jednom narodu, pa makar sastavljen od više narodnosnih skupina) postupanja prema hrvatskom stanovništvu karakterizira jedna loša osobina.

Sociologija (nauka o ljudskom društvu) sustavno proučava i preispituje zakonitosti društvenog razvitka.
Loš postupak prema hrvatskom stanovništvu se očituje u zaobilaženju socioloških spoznaja ...

Sociološke teorije i sociološku misao treba rastočiti do neprepoznatljivosti i stvoriti osjećaj naučno prihvatljive ideje (zablude) dostupne širim slojevima (kao iz brošure Metode Specijalnog rata).

Komunizam, socijalizam, federalizam, anacionalnost, alijenacija (otuđenje), nasilno stvaranje umjetnih nacija, ... svi nabrojani (sociološki) pojmovi (koji rese propalu jugoslavensku vlast, kao i sadašnju kukuriku koaliciju) su u sociološkom smislu neprovjereni ili dokazano neučinkoviti sociološki procesi koji društvo opterećuju.

Lažni sociolozi, glasnogovornici jednoumlja, pod okriljem diktature počesto su zaobilazili pravi doseg i značaj sociologije ...

Jedan jedini način održanja zablude je diktatura (nastojanje koju ova vlast od predizbornih aktivnosti neskriveno iskazuje).
Bez diktature su samo tragikomični klaunovi ... na vrtešci povijesti (koja ih neće pamtiti). Ropotarnica.

Uz cjelokupnost nastojanja kukuriku vlasti da se učini ozbiljnom ...

29

subota

rujan

2012

Makroekonomija i Sunce (u podne)

Sustavno riješavanje problema socijalističke i jugoslavenske vlasti (tranzicija, povrat suvereniteta, prevladavanje federalizma, pobune, rata, stvaranja vojske (u socijalizmu već jednom plaćene), saniranja ratnih šteta, saniranja posljedica krive industrijalizacije (socijalističke), krivog usmjeravanja na istočno (tada zatvoreno) tržište, stvaranje ovisničke i parcijalizirane privrede, ustrajavanje na modelu monopolizma, financijski inžinjering (bankovna štednja građana od 86 milijardi kn u jugoslavenskim-socijalističkim bankama), približno milijun socijalističkih umirovljenika sa zdravstvenim pravima, restrukturiranje prometne i ostale infrastrukture, ...) s makroekonomskog aspekta vidljivi su kao Sunce u podne ...


Za naoblaku i pomrčinu su krivi neki (ovi) drugi ...


Uz sustavno istupanje Linića o grijesima prethodne vlasti ...


28

petak

rujan

2012

Rastoke

Bolje etničko nego četničko ...

25

utorak

rujan

2012

Osnovna razlika ...

Često spominjana HDZ-ova vladavina ima osnovnu prednost pred svima ...


HDZ je morao stvoriti novu generaciju hrvatskih građana, ali na premisi obrnutoj od komunističke dotrine. Ne revolucijom.


(HDZ je preuzeo narod/naciju bez države, vojske diplomacije, sa suverenitetom prebačenim na zločinačku federaciju, bez političara koji bi taj suverenitet zastupali. Takav/va narod/nacija jest porobljen/a narod/nacija. Preuzeti tako devastiran narod/naciju i ostati na demokršćanskom načelu da su svi ljudi/građani vrijedni življenja okrenuo je HDZ stvarnim ljudima. Nije se sramio posegnuti za sredstvima potrebnim za rat. Nije se sramio ojađene i osiromašene ljude (socijalističku generaciju) zastupati i materijalno. Nije stvarao bolju Hrvatsku na životima ionako napaćenih ljudi/građana.

Sramotno je takvu politiku proglašavati krivom a novim porezima i gušenjem gospodarstva otežavati položaj svih građana Hrvatske. Sramotno je ustrajavati na državnom deficitu kao razlogu za nametanje novih davanja samih građana (iako znamo da je deficit, bio stvaran ili ne, samo izgovor za represivne mjere u finacijskom pogledu.)

Razlika u odnosu prema živom, stvarnom, nesavršenom čovjeku (odraslom u okupaciji i ropstvu) osnovna je razlika (onih koji galame i onih koji su se žrtvovali za bližnjeg ..).

Demokršćani.


Stav morate izraziti, ako vas glasači biraju morate ga provesti ...

24

ponedjeljak

rujan

2012

Afganistan ? A Rusija ...

Naseljavanje Sibira (Siberije) Rusima provodilo se nasilno. Naglo stvaranje gradova od sto ili više tisuća stanovnika, uglavnom kažnjenika bio je izazaov za represivni, policijski aparat.
Kontrola tog stanovništva (kažnjenika), okruženog surovom prirodom i nepostojanjem dobrih komunikacijskih veza (velika udaljenost do najbližeg naselja), provodila se kontrolom opskrbe. Stražari su čuvali skladišta hrane.

Iskustva iz rusko-sovjetskih kažnjeničkih naseobina proširilo se po, iza rata, stvorenim komunističkim državama. Komunisti su prihvatili oblik uvjetovanja fizičke opstojnosti kao oblik uvjetovanja političke podrške.

Sve radnje kukuriku kaoalicije (u kojoj sdp provodi samovolju) ukazuju na isti model (iako smo odratovali Domovinski rat za slobodu i drukčiji model političkog i gospodarskog organiziranja). Umjesto ka slobodnom zapadnom svijetu, vraćaju nas političkim neslobodama, slabijem gospodarskom stanju i lošijem životnom standardu.

Ustavom zajamčene političke slobode i model funkcioniranja društva je ugrožen izuzetno bezobzirnim nastupom kukurikavaca (sdp-ovaca).

Povika na korupciju i krizu je izgovor za dodatne mjere despocije i zaobilaženja Ustava RH (mada nitko od odgovornih za provođenje Ustava nije niti uložio prigovor ili upozorenje ...).

Niti su dobili izbore, niti se mogu zadržati na vlasti ... Neka se ne pozivaju na glasove i birače. Štetniji su od svih zala, s njima treba obračunati propisno. Ropotarnica povijesti.

Uz afganistansku paralelu, ruski merdijan (koji nas, čudom, presijeca na dikatatorsku manjinu i demokratsku većinu ...

23

nedjelja

rujan

2012

Gdje griješi hrvatski narod kao afganistanci iako šalje svoje vojnike u mirovnu misiju u Afganistan ...

U posljednju godini i pol dana česti su napadi na HDZ vladavinu, što je bio rezultat predizbornog pritiska ali se nastavio (zbog više razloga) i nakon parlamentarnih izbora.

Na početku, parlamentarne izbore su trenutno vladajući pokrali i teško povrijedili Ustav RH. Da i nisu izvršili izbornu prijevaru, nakon izbora teško krše Ustav RH ...


Ali, tema je dugotrajno kompariranje HDZ-sdp. Glavni oblik pritiska je korupcija i 20 godina vladavine koja je dovela do današnje krize ... Koje krize?
Takva i teža kriza je pratila vladavinu HDZ-a od samog početka. Nije bilo novaca (koje su izvukli hiperinflacijom i deviznom klauzulom za vrijeme Markovića), nije bilo proizvodnje koju su organizirali rascjepkano i pod kontrolom partijskih poslušnika, sve za istočno (sovjetsko) tržište, nije bilo oružja (oružje TO su dali na čuvanje JNA, a JNA prepustili srbima ..), nije bilo diplomacije (pa su sve članice UN-a čekale da se Srbija proširi pod jugoslavenskom kapom), ...
Korupcija je raširenija u siromašnijim zemljama ali je po količini novca veća u razvijenijim ..

Gore navedeno je samo napomena.
Prava tema je, kad kompariraju (na svoj vrlo čuda način), učin HDZ-a i sdp-a. HDZ je unio mlijarde US dolara za obranu Hrvatske od agresija, ali se spočitava samo uzimanje novca u nekim aferama. Iako to upućuje na saniranje nabavke oružja pod embargom.
Nadalje, teoretičari (sociolozi) kažu da su sve anomalije jednih i drugih komparativno predočive pa navedimo činjenice:
- HDZ-ovci su pod embargom na uvoz oružja nabavljali oružje za obranu od agresije, a sdp-ovci su oružje TO i JNA prepustili srbima
-HDZ-ovci su zagovarali hrvatski suverenitet, sdp-ovci su napustili saborsko zasjedanje kad je na dnevnom redu bila odluka o samostalnosti
-HDZ-ovci su formirali ministarstva i dali im imena po hrvatskom pravopisu, sdp-ovci su sad ta imena mijenjali
-HDZ-ovci su stalnu krizu i neimaštinu nastojali umanjiti, sdp-ovci istu takvu krizu produbljuju
-HDZ-ovci su nastojali povezati teritorij, sdp-ovci nastoje razbiti Hrvatsku na sjever i jug
-Hdz-ovci su nastojali povezati tržište stabilnom kunom, sdp-ovci nastoje izazvati pad kupovne moći i inflaciju
...


Možemo zaključiti da sdp svojim djelovanjem potpuno udara na odrednice (po definiciji) države i nacije: nikad nisu podržavali hrvatsku samostalnost (pa sad kad je hrvatska ipak samostalna koriste vlast, protivno načelima Ustava, za priznavanje RS a ignoriranje herceg-bosanskih hrvata kao državne cjeline), mijenjaju državne blagdane, mijenjaju nazive ministarstava (čime upućuju na nepostaojanje jedinstvenog jezičnog standarda, što je odrednica i nacije i države), (drastično) uništavaju kupovnu moć (čime tjeraju građane na pograničnu kupovinu; zapravo uništavaju odrednicu i države i nacije - zajedničko tržište), ustrajavaju na mjerama koje bi rezultirale inflacjom (udar na valutu), ustrajavaju na HDZ-ovoj krivici čime polariziraju građane (što vodi ili građanskom ratu ili spoznaji da stanovništvo nije cjelina - a to je odrednica i države i nacije)(a HDZ je ustrajavo na politici pomirbe ...) ...


HDZ je radio sve obrnutu, pa i ustrajavao na politici pomirbe (da bi ojačao državu). Gradili su (po definiciji) elemente koji državu čine državom, naciju čine nacijom. Sadašnja kukuriku koalicija teško krši Ustav RH (pa je pitanje zašto ih Ustavni sud ne razriješi svih dužnosti i slobode ...).

Pitanje sudjelovanja glasača (koji, vidljivo, nemaju niti osnovnu naobrazbu za stvarno pravo glasa u tim procesima) postaje indikativno hrvatskoj nesposobnosti kroz 100 godina u odlučnom trenutku preokrenuti politički tijek sebi u korist. Umjesto toga, šutke su ili s mrmljanjem prihvatili kukuriku sdp zrikavce ... koji očigledno (uz lažne parlamentarne izbore, lažni referendum o ulasku EU imaju još poneku zadaću prije smaknuća ... (u zoru)(dana 12., mjeseca lijevog, godine Zmaja).

Zrikavci (bez melodije), odumrijet će sami (iako to u politici nije dobar put).

U Afganistanu naši vojnici djeluju kao da su s druge planete ... ali im je u srcu Afganistan (3 kilometra istočno od današnjeg Afganistana)

22

subota

rujan

2012

Oslonac

(Uz Linićev istup o spaljivanju novca ...)


Osloniti se na komunjare u stvaranju države, riješavanju ekonomske krize, podizanju ekonomskog standarda, podizanju demokratskog standarda, poštivanju ljudskih prava i radnog prava ukazuje na teški poremećaj ...

Hajka sdp-ovog ministra na HDZ i "spaljivanje novaca", bez da spomene koliko je novaca HDZ unio za obranu RH, tvrdeći da samo oni (sdp) govori istinu podjseća na neka vremena (kad je Linić partijskim radom spaljivao hrvatske novce i ostavio hrvatsku nespremnu za srpsku agresiju).

Pranje od starih grijeha, medijski omogućeno političkim i fizičkim nasiljem, provode čineći iste grijehe.

Netko treba ovima zatvoriti sva vrata (i prozore). On su nedemokratska, nesocijalna, nehrvatska, nekršćanska, nenarodna vlast.


Osloniti se na komunjare u stvaranju države, riješavanju ekonomske krize, podizanju ekonomskog standarda, ... ukazuje na teški poremećaj ...

20

četvrtak

rujan

2012

Milan(k)opačić

U Saboru, ideološki opredjeljena grupacija koja je uzurpirala vlast (jer Ustav RH proklamira zastupničku demokraciju) imenjući "vladu" jednako nestručnu i nesposobnu nije imala drugog izlaza ... Predsednik Vlade, obavezan polagati račune u Saboru, u potpunosti nestručan prihvatio se puta vrijeđanja i omalovažavanja. Time je prekršio obavezu prema Saboru i zastupnicima, te napadajući akademika za nestručnost pokazao totalnu nemoć i površnost ...

HDZ treba iskoristiti tog nesposobnog pozera (koji niti obaveze niti svoju poziciju nije sposoban pojmiti) za definitivno razilaženje s marksističkom, socijalističkom, jugoslavenskom i prosrpskom praksom ...
Obzirom na ozbiljnosti propusta trenutne vladajuće koalicije i posljedica, odgovor HDZ-ovih zastupnika nije bio promptno nužan. Trebali su razmotriti (obzirom na izbornu bazu i želju građana) o sudbini kukuriku/sdp koalicije/vlasti.


(Nije li ustavom zastupnička demokracija s elementima direktne demokracije trebala osigurati da katolička (kršćanska), nacionalno osvještena sredina ima neateističku, hrvatsku i demokratsku vlast ...?)

Uz saborski gaf, odlazak u državni posjet njemačkoj u kojoj je promovirao Srbiju (umjesto da se svim srcem zauzima za Hrvatsku) pokazuje da pitanje o opstanku ove Vlade i ovakvog Sabora treba riješiti elementom direktne demokracije ... referendumom.

19

srijeda

rujan

2012

Ante (Gotovina)

Medijski praćenje slučaja generala Gotovine je selektivno. U drugostupanjskom procesu, Sud je zatražio od tužiteljstva da pronađu alternativnu krivicu (u odnosu na udruženi zločinački pothvat) ...
U hrvatskim medijima taj obrat nije popraćen adekvatno značaju tog čina.

Posljednji primjer u nizu, je članak o temi objavljen u proljetnom izdanju magazina za vojno pravo Military Law Review., koji potpisuje američki general bojnik Walter Huffman, dekana emeritusa, profesora prava na sveučilištu Texas Tech i člana pravne komisije američkog ministarstva obrane koju je osnovao ministar Leon Panetta zbog rješavanja pravnih problema u vojnim akcijama američke vojske od 2003. u Iraku.

"General bojnik Walter Huffman vodio je prvo izaslanstvo američke vojske u Kinu za ponovnu uspostavu odnosa s kineskom vojskom. Bio je na čelu izaslanstva ministarstva obrane za potpisivanje ugovora o suradnji između vojnih pravnih službi u Rusiji i Sjedinjenim Američkim Državama. Huffman je radio na demokratizaciji i civilnoj kontroli vojske u Latinskoj Americi. Kao vojni odvjetnik radio je na najvažnijim slučajevima u novijoj povijesti američke vojske, a odvjetnička komora proglasila ga je najboljim u Americi. Walter Huffman nije samo profesor nego je po vojnom činu general bojnik koji ima vojničko iskustvo iz rata u Vijetnamu i potom kao zapovjednik 7. korpusa američke vojske tijekom operacije Pustinjska oluja u Kuvajtu. " (link Bivši ratnik i najbolji vojni odvjetnik u SAD-u)(link Walter B. Huffman )

Neslaganja profesora Huffmana, jedno je u nizu neslaganja provjerenih i eminentnih svjetskih pravnih stručnjaka koji su svoje radove i argumente objavili u recentnim stručnim časopisima s područja prava ili vojnog prava.

Neću se osvrtati na argumente koje pravnici navode u ime rušenja presude, slučaj Gotovina ne navodim u pravno stručnom već u medijskom kontekstu.

Hrvatska medijski nastupa protiv Gotovine. (Nisu li takvi postupci protivni međunarodnom i ratnom pravu, nije li hajka nečovječna s ciljem uspostave ili obrane nečovječnog ponašanja u sljedećim ratovima ... ili samo ima za cilj prikriti agresiju.) U istupu general bojnika Waltera Huffmana treba uočiti impliciranje presude na buduće obrambene ratove i mirovne misije snaga UN-a (čitaj: gotovina je vojnik obrambenog rata ...).

Uz medijsko ignoriranje međunarodne zabrinutosti i aktivnijeg (pravno stručnog) pritiska na ICTY (koji je ad hoc sud, ali ima tendenciju greškama ostvariti veću ambicuju ...)

17

ponedjeljak

rujan

2012

Kradeze XXV

Začudo, oštro napadani HDZ (napadan za korupciju), bolji je od sdp/kukuriku koalicije.

Stvarno stanje nije ono medijski pumpano ...
HDZ je preuzeo Hrvatsku na izdisaju (hiperinflacija, samoupravljanje (neproduktivno), orjentiranost privrede na rusko tržište (ili tržišta ruskih satelita Libije, Iraka, ...), devizna pljačka, nepostojanje hrvatske vojske ni policije, nepostojanje diplomacije, nepostojanje hrvatskih lobističkih centara, ...).

U tim okolnostima (teškog diplomatskog položaja), Hrvatska nije mogla proglasiti ratno stanje, pa ni opću mobilizaciju ... pribjegavala je van institucionalnim metodama (novci za obranu od emigracije, kupovina oružja pod embargom, ...).

Dugo odlagani prijem u EU je davao vremena saniranju ratnih dugova. Ne mogu gospoda iz EU zatvarati oči kad prime Hrvatsku, a ona nastavi servisirati zaostale neplaćene račune ...

To sve ne opravdava građane Hrvatske koji su dozvolili bezdušno blaćenje HDZ-a i njegovih članova jer oni koji su sad na vlasti i jesu prouzročili težak položaj Hrvatske ... Građani su dopustili (naivno) povratak onih koji su vodili politiku koja je dovela do rata ...

Logički, da li je vjerojatno da su komunisti (skh/sdp) zagovarali bratstvo i jedinstvo dok nisu naoružali srbe i četnike, a onda se povukli uz opravdanje da su sve nacionalisti (s jedne i druge strane) skrivili? Prozirno.

Ovi su oni .. (možda i gori!)

16

nedjelja

rujan

2012

Čija strana (Banda)?

Vladajući (trenutno vladajući) javno istupaju s terijom krize ... Koja kriza? Morala?

S dolaskom kukuriku koalicije nastupila je kriza morala. Nenarodna su i nedemokratska vlast. Nezainteresirani za probleme onih u čije ime bi trebali nastupati. Zastupnička demokracija. Zastupaju nas a ne svoje stavove i ciljeve ... Barem bi tako trebalo biti.

Od 1990. i demokratskih promjena, nakon čega HDZ dolazi na vlast, nikad nije bilo novaca ni radnih mjesta. Jednako kao danas. Ali je HDZ poveo oslobađajući i obrambeni rat, koji je dobio. Podizao infrastrukturu. Gradio državu (institucionalno i fizički).

Kako je HDZ uspjevao u blokadi, ratnim uvjetima i poraću održavati vjeru u državu i funkcioniranje u kriznim uvjetima, a kukuriku koalicija nema uspjeha? Kukuriku kaoalicija nije narodna vlast i ništa ne poduzima za dobrobit naroda. Izdajnička, nenarodna vlast (koja služi tuđeg gospodara).

Nastupila je teška kriza morala ... A to će se kroz izrazito nakrivo postavljene vladajuće prelomiti preko ovog naroda/nacije i hrvatske države.

Nisu nam bili neophodni ...(pijana četnička banda)

15

subota

rujan

2012

Real politika (I)

U zadnje vrijeme se često spočitava hrvatskim domoljubima što uzimaju ili su uzimali novce ...
Kritika dolazi od četničkih struktura, u želji da hrvatski domoljubi budu na razini jugoslavenskih vremena, zadojeni idealom a četnici će pokupiti te iste novce i njima se boriti protiv tih domoljuba i Hrvatske.

Svojedobno sam dvojio da li je iznova povratak sredstava hrvatskim političarima strašan događaj u hrvatskoj povijesti. Sad ne dvojim. Realan sam. Uzmite novce. Ne dajte četnicima niti jedne lipe.

U svijetu realne politike manje zlo je poželjnije. U realnoj politici "afere" s hrvatskim domoljubnim političarima imaju svrhu odbiti podršku toj političkoj opciji (iako se takve afere dešavaju u svim zemljama svijeta, pa čak i u najrazvijenijim demokracijama ...). Politika uvijek živi na rubu (dozvoljenog).

Budimo realni, lažu nas i za korupciju (oni su gori i od korumpiranih ...).
Ne volimo ih i ne trebamo ih. Neka odu!


Povodom optužbi A. Đapića o ucjenama HDZ-a sa svrhom rušenja njegove (kako njegove i koje njegove?) stranke ... ( što bi HDZ rušio pravaše kad je politički nauk A. Starčevića u političkom programu HDZ-a?)
Niti za trenutak ne treba otklanjati pogled od njih (četnika)

13

četvrtak

rujan

2012

EU i zapadno-balkanska unija

Jugoslavija, nastala na ideji slavenskog jedinstva, prožeta dubokom pozadinom (geostrateškog i političko-vojnog odlučivanja), održavana dvjema krvavim dikataturama, slomljena je u naletu demokracije na socijalističke utvrde.

Neka nas ne zavarava politička složenost, Njemačka je spremala pad AU i stvaranje vlastite dominacije u navedom regionu.

Ali EU je postepenim primanjem Slovenaca, Hrvata i Srba rasformirala državnu uniju Srba, Hrvata i Slovenaca. I pokazala da je ne zanima zapadno-balkanska unija.

Nisam odolio ...

10

ponedjeljak

rujan

2012

Izvor frustracija

Zastupnička demokracija, ustoličena hrvatskim Ustavom, traži sustavno djelovanje u izbornoj bazi. Vladajući moraju imati provjerljivu i uvjerljivu podršku birača (natpolovičnu ili veću, ako je zakonom tako rečeno).

Što znači zastupnička demokracija i podrška birača? Znači da za sve odluke (naročito one važne) koje Vlada i vlast provodi mora imati podršku najmanje 50% biračkog tijela plus jedan glas.


U hrvatskim okvirima, poštujući Ustav, teško bi ateisti, anacionalni i nehrvati mogli obnašati ikakve državne dužnosti, kamo li donositi i provoditi državne odluke ...

U Hrvatskoj je mlada demokracija ugrožena, dužnost je svih dobronamjernih dignuti svoj glas protiv uzurpatora vlasti ..
Tradcionalno, bez demokratskih iskustava, hrvatsko društvo je prisiljeno kršiti još jedan princip modernog demokratskog društva, treba tražiti veći utjecaj crkve na politička zbivanja ...
Crkva je svojim glasom bitan korektor u političkim zbivanjma. Jednu grešku demokracije možemo ispraviti jedino drugom greškom ...
Pa vi recite da politika nije izvor frustracija ...


Uz Propovijed kardinala Bozanića u marijanskom svetištu u Mariji Bistrici

09

nedjelja

rujan

2012

Čačić AC

U mandatu račanove vlade, Čačić je sudjelovao u projektu izgradnje auto cesta ... tako što su slojevi tih cesta bili tanji, a njemu je izgrađena velebna vikendica (između ostalog)...


Sad bi, AC građene na povećanju cijene goriva (iako ih pri korištenju plaćamo), dao u koncesiju (i po drugi put opljačkao ovaj narod) bez referenduma.

HDZ zna

08

subota

rujan

2012

HDZ zna!

Uspostava industrijskog ili postindustrijskog društva teži omogućavanju što većem broju građna pristup novčanim sredstvima. Što proističe iz nepostojanja zajedničkog tržišta takvog društva?

Industrijsko ili postindustrijsko društvo je viši oblik društveno-gospodarske organiziranosti. Društva koja se uspiju tako organizirati polučuju benefite. Ostali imaju želju (što ne znači i mogućnost) biti tako organizirani, iako uglavnom teže samo benefitima (bez spoznaje o mehanizmu ostvarivanja istih).

Odbacimo li želju, kao instrument zablude a ne kao pokretača stvarnih napora za ostvavrenje, svodimo se na spoznaju da je generator sustavnih kriza koje od titove industrijalizacije potresaju Hrvatsku svakih 20-ak godina dostupnost novca širem sloju građanstva, te nepostojanje zajedničkog tržišta.

Hrvatska teži podići standard i blagostanje, ali ne prati tržištem tu težnju. Prirodno, nastupaju cikličke krize (vremenski uvjetovane godišnjim deficitom koji vodi ka siromaštvu i kolapsu poznatog gospodarstva). Spontani lijek je gašenje radnih mjesta ili smanjivanje kupovne moći građanstva (sdp-ovska "socijaldemokratska" vlast primjenjuje i jednu i drugu metodu; iako se nešto od tog odvija međusobno ovisno).

Sveukupnim smanjivanjem kupovne moći smanjuje se vanjskotrgovački deficit a društvo nužno mora mijenjati način gospodarske organiziranosti.

Šteta takvih postupaka su prazne godine, koje radno sposobnom stanovništvu prolaze u riješavanju krize ...

Alternativa je mogući industrijski razvoj, popraćen sporednom zakonskom regulativom koja podupire stvarna radna mjesta i moguću uposlenost.

Greške titove industrijalizacije, kojim je formirano današnje društvo netko treba reformama ispraviti (i prestati optuživati HDZ za 20 godina vladavine).
HDZ je sustavno i temeljno (društvo u svoj svojoj složenosti) strateški vodio ka boljem (od onog koje su zatekli). Uz uvjet da vode računa o živim ljudima (članovima tog društva). Za razliku od skh/sdp, koji su uvijek, svojim krivim putem (pa i sada), obećavali bolje sutra (koje nije došlo, već su zauzvrat stigle bradate nakaze na našim tenkovima ...). Sve reforme se moraju prelomiti preko nečijih leđa. Teret rata i stvaranja slobodne države je dovoljno za jednu generaciju. Nove generacije moraju podnijeti teret napretka (za svoje, naše i dobro budućih naraštaja).

HDZ zna!

07

petak

rujan

2012

Kradeze XXIV

U definiciji nacije i države sadržano je zajedništvo (teritorija, ljudi, ...).
Funkcionalne skupine imaju potrebe i zadovoljavaju ih na razne načine (od prikupljanja i lova iz prvobitne zajednice do intezivne proizvodnje u kapitalizmu).

Država mora imati zajedničko tržište. To znači proizvodnja za zadovoljavanje vlastitih potreba ...

Hrvatska izlaskom iz AU i pristupanjem (prijevarno) zajednici južnoslavenskih naroda nije nikad imala zajedničko tržište (dakle, ni državu). Prvom socijalističkom industrijalizacijom, koja je pobrisala zdrave osnove stvarne prve industrijalizacije u Hrvatskoj, masovnim upošljavanjem seljaka u industriji počinje era sustavnog upadanja u krize svakih 20-ak godina. Hrvatska od titove industrijalizacije 1947. g. svakih 20-ak godina upada u gospodarske krize. Razlog je neprirodno omogućavanje primanja većem broju građana i nepostojanje zajedničkog tržišta (pa zaposlenici pribjegavaju kupovini roba s tuđih tržišta).
Hrvati nemaju robe za vlastite potrebe, a omogućavanje svima pristup novcu otvaraju se vrata stranih tržišta.
(Nepostojanje nacije i države omogućilo je neselektvno i opetovano upadanje u iste probleme svakih 20-ak godina ...)

Gdje je tu HDZ (sa stvaranjem nacionalne države)? Znajući za taj problem i razloge nastajanja takvih problema, u želji osloboditi hrvatske građane ropstva i okupacije (u kojoj su prisilno imali zajedničko (nehrvatsko) zatvoreno tržište) i zbog temeljitosti reformi potrebnih za stvaranje uvjeta (mijenjanje životnih i gospodarskih navika), HDZ je zbog ratnih stradanja odložio trud (poštedio ratne generacije dodatnog napora) na uspostavi novog zdravijeg društva.
Hrvati su, prošavši ratne strahote, pošteđeni mukotrpnih reformi (koje su ostavljene novim generacijama ...). Teret rata, slobode i napretka nije mogao pasti samo na jednu generaciju ... (kršćanstvo/katoličanstvo).

Zašto je HDZ velika hrvatska stranka! Zašto je HDZ velik! (HDZ je kršćanska/katolička stranka)

05

srijeda

rujan

2012

Kradeze XXIII

Kad svojevrsni politički tumači shvate da farsa oko korumpiranosti HDZ-ove treće lige služi prikrivanju ratnih kredita (i uvoza oružja pod embargom) hrvatska e izići iz krize. (Toliko je priprostih da je očito da kriza proizlazi iz nas samih a ne iz vlasti)

Instaliranjem trećeligaša u prve HDZ-ove i državne redove (sve suparničk diplomacije znaju za ratne kredite), pokušala se ugasiti osnovna HDZ-ova politička misao - SUVERENITET.

Jasno je, da napad na HDZ ima zadaću osporiti pravo Hrvata na nacionalnu državu i ovladavanje vlastitim suverenitetom. To HDZ i hdz-ovci moraju imati na umu, nakon čistke stranke od manolićevih plesača na vrećama punim novaca i rušenju ugleda stranke.

Snažan HDZ je interes svakog Hrvata i hrvatskog građanina. Svi koji se raduju (kako se suverenitetom može itko poigravati? i zašto bi?) padu HDZ-a su izdajnici (protiv kojih smo se borili i borit ćemo se, svim sredstvima).

Drugovi, nećete dugo ...


Povodom sustavnog i stalnog, sporog provlačenja HDZ-ovih dužnosnika kroz razne afere (najveća je afera dočekati rat nenaoružan i bez diplomatske prisutnosti u obrani svoji interesa)

04

utorak

rujan

2012

Deficit

Hrvatskoj je neuphodno kroz obrazovni sustav ustrajavati na objašnjenju pojma deficita.

Nikakav građanski ili zdravstveni odgoj. Deficit.


Hrvatski građani moraju znati kako nastaje deficit ...


Dakle, hrvatski odgoj!


Povodom rasprava i promjena u obrazovnom sustavu, koje sigurno ne vode suverenosti Hrvatske (od prosrpske vlasti drugo nije ni očekivati, jer bi pojam deficita razjasnio ponašanje nečijih djedova, očeva i njih samih ...)

03

ponedjeljak

rujan

2012

Političke elite

Učestala teza o jednakosti političkih elita koje obnašaju vlast je pogubna.


Izjednačavajući HDZ-ovu vlast i SDP-Kukuriku vlast, izlazi se u susret prosrpskoj, nenarodnoj i dušmanskoj politici.

SKJ/SKH/SDP je pripremao i pripremio velikosrpsku agresiju, razoružao Hrvate (politički, ekonomski, vojno i diplomatski). Dao legitimitet velikosrpskoj agresiji.

Vlast može biti bolja ili lošija. Ne smije biti dušmanska. Da nije izjednačavanja i relativiziranja (oslonjenog na političko nasilje) SDP nikad ne bi u Hrvatskoj obnašao vlast (niti bi kao takav postojao).

SDP/Kukriku koalicija je dušmanska, nenarodna i izdajnička. Sustavno nesposobna.

Ne dvojimo. Povjerimo vlast hrvatskim političkim snagama, bili bolji ili lošiji ...

Svi za Hrvatsku