30

petak

studeni

2012

Pomanjkanje pravde?

Pojedine osobe iz svijeta politike ili diplomacije/prava i srpska diplomacija oslobađajuće presude hrvatskim generalima i bivšem kosovskom premijeru označavaju pomanjkanjem pravde.

Sto godina srpskog krvavog terora nad kosovskim Albancima i skoro sto godina krvavog terora nad Hrvatima nije pomanjkanje pravde (uz isti odnos prema muslimanima/Bošnjacima, Makedoncima, Vlasima, Crnogorcima, ...)?



(Kad netko prešućuje zločine i agresiju, a proziva osudu takvog ponašanja, mora biti označen!)


Pomanjkanje pravde? Odavno ...

28

srijeda

studeni

2012

Profesionalci?

Gledajući, slušajući i čitajući (što?) o saborskim zbivanjma stekao sam dojam. Dojam?


Saborski zastupnici kritizirajući rad Vlade iznose svoja mišljenja. U medijima se stiče dojam da je g.(drug) Milanović uspješno odgovorio na kritike (dosta energično). Ali zapanjuje jedna mala nelogičnost. Mediji prenesu isječak kritike ili pitanja saborskog (oporbenog) zastupnika, a Milanović enegično odgovara desetorostruko duže. Na pet kratkih crtica Milanovića se prenosi u medijima višestruko dužim monolozima (u kojim ništa, do osporavanja kvalitete pitanja ili osobe koja pita, ne iznosi).

Paralela.
Na svečanom prijemu povodom Dana grada Zadra (tom prigodom je napravljen i prijem za generala Antu Gotovinu), zadarski biskup našeg vrlog generala titulira vitezom iz Pakistana i nakon toga se gromoglasno smije (kao dijete, stavljajući do znanja koliko je (biskup) sretan )., mediji isječcima prikazuju kao nesmotrenog biskupa nedoraslog ozbiljnosti prijema ...

Tko plaća taj profesionalni pogon za takve manipuacije? Sdp? Kojim novcima?


Parafrazirao bih zadarskog biskupa i pozdravio Milanovića, mulca iz sdp-a .. dosta nam je dječijih nestašluka!

Znamo ih. Znamo se. Zna se!

26

ponedjeljak

studeni

2012

Popularnost

... Unatoč nezaposlenosti koja raste, investicijama koje nisu pokrenute SDP uživa istu potporu u javnosti (29 posto) kao i prošli mjesec, pokazuju to rezultati Crobarometra koji za Novu TV radi agencija Ipsos puls ...

R

Registar branitelja, porez na nekretnine, ...

R eferendum

25

nedjelja

studeni

2012

Ukinimo porez(e) na nekretnine

Crtica ..

"Stručnjaci" (valjda su sdp-ovce natjerali da nekog konzultiraju), predlažu nekakav model poreza na nekretnine (te poreza na nasljedstvo). Hrvatska nije moderna, industrijska već malo zaostala (nije nacija nego narod/nacija; nije industrija već post titoistička "industrija" u tranziciji i nema nikakvog smisla oporezovati nekretnine (već ih trajno pripisati hrvatskim građanima)).

Tvrdnja 0 (zero): Porez nad nekretninama ima smisla kad tražite mobilnost radne snage (koju ionako uvozite), a ne uvodite ga kad vam takva radna snaga ionako odseljava ...


Ova vlast jest nenarodna, nehrvatska i izdajnička ...



21

srijeda

studeni

2012

Jugo-osovino-slaveni

Trajno, besprizorno i nepromjenjeno ponašanje dijela hrvatske političke scene (koja u tom smislu ne postoji već je satkana od donatorskih novaca kojim mobiliziraju kadrove) postaje komična.

Saborska procedura o promjeni zakona koji bi omogućili objavu branitelja, uz ustavne slobode, zadire i u sigurnosno pitanje.

Ministar (čega?) Matić obećaje, ako ikog zbog tih popisa zaustave na (bilo kojoj) granici, kako će on služiti zatvorsku kaznu umjesto dotičnog ...

Zar je moguće da takav glupan obnaša mjesto ministra i da ima tako glupa obrazloženja (svojih predloženih zakona). Znamo da svjetsko pravosuđe nije divlji zakon njemačkih koncentracijskih logora u kojima se netko mogao dobrovoljno žrtvovati umjesto drugog.

Koja je svrha tih eskapada (i divljanja orjunaško-četničkih kadrova u vladi)?
Sitnim novcima iskompleksirane jadnike (koji nemaju karaktera i kičme) stavljaju u pogon ostvarenja viših (tim jadnicima nedokučivih) ciljeva.

Novcima stvoriti jugo-osovinu.


Sad znate kako nam je bilo živjeti u Jugoslaviji, leglu zaostalih i bezkarakternih ...

19

ponedjeljak

studeni

2012

Igrajmo se s Domaćim izdajnicima

Sama organiziranost anti-hrvatske koalicije (sastavljene od domaćih izdajnika) upućuje na pripremljenost tih snaga na rasplet (koji je po međunarodnom (ratnom) pravu bio jedini moguć ...), te je za pretpostaviti da su pripremili politički manevar ublažavanja posljedica

Osnovni manevar se sastoji u razbijanju politike suvereniteta (kojoj su oni oštro suprostavljeni). Domaći izdajnici. Jedini nositelj borbe za suverenitet je HDZ. I umjesto da HDZ okuplja sve istinske domoljube, dozvoljavaju da anti-hrvatske snage parcijaliziraju tu snagu. Zapravo, sami dozvoljavamo vlastitu parcijaizaciju, umjesto da smo svi u stožeru za Hrvatsku. (U tom smislu HDZ nije ono što mislimo, stranka, već okupljalište hrvatskih snaga).

S tog aspekta je vrlo zanimljiva procjena budućeg političkog angažmana generala Gotovine. Vještim medijskim podmetanjima stvarali su privid o HDZ-u koji je ispručio generale, iako je Račan bez saborske rasprave potpisao odobrenje za jurisdikciju međunarodnom sudu nad operacijom Oluja (iako nije morao).

Razbijenje stranke/pokreta koja je jedina bila i jest borac za hrvatski suverenitet je primarni cilj anti-hrvatskih snaga. Populizam (sastavljen od emigracije, desnice, pravaša, bih hrvata, ...) bez stručnog moderiranja nema nikakve šanse na uspjeh. Jednom su nas takve snage odvele na Križni put i ropstvo.

Po meni, Gotovini je mjesto u HDZ-u i uz HDZ. Sam, bez političkog znanja, ne može osim populistički još jednom teško ugroziti Hrvatsku. Gotovina je simbol hrvatske borbe (jedan od mnogih), te je neprimjereno položiti političke nade baš u samog Gotovinu.

Svi smo mi Gotovina (i imamo karizmu patnika za Hrvatsku). To još samo treba shvatiti general Gotovina.


Hrvatska zaslužuje vlastitu politiku, politiku suvereniteta, a za takvu politiku treba nacionalni konsenzus. Pokret.


(Uz zlobna politička podmetanja i igrice anti-hrvatskog, izdajničkog bloka. Uz igrice Domaćih izdajnika ...)

17

subota

studeni

2012

Hrvatska priča(e)

Slučaj Gotovina i hrvatski generali (uključno državni vrh) pravno je zainteresirao široku svjetsku pravnu i vojnu zajednicu. Od samog prezentiranja slučaja tužiteljstva privremenog međunarodnog suda mnogi su pravnici i znanstvenici u stručnim časopisima pobijali optužnicu protiv Gotovine (i dr.).
Nastojeći uspostaviti (nepostojeću) pravnu normu i adekvatnu pravnu praksu, slučaj Gotovina je bio prevelik izazov za međunarodno (ratno) pravo.

Sama zadaća uspostave pravne norme, vrlo je zahtijevna (i vidljivo po presudi u žalbenom postupku teško moguća).
Uz uspostavljanje pravne norme, sami dokazi kojima se teretilo Gotovinu i dr. su za takav slučaj neadekvatni. Radnje koje je obavljao Gotovina nisu predmet međunarodnog kaznenog prava. Ali, unatoč tome je donešena prvostupanjska nepovoljna presuda i odbacivanje krivice u žalbenom postupku. Obzirom na težinu problema, očekivani raspon odstupanja u sagledavanju (strane koje su sudjelovae u ratnim sukobima imaju drastične poglede na događaje i obzirom na poteškoće pravnog normiranja i dokaznog postupka, još jednom se pokazala neprimjerenost očekivanja uspostave stalnog suda za ratne zočine (osim ako se ne radi o jednostavnijim slučajevima)). Pravo mora napredovati, ali ne na račun nedužnih ..

U kovitlacu međunarodnog ratnog prava i normi, našla se jedna (preživljena) politika (domaćih izdajnika). Po izricanju osobađajuće presude, državni vrh (nabrajam: predsjednik Josipović, premijer Milanović, predsjednik Sabora Leko, ministrica vanjskih poslova Pusić ...) orkestrirano (na dan valike pravne pobjede) prozivaju "počinjene zločine" koje će oni procesuirati (iako spadaju u političku a ne sudbenu vlast).
Još jednom se pokazalo tko nije za Hrvatsku (ali uz nepostojanje lustracije ipak može obnašati državne funkcije).
Još jednom se pokazalo tko je (Račan svojim odobravanjem međunarodnom sudu jurisdikcije nad operacijom Oluja) bio protiv generala.

Uzništvo nedužnih generala i licemjerje trenutne vlasti (koja bi da je istinski predstavnik hrvatskog mnijenja, uistinu teško optužila generale i presuda bi po njih bila vrlo nepovoljna - jer se radi o legitimitetu primjene sile - a taj legitimitet ova vlast im ne bi dala) dvije su hrvatske priče ...


Uistinu se moramo zapitati tko obnaša državne funkcije (mimo Ustava i naših želja).

16

petak

studeni

2012

Gotovina - Čavoglave - Markač

THOmpSON - Čavoglave - Maksimir




thoMPson - Čavoglave (live Poljud)





Bojna Čavoglave





14

srijeda

studeni

2012

Nakon Čačića Čačić (ili o analogiji)

Metodologija kpj/kph/skh/skh-sdp/sdp se zasniva na koaliciji i oslobađanju koalicijskog partnera Surađivali su sa Ustašama (učili ih revoucionarnom radu, pa pobili na križnom putu), s krilom HSS-a u partizanima (i pobili ih na kraju rata), sa Šubašićem (kraljevim čovjekom, pa promjenii demokratski Ustav u dikatatorsko-boljševički, rigidni), (tuđman ih prevario), s Budišom (pa ga izvarali), s Čačićem (pa ga zatvorili), .. (nakon Čačića Čačić)

Metodologija, analogijom preuzeta iz farmakologije. O čemu se radi? U farmakologiji, lijek se sastavlja od nositelja i ljekovite supstance. Kad susptanca stigne na odredište, oslobađa se i djeluje. Djeluje na bakterije i viruse. Kako su komunisti smatrali da je (klasno) društvo bolesno, uzeli su u zadaću djelovati ljekovito (revolucionarnim metodama, probiti se do pozicije i djelovati ubitačno).

Uistinu zastrašujuće i opominjujuće (uzevši u obzir broj žrtava te doktrine i metodoogije u svijetu i Hrvatskoj).

Svi smo mi R Čačić....

13

utorak

studeni

2012

Porez(i) i socijalisti

U kraljevini Jugoslaviji bili su orjunaši ili komunisti. U socijalističkoj Jugoslaviji bii su samoupravljači i nesvrstani (jugoslaveni bez identiteta). Što su danas?

Danas su ono što su bili i prije. Moralna kategorija koja nikad nije poštovala hrvatstvo ni Hrvatsku. Uvijek su bili protiv većine (i sužili nekom vanjskom faktoru). Služinski odnos proističe iz morane (ne)kvaitete i (ne)sposobnosti. Pri prijevarnom ujedinjenju s kraljevinom Srbijom, te i takve je narod nazvao "domaćim izdajnicima". Kako se ta sintagma odnosila na projugoslavene, Tito je prenamijenio tu sintagmu u suradnike sa silama osovine, mada je sam čekao sovjete i bio najveći domaći izdajnik, da oslobodi tu kategoriju pečata izdajništva. Ali bit projugoslavena (za koje se vidi da su to bili samo zbog svog osnovnog obilježja, izdajništva i nesposobnosti živjeti do kao služinčad) ostala je ista (bez obzira na retoriku).

Služe (bilo kome, sam ne narodu) a pri obnašanju vlasti svoje komplekse iskazuju odnosom prema narodu/naciji/građanstvu nad kojima provode vlast.
Kategorija služinčadi koja je narodu/naciji i državi (zao) gospodar.

Ova vlast provodi mjere uspostave kontrole nad novčanim tokovima, mimo demokratskih načela (pa čak feudalnih ili robovskih), uglavnom na komunističkj doktrini upravljanja što većim postotkom materijalnih dobara (do uspostave potpune kontrole).
U feudaizmu su postotci davanja bili manji, a u robovasništvu je zadovoljavanje osnovnog metabolizma kod većine radnih robova bio zadovoljen (što u slučaju sa današnjim "socijaistima" nije slučaj ... ponovna proletarizacija? što bi oni drugo znali?).

Svrha svih mjera ove vlasti je što veći obim sredstava dovesti pod upravljačku ovlast države i izvući što veća sredstava (jer su kategorija ljudi koja živi od pljačke naroda .. od orjunaških, komunističkih ili samoupravljačkih dana.

Ova vlast je definitivno nedemokratska, necivilizacijska i nenarodna.

Uz skupne mjere promoviranja poreznih i ostalih udara ove vlasti na imovinsko stanje građana RH ...

09

petak

studeni

2012

Socijalizam i kriza

Od titovog samoupravnog ili onog prije socijalizma sustavno su nas učili da društvo (država) brine o nama. Sustavno su zagovarali društveno vlasništvo (nacionalizirano ili stvarano kao državno ili društveno). Zagovarali su avangardu (radničke klase) kao vodilju tog društva.

Da se okrenemo zadovoljavanju vlastitih potreba, svi bi radili .. Ali ne znamo. Naučeni, naviknuti i oslobođeni od onih koji su imali odgovornost prema sebi (pa onda i ostalim) postali smo ovisni o državi i političarima (kao pokretačima privrednih aktivnosti).
Država je etablirala oblik političke poslušnosti preko ekonomske ovisnosti. (Taj model vođenja države je po povelji Ujedinjenih Naroda i dosezima slobodnog svijeta neprihvatljiv.)

Kriza (grčki krísi, ranije i krísis - prvobitno je značilo mišljenje, procjenu, odluku, a kasnije više u smislu zaoštravanja) označava problematičnu, prijelomnu točku povezanu s potrebom donošenja odluke.(http://hr.wikipedia.org/wiki/Kriza)


kriza grč. (krisis - raspra, prijepor, pravda, svađa; odluka, prosuđivanje, sud, odredba) 1. prijelom; prolazno teško stanje; osjetjiva nestašica neke robe ili novca, oskudica (B. Klaić: Riječnik stranih riječi)


Kriza je posljedica nesposobnosti donijeti ispravnu odluku.
Socijalisti su sustavno proizvodili krize ili su postojeće krize produbljavali.

Slobodni ljudi slobodno djeluju (rade za vlastito dobro). Socijalisti s teorijom društvenog upravljanja smanjuju razinu ljudske angažiransti na rješavanju vlastitih problema (i sustavno od pojedinca prema društvu generiraju krize). Neslobodni sustavi pojedinca sputavaju u djelovanju (za vlastito dobro). Iako i slobodni sustavi prizvode krize ...

...


03

subota

studeni

2012

Rat u exYugoslaviji i poratna privreda


Razlog rata u exYugoslaviji leži u gradnji tajnih vojnih postrojenja na tlu exYugoslavije (za sovjete)(što je po povelji UN-a zabranjeno). Gradili su ih od naših novaca i privredne suradnje varšavskog bloka s titovim samoupravljačima neradnicima ...


U toj činjenici sadržana je istina o predratnoj privredi, ratu i poratnoj privredi ...



Povodom Josipovićevog upita: Vrijeme je da se pitamo gdje smo pogriješili ... (po pitanju južnog toka). Gdje su novci od ratnih šteta (predsjedniče, pravniče i muzičaru)?

Pokret

U stanju nepotpunog formiranja nacije neuputno je politički nastupati stranački. Razdijejenost i nepovezanost građanastva (i seljaštva) zahtijeva pokret. Politički pokret.
(Kroz tu prizmu treba sagledavati političke događaje koji su se odvili ili će se odvijati u RH.)


Uz stalno poticanje stranačke aktivnosti i spososbnosti osvojiti vlast političkim angažmanom ...

02

petak

studeni

2012

Logika II

Novo najavljeni porez na nekretnine ima svoju lošu stranu. Najpravednija je naplata poreza iz prihoda. Kako privreda ne funkcionira, sdp-ovce je povela ideja za povećanjem poreznih prihoda iz već uprihodovanog. Što znači da je već jednom naplaćen porez na taj imetak (kako pri prihodovanju, iz kojeg je nekretnina kupljena, tako i porez na dodanu vrijednost pri kupovini).

Iako je (liberalni) kapitalizam stvoren na premisi plaćanja poreza kad se ostvaruje dobit (te naplaćivanju poreza samo jednom)(u ukupnoj vrijednosti).

Kako sdp-ovce okarakterizirati. Kapitalizam je nakaradan kad ga vode komunisti.

Logika je čudna disciplina ... Naredne izbore će dobiti onaj tko taj porez (i štošta sdp-vog) ukine ...



Uz sdp-ov pokušaj naplaćivanja već plaćenog (što ih svrstava u red neozbiljnih i nedostojnih državne ili bio koje druge vlasti ...) Logika je ista, ali je pogled drukčiji ...

01

četvrtak

studeni

2012

Logika

Najnovije (nastrano) tumačenje najavljenog poreza na nekretnine poprimilo je neočekivani epilog. Porezno se opterećenje građana neće povećati (čitaj: država ubere poreza podjednako s tim novim porezom i bez njega).

Ostaje upitno čemu trud oko novog poreza (za koji ne znamo kako će se manifestirati, a država ništa ne dobiva ...).


Nedostatak poreza na nekretnine, kao poticaj migracijama stanovništva osobina je industrijskih društava, u Hrvatskoj se iskazuje u nepostojanju potrebe za migracijama radno sposobnog stanovništva. SDP potiče iseljavanje (Hrvata.)


Logika, po drugi put, ovo je nenarodna vlast ..