29

petak

ožujak

2013

(Suverenitet je) Sudbina (ne)jednog naroda

Teza (jednostavna ali nedovoljno shvatljiva): rat su započeli srbi jer su htjeli ratom ostvariti više nego bi postigli mirom (kao što i jesu).


Porušili su po Hrvatskoj i BiH bez ratnih odšteta, raselili i etnički očistili 51 % Bosne i Hercegovine te Vojvodinu, ...
Kad su vidjeli da pada socijalistička-titoistička diktatura (u kojoj su prjetvornošću provodili zločine protiv čovječnosti, genocid i etničko čišćenje), iskoristili su prigodu i ratom ostvarili dodatne ciljeve.

Svaka država ima legitimne organe sigurnosti, diplomacije, vojske, ... Iskoristili su koncentraciju kadrova i proveli ratna razaranja bez plaćanja ratne štete.
Svaka od pogođenih republika, zbog prenešenog dijela suvereniteta na federaciju, nije bila spremna suprostaviti se tom činu.

Dokazivanje agresivnog rata u međunarodnom pravu nije baš jednostavno. Srbija je, što preko zadaće federacije, što preko nacionalnih težnji (koje su u "priznatoj" jugoslaviji tretirani kao nacionalizam) iskoristila sve pravne norme za svoj zločinački pohod.
To što ta Jugoslavija nije nalazila shodnim omogućiti formiranje nacija i ostvarivanje nacionalnih težnji u okvirima međunarodnog prava, samo je smjernica koga treba pravno progoniti za ono što se dogodilo.

Teza (oba2a): niti svijet niti federalni organi nisu iskoristili svoje ovlasti za dobronamjerno postupanje (prema stanovništvu jugoslavije, pa i Hrvatima ...)



U labirintu međunarodnog prava, narod suzbijan u prirodnom nacionalnom sazrijevanju te formalno vođen bez dobrih namjera, ostavljen je na hridi (ratnih razaranja, demografskih gubitaka i gospodarske neperspektivnosti). Za zacijeliti te rane uistinu treba vremena i napora.
Vrlo je jasno da narod/nacija bez vlastitog suvereniteta nije spsosban nositi se sa izazovima koji stalno prate ovo čovječanstvo ...



Povodom isčekivanja presude generalu Praljku i skupini bosanskohercegovačkih Hrvata, a i trajnom neizvjesnošću hrvatskog naroda za vlastitu sudbinu ...

25

ponedjeljak

ožujak

2013

Jednakiji i sposobniji

Hrvatska je izložena višestoljetnoj opsadi. Turska na granici koju je kroz stoljeća pomicala ... Ostaci ostataka.

Odlaskom Turaka nastala je praznina (velika sila) koja se nadomještala uplivom ostalih svjetskih sila (koje su eliminirale AU carstvo kao nositelja sukoba s Turskom).
Praksa zaobilaženja domicilnog stanovništva i donošenja odluka drugdje, u demokraciji se modelom kvazidemokracije i domaćih izdajnika, nastavio.

Model (titove) Jugoslavije (ukorijenjene u praksu titovih samoupravljača i njegove avangarde) rastakanja demografskog i sociološkog bića Hrvatske ima više pristupa.
Jedan od modela je ustrajavanje na jednakosti (u siromaštvu).


Odrednica titovih socijalista, te slijednice SDP-a je ustrajavanje na jednakosti u siromaštvu. Jedini cilj socijaldemokratskepartije (nacista, fašista, falangista, orjunaša) je siromaštvo.
Stalno vrše presiju na primanja (školovanih, poduzetnih, snalažljivih, inovativnih, izvanrednih). Svi moramo biti isti. A samo će neki isti voditi državu. (Kao što su sami odabrani za tu ulogu).

Nemoguće je da takvim programom ne shvaćaju da su jednakiji (od ostalih). A takvi nam ne trebaju. Nama trebaju sposobniji.


(Ustrajavanjem na niskim primanjima i jednakosti u siromaštvu stvaraju društvo mediokriteta - kao što su sami. U svojoj ludosti nas nadahnjuju!)

24

nedjelja

ožujak

2013

Cvjetnica

"U Zagrebu, na Trgu Francuske Republike, na Cvjetnicu (8. travnja 1990.) održan je veliki predizborni skup HDZ-a s glavnom porukom “Stvarajmo skupa slobodnu Hrvatsku”."


23

subota

ožujak

2013

Srbija (u srcu)

Josipović. Ispričavanje i surađivanje sa Srbijom i Srbima nije odraz njegove čovječnosti.
Odraz je političkog (i ostalog) manipuliranja pojedincima koje Srbi koriste za prikrivanje svog velikosrpskog ekspanzionizma i hegemonizma.

Stotinu godina posrbljavaju, ubijaju i pljačkaju. Stotinu godina.


Zašto se Hrvati (pojedinci, koji se prvotno proglase moralnim vertikalama) ispričavaju i pravdaju takvim Srbima?
Od diktatura, ratova, žandarsko-milicijskih država, državnih i upravnih postupaka koji se protive međunarodnim pravnim normama, nečovječnog ponašanja u svrhu velikosrpskog ekspanzionizma, ...
Zar Hrvati i Hrvatska moraju stotinu godina dopuštati pojedincima koji će se Srbima klanjati, na štetu Hrvatske i hrvatskih građana.

Vratimo se Josipoviću ... Po čemu je on pozvan propovijedati "novu pravdu"? Po javnom otklonu od očevog političkog djelovanja? Po humanitarnom radu ili javnom zauzimanju protiv agresije na Hrvatsku? Po odricanju od vlastitih dobara u ime pogođenih i potrebnih? Ne!
On je samo srpski špijun koji svojim ispričavanjem s javne funkcije omogućava Srbima nastavak velikosrpske-zločinačke politike.

(Trenutna) Vlada ima istu ulogu.



Srbija? Ni u srcu Srbije nema takvih velikosrba ....

Čuđenje

Odnos Hrvata i Srba, povodom nogometne utakmice dviju reprezentacija, iznova izaziva čuđenje.

Josipović (tko je Josipović?) gleda utakmicu s Tadićem (Tko je Tadić?).
Šuker s Bandićem i Karadžićem (predsjednikom fudbalskog saveza Srbije) dodjeljuje poklone hrvatskim reprezentativcima koji su odigrali stoti susret za reprezentaciju Hrvatske ...


Stogodišnje divljanje Srbije (balkanski ratovi, 1. svjetski rat, okupacija Kosova, Sandžaka, Vojvodine, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, desetogodišnji rat na prostorima ex Yu, skoro stogodišnji rat na Kosovu, ...) i sve žrtve tog divljanja zahtijevaju ipak suzdržanije ponašanje ... (i FIFA-i i UEFA-i uprkos).
Sportsko ponašanje i navijanje nema veze s osudom velikosrpskog hegemonizma i ekspanzionizma.

Sportski je ostati na distanci (u ime čovječnosti).


Mene ne čude svojim postupcima. Čuđenje izazivaju vjerom da su na pravom putu.

Č, ču, čuđ, čuđe, čuđenj, čuđenje ....

20

srijeda

ožujak

2013

Zašto Mamić?

U sfrjotu nogometni je posao, a profesionalni nogomet je posao, vodio Hajduk.

Titov klub, klub NOVJ-a. Kakav je to posao? Osvajati prvenstva, stvarati ugled u europskim natjecanjima i na temelju tog prodavati domaće (jugoslavenske) igrače u veće profesionalne klubove. Za veće novce. Posao.


Raspadom sfrjota, tu ulogu u Hrvatskoj preuzima Dinamo (Mamić).
Napadi na Mamića su poslovne prirode. U želji oformiti regionalnu (jugoslavensku, nikako s bugarima) nogometnu ligu, u kojoj će dominirati srpski klubovi (prevarama), sdpeovska vast nastoji srušiti Mamića i prebaciti posao na neki srpski klub.(To im ni Tito nije dopuštao!)
Provoditi specijalni rat protiv domaćeg poduzetnika, i prebacivati zaradu na inozemnog (srpskog) ukazuje da sdp finacira Srbija. SDP u Hrvatskoj financira Srbija, protiv Hrvatske.
Mamić je izložen specijalnom ratu (istom kojem su izložili pok. generala Koradea, Glavana, obitelj Hodak, branitelje, generale, generaski zbor, generale Gotovinu i Markača, generala Norca, vukovarce, crkvu, hrvatsku djecu, hrvatske građane ...

Svi to vide ... samo ne BBB.

Hajduk živi vječno!

18

ponedjeljak

ožujak

2013

Govor mržnje

Slučaj bogoslova iz manastira Krka, koji su u nedjelju izišli iz prostora manastira i doživjeli neugodnost ostavlja nedoumicu oko medijskog prezentiranja tog događaja.
Ne bi li maloljetnici u napadu mržnje odabrali bilo koji dan za govor mržnje ...?
Manastir je poznat po nacionalističkim ispadima. Sad su maloljetnici prekrili "govorom mržnje" istinski govor mržnje.
Normalno, tek ce sudski postupak s odvjetnicima maloljetnika pokazati što se zbilo (ispad bogoslova koji su potakli svojom mržnjom reakciju ...).

Prikrivanje srpskog nacionalizma progonom nekolicine maloljetnih osoba, kojima prijete višegodišnjim zatvorom (u svrhu zastrašivanja svih ostalih) uistinu je veliki promašaj ultara-naprednih nazadnjaka( prosrpske partije, na putu za ropotarnicu).


Vladajuća klika koristi pravni pojam "govora mržnje" za obračun s neistomišljenicima: na paradi u Splitu, protiv Mamića, protiv maloljetnih kistanjana, ... Toliko očito zlorabe taj pojam da je postalo očito da su zlobni.
Uvijek koriste pravno nasilje da bi prikrili pravo stanje ...

Dignimo svoj glas proti takvih uzurpatora, zaustavimo divljanje prosrpske, četničke vlasti. Zaustavimo bezumno jednoumlje i kaznimo istinske krivce. Titova partija, pa i sdp kao njena sljednica nikad nisu imali senzibilnosti za međunacionalne odnose, već su ih zlorabili u ostvarivanju svojih "plitkih" ciljeva.
Obzirom na intelektualne i moralne dosege, drugo se ne može niti očekivati ...

Naučili komunisti-orjunaši koristiti represivni aparat bez zadrške ...

Vrijeme vam je platiti za sva zlodjela što na isti način počiniste protiv Hrvata i hrvatskih građana!

p.s.
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/81816-upoznajte-jednog-od-napadnutih-kistanjskih-bogoslova.html

17

nedjelja

ožujak

2013

Ovi hoće ukrasti

Što Milanovića definira Hrvatom: Što me definira kao Hrvata, to što prezirem Srbe? Ne, Milanovića definira Hrvatom to što je na početku srpske agresije pobjegao u USA ... (i prezire Hrvate).


Mamić: Što Mamića definira Hrvatom? To što ga za verbalni delikt pritvaraju, a imaju cilj otkloniti interes javnosti od 2 milijarde € koje su s ljubljanske banke prevalili na teret poreznih obveznika RH.



Što ovo vlast definira ne(H)rvatskom (ekscesnom)? To što sustavno cilja na velike novce, a koristi ekscese da javne rasprave usmjeri na manje važne (iako vrlo bitne) društvene pojave. Progonima pojedinaca, branitelja, Hrvata, vjernika, djece, generala (mada nakon 2000.g. generale više neće prevariti), sindikate, cehovske udruge, ... otvaraju prostor pljačkanju Hrvatske. Imaju zadaću osigurati materijalna sredstva za narednih 10 ili 20 godina finaciranja izdajničkog i antihrvatskog djelovanja iz sredstava koja pripadaju hrvatskim građanima.
Poigravanjem ozbiljnim stvarima opasno otvaraju vrata demokratskog, gospodarskog i vojnog unazađenja RH.


U zadnje vrijeme mediji ne brane stručnost ove Vlade, ali se pozivaju na njihovo poštenje .. Mediji su toliko iskrivljeni da medijski prostor treba urediti novim zakonom (Zakonom o čistoći i poštenju javnog djelovanja).
Popljačkati što više (milijardi) da iz oporbe mogu tim novcima djelovati protiv Hrvatske. To im je zadaća.


Što ovu vlast definira hrvatskom? To što hoće pokrasti hrvatske novce za svoje antihrvatsko djelovanje. Nakon 20 godina RH novci koje su pokrali 80-ih godina prošlog stoljeća su se istopili, sad trebaju namaknuti nove ...
Treba ih ukrasti!


Oni su cijelim bićem protiv Hrvatske. Opoziv.

14

četvrtak

ožujak

2013

Zrinski




Politika prema Hrvatskoj i Hrvatima očitovala se u nametanju (političke, vojne i ostale ...) moći.

Sudbina plemenitaške obitelji Šubići - Zrinski ispitani je recept (probatum est) odnosa prema nositeljima vlasti u Hrvatskoj.
Stvaranje lidera, stvaranje društvene hijerarhije prirodni je proces oslanjanja društva na uspješne. Razbijanje prirodne (ili normalne) selekcije, koja pospješuje uspješnost društva ciljani je napad na slobodu i moć društva.

Sudbina obitelji Zrinski, omoćalu, razdjeljivanjem njihovih imanja i ovlasti manjim vlastodršcima sudbinski je postao model odnosa prema Hrvatima i Hrvatskoj.


Stupanjem u zajedništvo sa Kraljevinom Srbijom u Kraljevinu SHS, kasnije Kraljevinu Jugoslaviju i opetovano udruživanje (sa Srbijom) u Federaciju Jugoslaviju, uz bizantinsko licemjerje i prijevarnost, nametnuo je iznova Zrinski model u odnosu prema Hrvatima. Društvena hijerarhija je mijenjana na štetu uspješnosti hrvatskog društva.
U Kraljevini je posrbljavanjem i jugoslaveniziranjem (provođenih na poreznom opterećivanju hrvatskog stanovništva) uspostavljena društvena hijerarhija kojoj je osobina selektivnost koja ruši društvenu uspješnost. Čitaj: slabašni razdjeljuju financijsku i političku nepripadajuću moć ...
Dolaskom komunista-socijalista (boljševika) intezitet provođenja krivog selekcioniranja je znatno porastao. Samoupravljanjem, socijalnom jednakošću, ... samo je dobro zakamufliran proces slabljenja hrvatskog društva krivom društvenom selekcijom.

Upravljačka mjesta (socijalistički direktori, pripadnici komunističke partije, samoupravljači) pripadala su nepoželjnim društvenim marginalcima. Vlast i materijalna (financijska) moć je podijeljena društvenim grupama kojima inače, u normalnoj selekciji, ne bi pripadala.
Selekcija.

Razbijanje moći (u prvom koraku prenošenjem te moći na one koji je nikad ne bi posjedovali) napad je na samo hrvatsko društvo.


Njemački model, nakon 2. svjetskog rata, dijeljenjem svakom građaninu iznosa od 300 maraka je imao za cilj uspostaviti konkurentski model u kojem bi uspješni osvojili više financijske i ostale moći i tako bili nositelji nove države i novog društva.

Cilj ovog osvrta (zbog složenosti - sociološkog teoretskog pristupa, koji bi trebalo prethodno prikazati u zasebnom izlaganju, povijesne protegnutosti (sociološkog) problema koji muči hrvatsko društvo (a trebalo bi ga elaborirati s povijesnom znanstvenom ozbiljnošću i na kraju sintetizirati ta dva znanstvena prikaza s ciljem donošenja zaključka)) je uputiti na razmišljanje i raspravu o hrvatskoj uspješnosti ....
Svakako bi prikaz mogao biti nadahnutiji, koncizniji, znanstveniji, ...(tim smatram da tema nije završena već je početak promišljanja o usudbi - što bi rekao naš Franjo ...)


Zrinski-porodično stablo


10

nedjelja

ožujak

2013

Zašto su tupasti a nisu i srpasti ....

Tuđmanovom smrću, oni koji su ga za vrijeme preustrojavanja (pokazalo se da je to bio raspad) jugoslavije trebali zadržati na jugoslavenskoj platformi (ili u slučaju raspada voditi ka maksimaliziranju srpskih ratnih ciljeva), oslobođeni tuđmanove odlučnosti, infiltrirali su se u HDZ (državotvorni pokret).

Preuzeli su upravljanje HDZ-om s namjerom rasturiti hrvatski državotvorni blok i pokret koji potražuje hrvatski suverenitet. Mnoge domoljube nije treba mnogo moliti da istupe iz takvog pokreta i bloka ... !?


Ponašanje građana (birača, nositelja vlasti i suvereniteta) simptomatično je ...




Interesantan je nekakav vid zajedništva (sa srbijom i srbima) koji je uvijek obilovao oslobođenjima (2 puta), industrijalizaciom (iznovnom), ulaganjem u obranu (2 puta), socijalnim i ostalim pravima ... a da smo na kraju goloruki i nesposobni dočekali agresiju osloboditelja i velikodušnih humanista, donatora.
A 20 godina nakon rata protiv takvih, ti isti doši su na vlast (četnici) (okorjeli četnici) i nastavili širiti svoju dobrotu.


Simptomatično za okupirani i porobljeni narod.



Primjećujem da su oni (koji nisu ...) najgrlatiji u onom što nisu (a htjeli bi da jesu) ...
Nerazumijevanje politike HDZ-a duboko ocrtava karakteristitku ovog naroda/nacije : nepostojanje (nezrelost) nacije, nepostojanje (sad nezrelost) države, nepostojanje demokracije (nezrelost).
Sve greške pripadaju narodu/naciji koji/a je navikao/la na okupaciju i ropstvo (kvazi demokraciju) podložnom/oj zastrašivanju, nepostojanju građanskih sloboda i nepostojanju građanske hrabrosti.

(Poznate su crtice iz socijalističke jugoslavije u kojoj su vjerske i nacionalne slobode bile ideal koji je revolucija tražila, ali samo ako te slobode niste potraživali ..)
Normalno, takva politika je iznjedrila malo tupaste (a ne srpaste) pripadnike koji su najgrlatiji kad treba objašnjavati što to Hrvati (Ustaše) rade ili bi trebali raditi.


Ne dvojimo ...


03

nedjelja

ožujak

2013

Kosor i istina o HDZ-u

Još jednom, istina o HDZ-u.




Politika generira (političku i ostalu) moć neophodnu za funkcioniranje.

Stoga ne čude sukobi (jer su ti sukobi stalni - u slabije razvijenim društvima imaju oblik otvorenog sukoba, a u više razvijenijim društvima taj je sukob jačeg inteziteta ...)

Komentari (u medijima, po forumima; dakle, i nazovimo profesionalaca kao i običnih građana) na izbacivanje Jadranke Kosor odražavaju punu paletu nerazumijevanja ....

Uz činjenicu da je politika vid interesnog udruživanja (u nogometu je ta konfrontacija dviju momčadi na travnjaku normalna? a u politici nije!?), upitna je samo hrvatska stoljetna zabluda: zašto se većinska volja naroda svodi na relativnu političku snagu?

J Kosor je uspjela 86% postotnu katoličku, prohrvatsku većinu svesti na poreznu servisnu gomilu prosrpskoj, ateističnoj (autističnoj) nekatoličkoj manjini.

Taj obrazac relativiziranja je stoljetni model hrvatskog podjarmljivanja (koji provode hrvatski izdajnici - čitaj: manolić, perković, lončar, ...). Model uskraćivanja prava Hrvata na suverenitet.

Zaključak: Kosorica je slugan obavještajnog miljea koji služi svima samo ne Hrvatskoj i Hrvatima.

A komentari su o nedemokratičnosti HDZ-a (Tuđman ... da je živ naredio bi uklanjanje svih naziva i brojeva ulica, kad već lutaju, bolje da lutaju po Hrvatskim bespućima).





Općenito, o HDZ-u ...

Politika je interesni vid organiziranja kompetativnog karaktera (s ozbiljnim posljedicama).

Kako je HDZ-ova garnitura sudjelovala u rušenju tamnice naroda jugoslavije, suprostavljala se Svijetu i Europi, pod embargom nabavljala oružje, sudjelovala u ratnom organiziranju Hrvatske ... poprilično su (kao nositelji određene (vojne i sociološke moći) izloženi pritiscima.

To što je HDZ praktički sve Hrvatsko mobilizirao i stavio u službu suprostavljanja okupaciji, agresiji i oslobođenju, pravednom i obrambenom ratu te su doživjeli poigravanje od EU (koja nije znala prepoznati agresora, UN koji je izglasao embargo na oružje, ...) samo ukazuje na otpore uspostavi istinskog hrvatskog suvereniteta na korist hrvatskih građana.

"Nemoć" HDZ-a (poslije Tuđmana izloženog detuđmanizaciji i otklonu od sve-hrvatskog pokreta) sramota je hrvatskog naroda/nacije i hrvatskih građana.

Kao narod, Hrvati su spremni za jedan jogurt i dva kifla vikati protiv vlastitih heroja.

HDZ je potraživao i potraživati će hrvatski suverenitet! (Licitiranje izbornim glasom je odraz kukavičluka i nezrelosti! Relativiziranje HDZ-a i sdp-a je nemoguće ... to su dva različita svijeta ).



U politici, demokracija je narušena istrošenošću domoljuba koje većina, u čijem su interesu djelovali, nije zaštitila i prepoznala specijalni rat (otklon od politike hrvatskog suvereniteta). Nije ih nadomjestila.
Borba za hrvatske pravice ljude troši ...



Svaki dan ponavljajte: HDZ je bio i ostao politička snaga u borbi za istinski hrvatski suverenitet (a mi to, kolektivno, zanemarujemo ...).
Manja je briga za HDZ, znaju oni prepoznati izazove ... Veća je briga narod/nacija, nezreo prepoznati bespuća (povijesne zbiljnosti), po kojima luta stoljeća ...

Država, nacija, suverenitet, ...


01

petak

ožujak

2013

Metodologija ...

Metodom specijalnog rata, nakon smrti dr Tuđmana, trudili su se srušiti HDZ (detuđmanizacija, otklon od pokreta, otklon od branitelja, otklon od naroda, otklon od suverniteta ...).

Zašto?

Zato jer je hrvatska vlast smrtna prijetnja prosrpskim ex udbaškim (orjunaškim) kadrovima! Hrvatska vlast ukida okupaciju (i ponašanje koje je pratilo tu okupaciju).
Političkih snaga, koje su voljne i imaju interes ometati hrvatsku vlast, ne nedostaje.

Ali su u manjini, poraženi su u Domovinskom ratu.

Zašto su opet na vlasti?

Jer je "demokratski" Zapad (Europa) u svojoj političkoj organizaciji oslonjen na donacije, u ovom slučaju srpske i jugoslavenske, koje su bile jamac političke naklonosti veliko-srpskoj ekspanziji i hegemoniji.
Sad te snage, nastojeći prikriti svoje zločinačko ponašanje, nastoje relativiziranjem i političkim pritiscima stvoriti stanje (nazovimo ga relativiziranje) političke zbunjenosti, koje bi im omogućilo da se zaštite od prokazivanja za političko licemjerje.
Zapad je tolerirao ubojicu Tita i prosrpsku genocidnu politiku na području Makedonije, Kosova, Sandžaka, Vojvodine, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske.

SDP nema nikakvog demokratskog uporišta u Hrvatskoj, stranka i program su s političkom praksom potpuno strani hrvatskom biću. Sluge su okupatora. DOMAĆI IZDAJNICI.

Sintagma domaći izdajnici označavala je jugoslavenske i prosrpske političare koji su zagovarali ujedinjenje sa Kraljevinom Srbijom. I dan danas, unatoč Titovom etiketiranju svih koji se nisu s njim skrivali po šumama i čekali sovjete-ruse kao domaćih izdajnika, smisao je isti.

SDP nije na vlasti jer ima demokratsku podršku, već je to plod nagodbe bivših HDZ-ovih političara radi zaustavljanja progona hrvatskih branitelja, domoljuba. Politički kompromis, prikrivanje ratnih kredita i nabavke oružja pod embargom izglasanim u UN.
Ali, ... zapitajmo se što Hrvati i Hrvatska dobili tim kompromisom.
NIšta. Zapad je gledao genocid Tita, srba, komunista. Zapad je "nepravedno" izglasao rezouciju o embargu. Zapad je dvojio o agresiji. Zapad i svijet su podržavali zločinačku Jugoslaviju.


Vrijeme je da pogledaju istini u oči.
Ovu prosrpsku, nedemokratsku, nesposobnu vlast (uz tada oslabljen HDZ preko manolićevih insidera) nismo dužni trpjeti. HDZ (i sve hrvatske državotvorne stranke, pokreti) mora/moraju ovu vlast prijevremeno smijeniti.

Dovođenje u politiku političkih naivaca, koji će ostvarivati parcijalne političke interese mora prestati. Dosta je hrvatskoj relativiziranja i sputavanja u ostvarivanju vlastitog suvereniteta.
Metodologija nuđenja ostvarenja parcijalnih ciljeva je oružje protiv Hrvatske. Hrvatska vlastitim suverenitetom mora raspolagati u svom vlastitom interesu.
(HDZ aktivisti su pod pritiscima zbog rušenja Jugoslavije, rata, ratnih kredita, finaciranja rata, suprostavljanja politici relativiziranja žrtve i agresora, ... Ali HDZ nije pod pritiskom. Nove političke snage, okupljene oko ideje hrvatskog suvereniteta na korist hrvatskih građana je nepotrošen politički motor.)


Sve za dobrobit hrvatskih građana. Svi za Hrvatsku!