31

utorak

prosinac

2013

Sretna Nova Godina



25

srijeda

prosinac

2013

Božić (blagdan)

Blagoslovljen Božić

23

ponedjeljak

prosinac

2013

Kletva



19

četvrtak

prosinac

2013

Prijetnja djeci

Ustav je temeljni pravni akt neke države. Ustavom se uspostavlja politički i pravni poredak.

Ustavni sud je (po nekima četvrti element u diobi vlasti) posebno državno tijelo čija je zadaća nadzor nad ustavnošću zakona te zaštita ljudskih prava i sloboda građana zajamčenih ustavom.
Ustavni sud vodi postupke u slučaju povrede ustava visokih državnih dužnosnika te utvrđuju njihovu eventualnu odgovornost.

...

U Hrvatskoj (vrlo malen broj ljudi javno izražava naklonost kukuriku koaliciji, pa je od parlamentarnih izbora vidljiv nesklad između osvojenih saborskih zastupničkih mjesta i podrške glasača) funkcioniranje diobe vlasti izaziva javno zgražanja. Bahatost (mimo svih institucija koje su dio kontrolnog mehanizma) potiče na zadnju mjeru - javni revolt.
(Učestali) Referendumi su odraz tog nezadovoljstva. Iako, po Ustavu i zakonima, mogu/moraju biti stvar navike. Naviknimo se kako umjesto nas nitko ne može donijeti valjanu odluku. Vlast pripada nama i proizlazi iz nas (naroda).

Tuđman je pobjeđivao, ali nije pobijedio uzurpatore, izdajice, zelene i žute vragove ... Stvorio je osnovicu našoj konačnoj pobijedi. U ratu (agresiji na RH) nije smio provoditi revoluciju (anti-socijalističku). Revolucijom su nametali socijalizam (ma što to bilo). Anti-revolucijskom revolucijom bi se najbrže otklanjale posljedice (socijalističke) revolucije. Hrvatska nije upala u tu zabludu.
Tranzicija. Tranzicija je proces postepene (doduše, ubrzane ali ne i nasilne) promjene stanja.
Politika tranzicije, pomirbe i nelustracije je ostavila nejasne političke okvire u kojim plivaju oni koji nikad nisu poštivali nositelja vlasti - narod.
Protu narodni elementi. Zeleni i žuti vragovi. Jude (škude).
Retuđmanizacijom ne ponavljamo tuđmanovu/tuđmanovsku politiku. Nastavljamo civilizirani pristup rješavanju političkih problema ...

Nekoliko izbornih ciklusa je, u očima javnosti, bilo izuzetno sumnjivo. Pobjeda Račana (tko je tog htio ...?), pobjede Mesića (tog sigurno nismo htjeli ...!!), pobjeda Josipovića (zar se taj uopće kandidirao ...??), pobjeda kukuriku koalicije (zar i takvi mogu izlaziti na izbore ...???). (Žrtve sumnjivih neprolazaka u drugi krug su Mikšić, Kosor, Hebrang, ...).
Neću nabrajati ... dokazivati ... Vrijeme je kad službeni državni dužnosnici pripadnicima službi sigurnosti prijete. Prijete na sve načine (krajnje prijetnje se odnose na prijetnje djeci). Pritisak uzurpatora vlasti seže do do prijetnje djeci onih koji im se službeno suprostavljaju. Čemu se takvi nadaju? Oprostu? Nelustraciji? Nastavku obavljanja državnih dužnosti ...?
Oni koji su službeno zaduženi za očuvanje ustavnog i pravnog poretka nisu u mogućnosti vršiti svoju dužnost (po savjesti).

Naša vlast je ugrožena. Naša prava su ugrožena. Naša je dužnost odgovoriti na prijetnje.
Država i nacija se brane na kućnom pragu. Admiral Domazet-Lošo je ukazao na unutarnju agresiju. Vrijeme je za odgovor. Odgovor hrvatske većine.
Zaustavimo agresiju, zaustavimo agresore. Svrgnimo kukuriku koaliciju kao nositelja svih negativnih političkih (i ostalih) procesa.

Za budućnost djece naše djece ...




15

nedjelja

prosinac

2013

Zablude hrvatske slobode

Pad istočnoeuropskog komunističkog bloka neminovno je pogodio i SFRJot. Jer je bila ekonomski, vojno (a i diplomatski) (izdvojeni) sastavni dio tog sustava. Jugolslavija je bila članica koji nije bila formalni član Varšavskog pakta... Država za specijalne namjene. Satelitska kvazidržavica.

Pad komunizma/boljševizma/sovjetstva/prosovjetstva nezaobilazno je prešao i preko SFRJota ...

U tijeku prevrata/sloma F. Tuđman je tražio (političku)(Hrvati su poznati po nagodbenjaštvu) priliku za hrvatski narod u toj umjetnoj tvorevini Jugoslaviji/srboslaviji.
Geneza nastanka i postojanja srboslavije/Jugoslavije je u službenoj historiografiji jasna/ne jasna. Sistemski povjesničari su, svatko na svoj način, zaokružili to pitanje. Ostali dvoje.
U službenoj verziji (povijesti) nitko ne spominje Sveto rimsko carstvo, AU monarhiju i njen izvor moći, katoličanstvo, ...
Nitko ne spominje balkanske ratove i srpsko-bugarski (povijesni) sukob, nitko ne spominje drugi svjetski rat i Bugare koji su u ime sovjeta oslobodili Makedoniju i tu istu (mrsku) Srbiju (mrsku Bugarima).
Bugari oslobode cjelokupnu Srbiju i bez pogovora (ili ikakvih zahtijevanja) se povuku iz Srbije ... Što to Srbija ima pa se njeni neprijatelji tako velikodušno zauzimaju za samu Srbiju?
To je ono što povjesničari ili ne razumiju ili ne objavljuju. Geostrateški položaj. Kopneno, s nedavnim arsenalom, iz Srbije je moguće kontrolirati pomorske Rumunjsku, Bugarsku, Tursku (europsku), Grčku, Albaniju, Crnu Goru, BiH, Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku,...

Titova "politika" (iako je Tito bio samo agent, operativac ...) je iznjedrila Hrvate koji su, unatoč velikosrpskoj agresiji, svesrdno pomagali Srbiji u njenim nakanama. Plaćeni, prvotno kominternovskim zlatom, po okupaciji iz vlastitog (državnog) fonda. Izdajice.
Bitna napomena, kod plaćanja sustavno su stvarali (izdajice svakako) kvorum (kvalificiranu većinu). Jugoslavija je nastala i postojala na postojanju kvalificirane većine (kvoruma).
Franjo Tuđman je znao tu činjenicu. Polugu nastanka i postojanja.
Međunarodna diplomatska zajednica je držala stavove kvalificirane većine vjerodostojnim pokazateljem stanja.

Djelovanje (političko) F. Tuđmana u Hrvatskoj se nužno svelo na razbijanje hrvatske potpore Jugoslaviji. Trebalo je hrvatsku kvalificiranu većinu povući ... Takva zamjena vlasti ( k tome izdajničke) nije lagana. Sve normalne prijedloge (prava glasa na izborima (u zemlji koja je doživjela Križni put i pogrom, te poslijeratno raseljavanje/naseljavanje ...)) izdajnička klika nije prihvaćala.
Kompromisno (dobro štiteći svoje interese), komunističko/prosrpski/izdajnički elementi su postigli (kod vrlo nemoćnog Tuđmana) politiku pomirbe, nelustracije, moratorija na kaznene progone (ili ikakvo drugo osvećivanje), moratorija na oduzimanje materijalnih dobara (stečenih otimajem u socijalizmu), ...
Zauzvrat su F. Tuđmanu dozvolili stvaranje rezervoara lažnih izbornih glasova. Vjerojatno bi Tuđman, u normalnim okolnostima, pobjeđivao regularno na izborima ... ali s kvalificiranim izdajicama, s kakvim je imao posla, jedino je tako imao sigurnost ...
Tuđman ih nije pobijedio. Pobjeđivao ih je. Do smrti. Nakon smrti F. Tuđmana (10. prosinac 1999.), dobar pregovarački status izdajice koriste u punoj mjeri. Uz glasove koji inače ne bi imali (osobe koje zbog ratnih preseljenja ne bi imali državljanstvo (veliki dio Istre, Slavonije, Vukovar, ...JNA osoblje) imali su i rezervoar lažnih glasova.
Unatoč izdajničkoj ulozi kroz cio život, a napose u osvit demokratskih promjena, Račan "glatko" pobjeđuje na parlamentarnim izborima. Po preuzimanju vlasti, još sramnije, prepušta (bespotrebno) ingerenciju nad operacijom Oluja međunarodnom sudu ICTY ... Istovremeno, vrlo problematična osoba postaje predsjednik RH. Mesić (u djetinjstvu izložen gladovanju, sa teškim simptomima takvog gladovanja uz izloženost mučnim prizorima (djete u partizanima) ...). Mesić je rezervoar lažnih glasova iskoristio dva puta. Što luđi, to mu se lakše dokopati veće državne funkcije ... Izdajice.
Postupak varanja je nastavljen (Sanader je samo zbog Račanove teške bolesti sastavio vladu 2004. ...). Josipović (HDZ-ovog su kandidata izbacili lažnim glasovima u prvom krugu), kukuriku koalicija ...


Zablude. Zabluda je kako današnja vlast (milanović and co.) vodi prosrpsku politiku. Prosrpstvo im je paravan. Današnja vlast vodi antihrvatsku politiku (koja najviše odgovara EU, ali i Srbiji).
O referendumu za ulazak u EU, pa o novim ustavnim rješenjima referenduma će biti riječi u zasebnom tekstu.
Zabluda je kako je sdp slijednica KPJ/KPH/SKH. Što Milanović ima s tim političko-izdajničkim organizacijama? Ništa (to što je njegov djed bio ORJUNAš, to što je njegov otac bio SKJ-ovac (ali i HDZ-ovac), i milanović je bio HDZ-ovac ništa ne znači). Po politici pomirbe, on je morao biti normalan Hrvat. Nije.
Nije jer nije slijednik političkih pravaca (izdajničkih) pa niti ne osjeća opasnost od mogućeg obračuna s takvima. Današnja se vlast (vješto) skriva iza prosrpskih-izdajničkih kvorumaških ideja (gašenja hrvatskog suvereniteta).
Nitko od današnjih političara nema pravo na oprost. Nitko se od njih nema pravo pozivati na politiku pomirbe. Politika pomirbe se odnosila na onda pozicionirane osobe koje su radile protiv interesa i suvereniteta Hrvatske. Svi Ostojići, Bauk, Vrdoljak, Lorencin, ... nemaju pravo djelovanja pod uvjetima politike pomirbe. On su izdajice (u nekom novom ruhu, za nove gospodare i novi način). Samo se sakrivaju iza prosrpstva.

Politika pomirbe njima ne daje imunitet. Hrvatska je samo inertna (u obrani svog suvereniteta, pa joj čine ono što nikome ne čine ...). Vrijeme naplate će stići.
Strepite! Izdajice!








12

četvrtak

prosinac

2013

SDP je mogao spasiti Hrvatsku

SDP (kpj/kph/skh/skh-sdp/sdp) je (nastrani) ideološki pokret. Zagovarali su komunizam, jugoslaviju, samoupravljanje (gospodarstvo), okrenutost od zapadnih razvijenih zemalja, ...
Na ideološkom planu (uz sve razumijevanje ostaje nejasno zašto se toliko neprovjerenih novina sručilo na leđa stanovništva kojem su oni nametali svoju ideologiju) ropotarnica povijesti.

Kadar, takav eksperiment koji uz najbolje htijenje nije mogao polučiti odbar rezultat, za tu ideolgiju nije mogao biti pouzdan. Takav avanturizam su mogli provoditi jedino oni koji nisu potpuno sabrani ... Niti revolucija ne može prikriti toliki odmak od normalnog. Kadar kpj/ .../sdp je sastavljen od potplativih, amoranih i nesposobnih. Ropotarnica povijesti.

I ideološki i provedbeno (operativno) su za ropotarnicu povijesti.
Kako su onda mogli spasiti Hrvatsku?

Mogli su dan po završetku parlamentarnih izbora odstupiti. Javno prozvati glasače i građanstvo. Prozvati ih za neodgovornost prema vlastitoj domovini i vlastitom dobru.
Mogli su prozvati građanstvo zbog neodgovornog i pasivnog odnosa prema vlastitoj državi, vlastitoj naciji.
Još jednom je to stanovništvo pokazalo potpunu nebrigu za vlastitu državu.
Sdp je moga (pozitivno) šokirati Hrvatsku. Pokrenuti je u brizi za boljitkom. Nisu (jer su takvi, neodgovorni i nesposobni, kadar ...).


Pa kad je tako, recimo ...
Recimo kako je pred prve demokratske izbore F. Tuđman tražio izborni model po kojem svi doseljeni iza 1948. nemaju pravo izbornog glasa. To isto je napravila Letonija, Estonije, Litva, ...
U jeku rušenja komunističkih diktatura, komunistički ideolozi su nagovorili Tuđmana na drugi model (Tuđman u okolnostima nastalim dikturom bez dodatnog osiguranja nije htio preuzimati vodstvo (i garantirati komunistima pomirbu/nelustraciju)). Nagovorili su ga na lažne glasove. Tuđman je pobijeđivao (danas, ne znamo jesu li to stvarne izborne pobjede ili namješteni izbori ...). Nakon njegove smrti glatko je pobijedila koalicija s Račanom (??) i Stjepan Mesić (???). Lažnim glasovima.
Kukuriku koalicija je pobijedila istim tim lažnim glasovima. (O samom modelu korištenja rezervoara lažnih glasova (koji se miješaju sa stvarnim glasačkim listićima) ovdje neće biti riječi ...).


Ono što je mogao učiniti sdp, napravio je Hamed Bangoura. Pozvao je na referendum o zabrani političkog djelovanja svih sadašnjih stranaka. Vrlo pronicljivo (u rušenju)(ili uzbunjivanju)(Hrvatske).
Sociologija (ne ona socijalistička) znanstveno obrađuje politčke sustave i stranačko kadroviranje ... Netko je predložio vraćanje na nulu (životinjska razina) jer politički sustav ne funkcionira. Eksperiment. Dovoljno upozorenje kako smo neodgovorni prema vlastitoj državi. Vlast puštamo ili smo spremni je pustiti baš svakome ...

Nama može vladati baš svatko! (Nije ni Hamed bilo tko, nadam se kako nikad nije bio član sdp inačice (što opet samo po sebi ne govori ništa).)
Sdp je mogao spasiti Hrvatsku da se odrekao vlasti, nije se odrekao vlasti jer su svakakvi, svakakvi su se morali odreći vlasti da nas posrame ... kad se već sami ne možemo posramiti!


08

nedjelja

prosinac

2013

Strepite! (treba pobijediti u specijalnom ratu)

U seljačkoj zemlji, našoj Hrvatskoj ... spustila se gusta magla!

Stoljetno stvaranje antihrvatskih elemenata utemeljeno je na prvenstveno na materijalnom. Ako meta (preobrazbe) nije podložna materijalnim iskušenjima, onaj tko "napada" metu jeste (ne stvara partijske poslušnike iz ideološkog ili bilo kojeg drugog nematerijalnog razloga). To je specijalni rat.
Tvrdnja: u procesu stvaranja antihrvatskih elemenata ili je jedan sudionik ("žrtva"), ili je drugi sudionik ("učitelj") ili su oba sudionika motivirani u tim radnjama isključivo materijalnim razlozima.

(O veličini tih materijalnih dobara: mali iznosi ukazuju na karakter sudionika ...)

Dragan Markovina, Tvrtko Jakovina, ... tipični su primjeri produkcije vlastitih kadrova. Intelektualno su neprepoznatljivi. Pamfletisti. Ali medijski i znanstveno promovirani na reprezentativnu razinu. Za protivnike olakšanje ... Takve ne bih na svojoj strani (zar?).
Uistinu, pojedinci koji za vlastiti probitak nanose štetu državi i naciji su problem države i nacije (problem svih nas). Mi smo sukrivci. Ne kažnjavamo ih dostatno.

Primjerice i Markovinu i Jakovinu treba ignorirati (izopćiti), pretresti okolnosti kako su se zaposlili na državnim ustanovam (jer su im doktorati ideološki obojani i očito je kako su i znanstveno i profesionalno protežirani, netko im je pogodovao na elementima negativne selekcije). Plaćamo ih kako bi radili protiv nas i našeg interesa.


Navedeni dvojac je samo (zbog njihovih javnih istupa i javnosti posla kojim se bave) dio sante koja plovi hrvatskim (političkim) morem. KPJ/KPH/SKH/SKH-SDP/SDP je jedna prosrpska, izdajnička stranka utemeljena na negativnoj selekciji i materijalnim davanjima koja su uzrok i povod negativnoj selekciji.
Lijek protiv takvog ponašanja je bojkot. Materijalni bojkot. I sudski progon službenih osoba koje protažiraju takve.

Odgovornost svih nas naspram očito negativnih trendova koje je inaugurirala partija je velika. Potrebna je stega i društvena hijerarhijska odgovornost (moramo društveno slabije pozicionirane od nas prisiljavati na bojkot izdajica).
Država i nacija se stvaraju (i održavaju). Valjda nas je stvaranje jugoslavenske države i nacije moglo poučiti ...
Izdajice - strepite!

(Znanje i mehanizmi stvaranja države i nacije upućuju na stupanj razvijenosti jedne društvene skupine ... nadam se kako pri tom nećemo nalikovati na srbe, orjunaše, jugoslavene ...)
Hrvatska je naša domovina.


05

četvrtak

prosinac

2013

Suverenitet i vlast naroda (ostavština F. Tuđmana)

Referendum o ustavnoj odredbi braka je još jednom pokazao navike vladajućih. Bez stvarne podrške biračkog tijela u hibridnoj demokraciji (zastupničkoj s pravom direktne demokracije) otuđuju političku moć.
Praksa stvaranja incidenata i obrušavanja (po admiralu Domazetu nazvana Strategija vučijeg čopora) na pojedinca je feudalni način nametanja vlasti. Izvan stvarnih prava stvaranje potčinjenih.
Naglašavam, RH je ustrojena na zastupničkoj demokraciji s elementima direktne demokracije, liberalnoj demokraciji.
Osobina zastupničke demokracije s elementima direktne demokracije proizlazi iz ustavne odredbe o vlasti koja proizlazi iz naroda i pripada narodu. U tom smislu ustavno određivanje referendum kao oblik direktne demokracije pretpostavlja zastupničkom obliku vođenja države. Narod odlučuje (jer mu pripada vlast).
U Ustavu (U nekoj U točki tog Ustava) ... su uvrštena prava koja demokraciju (vladavinu većine) pretvara u liberalnu demokraciju.
Evo nekih osobina liberalne demokracije (a nalaze se i u Ustavu RH) (hr.wikipedija.org)

-Ustav koji ograničava moć vlade i štiti mnoga građanska prava
-Opće pravo glasa, koje svim građanima jamči pravo glasa bez obzira na rasu, spol ili imovinsko stanje
-Sloboda govora
-Sloboda tiska i pristup nedržavnim izvorima informacija
-Sloboda okupljanja
-Višestranačje
-Jednakost pred zakonom i pravo na suđenje prema zakonu
-Pravo na privatno vlasništvo i privatnost
-Obrazovanje koje građane upućuje u njihova prava i građanske obveze
-Široko i duboko utemeljeno građansko društvo
-Neovisno sudstvo
-Sustav međusobnog nadzora među granama vlasti



Hrvatski Ustav je odredio vlast i pripadanje te vlasti, postavio okvire obnašanja te vlasti (vidljivo je kako su Vlada i Sabor instrument te vlasti a ne sebi svrhovit oblik). Država je, po francuskim prosvjetiteljima, naša nužnost zbog učinkovitijeg življenja i po društvenom ugovoru je prihvaćamo.
Tumačenja pojedinih vladajućih pripadnika (mada su oni samo glasnogovornici takvih stavova, jer se ponašaju kao vučiji čopor ...) teži brisanju osnovnih postavki Ustava.
Javni istupi vladajuće koalicije (uključujući orkestriranu hajku medija mada bi oni morali biti neovisni ... te u tom smislu možemo smatrati da i mediji svjesno sudjeluju u rušenju Ustavnih odredbi) nakon uspjeha referenduma o ustavnoj odredbi braka daju naslutiti kako su pripadnici koalicije vrlo nezadovoljni sudjelovanjem naroda u ostvarivanju svoje ustavne obaveze (vlast se mora provoditi obavezno). A vlast pripada narodu ...

Događaji u Vukovaru su ponukali Josipovića (iako državni vrh nije bio ugrožen ... do ugroze sujete) pokrenuti široku kampanju (pa i policijska privođenja na informativne razgovore) aktivnosti tajnih službi i policije. Nije li to ukidanje prava na slobodu okupljanja, slobodu govora, prava na privatnost? Nije li to izlazak iz pravnih okvira kojima Ustav ograničava moć vlade (mada je sam Ustav definira kao instrument naroda)?
Kako Josipović može narodnu volju pretpostavljati kao kriminalne elemente koje treba obrađivati represivnim aparatom? Vrlo jednostavno, nije pobijedio na izborima (pokrao je izbore) pa nije sposoban niti provoditi Ustav RH. Ne poštuje svoje nadređene. Ne poštuje narodnu volju.

Zloupotreba službenih ovlasti u sputavanju naroda ostvarivati svoju volju je najteži oblik kršenja pravnog ustroja.
Provode feudalnu praksu nametanja vlasti. Provode feudalnu praksu represivnog obračuna (cjelokupne) trodjelne vlasti s pojedincima ili manjim grupama u svrhu zastrašivanja većine.
To je razlog zbog kojeg moramo biti jedinstveni (narod), moramo biti pokret. Naša vlast nas ne zastupa nego nas pokorava. Domazet: unutarnja okupacija!

Hrvatska (hrvatski građani) u što većem broju (jednoglasno) moraju podržati sve mjere zaštite demokracije i hrvatske države. Odovoriti na strategiju vučijeg čopora ili većim čoporom ili lavovskom snagom.
Za Hrvatsku se moramo boriti kao lavovi. To je naša domovina. Naš ponos!

"Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što"

Uz godišnjicu smrti prvog (jedinog) predsjednika Republike Hrvatske ...







Share on Facebook



02

ponedjeljak

prosinac

2013

Nemoralno (napredni)

Obiteljski zakon (važeći) definira brak, bračne odnose, obaveze i prava.
Kroz svo vrijeme socijalizma odnos prema istospolnoj zajednici je bio restriktivan (zakonski se nije dozvoljavala, odnos je bio kažnjiv).
RH je naslijedila zakone bivše države (SFRJot). Vesna Pusić, Slavko Linić i većina SDP-ovaca su bili vrlo aktivni kroz pionirsku, omladinsku i partijsku organizaciju.
Kako su to oni napredni jer su na referendumu za ustavnu odredbu braka glasali PROTIV, a svi koji su glasali ZA su nazadni? Oni su uvijek u pravu?


Moje je pravo suprostaviti se (po mom mišljenju) nakaradnom pojmu istospolnog braka. Brak je zakonski određen na temelju običajnog prava, još od predhistorije. U feudalizmu (osim kraljevske loze i plemstva) brak nije zadirao u prava onih koji nisu dio tog braka. Danas, kad se zakonom reguliraju zdravstvena i mirovinska prava, svi smo zainteresirani za prava koja netko potražuje.
Istospolna zajednica potražuje adekvatna prava hetero-zajednice. Zdravstveno i mirovinsko (nasljedno me ne zanima). Ja bih, kako bih bio "napredan" morao pristati na plaćanje zdravstvenog osiguranja nekome tko se želi deklarirati istospolnim, trebao bih pristati i na osiguranu mirovinu (tkz. obiteljsku). Ako je cilj zaštita biološke raznolikosti neka ih stave u posebne odaje. Ako je neka druga svrha, ne pristajem.

Uistinu, kako može biti diskriminacija suprostavljati se dodatnim davanjima osobama koje nemaju niti jedan valjani argument pri svojim materijalnim zahtjevima?
Spolni čin (po seksologiji) može biti emotivni (nije predmet mog interesa), reprodukcijski (interesantan mi je zbog demografskog rasta i demografske obnove kao zaloga moje mirovine, zdravstvenog osiguranja i ostalih benefita), rekreacijski (nije predmet mog interesa), kombinirani (djelomično je interesantan ako sadrži i reprodukcijsku komponentu).

Svi vidovi spolnog čina (osim reprodukcijskog) su van opsega interesa drugih osoba (te je u tom smislu perfidno cijelu skupinu nazivati homofobnom ...). Nužna potreba (i hrana je nužna potreba ali vam je ne poklanjaju) ili luksuz. Spolni čin je aktivnost koja društvo posebno ne zanima (normalno društvo je naviknuto na intimnost spolnog čina, ma kakav bio ...). Za mogućnost kvalitetnog života članovi društva moraju privređivati dostatno. Ali tražiti od nekog za takav život materijalnu sigurnost (bez ikakvih napora) spada u ludost.

Homofobi, nemoralno ste napredni. Mrzite uobičajeno društvo jer mislite kako vas smatra bezvrijednim, iako se društvo iz pristojnosti distancira od vaših čina.









Share on Facebook