15

utorak

travanj

2014

Rusi (i rusofili)(titoisti)(bespotrebni)

Primjer posljedica rusofiskog ponašanja.

Na fb (facebook) se pojavi grupa sa inicijativom okupljanja građana oko ideje smanjenja plaća vladajućoj strukturi (Sabor RH, Vlada RH, ...).
Ideja nezadovoljstva građana vladajućim elitama i traženjem suosjećajnosti sa socijalnošću trenutka (??) ...

Zakon ponude i potražnje kaže kako bi podizanje cijene (plaća) tih dužnosnika izazvao veću ponudu (političara), samim tim i veći izbor (u odnosu na sadašnju, kvalitetom pretpostavljenu nezadovoljavajuću ponudu).

Ukratko. Pretpostavimo kako je većina nezadovoljna vladajućim elitama. Nezadovoljstvo se sastoji u ocjeni nesposobnosti i malom broju (reciklirajućih) osoba koji se bave politikom. Smanjenjem plaća postižete smanjenje (kvalitetnih) osoba. Navali vrlo nesposobnih i korumpiranih političara. Zašto uz nesposobnost i korumpiranost? Jer nerealna cijena (premala) izaziva korupciju (razlika do pune cijene ide koruptivnim putem).


Kako to u vrijeme sveučilišta, nauke i sveopćeg znanja jedna vlast proklamira negativnu selekciju (preslabe i nekonkurentne osobe sklone korupciji)? Kako to u vrijeme sloboda i dostupnosti znanja javno istupa fb grupa s tako izvitoperenim stavovima? Niti (proruska) partija (ruska agentura) želi, niti zna bolje! Titoističkom politikom i obrazovanjem isprali su umove dijelu (inače ne baš talentiranih) građana (manje seljaka) koji uz malo medijske podrške i kojom kunom s crnih računa stvorenih za vođenje specijalnog rata protiv Hrvatske iznjedre pojedince koji naizgled sami zastupaju tako zaostale inicijative. (Ciljano. Ruska agentura. Specijalni rat. Ruski.)

Drugovi, mi smo za vas gospoda ...

Tko se to oslanja na Rusiju i što to točno u ruskom ponašanju nalazi za uzor? Ljudske sobode, razvoj prava, demokracije ili nečeg trećeg? Kome Rusija može biti uzor? Zašto netko u Hrvatskoj vraća staljinizam?

Slavenizacija Hrvatske je krvlju i stagnacijom plaćena ... Vinovnici takve politike moraju odgovarati!