30

ponedjeljak

lipanj

2014

HDZživiipobjeđuje

Praksa samoupravnog socijalizma nas je naučila kako nas ništa ne može iznenaditi kao HDZ ova pobjeda ...


(drugovi orjunaši se zgražaju ...)



29

nedjelja

lipanj

2014

Hrvatski fašizam i antifašizam

Povijest se poigrava neozbiljnim ...

Komunizam kao širi svjetski pokret obilježen je marksizmom, boljševizmom i revolucijama. Ostali komunizmi (oblici komunističke ideje) su ostajali (s razlogom) u okvirima ideje prikladne vrlo malom krugu ljudi.
Sve slabosti komunizma (i onog predmarksističkog, nemarksističkog) su višestruko rasčlanjeni (po meni, glavni je nedostatak negiranje privatnog vlasništva kao civilizacijske tekovine). Sam marksizam je nemarksistički komunizam oštro kritizirao, te stvorio vrlo militantan poredak kao prijetnju svjetskom poretku.

Sve politički pokreti nastali nakon pojave marksističkog pokreta (i Oktobarske revolucije) sadržavali su stavove koji su suzbijali širenje marksizma-komunizma.
Fašizam (i nacizam) su reakcionarni (jesu li ??) pokreti koji su (u svojoj totalitarnosti) najjače usmjerili svoje strelice prema komunizmu (iako su u svojim osnovama utemeljeni na istim postulatima: militantnosti i zakašnjeloj industrijalizaciji).

Povijesnom sudbinom (zakašnjela industrijalizacija Sovjetskog saveza je, po meni, bila manja prijetnja od zakašnjele industrijalizacije Nijemačke i Italije ..) su sovjeti postali ratni pobjednici (a s njima i krvavi, razbojnički titoizam). Ustrajnost komunista-boljševika-marksista na antifašizmu je razumljiva. Ali iskazivanje njihovog antifašizma se ne ograničava na fašiste, već se proteže na sve antikomuniste (antimarksiste, antiboljševike).

Denominacija Tita (i njegovog pokreta, zločinačkog) podrazumijeva rasčlambu pojmova, definicija, obilježja i vremenskog redoslijeda.
Titovi hrvatski antifašisti su zločinački pokret.

Brezovica (22. 6. 20013.)

28

subota

lipanj

2014

* mu materina!

Što je rekao/mislio Tuđman o Titu?

Tito je načela hrvatskog naroda (sublimirana u načela domobranskog pokreta) o Hrvatima kao narodu koji je državopravan i državotvoran preobličio u negaciju. Poduzimao je sve dozvoljene i nedozvoljene aktivnosti (ubojstva, raseljavanja, promjena demografske i sociološke strukture, ekonomskog uništavanja i prisilnog nametanja ideologije (nesvojstvene Hrvatima), ... kako bi ostvario zatiranje hrvatskog državnog prava i odmaka od hrvatskog civilizacijskog kruga.
Nedemokratičnost, ideološka isključivost, nasilna proruska sveukupna orjentacija ... boljševizam. Laž i prisilno mijenjanje osobnih svjetonazora (nedostatak svih sloboda: političkih, medijskih, ekonomskih, osobnih, ...).
S ciljem. Uništavanje jednog naroda i bacanja u ropstvo. (Ruska praksa porobljavanja neruskih naroda, utemeljena na liderskoj ulozi Rusije (nekad SSSra) u UN-u i nedorasle, zločinačko-nazadne primjene te liderske uloge i znanja o međunarodnom pravu na porobljavanje i uništavanje neruskih naroda ...)
Razbijanje hrvatskog korpusa u BiH, ustrajavanje na podjeli bosanskog naroda na entitete (bez valjanog suda povjesničara i demografa; genetičara, ...), spremanje velikosrpske agresije ...

Za razliku od Tita, Tuđman je poštivao hrvatsku državotvornost, priznavao narodu pravo na samosvojnost, primjenjivao demokratski princip, nije primjenjivao ideološku isključivost, ... Hrvatski je državotvorac i državnik.
Po pitanju BiH nije nastupao osvajački, asimilacijski ili prosrpsko-prorusko-jugoslavenski. Svoj angažman po pitanju bosansko-hercegovačke ratno-političke krize sveo je na umanjenje humanitarne krize.

Površno (u okružju teških zločina i krvave stoljetne krize) poistovjećivanje Tita i (navodne) Tuđmanovu naklonost Titu (i Titovoj politici) je izuzetno zlobno nastavljanje tradicije jednoumlja. Nekritičkog osvrtanja (dakle, bespotrebnog; zlobnog).

Priznajmo: Tito se ljutio kad ga nismo voljeli!
Riješimo se zabluda, Tita i njegovo zločinačkog (ne)djela. Razum nam nalaže temeljno razdvajanje od tog dijela (mračne) povijesti.

Svi smo (morali) voljeli/ti Tita, ali Tito nije volio nas ... * mu materina!

Ovo je Ruđer Bošković, koji se našao na Tuđmanovim dinarima ...






27

petak

lipanj

2014

Tajna Svetog Grala

Sanader, Jutarnji, enigma, Sanader, ...

Jutarnji list se osvrće na Sanaderovu abdikaciju.
Sve tajne Sanaderova pada su sadržane u činjenici Sanaderova uspjeha preko Manolićeve linije.
Manolić je instalirao Sanadera. Manolić je (u ime Rusa) deinstalirao Sanadera.

Tajna Svetog Grala (kako bi shvatili neuspjeh rasčlanite uspjeh ...).


24

utorak

lipanj

2014

Dosta mi je orjunaske povrsnosti

Hrvatska je nogometna reprezentacija sudjelova na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu.

Izuzetno dobar nastup. Promocija hrvatskog nogometa, hrvatske vjestine, hrvatske sposobnosti.

Utakmica protiv domacina Brazila, rezultatski uspjesna protiv Kameruna i odlucujuca protiv Meksika.
U utakmici protiv Meksika je do izrazaja dosao sav talent i nogometna raskos hrvatskih reprezentativaca. Sjajno takticko icrpljivanje meksicke ekipe (postavljanjem obrane koja nije dozvoljava meksicko najjace oruzje - kontru). Nadigravanjem glavama na samom pocetku prokazalo je hrvatsku momcad kao nogometnu ekipu koja zna (i moze) iskoristiti svoje fizicko-takticke prednosti.
Rezultatski neuspjeh je posljedica smisljenog hrvatskog pojavljivanja na svjetskom prvenstvu. Hrvatska momcad je profesionalna, visoko rangirana (zasluzeno).
Ostaje mi primjetiti dio (onaj orjunaski) komentara o negativnoj percepciji hrvatskog sudjelovanja na prvenstvu svijete (iako je i samo pojavljivanje veliki uspjeh ... Ali najveci je uspjeh demonstrirati svoje sposobnosti koje je Hrvatska uspjela predociti na najbolji (najstrucniji) nacin.
Bravo!

Ne primjetiti kako se Hrvatska u strucnom smislu poigravala s Meksikancima (dakle, izostavila igru na rezultat) uistinu je trajna slabost komunjarsko-orjunaskih osoba kojima je strucnost strana. A ponos (na hrvatsku strucnost i sposobnost) mrzak.

Nije pogreska sudjelovanjem na svjetskom prvenstvu demonstrirati svoje vjestine (nogometne, karakteristicne Hrvatima ...). Ne igrati na rezultat.

Dosta mi je srpske povrsnosti i nizevrijedne grlatosti ...

Hrvatska zivi vjecno!

23

ponedjeljak

lipanj

2014

Proruski antifasizam se ne racuna

Titova jugoslavija (prepuna paradoksa) ubicna je zlocinacko-genocidna tvorevina.

Nakon (avanturistickog i medunarodnim pravom nedozvoljenog) sudjelovanja u vihoru 2. svjetskog rata na neprimjeren nacin (dizanja ustanka nakon kapitulacije, provodenja revolucije u ratu, koristenja uniformi neprijateljske strane, koristenja djece u ratu (kuriri, bombasi, borci), ubijanja zatvorenika, atentata na istaknutije civile, masovnog ubijanja civila, ... poratnim nehumanim i masovnim likvidacijama i preseljenjima ... pucisticki je prigrabio vlast (na poratnim izborima).

Prva poratna jugoslavija je bila FRJ (Federativna Republika Jugoslavija). Tek je 1946. (na drugim izborima, pucem i nedemokratskim metodama Tito nemetnuo narodnu republiku (komunisticko-socijalisticku) jugoslaviju.

Nakon obracuna s njemackom nacionalnom manjinom, madarskom nacionalnom manjinom, drzavotvornim Hrvatima, rojalistickim Srbima te ostalim neprijateljima komunizma krenuo u obracun s vlastitim snagama (od 1948. je redovito vrsio obracune s vlastitim komunistima ...).

Najvaznija odlika titove torture ( i krvave diktature) je postavka industrijskog koncepta (skrivenog iza radnickog samoupravljanja, bratstva i jedinstva, jednakosti i socijalnih prava) jeftine radne snage, nacionalizacije prirodnih resursa i usmjeravanja plodova industrijalizacije u jacanje vojnog i policijskog (milicijskog; represivnog) aparat.

Zbrojimo li nesvrstanost i trajni angazman na potpomaganju (socijalistickih; proruskih) revolucija, uspostavljanju ruskih marionetskih rezima (diljem svijeta) upotpunit cemo sliku titove jugoslavije (koja se po niti jednoj odlici nije razlikovala od fasistickih tvorevina).

Druga, teska optuzba na racun te zlocinacke tvorevine je iskoristavanje organiziranog rada (industrijalizacije) u svrhu jacanja vojske koja je poslije stala na stranu genocidno-agresorskih snaga ( s ciljem trajne promjene nacionalne, vjerske i etnicke slike) nije plod slucajnosti vec zlocinackog plana. Skovanog u Moskvi.

Dijelom i protiv te politike pojavio se fasizam, prosovjetski (proruski) je antifasizam farsa ...



22

nedjelja

lipanj

2014

Dan zalosti

Hrvatski dan antifasisticke borbe je vrlo tuzan (dan).

Fasizam (kao svjetska pojava) vezan je za zakasnjela industrijska drustva (Italija, Nijemacka). Hrvatska ni danas nije na stadiju razvijanja industrijskog drustva (mada je bas titova i titoisticka jugoslavija bila najblize postavljanju temelja industrijskog drustva kojem nedostaje sve ono sto su fasisti prizeljkivali: drzavni monopol, porobljena radna snaga, besplatna rudna bogatstva i prostrano trziste bez kupovne moci).
Taj model (slicnosti, a ipak razlicitosti) drustvenog razvitka rusko-sovjetsko ruski despoti su primjenjivali na sibirska prostranstva (davno prije pojave Hitlera, i prije sazrijevanja Musolinija (u fasisticku ikonu).

Hrvati su, izuzmeli se austro-ugarska industrijalizacija (provodena preko njemackih, austrijskih, zidovskih i madarskih poduzetnika) polufeudalna seljacka zemlja (bez industrijskih ambicija).

U takvoj zemlji pozivati se na antifasizam, kojemu je svrha prozivanje hrvatske vecine, a zasnovano je na lazima i krivotvorenju povijesti spada u tuzne dogadaje.

Povijesni falsifikat (pozivanje na antifasizam kojeg nema, jer nema ni fasizma) kojeg slavimo kao Dan zalosti.

(Fasizam je nastao kao odgovor na kolonijalnu podjelu svijeta (ciji je arhaicni oblik provoden u SSSRu bio povod siroj podrsci fasizmu u narodnim masama).) (Paradoksalno, povodi i uzroci su sasvim razliciti od onih kojim se danasnji (orjunaski) antifasisti koriste u svojim obracanjima ...)




19

četvrtak

lipanj

2014

Komunizam, socijalizam, socijaldemokracija

Priklanjanje slavenstvu (jugoslavenstvu), srpstvu i Rusima (sovjetima, pa Rusima) uvjetovalo je pravoslavlje, internacionalizam, nesvrstanost umjesto hrvatstva (iako smo težili samostalnosti, odlaskom iz AU monarhije).

Sama ideja proruskog okretanja (Hebrang stariji ili Tito, svejedno) iznjedrila je stoljeće hrvatske tuge (šutnje). Ruska (ili sovjetska) diktatura, despocija i zaostalost Hrvatskoj su mogli ponuditi isti politički (doduše zbog marionetskog karaktera teži oblik neprimjerenog političkog sustava u odnosu na rusko-sovjetski ili ruski) model (despocije i krvave diktature, Neimaštinu, osiromašenje i svekoliku zaostalost (političko-civilizacijsku zabludu, primjerenu autokratskim režimima).
Mogli smo dobiti nešto prirodnih resursa (od rudama bogate Rusije), tehnološku i svekoliku zaostalost. Premalo za politički sustav koji je težio sustavnom odnarođivanju i sociološkom pretapanju (alijenaciji). Masovnim ubojstvima, progonima, iseljavanjima i sustavnim onesposobljavanjem. (Sve radnje su zapriječene međunarodnim pravom i poveljama međunarodnih organizacija, kao i stožerne organizacije UN.)
Sustavnost krize, generacijski ciklična upućuje na temeljito djelovanje protiv hrvatskih vrijednosti. Sve su generacije pogađale nove i nove krize. Tako su neke generacije preživjele i nekoliko kriza ... To upućuje na teške zločine protiv hrvatskog naroda.
U tom kontekstu današnja je socijaldemokracija nastavak nedopustive politike udaranja na hrvatske temelje.


Netko mora (i bez lustracije) odgovarati za teške zločine protiv hrvatskog naroda (naročito sami Hrvati koji su u tim radnjama sudjelovali).

Ruska politika korištenja (nauke) sociologije kao oružja, ima još jednu bitnu osobinu ...
Uklanjanjem nositelja društvenog života (gospodarstva, politike, kulture, nauke, ...) vrši se teorijama jednakosti po kojima (potpomognuti tajnim nasiljem) niže rangirani članovi hrvatskog društva potpomažu rušenje sustava, a za nagradu dobivaju pozicije i dobra (koja u jednom generacijskom ciklusu izgube, jer su nedorasli tim društvenim zadaćama). To stvara paradoks sudjelovanja istih ljudi u rušenju (strogog, hijerarhijskog) hrvatskog stratificiranja (i društvene raspodjele), kao i u rušenju antihrvatskog (nenarodnog, neprirodnog i neučinkovitog) sustava.
Treba uočiti kako i u jednom i u drugom slučaju ti niži društveni slojevi profitiraju (iako Hrvatska samo u jednom slučaju profitira: istinskim i mukotrpnim uzdizanjem ...).
Takvom politikom (generacijski izmjeničnom) Hrvatska je sustavno klizila prema slabijoj poziciji. (Time je gubila svoje vrijednosti: teritorij, stanovništvo, gospodarsku moć, ...)
Slabljenjem Hrvatske, slabilo je i stanovništvo, pa je paradoks još izraženiji. Doveden do ironičnog stadija.

Hrvatska mora pobijediti! (i komunizam, i socijalizam, i socijaldemokraciju ... Ruse)




16

ponedjeljak

lipanj

2014

Umjesto lustracije provesti "čistku" ruskih agenata u RH

Politika koja je Hrvatsku upropastila i dovela do (gotovo izgubljenog) rata je politika orjunaša, partizana, komunista, srbofila, ruskih agenata. Veleizdajnička politika slabljenja Hrvatske i napredovanja antihrvatskog elementa (na tlu Hrvata).
Nastavak osvajačke politike (ostavština osmanlijskog carstva i njihovih osvajanja). Hrvatska je osmanlijskim osvajanjima teško načeta. Iako je osmanlijsko carstvo propalo, lošu poziciju Hrvatske nastavili su iskorištavati neki novi svjetski silnici (prvenstvenop carska Rusija, Sovjetski savez i Federacija Rusija).

Neki tamo (Stazić) pričaju o veleizdaji Sanadera i politici HDZa. Sanader nije osuđen za sjednice Vlade (a i kako bi, to je prije trebala ova vlast objaviti i objasniti). Sanader je kažnje za izakulisne radnje (zakonom zapriječene).
Ponašanje sdp-ovske bratije (pune laži i obmana), na sudsku presudu orkestrirano grakću ... prozivajući politiku HDZa. Nije sud presudom Sanaderu prozivao HDZ. Niti Sanadera na premijerskim sjednicama (Vlade).


Za razliku od Stazića, Milanović je orkestrirano u pravu. Opterećen je onaj HDZ u kojem mu je "ćaća" (njegov otac milanović) kupio mjesto u HDZu (iako je sam otac orjunaško-komunistički kadar), ministarstvu vanjskih poslova. Taj HDZ je veleizdajnički i opterećuje današnje HDZovce. Takvu je bandu trebalo ugurati u vagone (za istočni front). Manje bi danas mudrijali o Vukovaru.

Politika koja je veleizdajnička i opterećuje nas je politika proruskog ugnjetavanja i genocida nad hrvatskim stanovništvom. Zabranjeno poveljom UNa i međunarodnim pravom. Politika marioneta krvavog sustava koji vodi specijalni rat, oružani rat, specijalni rat naizmjenice.
Kampanja ruske služinčadi je završila. Hrvatska (prvenstveno HDZ) je politikom pomirbe i neprovođenjem lustracije pružila ruku svima koji su ustrajno rušili sve hrvatsko. Umjesto lustracije treba pročistiti sve državne službe od ruskih agenata. Ti agenti nas stoljeće drže zakovanim za stepenicu koja ne vodi ni gore ni dolje (veću u ništa).



15

nedjelja

lipanj

2014

Kolinda Grabar-Kitarović (i specijalni rat)

I Srbi (velikosrbi) i orjunaši su dva puta poraženi. Poraženi su konačno i trajno.
(Za neupućeni i zbog sistematizacije: poražena je velikosrpska/kraljevska jugoslavija i velikosrpska/socijalističko-titoistička jugoslavija.)

Ropotarnica povijesti.
Tko to onda vraća velikosrpsku i orjunašku politiku i vlast koja zastupa poraženu politiku?
Politika je oblik interesnog udruživanja, pa u tom kontekstu treba tražiti inicijatore takve politike.
Za neke političke analitičare masoni, iluminati, bankari, industrijalci, britanci, ... upravljaju protunarodnom politikom. Po nekima je unutarnji sukob (za prevlast) zamaskiran vanjskim motivima...

S geostrateškog gledišta (a u vrijeme nuklearnog oružja i oružja za masovno uništenje) radi se o sukobu samo dvije nuklearne sile: sukob Amerikanaca i Rusa.
Po obliku političkog nastupanja (otuđenje političke moći, nepoštivanje Ustava i međunarodnih povelja o pravima pojedinca i države) trenutna vlast je ruska marionetska filijala. Prorusi, agenti.
Sav trud oko reafirmacije velikosrpskih i orjunaških ideja je stvaranje kaotičnog stanja koje treba poslužiti održanju proruske (despotske) marionetske vlasti ...
Povratak poraženih ideologija služi slomu protupolitike (hrvatske politike preporoda).
Ruska politika izoliranja Hrvatske od Zapada (kojem je Hrvatska uvijek bila sklona), osiromašenja građana (čime se pojačava stadij izoliranosti) i stvaranje neke nove (pravoslavno-srpske) Hrvatske krajnji je cilj ruske politike (širenja ruske dominacije).
Tko želi biti pod ruskom vlašću (nedemokratičnosti, porobljenosti i izoliranosti, obespravljen i prepušten na milost i nemilost satrapima ...).

Jedna era protunarodne vlasti i prisiljavanja naroda na nenarodnu šutnju (hrvatska šutnja obuhvaća Bleiburg, Križni put, pitanje države, jezika, ekonomije, kulture, civilizacije ...) je završila.
Jedino ustrajno i zajedno Hrvatska se može i mora otrgnuti iz ruskog interesnog zagrljaja i svoju budućnost oslanjati na NATO stranu.


Hrvatska mora svojim nastojanjima izmaći ruskoj dominaciji (priklanjanjem Zapadu), i bez Zapadnih nastojanja zagospodariti regionom ...


U tom kontekstu, primjedbe o predsjedničkoj kandidatkinji gosp. Kolindi Grabar-Kitarović kao o osobi koja je (lijepa) slika bez tona posve su zlobne. U konstelaciji snaga, bitno je za predsjednika/predsjednicu da je "naš/naša". Onaj tko misli kako ćemo tražiti išta više od predsjedničkog/ke kandidata/kandidatkinje namjerno griješi, jer oni ne mogu istaknuti kandidata koji to može ponuditi ...
Politika koju Hrvati očekuju/priželjkuju/potrebuju je određena i nije nam potrebna politički inovativna osoba. Mada ne sumnjam kako je gosp. Kolinda Grabar-Kitarović sposobna ispuniti i takve zahtjeve ...
Uz naturanje uvjeta karizmatičnosti (iako je zastupnička demokracija), drugu grešku nametanja politike zanemarivanja već poznatih narodnih zahtijevanja upućuju na orjunaško-rusku varijantu specijalnog rata.



12

četvrtak

lipanj

2014

Voz (za orjunaša)

Jovanović, (ot)pravnik prohujalih vozova ...


Politika SKJ/H širenja netolerancije i nasilja i dalje živi u Domovinskim ratom obranjenoj novonastaloj Republici Hrvatskoj.
Titov zločinački pohod pripreman je i praćen retorikom mržnje i teških prozivanja. Radikalizacija sukoba (dviju nacionalno opredjeljenih strana: orjunaša (jugoslavena) i Hrvata).
Jovanović je politiku pomirbe koju je provodio HDZ (zahvaljujući čemu on šeta svoju praznu glavu uokolo) proglasio zločinački organiziranom, a svoje političke ideje (kojih nema) ne iznosi. Ono što je pokušao kao ministar (srpskog bogoštovlja i četničke prosvete) višestruko je osporeno na sudskim instancama (Ustavnog suda).
Ministar kojem Ustav nije jasan je (titov, orjunaš) zločinac.

Ali je taj isti (glupi) Jovanović napravio brzu karijeru u SDPu povicima o zločinačkoj organizaciji (i završio gde je završio). Kao saborsko pojačanje SDPovog kluba ... Jako pojačanje.
Nadajući se medijskoj potpori i hrvatskoj šutnji, izokrenutim tezama o zločinačkoj organizaciji šaka priglupih partijaša oslanjajući se na rusku moć, otuđenjem političke moći (koja pripada hrvatskom narodu pokušali su vratiti kotač povijesti na orjunaški mlin (provodeći politiku pogodnu širenju ruske interesne sfere) ... ono što su provodili pokoljima, progonima, terorom (svekolikim: gospodarskim silovanjem, prosvjetnim izobličavanjem, sportskim, kulturnim i svim ostalim oblicima ljudskog izražavanja) pokušava podmesti HDZu prozivajući ih zločinačkom organizacijom.

Kako je po Ustavu RH političko organiziranje slobodno i zajamčeno ( a samo Jovanović koristi sintagmu zločinačke), teško krši (opet?) Ustav RH.
Umjesto sudskog progona predlažem za niskomotiviranog nepismenog ga*a psihijatrisku ustanovu: Četnički štab na Markovom trgu.
Ionako Hrvatska (zbog kmetske poslušnosti) nema hrabrosti raskrstiti s ruskim obavještajnim podzemljem. Drugovi (ilegalci) javno podrivaju građanski mir ...
Specijalni rat (u kojem će orjunaši izgubiti).


Jovanović (intelektualno nezamjetljiv) koristi (drsko) voz čežnje za svoju partijsku ambiciju ... (čežnja za prohujalim vremenima kad su glupi i zlobni prstom preskakali radišne i sposobne, vrijeme kad su orjunaši gradili svoj svijet (u kojem je zločin bio sustavan)(onaj tko se suprostavio tom zločinu ne može biti po volji orjunaškoj bandi)).
Tukcu treba navući perje (i zaliti katranom). Nekak kukuriče u * materinoj!

Uvjereni kako iza primitivnije društvene organizacije svoje genocidne postupke mogu (zakonski) protumačiti kao spontane događaje naroda a ne partijsko orjunaške zlokobne i zlobne smicalice, partijski se kadrovi "igraju" morala ... onaj tko im se suprostavio mora znati (ono što znaju i partijaši)(to Jovicu izuzetno smeta i zbunjuje ... u svojoj nesposobnosti i primitivnosti iskazuje samo tjeskobu (jer orjuna propada))


10

utorak

lipanj

2014

NIJE KRIV HDZ, * vam materina!

Hrvatska, prozapadna, papinska država (u Ugarskoj pa Austro-Ugarskoj zajednici) vodila je višestoljetnu borbu (potpomognuta zapadnom, kršćanskom koalicijom) protiv osmanlijskih napredovanja i osvajanja.
Slijedom (povijesnih) događanja (razbijanjem AU carstva) i sputavanjem jačanja njemačkog utjecaja, doživjela je (brže bolje ili zbrda-zdola; kako to uobičajeno biva pri revolucionarnim ili ratnim prevratima) potpadanje pod sovjetsku (rusku) hegemonističku vlast (ostvarivanu marionetskim djelovanjem diktatora Tita).

Dolaskom (prevratom 1946.) komunista na vlast, Hrvatska je u Jugoslaviji doživjela metamorfozu. Krvavu, prognaničku, razarajuću, iseljavajuću, civilizacijsku, ...
Titovi komunisti (protivno njihovim tvrdnjama) nisu proveli socijalističku revoluciju u ratu (iako su pokušavali, protivno međunarodnom ratnom pravu), niti su plebiscitarno na izborima potvrdili svoju vlast. Na prvim demokratskim izborima 1945. titovi komunisti su dobili 13 % glasova.

Začetak modernog industrijskog društva (Hrvatska je započela industrijalizaciju davno prije pojave Tita; prije 2. svjetskog rata u Hrvatskoj je bilo 90% industrije Kraljevine Jugoslavije), koje se trebalo razvijati ugušena je teorijama avangarde radničke klase, bratstva i jedinstva, (socijalističke) solidarnosti ... ali sve kao paravan za pretapanje papinske, prozapadne Hrvatske u prorusku (danas je nazivaju crvenom) Hrvatsku.
A što su Rusi (osim što su nas civilizacijski izokrenuli) (tvrdeći kako je to naš odabir) napravili za nas (kao protučin na naše blokovsko svrstavanje uz slabijeg)?
Zaustavili su početni industrijalizacijski zamah i pretočili ga u ravnomjerno razvijanje republika i pokrajina (čitaj: zaustavili su ikakav hrvatski razvoj).
Spominajti strojeve prve automobilske industrije (u Zagrebu) prebačene na livade u Kragujevcu je karikirano istinito ...

Razvojem industrijskog društva razvijaju se i tercijarne djelatnosti. Hrvatska, svjetski turistički biser, u titovoj Jugoslaviji iskorištavala je tek neznatni dio svog potencijala (kako se ne bi obogatila, razvila). Zaustavljanje hrvatskog razvoja i svođenje na (kmetsko, robovsko) životarenje u getu (socijalističke revolucije) politika je genocida pravoslavno-ruskog (nakaradnog) političkog odnosa politike Sovjetskog saveza, kasnije Federacije Rusije. Sa svrhom osiromašenja Hrvatske i bitnog slabljenja u odnosu na (feudalno-zaostalu) Srbiju.

Kukuriku vlast, ruska marionetska svita, istom politikom i istim žarom ruši svo hrvatsko nastojanje razvijanja i bogaćenja. Razvijena država i bogat narod su svoji gospodari. Ruski interes je širiti svoju dominaciju (ali Rusija kao nerazvijena i zaostala država ne može Hrvatskoj ponuditi do jeftinije plin (ili neka rudna bogatstva) te nešto vojne opreme ...). Zauzvrat traže promjenu hrvatskog bića. Revoluciju hrvatstva (možda prelazak na pravoslavlje i despociju, pravnu nesigurnost i ekonomsku neučinkovitost.)

Takvu zadaću hrvatski narod nije voljan prihvatiti, do nekolicine izdajica i nesposobnih marioneta (Tito, Bakarić, komunisti, partizani, orjunaši, "socijaldemokrati" , ... skriveni iza sociološko-politoloških smicalica (modernog svijeta)).

Otužno je hrvatsko osiromašenje, fizičko i duhovno, za koji se zalaže (umom poremećena, krvlju umrljana) ruska politička svita ...
Svi se pretvaraju kako je za hrvatsko siromaštvo kriv HDZ i pretvorba (socijalističke privrede) ... Obrnuta teza (koju nitko u strahu od partijskih satrapa ne razotkriva).


NIJE KRIV HDZ, * vam materina!



08

nedjelja

lipanj

2014

Milanović i/VS. Linić (protiv partije)

Sukobi u sdp-U.

Dogovaraju li se tko će preuzeti ustaški pokret? Do sad su kontrolirali hrvatsku emigraciju preko odjela za inozemstvo (ono (pro)zapadno). Ubacivali su agente, finacirali akcije, surađivali sa tajnim službama zemalja na kojoj su se operacije odvijale. Slavko Linić postaje dvoglavnik (dvoušnik) i sdp-a i ustaškog pokreta. Čovjek za specijalne operacije. Bit će Obersnel (iza Obersnela). Nastavit će rušiti sve (financijski) uspješno u Rijeci!
SDP će iznova kroz nacionalne organizacije oživjeti social nacional fašio orjunaško komunističku ideju međuzemlja. Međuzemlje je onaj dio svemira koji se nalazi između dvije civilizacije. Iz nekog razloga politika svrstanog nesvrstavanja postala je naša mora. Tito je nula, nakon njega su stigli vanzemaljci (iako je i on bio inozemac).

Linić je desetljećima pribavljao (krao) novce za partijske agente. U sukobu s Milanovićem je tijesno (friziranjem) pobijedio ali je partija objavila Milanovićevu pobjedu. Između Linića (koji je osiguravao finaciranje partije) i Milanovića (s kakvim to zaslugama?) partija je stala na stranu Milanovića.
Milanović i partija znaju (mi nagađamo) koji je to faktor prevagnuo na Milanovićevu stranu. Normalno, namješteni (prošli parlamentarni) izbori. (Izbori su namješteni za Milanovića, time je on važniji za partiju od Linića.)
Mladi (početno hdz-ovac), nesposobni, raspušteni Milanović porazi finacijera (starog partijskog agenta) Linića!? S razlogom.


Uz fikciju (naučno predviđanje zasnovano na mogućim scenarijima) i nagađanje (naučnu disciplinu sklapanja mogućih mehanizama na temelju stavljanja u logički odnos poznatih činjenica) vratimo se naučnoj disciplini zahtijevanja (naučno sagledavanje činjenica i posljedica vlastitih želja): treba pročistiti sve zakone i zakonske akte koje je izglasao ovakav (kukuriku) saziv državnog Sabora.
Oni su na temeljiu svoje civilizacijske izgubljenosti (a više interesnog politiziranja), nesposobni kakvi jesu, uglavnom donosili zakone s obilježjima nepravomoćnosti (primjene tih zakona), neusaglašenih i ideološki prožetih, bez pravne logičnosti. Stvarali su hibride. (Kao odraz svoje nepismenosti i neobrazovanosti, zbog kojih su se i upustili u bezrezervno služenje ruskom despotskom režimu ...)

Štetu koju je počinio državni Sabor (u ovom sazivu) je očit. Štete koje su počinila ministarstva (primjenjujući te zakone, promjenjene kako bi oni mogli činiti štetu) su nemjerljiva.
Treba raskrstiti (zauvijek) s politikom nesposobnih, nepismenih, ružnih i neodgovornih spodoba ...
Partiju treba uništiti (politikom ignoriranja). Treba ih ukinuti izbornim listićima. Glasajte uvijek protiv njih, glasajte za one koji su vam pogodni.

Smak svijeta (majanski kalendar, 2012.)



07

subota

lipanj

2014

Tko je zalutao?

U vrijeme razvijenih obrazovnih, informacijskih i naučnih potencijala, u jeku krize državne vlasti partija na vlasti zasjeda (nasjeda) na zatvorenoj seansi ...

Uobličavaju vlastito mišljenje koje bi trebalo postati naše. (Po arhajskim obrascima vlasti.)
Partija ne uvažava javnost (glasače, građane, narod, naciju, ...). Ne priznaje vlast naroda.
Ni demokracije, ni socijaldemokracije. (Od ruskih agenata niti za očekivati.)
Partija našu krizu "rješava" za javnost zatvorenim sastančenjem, uobličavanjem stajališta, preoblikovanjem medijskih poruka, ...


Linić (cijeloživotni pljačkaš, kriminalac kojeg je partija štitila) optužuje Milanovića (mladog kriminalca kojeg je partija štitila) za kriminal, zlouporabu sigurnosnih službi, nesposobnost, ... a oni na zatvorenoj sjednici spašavaju partiju? Paradoks.

U nedostatku političkih ideja, istinskog rada (u Vladi i vođenju države) razumljiv je sukob (svih odreda klijentelistički nastrojenih). Svi su odreda plaćeni ruski agenti koji su se (nasiljem i zastrašivanjem) domogli vlasti (naše vlasti) našom pasivnošću i neodlučnošću. Ruska komunjarsko-orjunaška socijal-demokratska bratija mora odstupiti.

Vlast pripada narodu. (Oni su samo zalutali ...)


superkarta svemira


gamaD

Ples smrti.

Partija je mrtva. Ruska agentura je mrtva. Agenti su mrtvi. gamaD


Linić je cijeli svoj život izigravao moćnika, nemoćnog.
Ministar nepostojećeg ministrastva u samo dvije godine je državu zadužio za 76 milijardi kuna, koje ćemo mi vraćati, a nismo vidjeli ni kune od tih novaca .... Ali ih neće vraćati partijaši. gamaD

U trenutku razvidnosti klijentelizma i pogodovanja, mrtva se partija vraća ritualnom krvoločnom obredu (žrtvovanja nas nepartijaša) u ime beskrajnog života (na vlasti). Mrtvi marširaju (kroz naše živote). gamaD

Nevidljive zrake sastavljene od mirisa pečenog (ljudskog) mesa, svježe (staračke) krvi, dječije krvi i suza, majčinih suza i beskrvnosti, mladalačke muške nevjerice, stoljetnog jugoslavenskog ultranacionalizma (orjunaštva), pljačke, paleži, progona, titovih laži, samoupravne diktature avangarde radničke klase, ruskogoružja, osiromašenja (fizičkog i duhovnog), partijskih seansi (i umovanja), kongresa i nasjedanja, ... gamaD (zračenje)

Partija izdiše (u našem sjećanju). Partija se utapa (u našem strpljenju). gamaD

1909

Na vješalima. Suha kao prut.
Na uzničkome zidu. Zidu srama.
Pod njome crna zločinačka jama,
Ubijstva mjesto, tamno kao blud.

Ja vidjeh negdje ladanjski taj skut,
Jer takvo lice ima moja mama,
A slične oči neka krasna dama:
Na lijepo mjesto zaveo me put!

I mjesto nje u kobnu rupu skočih
I krvavim si njenim znojem smočih
Moj drski obraz kao suzama.

Jer Hrvatsku mi moju objesiše,
Ko lopova, dok njeno ime briše,
Za volju ne znam kome, žbir u uzama!

A.G.M.



06

petak

lipanj

2014

Rušilački nagon

Komunističko orjunaška vlast nije socijaldemokratska (sdpovska socijaldemokracija je uistinu na rubu nacionalsocijalizma).
Socijalnost u svijetu koji teži produktivnosti nije politički dobar izbor (zaključak: sdpovska vlast objedinjena u kukuriku koaliciju ima zadaću srušiti sva postignuća i zakočiti buduća).

Uobičajena socijalnost (u vrijeme obrozavonja i razmjene znanja-informacija) obuhvaća skrb o bolesnima i starima. Ostali su obuhvaćeni poticanjem produktivnosti i konkurentnosti.

Provođenje politike osiromašenja iziskuje zatvaranje kanala informiranja (medijsko zatupljivanje), rušenje sustava obrazovanja, pojačavanje nezakonitog djelovanja sudsko-policijskog represivnog aparata, ...
Kod ove vlasti svi su elementi prisutni. Posljedice (obzirom kako je u Hrvatskoj nemoguće iznova uvesti prorusku despotsku diktaturu) ostaju nepoznate (u svom krajnjem naumu).

SDPovska vlast je rušilačka ... može joj se suprostaviti samo rušilačka snaga (koja će srušiti takvu vlast).
(Ostaje upitno što šaku plaćenih agenata motivira (osim osjećaja moći ruske podrške) u rušilačkom pohodu? Neki sitni osobni dobici (koje obzirom na svoju nesposobnost nikad ne bi ostvarili u drukčijim uvjetima!? Zakazali smo u procesu pozitivnog odabira (prevladava negativna selekcija).


(Tema vjerojatno podrazumijeva šire sociološke i psihološke studije upravljanja društvom (izvana) ...Pokušaj širenja ruske dominacije kao prilog olakšavanju EU zavladati ovim prostorima ...)

Charles Darwin