10

srijeda

rujan

2014

Nadbiskup se urotio s vragom ...

Inicijativa (Krug za Trg)(a, neee ...) za promjenu izbornog zakona (popularizirana predlaganjem biranja zastupnika imenom i prezimenom) ima krupni nedostatak.

Ustav kaže kako je referendum oblik izražavanja volje naroda, a zastupnici su zastupnici naroda ... svi zakoni moraju biti suglasni s Ustavom ... dakle referendum o izbornim zakonima nisu korak naprijed (već po običaju sektašenje kojim se dokazuje izborna moć)(onih koji pokreću pitanje izbornog zakona).
Što će nam imenično osobe u Saboru ... ??
Inicijativa namjerno ili nenamjerno prešućuje odgovornost Sabora ... Po poveljama UN-a i međunarodnim zakonima (iz kojih proizlazi obaveza) imamo pravo na vlastitu i učinkovitu državnu upravu.
U Sabor je potrebno birati zastupnike (a ne kreatore i političke borce). Država i narod nemaju vremena (niti su dužni) čekati individualne dosege zastupnika.
Politika se kreira izvan Sabora. Zakoni se kreiraju izvan Sabora.
U Saboru se zakoni izglasavaju.
Potrebni su nam zastupnici, koji će tvoriti učinkovito zakonodavno tijelo ... (briga me tko tamo sjedi, raspravlja, predlaže, glasuje, ...). Zakone uvjetujemo mi, narod.

Ionako (pravno, državno i sveukupno) hrvatska je država slabo razvijena i slabo organizirana. Zagovaranje saborske autonomije (proizvedene preferencijalnim biranjem) korak je ka organizacijski nazadnijem sustavu ...
Umjesto razvoja demokracije vraćamo se karizmaticima (i vrlo lošim izgledima, statistički, za funkcioniranje tog državnog tijela).
Izgleda kako je (po organizacijskom i duhovnom odabiru) taj prijedlog samo crkveni (bozanićev) pokušaj zaustavljanja razvoja demokracije u Hrvatskoj. Od svih biskupa, samo je Bozanić toliko udaljen od naroda pa ne čuje vapaj za referendumom o smjeni ove (nenarodne i zatupljujuće) vlasti koja nas (o)siromaši (iz sekunde u sekundu).

Nadbiskup se urotio s vragom ...