19

petak

rujan

2014

Pokrenimo inicijativu za inicijativu

Inicijativa biranja zastupnika imenom i prezimenom je ludost (ali ne i besmislenost).

U Republici Hrvatskoj je političko djelovanje Ustavom zajamčeno. Oblik političkog organiziranja ne smije biti u suprotnosti s vrijednostima Ustava (i društva kojem je Ustav najviši pravni akt).
Zašto bi itko osporavao pravo stranke na političko djelovanje (ako to djelovanje ne narušava osnovne ustavne vrijednosti)? Čemu zakonom osporavati pravo političkoj stranci imati vlastit politički program koji moraju osmisliti, prikupiti dovoljan broj potpisa za predaju izbornih lista, osigurati dovoljan broj biračkih glasova za ulazak u parlament, osigurati u parlamentu dovoljan broj glasova za izglasavanje zakona (i Ustava), provoditi zacrtani stranački politički program, ...
Tako složen proces sam je po sebi zahtjevan i nije ga potrebno (ako nije drukčije) otežavati. A sve kako bi se na biralištu iznova poremetila stranačkia struktura.
Tko daje za pravo biračima (osim glasovanja - na izborima se glasuje), politički pasivnim, samim glasovanjem mijenjati stranačke odnose.
Nisu zabranjene nove političke stranke, nisu zabranjene nezavisne liste, ... Čemu preferencijalno glasovanje (i miješanje u stranačke odnose, mijenjanje stranačkih programa). Neozbiljno.
U Saboru se zakoni izglasavaju (inače ne bi postojao Sabor), a ne kreiraju. Ustrajavanje na zastupnicima izabranim imenom i prezimenom (mimo stranački dogovorenih programa) pokušaj je omalovažavanja hrvatskih zakona.
Nitko ne propisuje kako postupati pri samom glasovanju. Ako niste zadovoljni s određenim programom ili ljudima koji zastupaju taj program ne glasate za tu listu.

Ali ...
Besmislenost preferencijalnih lista ne postoji. Netko je zainteresiran (nakon 3 godine preskaknja procedure donošenja zakona, od kojih je samo u ovoj zadnjoj godini 70% izglasano u hitnoj proceduri) onemogućiti (beskonačnim saborskim nadmudrivanjima Ive pok. Grubišića i Damira (puk. sina) Kaina (kojem sam, zamislite, ime morao tražiti na yahoo tražilici) brzo saniranje štete koje su svojom ideološkom zasljepljenošću počinili hrvatskom društvu.
Svi ističu nemogućnost organiziranja referenduma prije isteka roka za (bez obzira na ishod referenduma) predstojeće parlamentarne izbore (i na taj nas način obaviještavaju kako je referendumski opoziv kukuriku kokodakavaca nemoguć ...). Kukurikavci će četverogodišnji mandat odraditi u cijelosti (nanoseći štetu hrvatskom narodu u punini).
Rekao bi moj zatvorski čuvar: Neš ti države i naroda!
Roblje, groblje.

Vlada koja u 3 godine vladavine bilježi samo pad BDP-a, a zauzvrat nas ideološki maltretira (unatoč obrambenom i pravednom Domovinskom ratu, kojim smo prekinuli upravo istovjetno ideološko maltretiranje) sramota je demokratske, kršćanske, slobodarske Hrvatske.

Inicijativa Krug za Trg! Inicijativa Bogata Hrvatska! Inicijativa Slobodna Hrvatska!
Pokrenimo inicijativu za inicijativu (lat. inicijativa - hrv. pokretanje)

Pokrenimo se, ratujmo protiv sebe a ne zamišljenog protivnika. Nemojmo svoju neaktivnost prikrivati nepravedno optužujući nedužne.

DAli