10

petak

listopad

2014

Fokusiranje krivnje

U Hrvatskoj traje kriza (politička, gospodarska, svekolika)

Političke elite (o političarima sve najbolje; ne može narod kakav je imati bolje političare od sebe pa u tom kontekstu niti zagovaram progon političara). Pobornik sam smanjenja napada na političare i političke strukture.
Izaberimo bolje. (Moja poruka biračima nije spektakularna.)

Izabrati bolje znači birati one koji nisu orjunaši, komunjare, sr*enderi ("pošteni Hrvati" koji se podanički odnose naspram srba), prorusi ...
Izabrati bolje znači birati one koji nisu socijalisti.
Izabrati bolje znači birati one koji nisu "antifašisti".
Izabrati bolje znači birati one koji nisu ruski agenti.

Javna kampanja (riječ u javnom prostoru) se odvija u smjeru napada na izborni zakon. Iako je više čimbenika tvoritelj uspjeha.
Uz izborni zakon, morate imati kvalitetne kandidate (iako se rijeka riječi slila na greške izbornog zakona a ne na nepostojanje kandidata ...). Na uspjeh utječe i kvalitetan izbor (birača)(koji je u nekoliko navrata dvojbeno ukazao na nepostojanje demokratske svijesti).

Sama metodologija rješavanja krize ukazuje na nepostojanje volje (političkih elita) kvalitetno rješavati problem. Ne postoji vizija (ili je ta vizija ugrožena specijalnim ratom koju orjunaška-ruska agentura sustavno provodi) gospodarskog oporavka, narodu koji grca u neimaštini se podastire krivnja nekog/nečeg drugog ... Fokusiranje krivnje na nekog/nešto drugo!
U zavjetrini (stvorenoj napadima izbornog sustava) čekaju narod koji će izvući krizu (svojim trudom stvoriti materijalnu podlogu).

Neće nitko promjenom izbornog sustava postići ništa bolje (jer oni koji napadaju današnji izborni sustav nisu proučili zašto je takav).

Umjesto ukazati na ruske agente na vlasti (Josipović optužen za izdavanje NATO tajni Rusiji i Srbiji, Milanović se svojom unutarnjom i vanjskom politikom deklarira kao ruska marioneta, ...) baviti se izbornim sustav nas neće dovesti nikamo.

Kad smo već kod izbornog sustava: Gdje vam je bila pamet pa ste toleriraili povratak titoista (agenata, ubojica, orjunaša, lažljivaca, krivotvoritelja, izbornih lopova, lopova, preljubnika, ateista, anacionalno opredjeljenih, nepismenih, budalastih) na vlast??