19

nedjelja

listopad

2014

80 (od sto; kojih sto?)

Kritika (uma).

Ne primjetiti čudnovatost hrvatskih anketa je vrlo teško ...
Naučeni u socijal-nacionalizmu (titoističkom orjunaštvu) pratiti javne medije i slijediti (tobož svojom voljom) određenu politiku koja se samoproglašavala narodnom i demokratskom stvorilo je žive (političke) mrtvace.
Radi li se o vladajućim (strukturama) ili narodu, nisam još razjasnio ...
Profesor na muzičkoj akademiji, profesor prava (doktor znanosti u obje discipline) javno obznani podatke anketa na kojima temelji svoje političko djelovanje u (željenom) drugom predsjedničkom mandatu ...

Kako preko 80 % glasača može biti za preferencijalno glasovanje kad ih više od 50% ne izlazi na izbore ...??

Ozbiljni (znanstveni) djelatnik bi morao razlučiti izlaznost na glasovanja, ponuditi razlog neizlaznosti i onda ponuditi prijedloge ...
Velika neizlaznost na izbore (i druge oblike glasovanja (referendumi)) je posljedica oštog ideološkog rata u kojem socijal-nacionalistička (titoističko orjunaška) ideološka struja prijeti starim modelom progona svih koji im se suprostave... Takvi nisu za preferencijalno glasovanje jer su sami bezimeni (politička smrt) i dio su hrvatske šutnje (koju su stvorili titoisti).
Anketa je mogla jednako objaviti kako 100% glasača hoće preferencijalno glasovanje, jer ionako uzorak nije reprezentativan, niti je svrha ankete istina.