26

nedjelja

listopad

2014

Vratite nam našu vlast (uzrok krize u RH)

Padom berlinskog zida i padom komunističkog (Varšavskog) bloka Hrvatska je iskoračila (Domovinskim, nametnutim, pravednim i obrambenim ratom) u demokraciju.

Treba ponoviti (i uvijek ponavljati): Hrvatska je u nametnutom, pravednom i obrambenom ratu ostvarila svoju samostalnost.

Kvazidemokracija titoističke Jugoslavije je dikatatura proletarijata i diktatura avangarde radničke partije, hibridna forma demokratskog pravnog načela nagrđenog otuđenjem političke moći preferiranjem nabrojane (proletera i avangarde radničke partije na čelu s Titom) klike.
Prvi istinski demokratski korak Hrvatske je ustavno deklariranje Hrvatske kao višestranačke, demokratske države s jednakošću vlasništva i vlašću naroda.
Što znači vlast naroda?
Vlast naroda je neotuđivo pravo upravljanja i odlučivanja o definiranim zajedničkim interesima hrvatskog stanovništva i države.


Ustav RH, 22.12.1990., NN br. 56

II. TEMELJNE ODREDBE

Članak 1.

Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država.
U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.
Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.

Članak 2.

Suverenitet Republike Hrvatske neotuđiv je, nedjeljiv i neprenosiv.
Suverenitet Republike Hrvatske prostire se nad njezinim kopnenim područjem, rijekama, jezerima, prokopima, unutrašnjim morskim vodama, teritorijalnim morem te zračnim prostorom iznad tih područja.
Republika Hrvatska ostvaruje, u skladu s međunarodnim pravom, suverena prava i jurisdikciju u morskim područjima i u podmorju Jadranskoga mora izvan državnoga područja do granica sa susjedima.
Sabor Republike Hrvatske i narod neposredno, samostalno, u skladu s Ustavom i zakonom, odlučuje:
- o uređivanju gospodarskih, pravnih i političkih odnosa u Republici Hrvatskoj,
- o očuvanju -prirodnog i kulturnog bogatstva i korištenju njime ;
- o udruživanju u saveze s drugim državama.
Saveze s drugim državama Republika Hrvatska sklapa zadržavajući suvereno pravo da sama odlučuje o prenesenim ovlastima i pravo da slobodno iz njih istupa.
Narodne Novine broj 56 (1990.)


Račanova (to je onaj Račan koji je bio na čelu partijske komisije za odobravanje likvidacija političkih protivnika od 1981. do 1989., onaj Račan što je proglašavao HDZ strankom opasnih namjera, onaj Račan što je oružje TO dao agresorskoj JNA (koja tada još uvijek nije bila oružano uporabljena), onaj Račan što je sa svojim sdpovcima napustio saborsku sjednicu pri izglasavanju neovisnosti, ...) kaoalicija 2000. mijenja Ustav RH, po priloženom (uz ostale promjene).

Promjenu Ustava Republike Hrvatske koja je stupila na snagu danom proglašenja 9. studenoga 2000. ("Narodne novine" broj 113 od 16. studenoga 2000.- NN 113/00.)

PROMJENA
USTAVA REPUBLIKE HRVATSKE

Članak 1.

U Ustavu Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 56/90., 135/97. i 8/98. - pročišćeni tekst) u Glavi II. Temeljne odredbe u članku 2. stavku 4. riječi: »Hrvatski državni sabor i narod« zamjenjuju se riječima: »Hrvatski sabor ili narod«.


Vraćanjem kvazidemokracije, komunistički bastard Račan i njegova klika otvorila je novu stranicu hrvatske nenarodne vlasti. Od tog trenutka nastupa postuđmanovska (detuđmanizirana) hrvatska nedemokratska stvarnost smjenjivanja nenarodnih vlada. Račanovu samovolju (ustavnom zakrpom (čuvenom transformacijom I u ILI)) smjenjuje sanaderova, kosoričina, milanovićeva samovolja ...
Sve odreda nenarodne vlade.
Predlaganja riješavanja hrvatske (trenutne, jedne od mnogih u kontinuitetu stvaranih (političkih, pa ostalih) krize preko preferencijalnog glasovanja u osnovi podržava nenarodnu vlast. Uzrok krize proizlazi iz preformulacije demokratskog načela ovlasti i (političke) odgovornosti. I referendum o preferencijalnom glasovanju je politički manevar (tuke) u očuvanju nenarodnih režima ....
Sve su krize u Hrvatskoj proistekle iz nepoštivanja narodne volje!
Nikad ovaj narod nije pristao ovlastiti ikoga u donošenju odluka u ime naroda. Kriza je uzrokovana samovoljom pojedinaca i pokušajem ozakonjenja te samovolje.
Predlagati promjene izbornih zakona, predlagati nove temelje hrvatske države (podrazumijeva li to aneksiju BiH i izlazak te nove Hrvatske na Drinu?) je suludi čin ignoriranja istinskih načela Republike.

Onaj tko hoće vladati u Hrvatskoj mora vladata po narodnoj volji. Mora biti narodni zastupnik, a ne narodni ugnjetavač.

Nikad nisam ovlastio Josipovića da u izraelskom Knessetu priča o ustaškoj zmiji, nikad nisam ovlastio Vesnu Pusić da nudi hrvatske novce za obnovu palestinskih srušenih gradova, nikad nisam ovlastio Milanovića da svoje ministre potiče u progonu naroda (hrvatskog puka).
Vratite nam naše ovlasti (koje nikad nismo, niti ćemo ikad, ustupiti vama)!

Hrvatski puk je izvorni nositelj svekolike vlasti u Republici Hrvatskoj!

Vrijeme je za pad (ove) nenarodne vlasti! I svih nenarodnih vlasti ...

Sve za Hrvatsku, Hrvatsku nizašto! Franjo Tuđman