29

srijeda

listopad

2014

Po partizanima (s visoka)

Partizanski pokret je tvorevina Komunističke partije Jugoslavije (KPJ), vođene Kominternom (Staljinom).
Partizanski pokret je zamišljen kao potpora obrani Sovjetskog saveza (SSSR-a) (partizanski ustanak je proglašen po napadu Njemačke na SSSR), istovremeno kao početak komunističke revolucije.
Partizanski pokret se oslonio na antifašizam (po staljinističkom konceptu), srpsku hegemonističku (srpsko-pravoslavni element zadojen idejom o Velikoj Srbiji (koju su amputacijom propustili 1918.) ili srpskoj Jugoslaviji), unitarističku, četničko-boljševičku politiku.

Protivno ratnom pravu po kapitulaciji (Kraljevine Jugoslavije) podigli su (neuspješan) ustanak, napadali vojsku koja je nastupila po kapitulaciji vojske Kraljevine, koristili neprijateljske uniforme, koristili djecu u ratu, zastrašivali i ubijali civile (masovno i atentatima), otimali i palili imovinu (klasnih i ideoloških neprijatelja)(bez znanja dotičnih o neprijateljstvu), ...
Partizani su bili inicijatori zločina.
Po završetku rata su vršili (nastavili) masovna pogubljenja (mimo ratnog i civilnog prava).

Mnogi stanovnici Hrvatske su bili u partizanima, ali to ne daje legitimitet partizanskom pokretu.
Zbog zločinačke politike potpomaganja širenja proruske interesne zone, uništavali su po vjerskoj, nacionalnoj i imovinskoj osnovi cijele grupe ljudi (protivno međunarodnom pravu).

Partizanski pokret je zločinački pokret koji je zagovarao unitarističku Jugoslaviju (s namjerom stvaranja jednog jedinstvenog - jugoslavenskog - naroda). Zbog zločina i ideološkog odabira provodili su diktaturu (nazivali su je diktatura proleterijata). Toliko divljaštvo (svojstveno despotsko-stepskoj civilizaciji) ne može biti naša baština.
Hrvatska nema niti jednog (razumnog) razloga smatrati partizanski pokret vlastitom baštinom.

Rusi su se rasprostrli preko dva kontinenta i ovladali prirodnim bogatstvima provodeći politiku koju su u Hrvatskoj provodili partizani u njihovo ime (ali je ta politika postala stvarnost tek dolaskom Crvene Armije).
Politikom postupnog rastakanja vojne, diplomatske, ekonomske moći nastojali su Hrvatsku (kao nacionalnu državu hrvatskog puka) uništiti. Partizani i titoisti su ruski agenti koji su svim snagama sudjelovali u tim zločinačkim nakanama.