13

četvrtak

studeni

2014

Gotovina ... ne, ja čekam nekog drugog Antu

Ili, kad netko pobrka vjerovanje (u onostrano) sa željom (ovostranog)

Ante Gotovina u svakom odlučnom trenutku povuče krivi potez.
Nevjerojatna je priča kako je taj čovjek u ratu sudjelovao u stvaranju povijesti ...

Iako je svaki novi dan i svaki novi problem zaseban, iznenađuje činjenica kako je Gotovina u svakom slijedećem izazovu propustio sudjelovati. Mediji (službe) ga drže u medijskom životu i najavljuju dan njegovog obraćanja (kome? nama, običnim smrtnicima?).
Gotovina je instrument politike (službi) koja ga koristi u produžavanju antihrvatske politike (kojoj se on, zasigurno, i bez uplitanja službi ne bi znao suprostaviti).
Nažalost, priča o generalu Anti Gotovini odavno je poprimila tužnu konotaciju. Čovjek koji je postao mit kako bi se upravo stvoreni mit srušio.

Istinske legende Domovinskog rata su mali ljudi koji su krvareći po bojištima ostavili srce za Hrvatsku, ali u djeliću preostalog srca nose ljubav prema domovini. I svakodnevno bez novinarske pompe žive za Hrvatsku.
Hrvatska je sloboda moguća samo u demokraciji- Samo u demokraciji Hrvati mogu stvarati ponosnu Hrvatsku.

U međunarodnim okvirima podjele svijeta (sudbina se okrutno poigrala i iznova podijelia civilizacije na hrvatskin granicama), nastojeći geostrateški položaj Hrvatske iskoristiti u sveukupnom nadmetanju, nama (Hrvatima) nisu potrebne (ratne) legende koje se ne snalaze i u svakoj prigodi izigraju hrvatsko povjerenje (mada ih nitko niti ne priziva u izazovima koji nas iznova iskušavaju).

Gotovina je (za raliku od drugih ratnika Domovinskog rata) imao nesreću što se zove Ante. Popularna je neki drugi Ante, kojem je trebalo specijalnim ratom umanjiti karizmu ...
Kad vas netko guši (kao što je slučaj s Gotovinom koji je propusti prigodu uzdignuti čisti,pravedni. obrambeni rat protiv agresije na oltar slobode i demokracije) onda znate kako se zakulisne snage bore protiv demokracije.
Hrvatska je pobijedila u Domovinskom ratu, ali nije pobijedila u borbi za demokraciju. Ante Gotovina je (karizmatični antikarizmatik) svjedok.
Ante Gotovina ..., ne ja čekam Krista.