19

srijeda

studeni

2014

Gdje je pao Vukovar (?)

Hrvatska je organizirano dočekala srpsku agresiju. Kako to?
Iskoristila je svoje prednosti i okupatorsku vojsku neutralizirala (ne u potpunosti) . Umanjila joj moć blokiranjem u njihovim kasarnama (vojarnama).
Vukovar je napadan iz Srbije. Grad na Dunavu, grad na granici. Napadan je iz Srbije.

Politika koja je nastojala provesti velikosrpski plan amputacije (agresorska i osvajačka politika) nije samo politika velikosrba/četnika.
To je politika Titove KPJ/SKJ, KPH/SKH/SDP-SKH/SDP. Titoisti su spremili JNA za konačan obračun s Hrvatima u Vojvodini, BiH, Hrvatskoj.
Makedonija, Crna Gora, Sandžak, Kosovo, ...

Velikosrpski četnici su instrument određene politike. Tko je kreator te politike?
Moskva, Beograd. I zagrebački poslušnici (Blažević, Bakarić, Dragosavac, Račan, ..., Josipović, Milanović).
Politikanti koji su onesposobili Hrvatsku u obrani. Poslušnici koji onesposobljavaju Hrvatsku u obrani.
Rusima je Jadran (toplo more) strateški (nedostižni) cilj.
Kompleksnost političkih odnosa ukazuju na sredstva i nastojanja uloženih u ostvarenje cilja.

Danas je dan poslije (obilježavanja tragedije Vukovara). I danas je očito kako je jučer kreatorima i slugama politike koja je (ponovno) Vukovar razorila trebalo poslati poruku: nije vam mjesto u našim životima!
I jučer, i danas, i sutra, i prekosutra, i dan nakon prekosutra ... Zločinci ste koji su razarali, razarate i razarat ćete Hrvatsku!

Politika zločinačkog (organiziranog) osvajanja grada (i bolnice), planiranog zločinačkog odnosa prema građanima (ranjenicima) planirano je premještala odgovornost za zločine.
Cijela se svita (služinčadi) sjatila u Vukovar zamagliti politiku koja ga je razorila.
Kad ste već stalno premještali odgovornost, moramo odgovoriti gdje je pao Vukovar.
Sluge zločinačke politike su ga okupirale, ali je okupaciju pripremila i isplanirala zločinačka titoistička politika (sovjetsko-ruske sluge potpomognute službama i stvorenim titoističkim agentima koji su za vrijeme Tita službeno planirali i provodili okupaciju, a nakon Tita su specijalnim ratom nastojali provesti iznova okupaciju).

Kronologija samog čina odnosa okupacijskih snaga u studenom 1991. je poznat i predočen je u sudbenom postupku vukovarskim zločincima osuđenim za ratne zločine. Politika koja je omogućila ratne zločinačke operacije na Vukovar nije velikosrpska četnička politika (kako je to do sada pojednostavljivano).
Sudjelovali su sovjeti, komunistička internacionala, titoisti (srpski, jugoslavenski, hrvatski), četnici, srpski kriminalci (organizirani u paravojske), ...
Hrvatskom pravosuđu su dostupni hrvatski orjunaši-titoisti koji i danas pomažu pripremu novog razaranja. Odgovorni su za sve loše što nam se dogodilo u zadnjih 100 godina.
To se najbolje vidi po Šešelju (još jednom Hrvatu koji velikosrpskim idejama nastoji osvojiti neko političko mjesto u Beogradu). Unatoč njegovom htijenju, nije započeo novi rat. Veliki takmac mu je Josipović (koji se drznuo bolesnog čovjeka prozvati zbog onog što sam podržava).

Na Dan sjećanja u Vukovaru svi su trebali pokazati orjunaško-izdajničkoj sviti kako im nije mjesto u Vukovaru. Ni na dan sjećanja, niti bilo koji drugi dan. Jer im nije mjesto u državnim službama ...
Medijski (utemeljen na liderstvu i sljedbeništvu) specijalni rat o posebnom danu je prouzročio većinski stav o nepodijeljenosti Hrvatske u Vukovaru.
Potpuno pogrešno.
To što smo sve ratove vodili za krive interese (izgleda kako će političkim i specijalnim ratom i Domovinski rat postati rat za jugoslaventvo i regiju) stavlja nas pred ogroman problem (nestanka). Moramo znati tko/što je prouzročio/lo rat. Uloženi trud medija na promoviranju zajedništva u Vukovaru je indikator pogrešnosti toleriranja vladajuće klike na memorijalnom okupljanju. Njima nije mjesto nigdje!


Treba razlikovati operativnu i planersku razinu pada Vukovara. Titoisti su pripremali pad ...
Specijalnim ratom (prije bitke za Vukovar) izazvali su pad. Poslije su specijalnim ratom prebacivali odgovornost (za zločine).
Gdje je pao Vukovar? Zaključujem, Vukovar je pao u našim srcima (jer smo ga jučerašnjim kompromisom izdali), nismo razlučili osnovne činjenice o padu Vukovara, nismo kaznili planere.