15

ponedjeljak

prosinac

2014

Kolinda će poraziti titoizam i titoiste

Jugoslaveni (zaostali) se poistovjećuju s pravednicima.

Bauk (poluministar, polubauk) završetak brze ceste Solin - Klis koristi za napomenu kako su je počeli i završili jugoslaveni.
Zaboravio je napomenuti kako su jugoslaveni po pet puta uzimali novce za sve što su uradili. Ali nikad jugoslaveni nisu sišli u rudnike, rudarili i tako zarađene novce prepustili nacionalnim snagama da ih po vlastitom nahođenju troše. (Ali su od nacionalnih elementa uzimali novce i trošili ih ...)

Pravednost i (nepojmljiva) logika poluministra polubauka me potakla na obračun s titoizmom. (Ono što hr.wikipedia.org na stranici http://hr.wikipedia.org/wiki/Titoizam jer se u potpunosti ne slažem s napisanim tekstom. S politiološkog, sociološkog ili bili kojeg drugog aspekta pod titoizmom podrazumijevam titovu politiku i politiku titovih sljedbenika prikrivanja vlastite politike općeprihvaćenim deklarativnim politikama koje nikad nisu zaživjele. Tito nije tvorac samoupravljanja, jer se samoupravljanje sastojalo u unaprijed planiranom vođenju socijalističkih poduzeća (koji unaprijed planirano nisu bila socijalistička) od strane partijskih ćelija i partijskih sekretara. ... Titoizam je, dakle, proklamiranje jedne politike a provođenje druge (pa stvarno vođene politike nabrojane kod tita i titoista su genocid, kršenje ratnog prava, kršenje ljudskih prava, fašizam, autoritarnost, diktatura, ...). U tom kontekstu taksativno povezivanje Tita sa nesvrstanima (u kojima je stvarao prosovjetsku agenturu (pomogao Saddama u Iraku, Gaddafija u Libiji, ...)) ili bilo kojom drugom politikom do politike zablude je pogrešno. Titoizam je politika licemjernog obmanjivanja zbog agenture i specijalnog rata koje su dužni provoditi.)

Velika zabluda i obmana (tko je u zabludi, tko je obmanut, tko je onaj tko dovodi u zabludu a tko onaj tko obmanjuje) hrvatskog nacionalizma se dugo protezala kao društveno-politička tema.
Komunističke (proruske, projugoslavenske, prosrpske, probritanske, antigermanske) snage su zastupanje hrvatske nacionalne ekonomije zamijenile s hrvatskim nacionalizmom.
Ekonomija je sustav sa određenim pravilima, a prvo pravilo je da je ekonomski sustav zatvoren sustav s jasno definiranim granicama sustava (gospodarski subjekti). Hrvatsko definiranje nacionalnog ekonomskog sustava nije imaolo zadaću širiti nacionalizam već prilagoditi ekonomski sustav potrebama i mogućnostima, te ga učiniti učinkovitijim. Odstupanje pravila teško je (unatoč upozorenjima i primjedbama) poremetilo ekonomsko funkcioniranje. (Svi njihovi sustavi su bili inovativni, ali u svim tim inovativnim sustavima hrvatsko gospodarstvo nije zadovoljavalo vlastite potrebe. Očekivano!?)

Šime Đodan je devedesetih ukazivao na zabludu socijalističko-komunističkih ideologa koji su na temelju marksizma zagovarali industrijalizaciju Hrvatske putem razvijanja teške industrije za koju Hrvatska nije imala preduvjete (i primijetio kako je Hrvatska tada morala izići iz jugoslavenske federacije). Kriva industrijalizacija, obzirom na usku specijalizaciju rada trošila je novčana sredstva za uzdizanje industrije i ljudski potencijal (usko specijaliziran na industrijska zanimanja koja ne donose dobit). Posljedica je ono što danas, obamnjujući/zabluđujući/obmanuti/zabluđeni nazivaju "privatizacijskom pljačkom". Nešto što je pogrešno i neučinkovito nazivaju popljačkanim. Nisu oni krivi, kriv je netko (nedužan) drugi. Titoisti!

Proglašavanje gospodarskog pojasa, očuvanje nacionalnih resursa za domaće ljude, oslanjanje na te iste ljude pri planiranju izlaska iz krize ... dio su političkog programa gosp. Kolinde Grabar Kitarović. Spoznaja kako je snaga Hrvatske u vlastitim ljudima i potrebi sudjelovanja svih kako gospodarskim tako i u svim državnim poslovima (za funkcioniranje).
Potpuno negiranje titoizma, titoista. Tita.

Po složenosti politike koja se nameće Hrvatskoj zaključujemo koliko im je važno Hrvatsku razvlastiti (nad vlastitom domovinom). Kolinda Grabar Kitarović je proklamiranom politikom zauzela odlučan stav o potrebi nacionalne države i nacionalne ekonomije. Zatvoren sustav sa definiranim granicama sustav. I prokazala titoiste (antigermansku politiku britansko-ruske osovine zla) koji nam za vlastite interese nameću neučinkovit gospodarski model.