29

srijeda

travanj

2015

Komunjarska nepismena banda

Porezna politika (svojstvena istančanom sluhu za opće) podrazumijeva pravičnost (ekonomska karakteristika poreza).

Evazija je izbjegavanje plaćanja poreza, a može biti legalna ili nelegalna.
Da, neplaćanje poreza može biti legalno (korištenjem nedorečenosti zakona ili zakonom odobrenih olakšica).
Legalno je i pravedno iskoristiti novce u dobrotvorne svrhe koristeći evaziju, transakcijom novaca preko računa koji su oslobođeni poreza.

Hrvatska diva, odričući se pripadajućih novaca iz pobjedničke predsjedničke kampanje (uz odbijanje povećavanja osobne dobiti), primjenjuje princip razvijenih demokratskih društava. Oslobađa državu prikupljanja i raspolaganja poreznih novaca (Država isplaćuje novce predsjedničkoj pobjednici od kojih Predsjednica državi plaća (npr.) 40%, te ukoliko bi Država odlučila nagraditi Predsjednicu opet (kao dobrog poreznog platišu) prelijevanje novaca bi se odvijalo unedogled ...), koje bi država (možda) proslijedila potrebitima.
Pravičan princip usmjeravanja poreznih novaca direktno od poreznog platiše ka potrošaču poreznih novaca (kad je god to moguće) (stranke, udruge, zaklade, inicijative, ...) uistinu je istančan odnos koji se traži u vođenju porezne politike.
Učite! (ne damo kune za policijsku, doušničku, militantnu, diktatorsku državu jednoumlja)

(

)

26

nedjelja

travanj

2015

U*i gada!

Otuđenje političke moći sustavno medijski "promovira" nove-stare političke "misli" ...
O hrvatskim braniteljima.

Istina o Domovinskom ratu glasi: Hrvatske branitelje su u rat slali bez oružja!
Sustavno iskrivljavanje istine (o agresiji na Hrvatsku) podrazumijeva prikrivanje i istine (mada je to nemoguće) o pripremi agresije na Hrvatsku.
Titova i titoistička Jugoslavija je Bleiburškom tragedijom i Križnim putem genocidno (zločinački) devastirala hrvatski narod (i njegovu spremnost braniti i graditi Hrvatsku). U okvirima poslijeratne politike bratstva i jedinstva, JNA su kadrovirali srpskim kadrovima i sustavno gradili uvjete hrvatske bespomoćnosti (čuvena "hrvatska šutnja").
Koncept teritorijalne obrane (TO; ustaško-pučkih postrojbi ...) izgrađen na militantnom trošenju državnog proračuna (70% BDP-a SFRJ-ota je odlazio na vojsku), račanovim davanjem oružja TO na čuvanje JNA je postao besmislen ...
Militantno društvo (policijsko-doušnička država je bila prvenstveno militantna diktatura ... u tom kontekstu je poimanje socijalističke Jugoslavije kao udbaške tvorevine subjektivni prikaz tog društva, ... a tek onda policijska, u svojstvu potpore vojnoj diktaturi), oslonjenom na srpske i prosrpske kadrove (u više civilizacijskoj i više narodnoj zajednici neumitno je vodilo međunacionalnom ratu. Uzrok ratova na području bivše Jugoslavije nije međunacionalna netrpeljivost, već sustavno naoružavanje Srba za vojno ostvarivanje projekta Velike Srbije (SveSrbije).
SveSrbija je projekt Milana Nedića, kojeg je 1943. predočio Hitleru (današnji teritorij Republike Srbije, Republike Srpske (područja nedjeljive BiH koji Srbi svojataju)), a obuhvaćao je područja na kojem su Srbi obitavali ...
Državu Svesrbiju su Hitler i Pavelić odbili ... (treba li podsjetiti da su i Velika Srbija i današnja nastojanja spajanja Srbije i Srba u BiH modifikacija Svesrbije ... ili obrnuto).

Sustavno prikrivanje srpskog ekspanzionizma i osvajačkih (agresivnih) težnji je samo jedan od elemenata politike koja je vodila ratovima ...
Neprijateljstvo (stvoreno na osvajačkoj težnji) Srba i Bugara (izniklo u balkanskim ratovima), povijesnu činjenicu o tome kako je bugarska vojska oslobodila Makedoniju i Srbiju od njemačke okupacije (vojske koja se povlačila), iznova postavlja pitanje (Bugarska vojska je to uradila bez teritorijalnih ili bilo kojih drugih ustupaka, u netom sklopljenom savezništvu s Crvenom Armijom ...) o politici koja je sustavno podupirala srpska osvajačka nastojanja. I onima koji služe takvoj (nakaradnoj) politici.
(Povijesno dokumentirana nuđenja USA Srbiji izlaska na more zbog sudjelovanja u Prvom svjetskom ratu, nuđenja hitlerove njemačke izlaska na more i Soluna za pristupanje trojnom paktu, angažman bugarske i sovjetske vojske u oslobađanju Srbije od njemačke okupacije ukazuju na pozadinu srpske politike (i politike srpskih satelita) i srpsku osvajačku politiku.)

Gospodarski, demografski, kulturno, vojno, diplomatski oslabljena Hrvatska, sustavno je pripremljena za srpsku agresiju. Koga bi mi morali mrziti?
(Projiciranje (psihološka metoda) krivnje na Srbe je pokušaj otklona krivnje od onih koji su sustavno (iza kulisa) poticali srpsku agresiju ... ili je danas pravdaju.)

(Kad bolesnu (umno poremećenu) osobu instaliraju na mjesto bivšeg predsjednika (mada je ta osoba bila umno poremećena i u vrijeme trajanja predsjedničkoga mandata)(medicinski karton, kao dokaz tvrdnje, je postojao i prije obnašanja dužnosti) ...specijalni rat traje)



21

utorak

travanj

2015

Uostalom, smatram da Kartagu treba uništiti.

Hrvatska nužno mora u reforme (obrazovnog i organizacijskoga sustava).
Mi smo odabirom demokratskoga ustroja izišli iz antifašizma ...
Treba srušiti (reformirati) sva tri oblika vlasti. Zakonodavnu (za koji nas uvjeravaju kako ih legitimno biramo, a oni izglasavaju zakone koji nas isključuju iz političkog odlučivanja), izvršnu (koju biraju oni koje smo izabrali kao zakonodavnu vlast) i sudbenu (koju biraju oni koje smo izabrali kao zakonodavnu vlast). Zapravo ne postoje tri oblika neovisne vlasti. Postoji zabluda kako tako možemo (uspješno) funkcionirati.


Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske ima predsjednika, četiri potpredsjednika i četiri člana.
Predsjednik, potpredsjednici i članovi Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske biraju se na način propisan Zakonom o Državnom izbornom povjerenstvu Republike Hrvatske.
Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva je predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske. Dva potpredsjednika bira Opća sjednica Vrhovnog suda Republike Hrvatske iz reda sudaca tog suda na prijedlog predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske.
Druga dva potpredsjednika i članove Državnog izbornog povjerenstva bira Hrvatski sabor većinom glasova svih zastupnika, tako da jednog potpredsjednika i dva člana bira na prijedlog većinske političke stranke, odnosno koalicije, a drugog potpredsjednika i druga dva člana na prijedlog oporbenih političkih stranaka ili koalicija sukladno stranačkom sastavu Hrvatskoga sabora u trenutku njihova izbora.

http://www.izbori.hr/ws/index.html?documentId=33EE01635C41765BC1257C5C004BF671

Vidimo kako izborno povjerenstvo čine osobe koje su predstavnici ili jedne ili druge vlasti ... (samo izvršna vlast nema predstavnika u Državnom izbornom povjerenstvu, i narod).

Predstavljati kukuriku koaliciju kao legitimno izabranu vlast (u sustavu koji je sam sebi svrha)(titoistički model otuđenja političke moći) je uistinu besraman čin kršenja ustavnog načela (demokracije).
Potomci orjunaša (i sami orjunaši), kao i njihovi djedovi i očevi, otimaju Hrvatima (a daju nekome trećem).
Kukuriku (zakonodavna, izvršna (i sudbena)) vlast je izvela zakonodavni slalom s referendumom o pristupanju RH u EU. Sve daljnje referendume su otežavali ...
Plaćati EU novce koje RH kroz integracijske fondove ne potražuje orjunaška je praksa (i zabluda je tvrditi kako je kukuriku vlada u sukobu s EU) uzimanja hrvatskih novaca i poklanja istih trećoj strani.
(EU podržava sdp na vlasti u RH jer su im uprihodili desetak milijardi € ... bez obaveza.)

Onako kako su nas u Jugoslavijama siromašili (s vlastitim razlogom), isti takvi su nas Planom 21 vodili u siromaštvo (koje nas je sustiglo). Tko je glasovao za takve?
Državno izborno povjerenstvo zna koga smo birali (a mi znamo koga su oni proglasili izbornim pobjednikom).

Kartagu treba razoriti Marko Porcije Katon (latinski: Marcus Porcius Cato Maior) (Tusculum, 234. pr. Kr. - 149. pr. Kr.)


16

četvrtak

travanj

2015

Što smo Spremni ... (zbog katoličanstva)

Međunarodna diplomacija, državnost i pravo na vlastiti identitet.

Uvijek spremni (braniti Za dom Spremni!).

Poklič Za dom spremni! izražava (katoličansku, kršćansku) spremnost braniti obitelj, dom (i domovinu).
Vezati taj profinjeni izraz za ustaše (govori više o Ustašama nego bi neki htjeli) pokušaj je nametanja identiteta izvana.

Zašto nož, Hrvatska (Nezavisna Država Hrvatska) ili Jasenovac nisu zabranjeni?
Međunarodna diplomacija je branila Hrvatima u osvit velikog rata (Francuzi Prvi svjetski rat zovu Veliki rat, a Drugi svjetski rat je veći ...) pravo na državu, oružje, diplomaciju, obranu. (A što bi Hrvati u Drugom svjetskom ratu predstavljali??)
Ostavili su Hrvate bez ikakvoga prava (iako su politički predstavnici i delegacije tražili rješavanje hrvatskog pitanja). U tom kontekstu (nepriznavanja prava na organiziranu samoobranu) nametanje identiteta izvana je čin kojem u svojoj bezdušnosti naginju. Zašto bi Za dom spremni! bio fašistički ili rasistički izraz?

Spomenimo sve novotarije koje je nacistička Njemačka ponudila svijetu: prvu političku predizbornu kampanju, prvu modernu Olimpijadu (kakve danas poznajemo), prvu jurišnu pušku, prvi raketni bacač, prvu borbenu raketu, prvi borbeni mlazni avion, (prve koncentracijske logore su uporabili britanci u Burskim ratovima, osvajajući Južnoafričku Republiku), među prvima su razvijali atomsku bombu ... a od svega je zabranjena svastika (kukasti križ) koja pripada drugim kulturama ...

Zapravo, Hrvatima je zabranjen (krivi) simbol (ljubavi prema obitelji, domu (i domovini)).
Kako Hrvati nikad nisu bili fašisti, niti profašisti (seljačka, katolička zemlja) kulturološki izražavaju tradicionalne vrijednosti obitelji, doma, privatnog vlasništva, (i domovine)(u katoličkom smislu, države u kojoj obitavaju). Da su Jugoslavije bile katoličke i one bi bile njihova domovina. Iako su prema domovini Hrvati tradicionalno manje vezani (zbog katoličanstva)(što se i danas primjećuje u odnosu prema RH). To je razlog tisućugodišnjega nepostojanja hrvatske države.
Kako je demokracija politički sustav koji isključuje totalitarizam, pa i fašizam, Hrvatska je odabirom demokracije zapravo izišla iz antifašizma (koji sam po sebi ne mora biti demokratičan i antitotalitaran). Ali se specijalnim ratom (i nametanjem hrvatskog identiteta izvana) nastoji obrnuti teza (i produžiti orjunaški totalitarizam prizivom na antifašizam).

Hrvati su svjesni svoje (stradalničke) sudbine. I laži koje se oko njih pletu. Ali su samo Hrvati krivi za takve radnje (jer uzurpatori vlasti rade samo ono što smo mi spremni prihvatiti (kako bi oni ostali na vlasti)).

(Hrvatska je proganjana zbog katoličanstva, a ne fašizma.)(Sve države koje se protive hrvatstvu su nekatoličke.)

Crkva Presvetog Otkupitelja, mauzolej Ivana Meštrovića


14

utorak

travanj

2015

Mi smo Spremni!

"Predsjednik Republike brine se za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti." Ustav RH

Kada predsjednica RH pozove državne dužnosnike ili predstavnike stranaka koje dobivaju novčanu nadoknadu od RH (a to su sve političke stranke koje imaju zastupnike u Saboru ili u drugim tijelima državne uprave) obaveza je tih stranačkih predstavnika odazvati se pozivu i moraju detaljno izvijestiti predsjednicu o svojim političkim nastojanjima.
Hrvatska je mlada država, mlada nacija, s mladom demokracijom. Ali stari narod.

Sadašnje predstavnike vlasti treba iskreno priupitati o njihovoj pripadnosti narodu, naciji ... Ukoliko ne pripadaju ni hrvatskom narodu, niti hrvatskoj naciji treba ih žurno opozvati i izabrati narodnu vlast.
Specijalni rat (osvajanja državnih dužnosti i djelovanjem protiv hrvatske države, protiv hrvatske nacije, protiv hrvatskog naroda s tih pozicija) je kršenje ustavnih načela.

Dvojbe o legitimnom izboru ove (i ovakve) vlasti su bespotrebne. Sumnja na izbornu prijevaru i krađu glasova potpomognute (odmetnutim) sigurnosnim službama sve su očitije.
Mlada demokracija (nelustriranim i koruptivnim državnim tijelima zaduženim za provedbu demokracije) nije sposobna samo po sebi jamčiti demokratske izbore.
Hrvatska je prisiljena povesti borbu za demokraciju. Domovinski rat protiv unutarnjih neprijatelja. Domovinski rat za legitimnost prvog bijelog polja. Domovinski rat za legitimnost pokliča Za dom spremni! ...

Od silne spremnosti u ropstvu smo tisuću godina.
Obračun s uzurpatorima narodne vlasti je neminovan.
Predsjednice, mi smo Spremni!


13

ponedjeljak

travanj

2015

U susret 10. travnju (2016.)

Titoistički (staljinistički) antifašizam kao temelj moderne RH je (ne)povijesna laž, floskula.
Svjetski rat je pripreman i provođen oslanjanjem na (opravdane ili neopravdane) težnje naroda koje su "veliki" htjeli uključiti u rat.
Srbima je nuđena Makedonija i dio Makedonije/Grčke (izlaz na more sa Solunom; Srbi su i Prvom svjetskom ratu zahtijevali izlaz na more, a predsjednik USA Woodrow Wilson u 14 točaka je zahtijevao izlaz Kraljevine Srbije na more). Vojnim pučem (koji je organizirala britanska obavještajna služba) 27.3. 1941. je unatoč jamstvima o vrijednosti pristupa Trojnom paktu (potpisanom 25.3. 1941.) Kraljevina Jugoslavija postala meta njemačke vojne sile ...
Korištenje rata za etničko čišćenje BiH, Vojvodine (koja je vjekovno bila dio Hrvatskog, pa mađarskog kraljevstva), za genocid nastavila se dolaskom Tita i partizana.
Srpski ekspanzionizam vršen etničkim čišćenjem i genocidom, agresija (teritorijalno zauzimanje) ostalo je nedovoljno osuđeno. Srbima se dopuštalo, a Hrvatima se pripisivalo.

Britansko-rusko/sovjetso/ruska politika antigermanske politike osovine zla se iskazala u najzloćudnijem obliku.

Titovi antifašisti, upregnuti u tu politiku osovine zla su sudjelovali u rastakanju i porobljavanju Hrvatske i hrvatskog naroda. Nisu i ne mogu biti temelj moderne (niti bilo koje druge do porobljene) Hrvatske.
Snaga partizanskog pokreta (upregnutog u svjetska zbivanja) sastojala se u malobrojnosti i ustrajnosti na falsificiranju povijesti sa zadaćom otuđenja političke moći (i reduciranja Hrvatskog suvereniteta).
Sama ustrajnost na služenju (sovjetima/rusima) i ulazak Crvene Armije osigurala im je političku (uzurpiranu) vlast. Tito i komunisti su na vlast došli uspostavom okupacije provedene od Crvene Armije (provedena je revolucija uz pomoć Crvene Armije i uspostavljena marionetska vlast).
Pozadina titovog preuzimanja vlasti (satkana od laži, prevara, likvidacija i progona) jamstvo je zločinačkog karaktera cijelog pokreta (koji se predstavljao kao humani i pravičan).
Samo je sustav jednoumlja održavao zablude i nelogičnosti takvog sustava koji se volio nazivati jedinim ispravnim.
Zauzvrat, te političke snage i danas domoljubni poklič Za dom spremni! prozivaju fašističkim ... Prikrivajući svoje zločinačke poduhvate diljem nesrpskih zemalja.
Vrijeme je za službeno izjašnjavanje hrvatske vlasti o povijesti (kojoj idemo u susret).


09

četvrtak

travanj

2015

Hrvatska protiv Italije (i samo Italije)

Nogomet (profesionalni) se igra zbog gledatelja.
Kazna igranja pred praznim tribinama traži smisleni odgovor. Tribine treba ispuniti kartonskim gledateljima (Svi smo mi Ante (prezime mu znate)).

Neodlučnost i licemjernost vlasti u RH, koja nije zakonom odobrila poklič Za dom spremni!, nije izjednačila šahovnicu s prvim bijelim poljem iako su povijesni iskazi Hrvata, stvara nam bespotrebno zabune.
Hrvatski nacionalni identitet ne mogu graditi neHrvati (iako vlaščadi, koja po Hrvatskoj glumata humanizam i srpstvo, domet nije dostojniji). Postoje osobe koje u duhu otuđenja političke moći nameću krivnju (staljinističkog tipa) tamo gdje ne postoji. Hrvati skandirajući Za dom spremni! ne iskazuju rasizam, ne iskazuju fašizam ... iskazuju domoljublje (mada je to poprilično neuvjerljivo od stadionskih navijača). Hrvatska se voli na radnom mjestu, Hrvatska se voli gostoljubivošću prema strancima na ulici, Hrvatska se voli izvrsnošću (inovacijom, kreativnošću, ...). Pa i navijanjem za hrvatske nogometaše.



02

četvrtak

travanj

2015

Civilizacijski a ne politički sukob

Ponešto o zabludama politike pomirbe ...

Svjetski ratovi (prvi i drugi) su pokrenuti zbog ubrzane industrijalizacije (potrebe za resursima i tržištima). Tako su i UN posebno naglasili kolonijalnu politiku kao uzrok Drugog svjetskog rata ...
U velikom sukobu različiti sudionici su sudjelovali s različitim ciljevima. Hrvatska je u Prvom svjetskom ratu sudjelovala kao dio AU monarhije ... U Drugom svjetskom ratu je sudjelovala tražeći nacionalnu državu (državu nakon tisuću godina državnih zajednica s drugim narodima).
Treba razjasniti učešće industrijskih i neindustrijskih zemalja prema velikom sukobu. Industrijske zemlje (Njemačka, Italija, Francuska, USA, UK, ...Japan, ...) su izazvale i vodile rat (po teoriji sociologije rata, zbog organiziranosti, sukob do tad neviđenih razmjera) nastojeći osigurati uvjete industrijskom zamahu (koji bi utvrdio dominantnu ulogu tih društava u svjetskim okvirima).
Ratni saveznici industrijskih država su imali svoje (neidustrijske) razloge. Primjerice, Kraljevina Srbija je u Prvom svjetskom ratu tražila izlaz na more ...

Carska Rusija je u Prvom svjetskom ratu sudjelovala braneći carevinu (prvenstveno vladajući carski aparat). U Drugom svjetskom ratu je SSSR sudjelovao braneći revoluciju (koja je zagovarala obranu revolucionarne vlasti, dakle prvenstveno vladajući revolucionarni aparat). (Tezi o komunističke zavjere pri obrani revolucije postavljanjem socijaliste Mussolinija na čelo antikomunističke koalicije (i stvaranja istovjetnoga, fašističkog komunističkog pokreta koji je trebao otkloniti organiziranu intervenciju na Sovjetski savez) treba posvetiti posebnu pozornost.)
Onaj tko je (partizanski-razbojnički) podupirao sudioništvo komunističko-zločinačko-diktatorskog Sovjetskog saveza u Drugom svjetskom ratu treba posebno razmotriti. Ratne konvencije su branile oružane akcije i ustanak nakon potpisivanja kapitulacije; branile su provođenje revolucije u ratu. Komunisti (titoisti) su u ratu (mada beznačajno) kršili konvencije i u jednom i u drugom slučaju (uz niz drugih kršenja). Odmazde nad civilima su ratnim konvencijama u Drugom svjetskom ratu bile dozvoljene. Titoisti su namjerno kršili te odredbe kako bi izazivali omraženost strane vojen sile kod civila.
Pri završnim ratnim operacijama Hrvatska (Jugoslavija) je potpala pod sovjetsko oslobađanje (izbjegnuto savezničko iskrcavanje na Jadranu). Time je Tito postao politički faktor (svojstven sovjetsko-ruskoj diktaturi i odnosu prema vlasti). U slučaju iskrcavanja amerikanaca i britanaca, Tito bi bio ratni zločinac ...
Slomom komunističkog bloka (propalog zbog neprihvatljivog oblika vladanja i posljedica proisteklih iz vladajućih odnosa), Hrvatska je krenula putem samostalnosti i demokracije. Politika pomirbe je proces koji trebao omogućiti izlazak iz totalitarnog sustava (zaogrnutog plaštom laži), ali nije jamčio potpun proces preobrazbe totalitarista. Najokorjeliji su ostali (titoisti).
Svi životi koji su spašeni, svi koji su zahvaljujući politici pomirbe dragovoljno napustili koncept totalitarizma (izgrađenoga na floskulama antifašizma, socijalizma, nesvrstanosti kao sredstvima prikrivanja prave naravi te vlasti) dokaz su uspješnosti politike pomirbe.
Ali za takav obrat mnogi su morali prihvatiti zločinačku narav sustava koji se branio lažima o humanosti ... Za razliku od onih koji i dalje sanjaju vlast na titoističkom konceptu (otuđenja političke moći) krvavog nasilja.
Hrvatska je prijemom u NATO savez i ulaskom u EU zajednicu prihvatila standarde po kojima je Tito zločinac (a titoisti neprihvatljivi). Ono što zapadne demokracije nisu uradile 1945. (prihvatile Hrvatsku kao državu), zaokupljene vlastitim (industrijskim) razvojem, prepuštajući Hrvatsku ruskoj interesnoj sferi, promijenile su prihvaćanjem Domovinskog rata kao pravednog i oslobodilačkog.

Uočavajući nemogućnost postojanja i provođenja takve politike u okvirima zemalja slobodnog svijeta, titoisti su se okrenuli politici relativiziranja i blaćenja HDZ-a kako bi moguću zabranu rada tumačili političkim sukobima (a ne civilizacijskim sukobom). Nužnost, ali nedostatnost lustracije (ako bi bila utemeljena na zabrani prokazanim jugoslavensko-komunističkim kadrovima) ukazuje na potrebu sustavnog obračuna s totalitarizmom. Borba za demokraciju je borba za civilizacijsku vrijednost.