18

ponedjeljak

svibanj

2015

Fenomenologija

Djed orjunaš (monarhist), na kojeg se Zoran Milanović pozivao prizivajući antifašizam (protiv koga?), orjunaš (naglo i u partizanima); otac Stipe (poznat po političkim raspravama s čistačima ulica o četnicima), Savkin tajnik (komunist i orjunaš; prebjeg u HDZ na nagovor Stipe Mesića; izbačen iz HDZa zbog otuđenja (novaca u Ministarstvu)), Zoran Milanović po punoljetnosti učlanjen u HDZ i Ministarstvo vanjskih poslova RH (izišao iz HDZa i pristupio SDPu (kao provjereni i višegeneracijski orjunaš)). Svi nabrojani su nesposobni. Krivi.
Služenje političkim sustavima (koji su prouzročili genocid, protjerivanje, otimačinu, osiromašenje i devastaciju) iznjedrilo je generaciju poltrona i malograđana. Ustoličenje Zorana Milanovića na mjesto predsjednika Vlade RH (noseći obiteljsko nasljeđe o izvitoperenosti i nasilju vlasti) otvorilo je pandorinu kutiju (bezobrazluka, bahatosti i ignorancije).
Umišljeni i izgubljeni, naplaćuju stoljeće podaništva (krvavim i bezobzirnim režimima). Protiv (vlastitog) naroda (mada takvi psihijatrijski slučajevi nemaju narod).
Ustoličenje Stipe Mesića (nenadano), po isteku Mesićevih mandata ukazanje prijateljske obitelji Milanović upućuje na uske (obiteljske i prijateljske, orjunaške) veze imenovatelja nositeljima vlasti. Čudo nečuđeno!
Službe ("big boss" tajnih službi) instaliraju svoje poslušnike (lažirajući demokratske izbore).

U psihologiji se fenomenologija koristi kao sredstvo znastvenog opisivanja i analiziranja pojava ...
Fenomenološka psihologija ispituje „psihološke pojave u njihovom subjektivnom aspektu“, nezavisno od njihove organske osnove ili socijalnog konteksta (Edmund Gustav Albrecht Husserl).