15

srijeda

srpanj

2015

Sv. Ante (ako si u stanju ...)

Demokracija se uči (dok su živi).

Kad netko nastoji potkradati, varati i lagati, demokracija ovisi o elementima zaštite demokracije (a najjača zaštita demokracije je čvrsta uvjerenost glasača o potrebi uređenoga društva).
Tito/titoisti (nisu demokratični, nisu socijalni) opasnost su za demokraciju. Njihova politika je (temelji Titove karizme počivaju na nesvrstanima) proruska (genocidne) politika razbijanja (nepravoslavnih, nećiriličnih, neruskih) društva.
Sagledavati učinak Tita/titoista kroz prizmu nauka (sociologije, politologije, ekonomije, ...) dovodi do zaključka kako su hrvatsko društvo razobličili, uništili, osiromašili, umanjili demografski i teritorijalno, kulturološki i civilizacijski unazadili. Sveli na primitivno društvo. Ne bez razloga. Nepolitični narodi nemaju državu, nemaju vojsku, nemaju diplomaciju.
Praksa ruskog postupanja sa neruskim narodima (duž sovjetskog saveza, duž Sibira, ...) istovjetna je postupcima proruskih/prosrpskih (ćiriličnih) nepismenjakovića (kojima je svejedno što rade - kad zločin rade) u Hrvatskoj (Jugoslaviji). Tito je mrtav partizan, mrtav komunist, mrtav jugoslaven. Jer je bio mrtav prije stupanja u partiju.

Objava liste uspješnosti pojedinih svjetskih vlada, po kojoj je milanovićeva vlada svrstana među 10 najgorih na Svijetu, nije rezultat zabluda već rezultat ciljanoga uništavanja države (iako kukuriku koalicija po svojim dosezima ne bi mogla obnašati vlast do na opisani način, najbolji su u onom što rade - drugo ne znaju). Paradoks (politike).

Demokracija se uči ...
Primjer predizbornog marketinga najave korištenja dijela mirovine umrloga bračnog partnera i demokracije (koja se uči/kojoj se učimo) u vrijeme kad su postale upitne i mirovine svih umirovljenioka nalaže nam sagledati širu sliku i glasati za one koji će društvo voditi tako što će braniti stečeni standard (a ne obećanjima o povećanju standarda ugrožavati dosegnuto, što najbolje rade).
Obećanjima nas uništavaju. Demokracija se uči (dok su živi!)

Sv. Ante, ako si u stanju ... (uzmi kokoš, a vrati nam pamet)