24

petak

srpanj

2015

Piromani (ratnog vihora)

Ljeto (gospodnje) 2015. (Anno Domini 2015.)
Iako je ljeto uobičajeno vrijeme popuštanja političkih tenzija, u Hrvatskoj je sezona specijalnog rata.

UEFA se oglasila (zavukla u puževu kućicu), kaznila svoju članicu (HNS) za propuste svojih delegata i sudaca. U specijalnom ratu Josipovića (exSDPovog prvog vola) i Platinija protiv Hrvatske. Specijalni rat kukastim križem na praznom stadionu i novinarskim rastezanjem križa kojeg nitko nije vidio (do 200 000 Ultraša).

Slovenija se odrekla naše savudrijske vale (ali je, usputno, prozvala Hrvatsku za špijunažu svojih nemoralnih predstavnika u arbitražnoj komisiji). Po navodu slovenaca, Hrvatska je vidjevši da gubi u arbitraži pribjegla špijuniranju (tajnom snimanju) slovenskih predstavnika i objavila njihovo nedozvoljeno lobiranje (namještanje suda) u korist Slovenije (koja je tome pribjegla jer je gubila spor). Specijalni rat (svađa sa susjedima koju podržava Srbija jer je Hrvatska katolička i europska, očito nema zajedničkih dodirnih točaka sa Srbijom, (osim "prve crte", koju je Srbija uspostavila pričama o kulturnoj pobuni ...)).

Turistička sezona (vrijeme slivanja turista na obale Jadranskog mora, u naumu pojesti, popiti i pogurati sve što stignu) je sezona piromana. Specijalni rat (opustošenja) i odbijanja turista (naredno desetljeće). Piromani pale ono što smo ostavili zapaljivo. Hrvatske šume, šumarke i garige. Sustavno ne pljevimo šumska područja. Sustavno dozvoljavamo crnogorične vrste koje svojim zaklanjanjem sunaca potiskuju bjelogoricu (kojoj list propada u nekoliko mjeseci i hrani tlo), stvarajući naslage suhih iglica koje sa smrekovinom i crnogoričnim raslinjem nakon 20ak godina tvore neobranjivo požarište. Specijalni rat nas samih protiv nas samih. Piromani su poremećene osobe, ali turiste protjeruju pripadnici zločinačke (prosrpske, proruske) gerile. Patizani (koji su preselili u urede i upravljaju nama samima, pa i našim šumama).

Specijalni rat je predznak nadolazećeg rata. Plamen rata zahvaća ove krajeve ... Potpalili smo oganj koji se ne gasi vodom, već razumom!