06

utorak

listopad

2015

Zašto u Hrvatskoj može postojati samo jedna stranka!?



Zašto su nas otrovali preferencijalnim glasovanjem ...
HOP ... kukuriku (nema više)


Hrvatska je po površini i broju stanovništva država s manjom gustoćom naseljenosti (koja ovisi o uvjetima (naseljenosti)).
Uz političko-gospodarske uvijete, i pogodni lokacijski uvjeti za naselja su presudni ...
Broj stanovništva koje Hrvatska može prehraniti je manji od stvarnih mogućnosti (uz demografsku razliku ( novorođenih i umrlih) iseljavanje je značajan problem).
U vrijeme začetka industrijalizacije, Hrvatska je bila na rubu sukobljenih carstava (na granici civilizacija) i nije imala industrijalizaciju koja je poticala demografski porast.
Hrvati su ostali (u odnosu na druge nacije/narode) malobrojni (i iseljeni po svijetu).


Broj glasača (oko 3,5 milijuna) ukazuje na (radni) potencijal.
Iz te populacije mogu se regrutirati političari (nužni za političko funkcioniranje države).
Mala izborna podloga (nije svaki Hrvat/ica sposoban/na, niti je svaki/a sposoban/na Hrvat/ica voljna baviti se politikom) smanjuje mogućnosti i kvalitativnog i kvantitativnog izbora.
Vojska državnih djelatnika i političara mora biti izabrana iz te (sužene) mase.
Djelovanje (u uobičajeno) koalicijskim vladama znatno je neučinkovitiji i sa smanjenom odgovornošću (takve vlade sporije provode reforme i doprinose razvoju društva). A Hrvatska je od nastanka (iako je postojala i prije) osuđena na takav oblik vladavine ... (Uspijeh Tuđmana je utoliko veći što je od uobičajenih koalicija stvorio jednu stranku - širog spektra, i ostati će upamćen kao političar koji je znao premostiti političke razlike na dobrobit Hrvatske i Hrvata/ca).
Razbijanje te spasonosne formule (bila je to prva zadaća orjunaško-titoističkog kril(ca)) Hrvatsku je vratilo u bespotrebne frakcijske borbe (s katastrofalnim posljedicama). Mesić, Račan, Kosor, Josipović, Milanović, ...

Povratak orjunaša-titoista (u nazovimo to koalicijskim vladama; smiješno je otuđenje političke moći nazivati koalicijskom vladom ... iako koalicija može postojati i kao diktatura) izazvao je znatno smanjenje populacijske podloge iz koje bi se birali političari ili državni dužnosnici (i samim tim je izvršen negativan odabir). Kukuriku koalicija je sastavljena od karikaturalno glupih osoba (koje ne mogu voditi državu i naciju/narod).
(O SDP-ovoj bespotrebnosti je suvišno ...)

Spomenimo Mirelu Holly, Božu Petrova, Stipu Petrinu, Dragu Prgometa, Jadranku Kosor, Ivu Josipovića, Andru Vlahušića, Milana Bandića, ... sve su to produkti (bivše) udbe u onemogućavanju Hrvata upravljati vlastitom državom.
Niti jedna (nabrojena i ili izostavljena, a više ih je izostavljeno ...) osoba nema osnovno znanje o upravljanju državom (svejedno se kandidiraju i iskazuju ambiciju). Dužnosnici provode narodnu volju (i kao takvi ne mogu biti autoritativni spasitelje s novim idejama ...). Mi znamo kakav ti trebao biti državni dužnosnik (sluga svih birača). (O moralnom kredibilitetu tih "političara" ...)
O stručnosti tih ljudi najbolje govori nepostojanje šire podrške (akademika, doktora nauka, akademski obrazovanih, ..., poduzetnika, ...). Model nametanja političkog sustava koji bi dao ovlasti pojedincu/ki upravljati tuđim životima (svođenjem istih na objekte iskorištavanja, pričama o krizi i nužnosti smanjenja prava i primanja ostalih (je titoizam najgore vrste)). Koji kreten može od mene tražiti odricanje od mojih osobnih interesa u ime državne vlasti (koju je on osmislio)?
Svi liječnici će po dolasku Milana Bandića ili Bože Petrova smjesta pristati na smanjenje primanja za pola...!!? Svi zaposlenici će (stegnuti remen) kao u vrijeme titova socijalizma i raditi za vojsku i uski državni aparat!!? Svi građani će pristati na smanjenje životnog standarda (jer je mladi Božo Petrov ambiciozan ...)!!?
To su diletanti (koje producira partija). Jedan (zločinac) Tito nam je bio dovoljan...
Nuditi model (Ive Josipovića, Bože Petrova, Milana Bandića, ...) svih ovlasti jednoj osobi (pod izgovorom nužnosti ključnih reformi) svjesno je iskorištavanje političke naivnosti hrvatskog naroda sa svrhom porobljavanja i uništavanja tog naroda. (Od tog modela (Tita i partije) smo ratom odstupili ...)

Jedna stranka da, jedna osoba ne. A ni stranka, ni osoba ako je riječ o orjunašu-titoisti (sdpovcu).