31

utorak

siječanj

2023

Moja je valuta Q kruta





Evo nas na kraju dvojnog prikazivanja (cijena).
Euro nije moja valuta (to je i budalama razvidno iz naslova).

Ko j*be euro.

Samo ime je nesofisticirano, primitivno, nametnuto i neprihvatljivo.
Valuta treće-četvrtog reicha, protiv antifašista i partijaša, sve u cilju uzdizanja jednog naroda (njemačkog) koji nije narod (bavarci, prusi, švabe, umri muški bruce, ...), koji je pristao pretvarati njemački narod u narod rusina, turaka, azijata, poljaka, hrvata, italijana, sada afgana, sirijaca... glumećim ekonomski rast (u propast).
Takva kaša mora izroditi volju za prevlašću.

Imati volje uskakati u vlak koji ne vozi nikamo je hrvatsko-izdajnička tradicija.
Pet mlati*udana za*ebaje ostatak Hrvatske. A Hrvatske nema.
Nema tko Hrvate spašavati od njih samih.

Sretno s eurom. Nemojte ga puno trošiti, kad ste bez štamparije.


Oznake: dvojno prikazivanje cijena, euro, kuna, trći-četvrti reich, jedan narod, vočka za prevlašću, hrvatsko-izdajnička tradicija, Hrvatske nema, štamparija

16

ponedjeljak

siječanj

2023

Miro Bulj, nacionalizam (oprosti Miro) i kuna/eU/ro




Što je vrijedilo za jUngoslaviju, vrijedi i za Europsku uniju (dinar, euro i kuna).

Beograd je (velikosrpstvo i određene vanjske politike koje su koristile velikosrpstvo) zlouporabom zakona i zakonodavstva, institucija i instituta države nadjačavao Hrvate (one prave, s jabukom na glavi).
Jedini način borbe protiv vojno-političke nadmoći (ostvarene dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima) u obrani vlastitih interesa jednog (potlačenog) naroda je nacionalizam.
Dakle, jugoslavija (velikosrpstvo) je proizvodilo hrvatski nacionalizam.
Da nije bili srpske hegemonije, ne bi postojao hrvatski nacionalizam.
Ili, da je Hrvatska u jUngoslaviji bila vodilja bi li Hrvati pribjegli nacionalizmu? Ako ostvarujete sve nacionalisatičke (ili druge) ciljeve kroz hegemoniju (potpomognuti nacionalnim izdajnicima koji su npr. u Hrvatskojm Kosovu, Crnoj Gori, BiH, Makedoniji, Vojvodinim radili u korist velikosrba) imate li potrebe svoj javni istup obilježavati takozvanim nacionalizmom?




Jednako vrijedi za Europsku uniju i Hrvatsku (U svim pričama Hrvati uvijek nacionalisti a druga strana sabrana, progresivna, takorekuć humani, ...)(što je porazno za Hrvate a ne satrape koji nas opsjedaju).

Zadnji rat, Rat za nezavisnost (kojeg zovu i Domovinski rat) je bio rat za nacionalnu slobodu (koju, dakle, nismo u dovoljnoj mjeri koristili stoljećima).
Zašto je onda EU prihvatila Hrvatsku u članstvo? Većina je članica EU razvila nacionalne države i ujedno ih uništila (Francuska, Njemačka, Italija, ...).
Ako su znali da su Hrvati željni nacionalne države, zašto su (protivno volji Hrvata) prihvatili (kosoričin-josipovićev (koja g*mad)) zahtijev za članstvo, milanoviću odobrili prijem, plenkoviću progledali za euro i "schengen" ???

Hajdemo drukčije: Hrvati su za demokraciju koja ima smisla (u okvirima nacionalne države). Šire od nacionalne države Hrvati ne mogu baštiniti demokraciju jer 2 000 000 glasova ne može demokratski utjecati na odluke u tvorevini koja ima 200 000 000 glasova. Ako to nije bio dovoljan razlog za izbjegavanje članstva u EU ...? (A zahtjev je predan bez referenduma, pristupanje je izvršeno referendumom 46,51x0,6627=28,834% glasača RH, uz iznimku za taj referenduim po kojoj nije bio potrebnan natpolovični izlaz glasača, što je vrijedilo za sve prije i vrijedi za kasnije referendume)). Hegemonija.

Pristajati na tvorevinu u kojoj ste politički (to znači sveukupno) obespravljeni, pristati na beznačajnost u procesu donošenja odluka je nesvojstveno ljudskom - SLOBODNOM - biću.



Što Hrvati rade u tvorevini koja nije njeno prirodno okružje? Hrvati su uvijek bili državno i vojno organizirani.
Jedini način hrvatske obrane upućuje na nacionalizam, koji producira EU.
Ako nas puste da ih vodimo, postavimo svoje (Hrvate) dužnosnike, mi donosimo odluke s kojim se oni (ostatak eUrope) slažu (ili barem njihovi smotani političari), mi ćemo odustati od nacionalizma, a njima ćemo velikodušno (suosjećajući) prepustiti da oni budu nacionalisti (normalno, ne hrvatski).

Kuna je hrvatska valuta. Vrijedit će (kao i u svim normalnim državama) do kraja svijeta.
Europska unija je neprijateljska strana. (Od davnašnjih dana neprijateljske strane uvijek nađu prijatelje među neprijateljima, jer žele sakriti svoju pravu prirodu - razvijaju strategije hegemonije.)


Tvrdnja (tvrdokornog kroničara).:
EU je okupator u Hrvatskoj, neprijateljska strana.

Oprosti Miro (Bulju), nacionalizam nije asocijacija na tebe, ali se plejada prijatelja hrvatskih neprijatelja iskolačila na tvoje opraštanje s kunom ...



Oznake: jUngoslavija, Rat za noevisnost, hegemonija, Nacionalizam, demokracija, nacionalna država, tvorevina Eu, valuta, kuna, euro, okupator, neprijateljska strana

08

nedjelja

siječanj

2023

e(U)ro brak bez razloga




Teoretičari (zajedničke europske) valute "betoniraju" (Hrvatskoj već presjelu) monetu.
Nije moguće bez izlaska iz EU zajednice izići iz (monetarne) euro-zone. (Dobro, izići ćemo iz Europske unije i iz monetarne unije - kao i iz jUgoslavije.)

Teoretičari tvrde: ako iziđemo iz eUropske unije, izići ćemo iz eUropske unije.

Teorija o štetnosti izlaska iz Europske unije (gubitak zajedničkog tržišta) nije točna.
Zajedničko tržište je obrana tržišta, i oni koji imaju potrebe za takvim tržištem su nekonkurentni. Zajedničko tržište ih neće unaprijediti.

Tvrdnja (zelenog zmaja): U eUropskoj uniji su se okupili svi (proizvodno) slabi.

Što to Hrvatska ima ponuditi otvorenom tržištu? Radnu snagu (uz robote i automate)? Inovacije i tehnologije? Energiju (koja se prodaje i bez zaštićenog tržišta)? Dio je zajedničkog tržišta tako što je svoje tržište otvorila robama drugih država (koje kao veći trgovački partneri Kine nama preprodaju robe koje sami uvoze). Što bi izgubila Hrvatska izlaskom iz eU?
Svi slabi (lopovi), nitko neće zajedničkim tržištem osnažiti. Samo će veći više pokrasti, do zajedničke propasti.
Takvima je potrebno zajedništvo, a većina pristaje na takav oblik jer vjeruju kako će se oni okoristiti (svojom nesposobnošću).


Novac je roba. Ima svoje zakonitosti. Hrvatska je vlastitu zamjenila lošijom valutom, koju nije bila dužna mijenjati. Monetarna unija ima više oblika postojanja.
Jugoslavensku smo zamjenili novom štamparijom i administrativnim - uvoznim centrom.
Takvo nam (bratstvo-jedinstveno)(samoupravno-komunjarsko)(europsko-pandemijska) tržište nije potrebno.

Monetarna unija s kunom kao nacionalnim platežnim sredstvom je uvijek moguća. Monetarna unija ne znači jednu valutu, primjer toga su čklanice eU koje nisu uvele euro.

Hrvatsku su još jednom nepismeni krkani zavaljali u glib iz kojeg će se teže izvući nego iz prijašnjih ...


Oznake: euro, monetarna unija, zajedničko tržište, kina, kuna

01

nedjelja

siječanj

2023

Probudio sam se, kao bogataš




Nova je godina (1919., 1945., 1971., 2000., 2023., bilo koja).

Uvođenje eura omogućit će nam lakše poslovanje, prosperitet i financijsku stabilnost, ...
Kako?

Neškolovani su postali školovani, netalentirani su postali talentirani, siromašni su postali bogati.
Država bez rude-sirovina je postala bogata, država bez tehnologije postala je visoko tehnološki razvijena, država bez tržišta je postala država s razvijenim domaćim i izvoznim (više izvoznim) tržištem. Država bez proizvodnih robota je postala država s najvećim stupnjem robotizacije i automatizacije.
Što je trebalo uraditi za to postignuće? Ugasiti državu.

Trebalo je dočekati Novu godinu 2023. da se ostvari nemoguće. Veliki (Big Mauth) mag pLenković nas je probudio (bogate).

Otvoreno je tržište za potrošnju, investicije i naseljavanje strane radne snage. Sve ono što je institut kune (monetarna suverenost, državna suverenost (carina, granice)) štitio: našu neobrazovanost, nedostatak sirovine i energenata, nedostatak tehnologija i (izvoznog) tržišta.
One koje je kuna najviše štitila (političare, neradnike i budale (opća imenica)) prvi su pojurili ukinuću kune.

Društveno opće stanje je podijeljeno na one koji vide prosperitet i one koji se isčuđavaju lakoći potonuća.

Da bi svi bili udovoljeni trebalo je uvesti dolar umjesto eura.
I raditi-graditi sto godina. (Ovo ne vrijedi za budale.)

Novi rat je bio na vidiku i prije 2023. godine.
Ove mjere koje provodi vLada samo su odugovlačenje koje njima koristi za ostvarivanje osobnih interesa (koji i jesu uzrok rata).

Neugledni uz domaće gazde dobivaju još gazda (sjetite se kako je EU potkopavao britanski referendum o izlasku Velike Britanije iz članstva EU).
Jednom kad upadnete u ropstvo, samo se krvlju i pameću možete osloboditi. Krvi imate, pameti nikad nećete imati.

Sretna vam 2123. (prije, po teoriji društva blagostanja, nije moguća vaša sreća).



Oznake: nova godina, euro, finacijska stabilnost, prosperitet, razvijensot, automatizacija i robotizacija, tržište, sloboda, zaštita, kuna, krv i pamet, sreća

03

nedjelja

srpanj

2022

Euro i kreteni




Uvođenje eura u vrijeme kad euro (duže) gubi vrijednost je najistaknutiji doseg plenkovićeve izdajničke kamarile.

Stoljeće pljačkanja Hrvatske (u ime ruskog plana širenja) dobiva svoj tragični epilog: nema akademika, nema poluakademika, nema doktora znanosti, nema političara, nema polupolitičara, nema crkve, nema udruga proisteklih iz ratova.

(Su)Mrak.


Pretvoriti kune u eure (Hrvatska ima štednju, pretpostavimo, oko 300 milijardi kuna), kada za kune možete kupiti zlata ( pri cijeni 430 000 kn za 1 kilogram zlata) 667 tona, pa ćete nakon toga zbog pada vrijednosti eura moći kupiti čak i do 10 puta manje zlata (znači, možda samo 66 tona) i pri tome niti trepnuti (referendum, opoziv vlade, ustanak, ...) je istinski pokazatelj hrvatske stvarnosti: nema privrede, samo lopovi (koje će sada netko pošteno pokrasti).

Zašto rusi? Kad god netko pljačka i krade Hrvatsku, rusija je barem supomagač (ako nije organizator). Poslije će "jeftinim" "ruskim" plinom uspostaviti (već uspostavljenu) prorusku vlast koja će pomagati pljačku hrvatskog stanovništva (koje samo sebe pljačka, jer ništa ne radi nego sanja o novcima bez rada).

Koji vam je Q?

Oznake: euro, kuna, zlato, stoljeće pljačke, ruski plan, Q

24

petak

ožujak

2017

* vam on *



Što je1000 kuna?


1000 kuna moram potrošiti tri puta, i tako državi dati 750 kn. Nećemo svi ozeleniti.



Tisuću kuna moram pametno trošiti kako bih kupio za tri tisuće kuna,i pritom državi dati 750 kn. Jednostavna matematika. Tri tisuće i sedamsto pedeset kuna (čitaj: 3750 kn) mora se zamijeniti s tisuću kuna (čitaj: 1000 kn).
Tko će ostati bez dvije tisuće sedamsto pedeset kuna (čitaj: 2750 kn)?

Neka država digne (još jedan) kredit, vratiti će ga kad Vukovar prodaju srpskoj manjini, Istru talijansko-srpskoj većini, Bosnu srpskoj genocidnoj etničkoj nakupini.

Vrijeme je za porez na nekretnine, Hrvatska je primamljiva vanjskim ulagačima, treba prisiliti Hrvate na prodaju (u bescjenje).

Novčani deficit se rješava povećanjem zarade i smanjenje bespotrebne potrošnje.
Jadan ti je onaj tko je pustio budalu na vlas(t )...


Plenkovića najurite, * vam on *. (Gdje ste pronašli tu budaletinu?)



Oznake: 1000, kuna, matermatika, kredit, Vukovar, Istra, bosna, porez na nekretnine, vanjska ulaganja, budaletina

10

subota

listopad

2015

Zašto je kuna stabilna, a (gospodarski) sustav nestabilan ...


Ili kako titoisti ne mogu zadržati vlast (bez rušenja tečaja kune)




Dugotrajna ocjene domaće valute kao precijenjene (u zadnjih 20-ak godina strelice su usmjerene na kunu) ima svoju pozadinu.
Brojni (socijalistički) uzurpatori medijskog prostora (svojim napola socijalističkim diplomama, napola kupljenim ...) napadajući vrijednost kune u službi su prikrivanja (partijske) istine.

Titova Jugoslavija nije provodila industrijalizaciju, već obmanu.
Stvarala je slijedničku i ovisnu privredu.
Brojnim zapošljavanjem (na temelju planske privrede) nije ostvarivala porast BDP-a, niti porast potrošnih roba (ostvarivala je samo porast proizvoda). Nepostojanje tržišnog proizvoda smanjivalo je industrijsku moć (i sposobnost ulaganja u prostu ili proširenu reprodukciju).
Jugoslavija je (a i Hrvatska unutar tih okvira) održavala privredu na trgovinskom posredovanja između istoka i zapada (čitaj: na preprodaji).
Jugoslavenski (hrvatski) brodari su zapošljavali desetke tisuća pomoraca u vlastitim brodarskim kompanijama. Željezničko-transportno poduzeće Zagreb zapošljavalo je 35000 radnika, jugoslavenska (hrvatska) brodogradilišta 15 000 -20 000 radnika, splitska Jugoplastika (uglavnom za izvoz na tržište varšavskog pakta) zapošljavala je preko 10 000 radnika/ca ...
Građevinske i trgovačke firme (koje su surađivale sa članicama varšavskog pakta, ili su u Iraku i Libiji izvodili radove) su upošljavale desetke tisuća radnika.

Iz Hrvatske je preko 150 000 zaposlenih direktno radilo na poslovima koje su tražili Sovjetski Savez i njene (vojne) saveznice.

Zašto je onda kuna precijenjena?
Zato jer partija prikriva istinu kako više desetljetnim djelovanjem tih poduzeća nije ostvarena nikakva dobit. Industrijalizacija nije provedena, radnici nisu pridonijeli mirovinskom sustavu ...
Radili su i osiromašili (državu, sebe i građane Hrvatske).

Ustrajno političko podmetanje precijenjenosti kune kao mjere koja je potakla uvoz (i tako srušila domaću privredu) prikrivanje je krive ovisnosti o sovjetskim (vojno-političkim) potrebama, a ne o potrebi uspostave gospodarskog sustava koji je primjeren Hrvatskoj.
Bi li Hrvatska proizvodila banane kad bi kuna bila devalvirana za 1000% (umanjena za 100 puta)?

Nepostojanje hrvatske industrije i gospodarstva veliki je grijeh komunističkih struktura (kojeg se nastoje riješiti podmetanjem Tuđmanu tvrdnju o precijenjenosti kune) koji nameće pitanje marionetskog (poslušnog) odnosa Jugoslavije prema Sovjetskom savez. I dugoročnih šteta koji je taj odnos prouzročio.

Sovjeti su imali kontrolu toplog mora (a državu zbog te uloge držali su taocem svojih vojno-političkih ambicija). Stabilna kuna sve to razotkriva ... (titovu industrijalizaciju i socijalističko školstvo).
Napuštajući Hrvatsku, sada u Siriji vode bitku za pobjedu radničke (sirijske) klase ...


Ili tko bi opet pustio iste da nas varaju ...



Oznake: stabilni tečaj, kuna, ovisnost, siromaštvo, zaposlenost, vlast, obmana