11

četvrtak

veljača

2016

Novosti (iz 1943.)



Ekonomija jedne politike
I ja sam nezaposlen



U Hrvatskoj je sociologija ispisala neispisane stranice ...
Ratna granica (civilizacija), sukob svjetova stoljećima je stvarao izvitoperenu stvarnost. Pritisak, s namjerom pomicanja granice i vlasti.

Osmanlije su stoljećima poticali prekogranične pljačke ...
Habzburzi su poticali naseljavanje granice.

Poticanje (sirotinje).
Obrazac poticanja je nastavila srpska kuća Karađorđevića, produžio komunist Tito.
Do titova doba, svi su poklonjene posjede morali obrađivati. Tito je od politike napravio jedini unosan posao.
Braneći uspostavljeni komunizam/socijalizam (koji je uspostavio, protivno propagandnoj inačici povijesti, tek pučem 1946.g.)(prethodno rastjeravši i pogubivši na stotine tisuća ideološki neprihvatljivih) učinio je raspodjelom nacionalizirane imovine unosnijim političku podobnost od vrijednog rada (i štedljivosti).

Pogubljenja na Bleiburgu i Križnom putu su posljedica gubitničkog statusa titovih partizana (pobjednici su uvijek milostivi) i obaveze demokratskih izbora na kojima komunisti ne bi pobijedili. Ratno-poratni genocid i protjerivanje stanovništva je posljedica lošeg statusa Tita i njegovih bandita u poslijeratnoj restauraciji Jugoslavije.
Današnji zagovaratelji antifašizma (kao univerzalne vrijednosti (što, naravno, antifašizam nije)) moraju prethodno dati odgovore na uzroke pokolja i protjerivanja, koje su počinili njihovi (simptomatično!) uzori.

Siromašna i industrijski nerazvijena Hrvatska je (u povijesnom okružju) potonula u političku naklonost kao put lakšeg materijalnoga pozicioniranja.
Prihodi od političke podobnost su višestruko veći od onih ostvarenih radom (otuđenjem materijalnih sredstava političkih neistomišljenika).
Kada partijskim članstvom ostvarite više materijalnih dobara u radnom vijeku (bez rada) nego smislenim radom onda je društvo osuđeno na siromašenje. (Povelje UN-a brane takvo ponašanje ...)
Zbog toga su hrvatska polja neobrađena, a svakodnevno se (bespotrebno) iznova isčuđavamo nad orjunaško-četničkim ispadima.
Nisu srbo-orjunaški postupci opasnost za Hrvatsku (u dva rata su poraženi), samo su povod našoj želji pokazati političku privrženost. Specijalni rat (veličanja četništva) ima plodno tlo jer nas više privlači političarenje od rada na osiguravanju materijalnih dobara.



dvije kape na neuniformiranim osobama, dvije uniformirane osobe bez kapa, dva obilježja na uniformama ... kada sliku skratite, ne vide se obilježja uniforme


Oznake: sociološka rubna područja, poticanje, politika kao jedini unosan posao, razlozi pokolja na Bleiburgu i Križnom putu, materijalno pozicioniranje, specijalni rat i pogodnost poticanja takvog rata