27

ponedjeljak

studeni

2023

Lijevi, desni Q (Proglas o ukinuću kmetstva)





Ne postoje lijeve i desne stranke.
Postoje demokratske i ostale stranke.

U Hrvatskoj nema demokratskih stranaka.



Brkati demokratske (parlamentarne, predsjedničke, lokalne) izbore s demokracijom je namjerno i uobičajeno.
Demokratski izbori su tek maleni dio demokracije (odabir zastupnika).

Demokracija može biti zastupnička, direktna (izravna) ili participativna.

Još jedna namjerna zabluda:
predstavnička demokracija nisu samo demokratski zastupnički izbori, već i osiguranje donošenja odluka (koji zastupnici donose) na demokratskim principima (kako bi osigurali pluralno društvo).
Kako bi se to osiguralo zastupnici moraju zastupati svoje glasačko tijelo (biti sigurni kako je njihov glas pri odlukama glas onoga koga zastupaju).

Ustav RH nije naveo koji je oblik demokracije u Hrvatskoj (čl. 1), ali je u kasnijim člancima dopustio direktnu, participativnu i zastupničku (s potpunom punomoći zastupnika) demokraciju (iako takav oblik vlasti nije demokratski).

Dakle, u RH vlast krši Ustav i provodi sve druge oblike vladavine (autokracija, partitokracija, tiranija), osim demokratske.


Zaključak:
Išla baba s kolačima preko sela ...

U Hrvatskoj nije bilo građanske revolucije, feudalizam nije svrgnut voljom naroda (pa feudalni okovi nisu nikad ni raskovani).



Odnos raspolaganja imovinom i dobrima je (zbog izostanka građanske revolucije) ostao isti nakon formalnog ukidanja feudalizma (kmetstva) (proglas bana Josipa Jelačića 1848.g.).
Proglas je o ukidanju kmetstva, ali ne i feudalizma. I tako je feudalni odnos prema imetku feudalan (vlastodržac nagrađuje imetkom vjernost), a kmetove je zamjenila najamna (potplaćena i pothranjena) radna snaga.

Zbog održanja mehanizma kupovine vjernosti, partije kontroliraju sav raspoloživi ekonomski potencijal, i ne dozvoljavaju bogaćenje stanovništva i pojedinaca jer bi time izgubili polugu održanja vlasti (građenu više od 200 godina). (Rusija počiva na istim osnovama, podudarnost je slučajna ili nije, procijenite sami (rusija je nositelj politike neofeudalizma u svjetskim okvirima, i upleteni su svojim tajnim službama u političke procese u Hrvatskoj, što vlast i oporbu u RH prokazuje kao veleizdajničke)
Demagogija je majčino mlijeko kojim su se zadojili, i nisu spremni-sposobni zamjeniti tu vlast demokratskom.

Političke stranke u Hrvatskoj su goQ, i mogu se slobodno svrstati u rubriku promašenih.

U Hrvatskoj mnoge ljudske djelatnosti nisu na značajnijem nivou, pa ni političari ne moraju biti uzor u svijetu.
Na žalost, primjer su onog najgorega.

pQ, vi i besplatno školovanje (školarina), dioba stanova, "besplatno" liječenje, tito, partija, armija, pLenković i bespovratna sredstva potpore. odj*bite

Proglas o ukinuću kmetstva je bio zadnji (nepotpuni) korak naprijed, ostatak se čeka ... (bang bang)



Proglas o ukinuću kmetstva


Oznake: demokracija, Ustav RH., feud, feudakizam, kmetstvo, imovina, vjerniost, rusija, vlast, političke stranke

30

ponedjeljak

listopad

2023

Urna bivšeg stasi-kos oficira




U Hrvatskoj je raspad prorusko-sovjetsko diktatorsko genocidnog sustava dočekan potpuno nespremno.

Nije bilo političke struje, stranke, organizacije koja bi društvo transformirala u moderno društvo demokracije, slobodnog tržišta rada, roba i ideja.

Partizani (titovi) nisu osvojili vlast pa uspostavili jUgoslaviju, već su sovjeti uz prešutni pristanak Zapada uspostavio socijalističku (tkz. titovu( jUngoslaviju, pa potom uspostavili partizane kao tkz. pobjednike.

Jagma za državnim penzijama, podobnošću i privilegijama je nastala nakon sovjetske uspostave jUngoslavije i partizana.

Uobičajeno zauzimanje vlasti uspostava poretka proizlazi iz snage, s partizanima-komunistima je vlast proizlazila iz sovjetske (ruske) uspostave jugo-titova režima. (Titova jUngoslavija je marionetska tvorevina.)

(Kako je razvidno da su poratni poslušnici "prespavali" rat? - inače bi znali za ustaško-partizansku koaliciju protiv četnika-kraljeve vlasti.)

Pad rusko-sovjetskog utjecaja je prouzročio preslagivanje u Jugoslaviji. JNA-partija-kos-orjunaši su proizveli rat s nacionalnim obilježjima kako bi ostali nedirnuti u padu komunizma-ruskosovjetske diktature-jednoumlja-nehumanosti-genocida-međunarodnog terorizma.
Titova jUngoslavija je bila rasadnik međunarodnog terorizma: u toj jUngoslaviji su se obučavali mnogi - Pol Pot, Sadam, Gaddafi, ... a jugoslavija je finacirala i opremala mnoge skupine koje su oružjem nastojale osvojiti vlast - sve protivno povelji UNa).

Pad Jugoslavije nije nastao zbog zrele nacionalne želje naroda za vlastitim državama, već "bijeg" ruske agenture iz zone ugroženosti, iako su bili primarne mete. To su ostvarili producirajući tobožnje nacionalne ratove kojima su oni bili kolovođe (mi

E, ta Hrvatska (da je bila nacionalna) primarno bi oružjem razračunala s jugoslavensko-sovjetsko-prorusko-prosrpskim strojem za obmanjivanje i uništavanje naroda. Ostvarenje primarnog cilja nije stvaranje države (jer je država postojala), nego zauzimanje vlasti u državi (što nije ostvareno, ali su tu vlast iznova zauzeli ruski "bojovnici" pLenković s familija, miLanović s familija, jUsipović s familija, kOsor bez familija, mEsić s familija, sAnader s mAnolić bez familija).

Inače su prijelazi društvenih uređenja (prvobitna zajednica, robovlasništvo, feudalizam, kapitalizam, ...) dugotrajni, naporni i konfuzni.

Bez zrelosti, ostaci sovjetsko-srpsko-kosovskog (ubojice i razbojnici) stroja je iznova zauzeo vlast ...
Zamislitie, sve dnevne novine učestalo gradskom stanovništvu nameću članke o zmijama otrovnicama (jer je to najvažnija novinarska obavijest seljacima koji su napustili selo i nastanili se u gradovima ... pa ovim putem skrećem pozornost stanovništvu na zločinačku praksu kosovsko-ruskog stroja trovanja ljudi).

Primarne mete su postali-ostali vlast-meta.
Kosovska bratija organizirana na zastrašivanju i zločinima.
Eto vam krvne slike anemičara - papka.

Ruski upad u Ukrajinu samo je razgrnuo rusku služinčad na pokvarenom planu diktatura, šverca oružja, političkih podmetanja i krajnjeg cilja - genocida.

Hrvatska nema izbora, niti plenković niti milanović niti proruske službe (kosovci-orjunaši). Niti rusi, niti nerusi. Bez ikakva spomena rusa.


Oznake: društveno uređenje, partizani, jUngoslavija, kos, orjunaš, rusi, države, vlast, međunarodni terorizam, primarni cilj

05

nedjelja

veljača

2023

Ne zna se tko je gluplji




Vlast (zamisli, nekoga zvati vlašću uz Ustav koji vlast pridaje narodu, vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu, ako narod potražuje vlast), oporba, narod.

Plenkovića smatrati dostojnom spominjanja je ogroman problem. On nije ni "vlast", ni oporba, ni narod.
Zato su svi glupi.

Pitanje je samo tko je gluplji.

Taj mamlaz zaj*baje marod, pravu vlast i oporbu. Jer su svi odreda glupi.

Zamisao o rastakanju nacionalnih država ne proizlazi iz globalizma, već iz stvaranja i sposobnosti stvaranja moći (normalno, ne političke ili ekonomske moći, već - vojne moći).

Plenkovićevo sustavno uništavanje bilo kakvog organiziranog oblika življenja graniči s ludošću.
Takvo rastakanje ustavnih odredbi upućuje na nužnu promjenu društva, s učinkovitim i brzim mehanizmima zaštite demokracije i vlasti naroda.

Vratiti dvodomni Sabor, vratiti odredbu o Saboru i narodu (a ne Sabor ili narod)




narod naoružati (legalizirati posjedovanje oružja, za zaštitu demokracije), sve suce (ustavne, vrhovne, i sve ostale) birati svake četiri godine na javnim izborima, policijske zapovjednike birati svake 4 godine na javnim izborima, ...

Sposobnost preživljavanja ne ovisi o talibanu koji je okupirao vlast, ovisi i sposobnosti svakog pojedinca braniti vlastite i opće interese (zbog čega smo i tkz. društvenim ugovorom pristali na državu, njeno financiranje i njeno funkcioniranje).

J* vas euro (jungoslavija, nesvrstani, nemačka, vUčić, i školovanje u tom smjeru).

Besplatno školovanje (koje nije besplatno, nego ga finaciraju poreznni obveznici), izvoz školovanih kadrova, uvoz neškolovanih i niže kvalitetne radne snage a cijene usluga ostaju iste zadnji je alarm za revoluciju. Ne komunjarsku, rusko-titoističku.

Samo me zanima tko je gluplji (takvi gube sve).



Oznake: vlast, narod, oporba, obrana demokracije, vlast naroda, naoružani narod, izbor sudaca, preživljavanje, vojna moć, besplatno školovanje, glupani

12

srijeda

listopad

2022

Što rade-ne rade hrvatski debili na vlasti!





Zamisao krkana iz moskovskih utvrda pokazivati (kome) Zapadu kako je greška hrvatsko osamostaljenje (država s atributima (a) stalno stanovništvo; (b) definirani teritorij; (c) vlast; i (d) sposobnost da stvara odnose s drugim državama) proizvedi stanje stalnog uplitanja u demokratske procese (krađe izbora, negiranje narodne volje, …), raseljavanje zbog vlasti i nesposobnost stvaranja odnosa s drugim državama (pLenković i miLanović ne stvaraju odnose s drugim državama već pribjegavaju obraćanje komitetima, visokim predstavnicima, …).
Stalno osporavanje broja stanovnika, broja katolika, … ima samo jednu zadaću - dokinuti pojam stalnog stanovništva),





Greška hrvatske samostalnosti proizlazi iz nesposbnosti stanovništva uspostaviti vlast koja će održavati atribute državnosti.

Onaj tko se ponadao kako će komunističko-lopovske partije odabrati zaštitu i razvijati demokraciju (a ne rusku čizmu i rusku pamet (od koje zubi cvokoću a nokti otpadaju)) prevario se.





Prevario se jer vlast kvari ljude, a pokvareni ljudi nemaju države.
Na svu sreću su rusi u još gorem položaju - oni nemaju ni susjednu državu (od koje bi učili). Bjelorusija je za Q, Ukrajinu niti ne žele u blizini (jer se boje države i demokracije). Boje se bilo kakve države … pa ruske prigovore vezane za Hrvatsku nitko ne uzima ozbiljno (iako je Hrvatima ozbiljnost nužna).





(Za one koji dvoje tko je tko u sazviježđu glupog ćopavca, kojeg su orjunaši komunjare držali na vlasti inače bi sovjeti vojno intervenirali).

Jel` još besplatno školovanje i liječenje? A radnici samoupravljači?





Oznake: Drava, rusi, hrvati, vlast

19

ponedjeljak

rujan

2022

Sunovrat





Hrvatska (vLada) ritualno vodi u propast.


Jedina dobra stvar je odnos vlasti i naroda.
Vlast porobljuje vlastiti narod. Pljačka ga i živi na trudu tog naroda.
Propadanje drugih segmenata (gubitak državnosti, vojne sposobnosti, kulturnog i (najvažnije) civilizacijskog pripadanja) usporena je dominacijom hedonističko-satrapističkog ekonomskog i ostalog iskorištavanja (naroda).


Što je onda ritualno propadanje?
Svakodnevno pravdanje dovelo je do protokola (rituala) (sarkastičnog) izražavanja brige za (iskorištavani i poniženi) narod.


Ples (satrapa) postaje neizdrživ, jer su mjere neučinkovite, a potlačeni ne mogu mijenjati obrasce (koji bi doveli do revitalizacije društva i nastavka satrapizma).
Onaj tko smisli model ostanka satrapa i uzdizanje naroda do stadija u kojem satrapizam narodu može biti prihvatljiv zaslužuje nobelovu nagradu za nehumanističke znanosti.


Sve je vođeno kako bi (ruska) okupacija, dominacija ostavila teoretske mogućnosti (u međunarodnom pravu) za ukidanje hrvatske države.
A narod je mazohistički krivac vlastitom postojanju, ma kakvo je. Ali mora preuzeti odgovornost za budućnost.








Oznake: Sunovrat, propast, vlast, ritual, satrap, nobelova nagrada za humanističke znanosti, narod

07

srijeda

rujan

2022

Blog U glavu





Hrvatska je porobljena, okupirana.
Rat za neovisnost (u Hrvatskoj nazivan "Domovinski rat", po sTaljinovom Velikom domovinskom ratu (rus. 5;8:0O B5G5AB25==0O 2>9=0) 1941-1945) nije porazio sve neprijatelje hrvatske samostalnosti.
Unutarnji (i vanjski) neprijatelji nisu poraženi. Poražena je samo aktivnost (Jna, srpske paravojske) uspostave Velike Srbije i okupacije, zaustavljena oružana agresija i djelomično zaustavljen genocid (zahvaljujući i učešću NATO pakta).

Svi akteri agresije (unutarnji, vanjski, vojni i diplomatski) su ostali neporaženi.

U sukobu - ratu Hrvatska je morala imati ciljeve. Koji su to ciljevi?

Obrana, zaustavljanje agresije, zaustavljanje genocida.
Pogrešno je računati da je Ratom za neovisnost u Hrvatskoj sve riješeno.
Promjena socijalističkih načela (školstvo, zdravstvo, mirovinski sustav, .... politički ustroj) nisu (po Ženevskim ratnim konvencijama) ratom ni u ratu promijenjena.

Osvrnuti ću se samo na politički sustav.
Demokracija nije kvazi demokracija. Demokracija je sustav koji se stalno razvija i izgrađuje.
U Hrvatskoj ne postoji demokracija.



Dakle, demokracija nije sustav u kojem izborima biramo vlast već sustav u kojem SVE odluke države donosi (izravno ili neizravno) većina njenih građana (biramo odluke).

Ustavne promjene (ne)odgovornosti izabranih volji većine su degradacija ljudskog dostojanstva.
Iskustva s raznim oblicima vlasti poučavaju potrebe stalnog nadzora i smjene kadrova na izabranim pozicijama (bilo kojeg oblika "vlasti").
Otklon, arhajsko nazivanje izabranih vlašću stvara zabune kod neopreznog stanovništva, naročito izabranih o prihvaćanju samovolje tih pojedinaca ...
Ne radi se o vlasti, već o slugama društva ...

U Hrvatskoj ne postoji snaga koja je po završetku rata uspostavljala i branila demokraciju (vlast naroda), već su sustavno "gurali narod" u kvazi demokraciju, stanje potlačenosti, porobljenosti.
A oni koji to rade su neprijatelji koje nikad (NIKAD) nismo porazili.

Iskustva Dubrovačke Republike - biranje kneza na 30 dana - nikad nismo primijenili, već nam trećerazredni kreteni i idioti razaraju i ono malo nade u normalan život.

pLenkovića treba u*opiti u čaši hladne vode




Oznake: Hrvatska, okupacija, Rat za neovisnost, unutarnji i vanjski neprijatelji, demokracija, kvati demokracija, sve odluke, vlast, sluge naroda, Dubrovačka Republika, knez

16

srijeda

prosinac

2020

J*bete me




Hrvatska je u fokusu korupcijsko-antikorupcijske kampanje.
Vlast k`o vlast, korupciju koristi kao instrument zadržavanja vlasti.
Oporba k`o oporba, korupciju koristi kao instrument osvajanja vlasti.

Kako vlast koristi korupciju kao instrument zadržavanja vlasti?
Svi koji sudjeluju u korupcijskim aktivnostima (i oni koji uzimaju i oni koji daju novac) po osobnom viđenju profitiraju.
Tko je onda gubitnik (pa se korupcija proglašava štetnom)? Gubitnici su oni koji ne sudjeluju (aktivno, u raspodjeli moći, usluga i dobara).
(U tom krugu, vlast novači nove pobornike sustava koji doživljavamo kao njihovu vlast, kojoj se interesno približavamo (pokušavamo je napraviti svojom vlašću).)
Iako svi griješe i takvu vlast nazivaju korumpiranom (te bi takvu mogao svatko iskoristiti korupcijskim mehanizmom), vlast (čast svakome, vlast nikome) porezne i druge novce otuđuje (od prave svrhe) u zatvorenom krugu (ekonomsko-novačanog elitizma) koristeći vlast za pravno i represivno očuvanje (višestrano) povlaštene pozicije. (Zamršen mehanizam sprege vlasti (sva tri stupa vlasti) i ekonomije (pa i ekonomije emocija).)

U svijetu preživljavanja (a svaki dan je svakom članu društva dan preživljavanja) izmicanje spoznaje o načinu preživljavanja je "nož u leđa". Oni koji nemaju dostatna sredstva za takozvanu korupciju, nemaju sredstava ni za preživljavanje bez korupcije ... Još manje imaju sredstava za preživljavanje u uvjetima kad ne postoji korupcija, ali se stalnim medijskim istupanjem stvara percepcija o korumpiranoj državi. U takvoj državi imali volje i sredstava ili bili bez njih, nećete ostvariti svoje potrebe (neophodne za preživljavanje). Vlast uzgaja "podobne", otpisani stvaraju uvjete za pomor "podobnih".
Tako je stradala i komunistička kasta iz bivše (socijalističke) jUgoslavije (partizani, komunisti, jUgoslaveni, samoupravljači, nesvrstani, ...). Prije njih monarhistička svita (orjunaši, solunaši, ...).

Oporba pojavu apsolutizma, totalitarizma, diktature (koja može biti raznih oblika) karakterizira kao korupcijsku vlast.
Ekonomske znanosti tvrde kako je korupcija posljedica krivo uspostavljenih cijena (koje su svojstvene socijalističkim uređenjima). Razlika između tržišne cijene i proklamirane cijene se nadoknađuje koruptivnim putem (u slučaju kad je tržišna cijena veća od proklamirane)(ako je proklamirana cijena veća od tržišne pojavljuje se paralelno tržište koje nazivamo "šverc", jer kupci nisu voljni plaćati prekomjernu cijenu ...).

Stalna percepcija o korumpiranom društvu (iako se radi o političkom obliku porobljavanja naroda) ukazuje na prekomjerno učešće državnog monopola (školstvo, zdravstvo, mirovinski sustav) koje je posljedica izgradnje socijalizma drugim putem.
Hrvatska je uređena (ironija, uređenost ima i drugo značenje) na socijalističkim osnovama i kao takva je nesposobna nositi se sa svakodnevnim nedaćama.
Kako ne postoji oporba koja bi na smislen način ponudila prekid sa socijalističkim navadama, i ponudila tranziciju iz socijalizma u pravednije društvo, društvo većeg imetka, naj jednostavnije je hibridnu srpsko-četničku-jugoslavensko-komunističku vlast nazivati korumpiranom.

Ali time nećemo izići iz svakodnevne bezuspješne borbe za preživljavanjem. Bez nasilnog sloma bezobzirne vlasti narod nema budućnost (koja nije ropska). Građanski rat, usmjeren na manjinsku okupatorsku svitu (koja drži službe, policiju i dio vojske), brutalan i krvav, kratkotrajan, učinkovit. Uspostava modernog društva u kojem korupcija nema plodno tlo (tržišna privreda, reducirane državne službe). Hrvatska bez socijalizma (znači državu slobodnih ljudi). Hrvatska dostojna življenja.

Ali očekivati takvo što je iluzorno (neostvarivo, do u posebnim prilikama).
Možda referendumom ili izborima prisilite vlast da vam život bude bolji ...

Rene Magritte


Oznake: korupcija, antikorupcija, vlast, štetnost korupcije, novačenje, Apsolutizam, totalitarizam, diktatura, podobnost, oporba, građanski rat, bezobzirna vlast, ropska budućnost, preživljavanje

10

četvrtak

prosinac

2020

Što je meni (danas) Tuđman?




Hrvatska je nastala na temelju narodnog prava koji je posljedica i povijesnog prava.
Treba uzeti u razmatranje današnje međunarodno pravo koje bi bitno razjasnilo međunarodno priznanje Hrvatske.


c.) pojam subjekta međunarodnog prava se kroz historiju mijenjao:
i. vladari država
ii. nosioci prava i obveza
iii. suverene države
iv. danas i «međuvladine» međunarodne organizacije
v. priznati ustanici i oslobodilački pokreti koji se bore za državnost (oni su privremeni subjekti s ograničenom pravnom i poslovnom sposobnošću)

Iako međunarodno pravo nije zaštićeno djelotvornom državnom sankcijom, ipak se radi o pravu! (iako se ta pravila često krše) U mnogo čemu se razlikuje od unutarnjeg prava:


Izvori međunarodnog prava su:
- običaji
- ugovori
- opća pravna načela
- sudske odluke
- učenja pravnih stručnjaka
- jednostrani akti država
- odluke međunarodnih organizacija

Međunarodni običaji[uredi | uredi izvor]
Međunarodni običaji primjenjuju se na sve subjekte međunarodnog prava bez obzira da li su oni prihvatili običaje svojim unutrašnjim pravom ili ne. S druge strane, ugovori obavezuju samo one međunarodne subjekte koji su pristupili međunarodnim ugovorima.

Međunarodno pravo dijelimo na međunarodno javno pravno i međunarodno privatno pravo.
Međunarodno javno pravo, kao grana prava, ima nekoliko svojih podgrana od kojih su najvažnije:
- diplomatsko pravo
- ratno i humanitarno pravo
- pravo mora
- ugovorno pravo i sl.

Država kao subjekt međunarodnog prava[uredi | uredi izvor]
NASTANAK DRŽAVE:
a. Originarni: kada neka država nastane na području koje u trenutku nastanka nije podvrgnuto nikakvoj drugoj državnoj vlasti, tj. na ničijem području (terra nullius).

Međunarodno pravo ipak postavlja određene kriterije koji se moraju zadovoljiti da bi se neka zajednica zaista transformisala u novu državu, a to su slijedeći uvjeti: a. određeni teritorij b. stanovništvo c. vlada – organizovana politička vlast d. sposobnost da se ulazi u odnose sa drugim državama (ovo može potpadati i pod «c»)


a. Državni teritorij (područje) - Svaka država mora imati podruje na kojem njeni organi vrše svoje nadležnosti. Gubitak cijelog državnog područja u nekom ratu ima za posljedicu nestanak države. Međutim, tokom dva posljednja svjetska rata, ratna okupacija cijelog državnog teritorija nekih država od strane neprijatelja, nije imala te učinke. To stoga što su njihove vlade s dijelovima oružanih snaga nastavile neprijateljstva u inostranstvu. b. Stanovništvo – Ne može postojati država bez stalno naseljenog stanovništva. Stoga Antarktik nikad ne može postati država. Svi državljani ne moraju govoriti ni isti jezik, niti moraju biti istog etničkog porijekla. c. Organizovana politička vlast (suverenost) – Svaka država mora imati organe vlasti. Suverenost jeste «vrhovna vlast države na njenom teritoriju, koja isključuje vlast drugih država, i nije podvrgnuta nikakvoj višoj vlasti. U odnosu na inostranstvo, suverenost se očituje kao nezavisnost. U savremenoj međunarodnoj zajednici, državna suverenost je pravni pojam, te je regilsan međunarodnim pravom. Tako «Deklaracija iz 1970.g.» pod načelom suverene jednakosti podrazumijeva da su «države pravno jednake».

https://bs.wikipedia.org/wiki/Me%C4%91unarodno_pravo



Dakle, kad bi pristali na jednu osobu kao tvoritelja (ovakve) Hrvatske negirali bi današnje međunarodno pravo (i vratili se u prošlost, kad su vlastodršci bili subjekti međunarodnog prava), priznali bi nedemokratsku narav države, negirali važnost stanovništva u stvaranju države, negirali bi značenje stanovništva u formiranju oblika vlasti, negirali bi značenje stanovništva u obrani vlasti i države. Negirali bi i agresiju koju su okupatorska JNA i agresorska srpska vojska izvršili na Hrvatsku.

Njihovo stalno isticanje jedne osobe je obrazac negiranja naroda i njegove prave uloge. Narod postoji, radi sebe formira državu i vlast (u toj državi i takvoj vlasti za njih nema mjesta ... što vrijedi za sve pLenkovićeve klošare).
Nakon prijevarne i zločinačke otmice države i porobljavanja naroda 1945. iznova su iza obrambenog rata 1991.-1995. isti narod porobili.

Kad te detalje izdvojimo iz biografije F. Tuđmana, tek na temelju dokumenata, zapisa i svjedočenja možemo otkriti ulogu F. Tuđmana u povijesnom redoslijedu koji nas je doveo do oslobađanja od one okupacije (u granicama koje danas postoje).

Retorika i ponašanje ukazuje na zločinačku narav vlasti, koje se tek moramo osloboditi.

Hrvatska za sva vremena. Za slobodnu Hrvatsku. Za Hrvatsku dostojnu življenja!




Oznake: Hrvatska, međunarodno pravo, subjekti međunarodnog prava, teritorij, stanovništvo, vlast, retorika, demokracija, agresija, okupacija, sloboda

09

utorak

lipanj

2020

U srijedu: Demokracija i antifašizam ne mogu zajedno, izbacite zločinca



Hrvatska je okupirana, bočno.

Pobočnici u demokraciji ne mogu obnašati vlast. Jer niti njihovi nadređeni/podređeni ne mogu obnašati vlast. Vlast u demokraciji pripada narodu.



Kako u Hrvatskoj ne postoje političari, osobe koje suvislo i sustavno grade i održavaju poziciju (političara) aktivnostima koje ukazuju na formirani politički profil, ali premda intelektualno potkapacitirani svejedno (precizno) bilježe anti narodnu, anti državnu i antidemokratsku politiku (za koju u nevjerici držimo da nije politika).




U kontekstu navedenog, uočavajući nepostojanje političkih stranaka i političara s građenim programima i ciljevima, i stranke i političari su pokriće pobočnicima koji nas okupiraju.
Službe su oruđe i nositelji vlasti. Izbori farsa. Demokracija nepostojeća. Hrvatska na umoru.
Očekuje se gore. Uvijek nakon takvih dođe gore.

Hdz-sdp idshnshsssdss treba izbrisati iz memorije krda i ugraditi divljaštvo-krvoločnost: praksu starog Dubrovnika, birati vlast/kneza na mjesec dana. Tako ćemo u tjedan dana svi biti na vlasti barem jednu minutu (dovoljno da promijenimo uobičajenu vladavinu idiota koji su zaštićeni (sami su se zaštitili) zakonom o državnim dužnosnicima).
Tko bi toliko naroda štitio?


Stari su zagorski kmeti umirali s usklikom: Živjela demokracija i aPavelić.


Oznake: bočna okupacija, Hrvatska, demokracija, vlast, vlast pripada narodu, političari, aktivnosti političara, političke stranke, izbori, memorija krda, Dubrovačka Republika, knez, mjesec dana, zagorski kmeti

03

nedjelja

svibanj

2020

Za Dom spremni - geostrateški značaj



Hrvatska država postoji i ne postoji.



Nesposobnost Hrvata odabrati vlast je sustavni cilj geostrateškog pozicioniranja. (Onaj tko poduzima mjere s ciljem negiranja sposobnosti hrvatskog naroda imati državu, a da pri tom i uspijeva (dakle, nije to Srbija), mora biti moćan (Rusija), pa je trenutna aktivnost nevlasti (koja nije bezvlašće, jer bezvlašće oslobađa narod koji bi iznova promptno stvorio državu - vlastitu) odraz geostrateškog pozicioniranja.)

Tko je geostrateški gospodar na ovim područjima? USA (samostalnost Makedonije, suverenitet Crne Gore, stanje u BiH, ... sve kontrolira USA).
Podjednako je kontrola geostrateškog preslagivanja u kojem se nalazi Hrvatska (nakon srpske i komunističke okupacije) u rukama USA.
Čim se USA usredotoči na vlastite probleme (a pitanje u Hrvatskoj, koja je nuklearna zemlja, jest problem USA) polu prodani i odmetnuti, polu obavještajni, polu diplomatski, polu vladajući kadrovi orkestrirano ruše državu (u korist geostrateškog interesa sila mraka). Time se vidi pogubnost polu diletanta pLenkovića koji "diktatorski" vodi Hrvatsku na stranputice geostrateškog pozicioniranja). Od tog imbecila nije ništa drugo za očekivati, ali je dokaz o lažnim izborima kojim su ga instalirali kako bi urušio započete procese stasavanja hrvatske države

Cjelokupni hdzov ratni vrh je fingirao Domovinski rat (pojam koji je tUđman preuzeo iz sovjetskog, staljinističkog propagandnog klišea u 2. svjetskom ratu) - zapadni povjesničari koriste naziv Hrvatski rat za neovisnost (The Croatian War of Independence).
Sustavno su poduzimali mjere za razdiobu teritorija (u korist Srbije), zanemarujući nesrpsko stanovništvo.
I vlastit su narod razdijelili i ostavili na nemilost velikorpskim agresorima.
Zbog toga ne čudi da je poslijeratna vlast obilježena "vladavinom" osoba koje nisu sudjelovale u Hrvatskom ratu za neovisnost, ali se rado pozivaju na humanizam i političku ispravnost.

Hrvatska je prošla rat (rat je odraz nesposobnosti riješiti probleme političkim putem).



I nakon razarajućeg rata (u kojem se elita nagodbenjaka pritajila i pozicionirala zaklonjena od srbočetničkih hordi), rata u kojem su s napuštenim i izdanim narodom, krvarili i ginuli HOS-ovci, na vlast lažnim izborima sustavno vraćane one snage koje su dovele do rata u kojem su njihovi nalogodavci poraženi.
Po završetku rata za neovisnost, Hrvatskom politikom dominiraju polupismeni ratni dezerteri (s ciljem povratiti prijašnji geostrateški položaj Rusije).
Ništa nije slučajno, ali je jako neobično.

POZIV hrvatskim (polupismenim) povjesničarima:

priložite dokumentaciju i dokaze da je Za dom spremni ustaški pozdrav!

Ili od*ebite iz mog života zauvijek.


Kristijan Kreković, «Egzodus dvadesetog stoljeća»

Oznake: Hrvatska, Drava, vlast, geostrateški značaj, geostrateško pozicioniranje, Hrvatski rat za neovisnost, rat, lažiranje izbora, orkestrirano, geostrateki položaj Rusije

06

ponedjeljak

siječanj

2020

Zatvori prozor



Ako je na predsjedničkim izborima stranka ponudila predsjedničkog kandidata, ciljevi te kandidature moraju biti jasni.
hdz je stranka oko vlasti (siluju vlast pa nisu na vlasti nego su uokolo, najviše u tami (bezakonja)).
Predsjedničkim izborima izgubili su i parlamentarne izbore. Zašto?
Zato što nisu sposobni procjeniti izglede svog kandidata, a jedna je izborna jedinica.
Tko takvim mamlazima može povjeriti državu?

Ankete i predviđanja rezultat izbora imaju određenu točnost i pouzdanost. I sve su ankete tvrdile kako k0linda nema izgleda (od onog trenutka kad se priklonila pLenkoviću i hdzu).

Iako je izborno tijelo naklonjeno tradicionalnim vrijednostima (obitelj, narod, nacija, vjera, domovina), pobjeđuje kandidat koji je izdajnički protiv svih vrijednosti koje većina podržava (to je u zreloj demokraciji nezamislivo).
Svi su sve znali i predviđali.
Zaključak. hdz je gubitak glasačkog tijela iskoristio za obračun s neposlušnim narodom. Narod najbolje uništava jugo-orjunaška četničko-komunjarska ergela lipicanera (paradni konji koji nisu tako lijepi kao pravi lipicaneri, niti imaju moći do prijetvorno i prevarom zagorčavati život narodu).

2 000 000 pušaka. Kad grme topovi i pucaju puške glas naroda se jače čuje.

(Zabluda je očekivati mesiju i vrijeme koje dolazi. Izbor vlasti je sada i za ovo vrijeme. Sve ostalo je nenadoknadiv gubitak.)

Oznake: predsjednički izbori, vlast, silovanje vlasti, parlamentarni izbori, ankete, tradicionalne vrijednosti, obračun s narodom

09

ponedjeljak

prosinac

2019

Posljednji pjev (cvrkut) jugoslavenstva



Zahuktala se kampanja (osvajanja vlasti). (Demokracija ne postoji, stoga je jedan od kandidata odabrao vraćanje države narodu, ali i njemu za taj pothvat treba vlast.)

Vladajući (jugoslaveni) ogrnuti nekim HDZ-om (vrijeme prošlo), tekovinama Domovinskog rata, (ne)brigom za branitelje, nastoje zadržati pozicije vlasti (unatoč nenarodnim mjerama osporavanja referenduma (gadljivo), ratifikacije Instanbulske konvencije (gadljivo), Marakeškog sporazuma (gadljivo), ... najave uvođenja eura (ogavno), ...) pozivaju se na pokojnog Tuđmana.

HDZ u vrijeme Tuđmanova vodstva koalirao je s HSP-om, zagovarao vladavinu demokracije i naroda (u Ustavu je stajalo):



Sada u Ustavu RH stoji:



Pozivanje na Tuđmana, koji je zagovarao suverenitet, a potpuni suverenitet podrazumijeva i ekonomski suverenitet, na koji je Tuđman posebno pazio, i prikazivati današnji hdz Tuđmanovim nasljeđem je strahotno.

Jugoslavenstvo zaogrnuto tuđim političkim nasljeđem cvrkuće-cvokoće zadnju zimu.

Proljeće će biti sunčanije, a Hrvatska smjenom nakaradne vlasti vraćena narodu.

Ako je definirano Ustavom ili Sabor RH ili narod, narod ima prednost, onda narod mora ustati i preuzeti odgovornost za vlastitu državu, za vlastitu sudbinu. Dosta je samovolje jugoslavenskih paraplegičara (koji ne mogu hodati a nas sile na trčanje u vlastitu propast.

Općim glasačkim pravom, glasovanjem, referendumima, voljom i znanjem do vlastite države (koju su nam oteli).

Za Hrvatsku, kao lav.

Oznake: kampanja, vlast, jugoslavenstvo, Tuđman, HDZ, Ustav RH., demokracija, narod, Suverenitet, ekonomski suverenitet, cvrkut

08

petak

studeni

2019

Vlast se boji ustaša (neman skrivena u tami)



Stoljetni model upravljanja Hrvatskom na štetu Hrvatske (i Hrvata/ca) se nastavlja istim žarom (isti model, pa je nepotrebno spominjati ponavljanje obrasca).

Uzurpiranje vlasti je nemoguće skrivati, pa poduzimaju sve korake u osiguravanju uzurpacije i (vremenskom) rastezanju uzurpacije.
Odbori, pododbori, napuci, odluke, restrukturiranja, reforme, ... smjene, imenovanja, promjene, domjene.

Gotovina, Djakić, Stier, Bandić, ... generali i negenerali (jedan je đeneral i on će izdati Hrvatsku).

Sveukupno, lažni idoli (kad se Ante vrati ...) imaju rok trajanja. (Ne)Vlast (čitaj: nevlast) se boji ustaša.
Ustaše su neman skrivena u tami koja će ostvariti volju naroda o vlastitoj državi. (Moderna država niti ne može biti ovako nefunkcionalna kako je oni koriste.)
Sve kupljene "face" nisu dostatne za miran san kamarile na vlasti.

Zbog tog su prvotno (izvorno, cijelo stoljeće (ustaše su povijesna kategorija)) krenuli s anti ustaškom praksom (micanja ploča, ograničavanja pozdrava, ...). Bezuspješno.
Jer su bjelodane činjenice neporecive. A neman u tami je neodređeni oblik protiv kojeg se ne mogu boriti (jer im je u svojoj suštini nepoznat - poznat). Nepoznat jer ne znaju kad i kako će udariti. Poznat jer znaju s kojom silinom će udariti (na njih). Ustaše.
I srpčad mrzi ustaše (svoje, pa i naše) (pRvi i dRugi srpski ustanak) ....

Tko god je protiv okupatorske vlasti je ustaša. Tko god je protiv ustaša je okupator.

Vrijeme je za hrvatsku revoluciju.

Navijte sat na 12:01 (budućnost je počela - bez vas).


Oznake: vlast, ustaše, stoljetni model, uzurpacija vlasti, strah od ustaša, neman u tami, Ženeral, nevlast, volja naroda, vlastitta država, srpčad, okupatori, hrvatska revolucija, 12:01

15

subota

lipanj

2019

Spašavanje guzana



Izbori za EU parlament su iznjedrili dvojbu je li hdz partija (svi glasovi su partijski) ili je dio dobivenih glasova običnog puka (što znači kako dio hdzovog članstva nije glasovalo za hdz listu).

240 000 tisuća glasova je premalo za vladajuću stranku/partiju/terorističku organizaciju (četničko/velikosrpsku ispostavu) nekad znanu kao hdz.
Ako ta nakupina "vlada" preko partijskih glasova ugasila je demokraciju, ako je dio glasova nepartijski, pLenković mora otići iz hdz-a.

Ali, guzan je srećko(vić).
Istovremeno s ozbiljnim pitanjem (vlasti) raspada se Živi (Q) zid, vozači kose djecu, srbo-četnički sezonci pjevaju na sav glas ...
Svi u borbi očuvanja guzana na vlasti.

Orkestrirano zasipanje trećerazrednim temama (guzan nije labud, ali je crn ko ugalj) ima zadaću zasititi medijski i javni prostor temama koje će otkloniti važno pitanje demokracije: isplati li se spašavati guzana (koji je bezbojan, ili je boje g*vna)?

Vješto i manipulatorsko nametanje tema s ciljem izbjegavanja pitanja o smislu guzanova obnašanja vlasti (koja, gle Q, pripada narodu) nedvosmisleno ukazuje: guzan neće poletjeti, guzan će odletjeti!



Oznake: guzan, EU parlament, izbori, glasovi, partija, demokracija, vlast, narod, orkestrirano, trećerazredne teme, labud

20

subota

travanj

2019

Rat jUgoslavena (king size)



JNA je izvršila otvorenu i prikrivenu agresiju na Hrvatsku.

Srbi, prokomunistički simpatizeri, u raspadu jUgoslavije su se sukobili sa Srbima četnicima, velikosrbima. Više im je odgovarala neovisna krnja Hrvatska nego Velika Srbija (vlast je najjači afrodizijak).
Hrvatski prokomunisti su isčekivali ishod tog sukoba, koji je ovisio o ishodu agresije na Hrvatsku.

Kako je dio hrvatskih komunista to znao podržavali su Srbe komuniste (iz čega je proizlazio zaključak o dogovornom raspadu i raspodjeli teritorija). Zaključak je krivi, jer je podrška posljedica a ne uzrok ...

Problem dijela hrvatskih komunista (m. gRanić, v. šEks, j. bOljkovac, j. mAnolić, j. pErković, s. dApčević, b. lOnčar, s. mEsić, v. pUsić) što su glupi i nisu shvaćali uzroke raspada, niti su mogli pretpostaviti ishode agresija i raspada. To je za prodane karijeriste popriličan problem, koji samo sustavnim desetljetnim zamagljivanjem mogu preokrenuti sebi u korist (lijepi, pametni, pošteni, čovječni, ...).
jUgoslavija je propala u ratu koji je bio sukob srba sa srbima tko će preuzeti vlast, i kakva će biti srpska tvorevina.
Hrvatske jugoslavenčine su ostale (kako priliči sedmorazrednim šupcimna) zatečene nastojanjima i komunističke i četničke srbije na stvaranju Velike Srbije (iako su srpski komunisti radije prepustili hrvatske i bih teritorije novim državama negoli da im na vlast dođu četnici), te su pohitali u anonimnu tišinu. Sad su izmigoljili iz rupa i kokodaču o onom što se moralo dogoditi.

Sama stoljetna drama jugoslavenstva i državnih zajednica sa Srbima je jako traumatična i vrlo kompleksna (složena), pa je ta paščad sa svojim političkim udjelima jako nepoželjna sada ili bilo kada u hrvatskom političkom sazviježđu.

* vam m gRanić s rEsslerom i šEksom majku orjunašku.

Oznake: jna, otvorena i prikrivena agresija, srbi prokomunisti, srbi četnici, Velika Srbija, vlast, dogovorni raspad, raspodjela teritorija, hrvatske, jugoslavenčine, sedmorazredni šupci, paščad, hrvatsko političko sazviježđe

28

četvrtak

veljača

2019

Titova krepalina



Vlast u Hrvatskoj, s jugoslavenske platforme, više od 150 godina Hrvatsku sakati (država je određena stalnim stanovništvom, definiranim teritorijem, vlašću i sposobnošću stvaranja odnosa s drugim državama).
Današnja Hrvatska nema stalno stanovništvo (iznova manipulacije s brojem glasača govore o naravi državotvornosti vlasti koje su referendumske potpise osporavali brojem glasača), teritorij je svela na državotvorne ostatke (sustavnim negiranjem hrvatskog državnog prava), vlast je antihrvatska (prosovjetska, proruska, prosrpska, ...), nesposobna je stvarati odnose s drugim državama jer se stalno zapliće u namjeru stvoriti dojam o nezrelosti i nezasluženosti priznanja okrnjene Hrvatske (kako bi lakše prenijeli suverenitet na neku drugiu tvorevinu - u kojoj će hegemonizam cvasti kao u svim prijašnjim višedržavnim tvorevinama u kojima je Hrvatska bila ; Ugarsko-Hrvatska, Austro-Ugarska, Kraljevina SHS, Kraljevina Jugoslavija, Demokratska Federativna Jugoslavija, Federativna Narodna Republika Jugoslavija, Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija, Europska Unija).

Zabluda koju stvara pojava titove krepaline u djelovanju A. pLenkovića i povezivanje njegove političke prijevare za ciljeve Europske Unije je krivo. Taj okorjeli četnik nastupa s pozicija krepalog tita, ali je titovo divljanje poduprto zapadnim političkim čimbenicima koji su usmjeravali rusko-sovjetsku ekspanziju na manje značajne narode (Poljake, Čehe, Bugare, Rumunje, Bugare, Albance, Hrvate) u šarenilu političkog spektra iznjedrilo specijaliste za odnose koje nabrajam. Oni i danas drže pozicije u zapadnim demokracijama na uskoj specijalizaciji o titoističko-četničkom konceptu osporavanja hrvatskih prava u korist onih koji ne pripadaju germanskom interesnom krugu.
Taj četnik, krepalina poput uzora tita, djeluje u interesu rusko-srpske četničko anticivilizacijske invazije i razaranja država.

Sve pritiske na Hrvatsku, koji su vršeni u posebno teškim uvjetima srpske agresije, bez pomoći napadnutoj državi, pLenković je (s čijim dopuštenjem?) jedan po jedan izvršavao i provodit će takvu praksu dok ga ne zaustavimo.

Strahotno je razaranje države iznutra i izvana koja ta četničko-bjelosvjetka banda, vragovi ogrnuti plaštem uglađenosti sustavno više od 150 godina provode stvarajući geostrateške uvjete koji njima odgovaraju.

Krepalina smrdi, makar se svakodnevno smiješio vlastitoj bijedi.
Kojoj je budali palo na pamet instalirati takvu drtini i izroda na vlast?

Potrebno je uspostaviti Drugu Republiku, nacionalizirati sve pretvorbom rasprodano (ili pretočeno na skrbničke račune), vratiti smrtnu kaznu i smijeniti sva tri stupa vlasti.





Oznake: krepalina, vlast, jugoslavenska platforma, okorjeli četnik, anticivilizacijska invazija, strahotno razaranje izvana i iznutra, druga republika, nacionalizacija, smrtna kazna, smjena sva tri stupa vlasti

03

petak

kolovoz

2018

Nevjerojatno



"Ljubavna pjesma" (album), "Malinkonija" "Galeb i ja" "Što učinila si ti" "Skalinada" "Našoj ljubavi je kraj" "Nedostaješ mi ti" "Molitva za Magdalenu" "Ča je život vengo fantažija" "Zelenu granu s tugom žuta voća" "Oprosti mi, pape" "Majko, da li znaš" "Vjeruj u ljubav" "Vagabundo" "Ljubav je tvoja kao vino" "Nocturno" "Balada o ćaćinom satu" "Nisi više ona stara" "Kaća" "Blago onom tko te ljubi" "Đelozija" "Budi bolja prema njemu" "Jubavi, jubavi" (album) " Infiša San U Te (Jubavi, Jubavi)" "Jube Moja" Uvik Žaj Mi Bi' Će" "Karoca" "Laku Noć Luigi, Laku Noć Bepina" "Ništa Nova, Ništa Nova" "Štorija" "Na Kraju Vijađa" "Anđele Moj" "Luce Mala" "Moje Prvo Pijanstvo" "A Vitar Puše" " Lišina" "Piva Klapa Ispo' Volta" " Romanca" " Nadalina" "Svoju Zvizdu Slidin" "Imala Je Lijepu Rupicu Na Bradi" "Adio Kumpanji" "Ja Te Ljubim" "Pionirsko Kolo" "Naprijed Pioniri" "Svirajte Noćas Za Moju Dušu" "Angela, Angela" "Ljubav Je Bol" "Što To Bješe Ljubav" " Splite Moj" "Neka Se Drugi Raduju"

A onda je JNA razarač "Split" isplovio iz ratne luke Lora u Splitu, oplovio rt Marjana i usidren ispred luke granatirao grad Split (ovo je literarna forma, iako se iskrao pod okriljem noći i nakon mjesec dana se zlosutno vratio u brački kanal odakle je granatirao grad Split).


"Teško Mi Je Putovati" "Tiha Noć" "Mi Smo Hrvatski Mornari (Himna HRM)" "U Prolazu" "Lijepa Bez Duše" "Brod U Boci" "Što Učinila Si Ti" "Dva Put San Umra" "Morski Vuk" "Boginja" "Prije Svitanja" " Pismo Moja" "Lučija" "Kad Bi Došla Ti" "Tko Sam Ja Da Ti Sudim" "Moj Lipi Anđele" "Kad Mi Dođeš Ti" "Samo Ti" "Trag U Beskraju" "Sve Bi Dao Za Nju" " Pred Tvojim Vratima" "Vridilo Je" "Nestajem"

Podjednako je RH utonula u beznađe haških procesa, povratka orjune i komunjara, izdajica, prekomjernog zaduženja neselektivnim upravljanjem državnim proračunom ...

Socrealistička tematika umotana u promoviranje običnog čovjeka koji pjeva o običnim problemima je nastavljena i iza pada titositičko-staljinističke srbo-jugoslavije, jer titoizam nastavlja živjeti nametanjem istog obrasca formiranja javnog izričaja (smoje, runjić, sd novinarčići, ...).
Kritika nije upućena pjevaču, već bestidnom pravdanju titoizma (onog prije, i ovog sada). Iz "umjetničkog opusa" nisam shvatio tko je odredio datum granatiranja ...



Vjerojatnost je matematička disciplina. Služi predviđanju slučajnih pojava.



Ako su demokratski izbori slučajna pojava (a očito nisu), onda izbori podliježu analizi (slučajnih pojava). Uporabom vjerojatnosti.
Koja je vjerojatnost da nišuspješni plenković "pomete" sve slučajne kandidate (domoljube, branitelje) i kao (dokazani) orjunaš nevjerojatno uništava jedan narod, jednu državu. Sa zajamčenim legitimitetom državne vlasti!?

Uporabimo vjerojatnost na drugi način: Kolika je vjerojatnost da brod (luđaka) koji vodi plenković (potplaćena izmiješana svita poluanonimnih (čitaj: nesposobnih) ministara i državnih službenika uradi ikakvu dobru stvar za ovaj narod i ovu državu?

Zašto onda imaju legitimitet?

Nametanje neodgovornosti i infantilnosti (na svim razinama) je porobljivačko-pljačkaški model stavljanja žarišta na običnog čovjeka koji se oslobađa (nacionalne obaveze i domoljubnog žara).
Jer je to put slabljenju a ne oslobađanju pojedinca.

Još Hrvatska ni propala (ali je na dobrom putu)


Oznake: pjesme, razarač Split, granatiranje, titoizam, staljinizam, srbo-jugoslavija, vjerojatnost, slučajna pojava, legitimitet, vlast, brod luđaka, porobljivačko-pljačkaški model, oslobađanje od nacionalne obaveze

04

četvrtak

siječanj

2018

Savudrijska uvala - grobište moderne slovenske nacije



Komunjare (svih mora), združite se.

Slovenska anacionalna, ateistička, srpsko-ruska komunjarska svojta Sloveniju razdire na dvoje. Na one koji su protiv komunjara i na one koji su protiv komunjara ali će zbog nekog razloga glasati za komunjare.
Sve komunjare ovog svijeta imaju osnovni zadatak razoriti društvo - obitelj, narod, naciju, državu.

Slovenske komunjare nemaju drukčiju zadaću. Njih Slovenija ne zanima. Bitno im je unijeti razdor i raspoloviti slovensko društvo.

Iako međunarodno-pravno razgraničenje nije upitno (njihov bogek tito je rekao: Trst je naš!), zbog razaranja slovenskog društva, slovenski partizani (koljači) ustrajavaju na teritorijalnoj ekspanziji. Tko bi nacionalno određen javno progovorio o pravnim okvirima razgraničenja?

Komunjarama je važna samo vlast, privilegiran položaj, provođenje politike rastakanja obitelji, naroda, nacije, države, uvođenje jednakosti (u čemu se očituje jednakost ako ne priznaju jednakost političkog glasa - demokraciju?).
Nezrelost građanske političke opcije ukazuje na propast moderne slovenske države i društva - s krvolocima neće stići niti do polovice zaljeva.

Slovenija je izgubila nacionalni identitet. Zadaća socijalista (stvaranje socijalizma parlamentarnim putem), nastavak titove (srpsko-ruske) politike uništavanja identiteta je nadomak ostvarenja.



Oznake: Savudrijski zaljev, komunjare, anacionlna, ateistička, slovenija, razdor na dvoje, vlast, privilegije, rastakanje obitelji i naroda, rastakanje nacije, uništavanje identiteta, socijalisti, socijaldemokracija

14

utorak

ožujak

2017

Makroekonomija (jedne vlade)



Iseljavanje hrvatskog stanovništva problem je koji ukazuje na mnoštvo lažima i demagogijom zatrpanih istina.

Demagogija kljusadi u vladi a. Plenkovića zasniva se na ekonomskom rastu koji će biti povećan vanjskim investicijama koje će privući nova administracija (kada vam 100 - 200 tisuća radno sposobnih iseli nitko neće investirati u u neradno (socijal-socijalističko) stanovništvo).

Investirati će u projekte koji ne zahtijevaju ljudski (ni robotizirani) rad. Investicija u resurse koji donose dobit bez rada (vode, energija (obnovljiva), otpad, prometnu (međunarodnu) infrastrukturu, ...).
Uložit će u izvore koji ne mogu osigurati GDP per capita, samo će osigurati neke novce vladajućoj ergeli.

Vlast se namiruje (lažima).


Oznake: iseljavanje, demagogija, ekonomski rast, investicije, radno sposobni, ljudski rad, roboti, resursi, GDP, vlast

08

srijeda

ožujak

2017

Deklaracija (u boljem društvu)



Bank of England (praviti socijalizam osiromašenjem hrvatskog puka je zločin)


Umjesto da otvore firme i pošteno plate radnike oni obećavaju vlast koja će se zauzimati za radnička prava .

slow motion ...
Umjesto da otvore firme i pošteno plate radnike (nitko im ne brani; nedostaju nam takvi poslodavci) oni obećavaju vlast koja će se zauzimati za radnička prava (druge će prisiliti na poboljšanje radničkih primanja; takvi su političari upropastili državu i radnike). (sdp, jusupović, hrelja, laburisti ... poslije će se ids i hns priključiti ako platforma bezemljaša osvoji zemlju.)

Solidarnost, jednakost, rad su (bez)vrijednosti koje bagra želi nametnuti istinskim nositeljima društva okupirajući vlast.


* * * * (tekst ne spominje majku).



Oznake: deklaracija, firme, pošteno plaćanje, vlast, radnička prava, bezvrijednosti, okupacija vlasti

13

petak

siječanj

2017

Majmuni, tko će vratiti dug RH?



Pomirba u Hrvatskoj nije značila pomirbu partizanskih i ustaških sinova (sinovi mogu biti samo svojim odabirom pobornici ideologija svojih očeva).
Pomirba (u Hrvatskoj) ne označava izmirenje (ideologija i pobornika) na ravnopravnim osnovama (izjednačavanje), već je sintagma (kulturan iskaz za prigodu prihvaćanja zločinačke naravi jugoslavensko-komunističke socijalističko-prosovjetske diktature, totalitarizma i neljudskosti) za nuđenje postupka prolaska katarze i uključivanja u društvo na osnovama odbacivanja sustava koji se urušio (zbog neljudskosti).
Titoizam i obrana vrijednosnog sustava koji je stvorio Tito (sa sljedbenicima) je totalitaran, zločinački i "pomirba" ne podrazumijeva mirenje već katarzu svih koje je sustav prisilio ili su dragovoljno sudjelovali u stvaranju i održavanju tog sustava.

Tito je zločinac, Jugoslavija zločinačka tvorevina. (SDP je (isplivavanjem naravi istaknutih članova) očito produkt sustava koji smo osudili, a sami sdpovci nisu prihvatili ponuđenu prigodu prolaska kroz katarzu.)


Oni koji su se mirili, pokazali su svoje pravo lice. Unatoč demokraciji (ustavna kategorija), vlasti pripada narodu koji bira zastupnike (čitaj: zastupnike) i neposredno odlučuje.




Unatoč Ustavu RH, Sanadera je ustoličio Mesić i Manolić, Kosor je pripremana po ministarstvima (iako nije HDZ-ov kadar), Kosor je dovela (HSLS-ovca) Plenkovića i namjestili ga na 100 000 kuna plaće (EU-parlamentarnog zastupnika), Plenković će dovesti Rafaela (onog iz pjesme Ja sam Rafo, prezime mi znate), ... i tako u nedogled. Demokracija? (Pripremaju i namještaju kandidate (koje narod ne bira).)
Narodu su nudili Gotovinu (u bijegu, u pritvoru)(iako su znali kako Gotovina nije politički kadar). Gotovine nema.
Nudili su domoljublje (i Karamarka)(nema ni Karamarka, ni domoljublja). Nema demokracije, nema vlasti ... jedino narod postoji (bez vlasti, bez države, bez političkog prava). Obmanjuju.
Nudili su preferencijalno glasovanje, preferencijalnih zastupnika nema (u izvršnoj vlasti).
S 18% glasova nametati prodaju HEP-a, kupovinu INA-e bez referenduma može samo titoistički smrad. Znate kako će takvi proći. Pomirba je prigoda za pokajanje, a ne za nastavak po starom. Politika straha na politiku bezobraštine.
Moje političko pravo u datim okolnostima ne ustupam nikome, odbijam bilo kakav legitimitet (zastupstvo ili nadglasavanje). Osporavam pravo ikome uspostavu bilo kakve vlasti (do vlasti Svevišnjeg, koji u ova vremena nije na mojoj strani (iako za sebe ne tražim njegovu naklonost)...).
Ili je SDP na vlasti, ili je na vlasti netko tko ima 13 glasova (Komiteta??). Kada će na vlasti biti narodni zastupnici (koji će u svakoj nedoumici omogućiti narodu neposredno odlučivanje)?!

Sustavno obmanjivanje naroda, s katastrofalnim posljedicama (20 godina bačenih u vjetar, upropašteni životi jer je šaka titoističkih klipana (kojima čast, slava i dobro naroda ništa ne znače) otuđila vlast.

Majmuni, tko će vratiti dug RH? (Niste znali ukinuti socijalističko (za odabrane besplatno) školovanje, socijalističko (za odabrane besplatno) zdravstveno osiguranje (u čiju centraliziranu blagajnu oni kojima je zdravstveno besplatno sliju 24 milijarde kuna). Niste znali stvoriti javni servis. Jer ste nepopravne varalice (i zločinci)(kojima je krvolok Tito uzor (iživljavanja na narodnoj muci).)







Oznake: pomirba, izmirenje, sintagma, totalitarizam, neljusdkost, katarza, vrijednosni sustav, zločinac, pravo lice, narod, vlast, zastupnici, neposredno odlučivanje, Rafae, Gotovina, nada, domoljublje, karamarko, preferencijalno glasovanje, Referendum, besplatno školstvo, besplatno zdravstvo, javni servis, moje političko pravo je neotuđivo, 12 majmuna

31

subota

prosinac

2016

Optimizam


Na staru godinu 2016.



Ako mi optimizam ovisi o protuhama na vlasti (koje se samoreklamiraju svakodnevno u trajanju cjelodnevnog višekanalnog emitiranja televizijskih programa) ONDA SAM OPTIMISTIČAN.


Oznake: optimizam, stara godina, protuhe, vlast

04

nedjelja

prosinac

2016

Hrvatska i biranje



Hrvatska iznova nema sreće s odabirom vlasti.
Vlast sadrži mnoge pogodnosti, ali i velike probleme ako nije vlast.
(Opetovano naglašavanje nezadovoljstva naroda vlašću i nepostojanje države kao posljedica tog nezadovoljstva je tradicionalno sumorno neophodno.)

Hrvatskoj je neophodno birati dobre, najbolje. Ali svejedno vlast obnašaju loši.
Plenković je toliko loš da ga vrijeđati nije ljudski (jadničak je priglup).


Probudite se i birajte životno sposobne, radno određene, ozbiljne i odgovorne. Klonite se demagoga i lažova. Birajte dobre koji će vam pomoći birati još bolje. Ili idite u 300 * ovog svijeta -

Ovaj šrot što se nakotio u hrvatskoj vlasti treba poslati na smetlište (ljudske bijede).


Oznake: Hrvatska, sreća, biranje, vlast, narod, Drava, dobri, najbolji, sposobni, radišni, ozbiljni, odgovorni, demagozi, šrot, smetlište ljudske bijede

29

utorak

studeni

2016

Telad - lažna božanstva (vlast i molitva)



Telad - tv program klanjanja lažnim božanstvima


Hrvati (s razlogom) nemaju sreće s vlašću.
Kmetstvo (nikad nadvladano) nije zamjenjeno demokracijom (republikom) već kraljevinama (shs, jugoslavijama, postjugoslavenskom Hrvatskom).

Kraljevina Hrvatska ustoličena je tuđmanovom smrću (mesić, račan, sanader, kosor, josipović, milanović, petrov-plenković), jedini je problem te kraljevine što nema kralja već se Hrvati klanjaju telcima.

Telad (majke).

Kako upravljaju milijardama proračuna i represivnim aparatom, ljudi su uvjereni kako posjeduju božanske moći, te im se klanjaju (s molitvom da ih vrag što prije odnese)
Zaključak: ovu vlast treba razvlastiti prije nego se pretvori u krvopije.




Oznake: hrvati, vlast, sreća, kmetstvo, republika, kraljevina, telad, klanjanje

24

četvrtak

studeni

2016

Sindikat hrvatskih radnika



Logički poliptih


Traje rat. Dezinformacijama.

Ako ste izgubili položaje izgubili ste bitku.
Kada izgubite vlast izgubili ste rat.

Hrvatska nema svoju vlast, jer nije pobijedila u ratu. Pobjeda nad velikosrbima samo je bitka u ratu za državnost.
Komunjare, orjunaše, jugoslavenčine, prodane duše nismo porazili jer smo provodili politiku pomirbe, pa se nismo mi sukobljavali s takvim snagama. Kad porazimo te (bezbojno šarene), ratovati ćemo protiv svjetskih silnica (koje su stvorile velikosrbe, orjunaše, jugoslavenčine (prodanih duša ima svaka nacija)).

Zabluda je vjerovati kako je poraz velikosrba dovoljan za opstojnost (poraženi su i u prethodnom ratu).

Za Hrvate je sramota vlada gubernatora Plenkovića (četničko-jugoslavenskog pionira).

Osnovati ću sindikat hrvatskih radnika (vjerujte mi, vlast neće prstom pomaknuti za njih ...)

Ja sam rekao!




Oznake: položaj, bitka, vlast, rat, pobjeda nad velikosrbima, bitka za državnost, komunjare, orjunaši, jugoslavenčine, prodane duše, politika pomirbe, bezbojno šareni, svjetske sinice, zabluda, opstojnost, gubernator, četničko-jugoslavenski pionir, sindikat hrvatskih radnika

16

nedjelja

listopad

2016

Vlast (kojoj nisu dorasli)



Kad u fotelje zasjedu idioti, nastupi teror.


Ovaj saziv Sabora obiluje idiotima koji su zaposjeli fotelje.
Država nametnutih foteljaša nije država naroda. Netko je predsjedničin kum (pa su mu i saborska i ministarska fotelja osigurane, a čovjek glup ko Q). Netko je odradio službama, fotelje su mu osigurane. Netko nije odradio ništa, fotelje su mu osigurane jer ništa neće ni uraditi.
Država koju su okupirali pravnici i ekonomisti, vrvi obećanjima, reformama i s*anjem koje plaćaju smotani (pasivni, priglupi i laživi) narod.
Pojednostaviti priču kako državom upravljaju udbaši (mada propagandno poluefektno) nije uputno.
Udbaši upravljaju pomoću licemjernih, nesposobnih (ali vrlo ulizničkih) parazita koji su većinom pravnici i ekonomisti (socijalističke provenijencije). Socijalistički kadrovi (u jugoslaviji sluge srbima)(pobornici tita koji je širio međunarodni terorizam) pričama o proustaškim strujama ne ispuštaju vlast (kojoj kao paraziti i sluge nisu dorasli).
U sfrjotu su prva zanimanja koja su popunila sva radna mjesta i stvorila višak radne snage bili pravnici i ekonomisti.
Zar takvi mogu voditi državu ... (Šeks -pravnik, Mesić - pravnik, račan -goQ, Milanović - pravnik, Plenković - pravnik, ...)? (Nije li vrijeme primijetiti kako u tom modelu nešto nedostaje?)
Kako bi bilo za premijera odabrati nobelovca za mir - misionara iz Afrike ..? Idiota koji će razjuriti lažne pravnike i polusvršene ekonomiste (socijalističke indoktrinacije)! Pa neka vladaju idioti.
J*bem vam majku, četničku! Vama i onome tko vam dozvoljava okupirati i uništavati državu.

Vi jeste vlast (samo za svoj interes). Glupi ste i bezobzirni.
Narod (polukmnetski-poluseljački), uvjeren kako se nećete okoristiti njihovim radom (zaboravljajući kako vi državnim zaduživanjem taj narod dugoročno uništavate), pasivno čeka vaše odumiranje (od gladi). I griješi. Nakon vas, dođete vi (retuširani novim idiotlukom) i s većim državnim dugom.
Nepostojanjem razvijene privrede i podjele rada, hrvatsko društvo tavori na marginama laži i zaduživanja (koja će se pretvoriti u trajno odricanje od nekog suverenoga prava). Oblik ekonomije koji stvara trajni poremećaj svih oblika društvenog postojanja.
Četnici (niste sposobni niti krasti trajno, kradete tako da iza vas nastaje slom (gubitak stanovništva, teritorija i ljepote življenja)).

Ovu vlast ne smatram dobro došlom, smatram je neprijateljskom i koristim pravo povelje UN-a na neposluh i pravo na samo organiziranje.



Oznake: fotelje, idioti, teror, pravnici, ekonomisti, sinergija udbaša i mana, četnici, vlast, polukmetovi, poluseljaci, oblik ekonomije, trajni gubitak suverenih prava. pravo na neposluh

11

utorak

listopad

2016

Dvije porazne činjenice današnje vlasti



Borba za poziciju (vlasti), svojstvenu nedemokratskim sustavima, uz potpuno otuđenje političke moći, svakodnevno izvire iz svih političkih struktura hrvatskog društva.
Svi (medijski eksponirani) očituju se o nužnim koracima (nekog) (polu) Plenkovića.
Zašto bi taj (prozvani) morao odlučno ili bili kako drukčije preuzimati liderstvo (koje partijska stoka zagovara)?

U demokraciji pobjednik izbora sagleda zahtjeve svojih birača, postotak glasova koje je osvojio i pokuša sa.staviti vladu koja će zastupati interese društva (u kontekstu složenosti potreba i želja). To mogu samo političari koji su dobro upućeni u parcijalnosti interesa društva, sustav vrijednosti izgrađen kroz program dugogodišnje predočavan biračima i pristašama.

Politički lideri ne prakticiraju liderstvo obnašajući vlast (to svaka budala može, koristeći represivni i prisluškivajući aprat). Političko se liderstvo stiče na političkim tribinama u selima (oko Knina, Kostajnice, Virovitice ili Čakovca).
Političar liderstvo provodi u svakodnevnom političkom radu stranke (kojoj pripada). Sada (nakon Sanadera, Kosorice, Milanovića) nam se ukazao (polu)Plenković. (Ona druga polovica baulja bespućima ljudske pohlepe.)
Premijer (ma tko bio) nije lider, ne želim živjeti u državi u kojoj itko ima pravo odlučivati u moje ime. Nisu mi potrebni povlašteni (šarlatani).
Glasuj za njega u hdzu, glasuj za njega na izborima, plaćaj mu porez i služi mu (jer je vladar a ne zaposlenik). Plenković (pogotovo) ili bilo tko drugi ne može biti povlašten (iako je proces otuđenja političke moći odmakao).
(Komunjarska posla I.)


Slaganje (novog) HDZ-a na tuđmanovskim osnovama (pomiješati priglupe komunjare/partizančine i njihovu djecu/unuke sa priglupim ustaškim unucima i domobranskim sinovima) nije proces pomirbe Hrvatske. Hrvatska se ne može pomiriti (jer nije podijeljena po ideološkoj ili nekoj pomirljivo rješivoj osnovi).
Hrvatska je podijeljena po težoj i nepremostivoj osnovi. Podijeljena je na lopove, neradnike, nesposobne i na one koji vjeruju kako nisu takvi (nesposobni, neradnici, prevaranti).
Parazitska i neparazitska Hrvatska se svađaju, pomirba je nemoguća.
Znači, i nova vlast nas neće pomiriti (samo će nas dublje posvaditi jer je parazitska i pljačkaška).
(Komunjarska posla II.)



Oznake: otuđenje političke moći, političko liderstvo, vlast, parcijalnost interesa, povlaštenost, komunjarska posla, tuđmanovske osnove (pomirbe društva), uzroci podijeljenosti, parazitska i neparazitska Hrvatska, produbljenje sukoba

09

petak

rujan

2016

Spremni



Jadan ti je HDZ koji se boji povratka milanovića na vlast.

Jadna ti je Hrvatska s takvom (stožernom) strankom kojoj komunjare i orjunaši imaju izgledne šanse za osvajanje vlast.

Jadan ti je onaj tko ovo piše i čita ...


(Poslijetuđmanovska Hrvatska googla u blatu orjunaštine, nesposobnosti, prodaje i političke naive.)

U dom spremni!


Oznake: HDZ, Milanović, vlast, stožerna stranka, orjunaši, komunjare, čitati, pisati, poslijetuđmanovska Hrvatska, nesposobnost, prodaja, politička naiva

27

petak

svibanj

2016

Vlast je puna intriga ...


Vlast je sredstvo (podčinjavanja ljudi).





Skoro stoljetno podčinjavanje Hrvata pravoslavno-istočnim despocijskim sustavima, preko kraljevine (Karađorđevića), diktature Tita, dospjela je u kaotično stanje (post titovske jugoslavije, postjugoslavenske titoističke Hrvatske).
Smrću Tita nastupilo je kaotično stanje (smjene polupolitičara, ali konstantnosti titoizma).
Vlast je prestala postojati kao oblik krvave diktature (unatoč agresiji i Domovinskom (obrambenom i pravednom) ratu).
Titoizam bez diktature je bezvrijedan. Potčinjavanje (na dobrovoljnoj osnovi) titoističkom konceptu (služenja velikosrpsko-sovjetsko/boljševičkoj proruskoj političkoj misli) je nemoguć.

Titoizam je poražen, titoisti nisu.
(Razlozi leže u titoističkim zabludama, prevladavanim potplaćivanjem titoista ... zablude su raskrinkane, ali gladna (titoistička) usta su nezasitna.)

Vjerovati kako (mali, sitni) udbaško-klerikalni (udba se uvijek s lakoćom koristila klerikalnim krugovima) Božo Petrov može u nedogled opstajati na političkoj santi (u moru antititoista) blijedi sa svakim danom njegova pojavljivanja u javnosti.
Iskristalizirala se spoznaja o nepostojanju trećeg puta (postoje samo političari (koje ne volimo) i kreteni (koji hoće biti političari)). Politika ne smije biti instrument poigravanja, vlast mora postići legitimitet svojim (prihvatljivim) rezultatima.
Vlast mogu obnašati samo dokazani i probrani (nipošto nadriljekari željni vlasti). Nakon Tita, titoisti su legitimna meta ... za progon.

Katarza hrvatskog društva (spoznaja o bezvrijednosti vlastitih polucivilizacijskih vrijednosti (uslijed odricanja od istinske pripadnosti katoličanskoj, zapadnoj civilizaciji i priklanjanja vrijednostima neke druge civilizacije)) obuhvaća i spoznaju o nepostojanji istinske političke organiziranosti i istinskih političkih ciljeva koji bi ostvarili legitimnost u društvu. Razlozi su u titoističkom konceptu političke prostitucije (zabranjene poveljom UN-a).


Ulje na staklu Zlatka Kolareka, "Crvenkapica"

Oznake: vlast, sredstvo, podčinjavanje ljudi, legitimnost, pravoslavno-istočne despocije, diktaura, tito, titoizam, post tiovska jugoslavija, postjugoslavenska titoistička Hrvatska, kaotično stanje, polupolitičari, titoizam bez diktaure, poraženi titoizam, neporaženi titoisti, raskrinkane zablude titoizma, katarza hrvatskog društva, pripadanje civilizaciji, politička prostitucija

08

utorak

prosinac

2015

Demokracija

Demo(n)kracija

Hrvatska je prokleta (politički nepismena).

Ustav RH
II. TEMELJNE ODREDBE

Članak 1.
Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država.
U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.
Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/1990_12_56_1092.html

Članak 2.
Suverenitet Republike Hrvatske neotuđiv je, nedjeljiv i neprenosiv.
Suverenitet Republike Hrvatske prostire se nad njezinim kopnenim područjem, rijekama, jezerima, prokopima, unutrašnjim morskim vodama, teritorijalnim morem te zračnim prostorom iznad tih područja.
Republika Hrvatska ostvaruje, u skladu s međunarodnim pravom, suverena prava i jurisdikciju u morskim područjima i u podmorju Jadranskoga mora izvan državnoga područja do granica sa susjedima.
Hrvatski sabor ili narod neposredno, samostalno, u skladu s Ustavom i zakonom, odlučuje:
– o uređivanju gospodarskih, pravnih i političkih odnosa u Republici Hrvatskoj;
– o očuvanju prirodnog i kulturnog bogatstva i korištenju njime;
– o udruživanju u saveze s drugim državama.
Saveze s drugim državama Republika Hrvatska sklapa zadržavajući suvereno pravo da sama odlučuje o prenesenim ovlastima i pravo da slobodno iz njih istupa.

http://www.sabor.hr/Default.aspx?art=1840

Kako je određena uloga (ne)narodnih predstavnika? Koji oblici predstavljanja postoje?
Postoji aktivno biračko pravo (pravo birati) i pasivno biračko pravo (pravo biti biran). Sam čin izbora (pa makar izbori i bili demokratski), nije jamstvo demokracije. Demokracija (po Ustavu RH) mora postojati i dan nakon izbora (kao i svaki sljedeći dan (do isteka mandata izabranih predstavnika)).

Što je demokracija?

Demokracija je oblik vladavine (nedovoljno razvijen da bi bio jednoznačno određen). U tom smislu, teoretičari (politologije, sociologije) govore o demokratskom idealu. Po jednima je to sloboda pojedinca sudjelovati u onim odlukama koje se tiču njegovog života (pojedinac je izravno i redovito uključen u politički život).
Po drugima je demokracija sistem predstavničke vlasti, u kojoj pluralitet elita predstavlja niz interesa u društvu. Kritika navodi usko i ograničeno shvaćanje demokracije takvog gledišta.

„Demokracija je državna forma u kojoj vlast proizilazi iz naroda i narod je izravno ili neizravno izvršava.“


Ako demokracija (ni u Ustavu RH) nije definirana, a ovlasti predstavnika (naroda) su Ustavom i zakonima propisani, treba razmotriti odnos zastupnik (parlament) - birač.
Prema Ustavu saborski zastupnici nemaju obvezujući mandat, što znači da ih stranke ili klubovi ne mogu smijeniti za glasovanje protivno volji stranke, te imaju imunitet.

zastupnik. 1. Osoba koja na temelju zastupničkoga mandata zastupa birače u parlamentu. Biraju ga građani na osnovi pasivnoga biračkoga prava. Zastupnički mandat može biti imperativni (obvezujući) i predstavnički (neobvezujući). Kod imperativnoga (obvezujućega) mandata zastupnik je odgovoran svojemu biračkomu tijelu (ili delegaciji); biraju ga u malim izbornim jedinicama i ima izravan kontakt sa svojim biračima. Kod predstavničkoga (neobvezujućega) mandata zastupnik odgovara apstraktnomu narodu, odn. svojoj savjesti, a u mnogim državama onoj političkoj stranci koja ga je kandidirala i na čijoj je listi izabran. Prema Ustavu RH (čl. 75.), zastupnici u Hrvatskom saboru nemaju obvezujući mandat. Trajanje zastupničkoga mandata u ustavnom uređenju pojedinih država različito je definirano, ali je najčešći četverogodišnji mandat. Zastupnici se u Hrvatski sabor biraju za razdoblje od četiri godine. U nekim se državama na redovitim izborima bira polovica ili trećina od ukupnoga broja zastupnika, tako da parlament neprekidno obnavlja svoj sastav, dok se u drugima svi zastupnici biraju istodobno i za isto trajanje mandata. Zastupnikov mandat mora biti verificiran, tj. potvrđen (u RH od strane Sabora, na prijedlog Mandatno-imunitetnoga povjerenstva). Zastupnikom se postaje na konstituirajućoj sjednici parlamenta i nakon položene prisege. Tim trenutkom zastupnik dobiva: 1) imunitet neodgovornosti (za iznesene stavove u parlamentu) i nepovrjedivosti, koji mu jamči da ne može biti uhićen bez odluke parlamenta kojom mu se suspendira imunitet; kada mu je imunitet ukinut, zastupnik može i kazneno odgovarati, te može na osnovi pravomoćne presude izgubiti mandat (’ imunitet); 2) prava vezana uz rad u parlamentu; 3) materijalna prava ...
http://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=66930


Izglasavanje saborskih odluka (propisanih Ustavom i zakonima) provodi se demokratskim principom većine ili kvalificirane većine ...

većina, u širem smislu, skupina koja je po broju veća od neke druge skupine s kojom zajednički čini cjelinu. U užem smislu, broj suglasnih glasova potrebnih kako bi izbor ili glasovanje bilo uspješno. U praksi se dobiva prebrojavanjem odnosa snaga unutar neke cjeline (skupštine, sabora, sjednice), a određuje se na različite načine. Prilikom izbora koristi se relativna i apsolutna većina. Relativna većina označuje situaciju u kojoj jedna skupina ima najmanje glas više od druge skupine ili skupina, kada se promatra pojedinačna težina glasa. Ona je najprirodnija u situacijama postojanja dvaju izbora, ali se koristi i u ostalim slučajevima, što često dovodi do toga da odluka izglasovana relativnom većinom u biti predstavlja pobjedu manjine. Stoga se za posebno važne odluke koristi apsolutna većina, što znači da neka skupina mora imati najmanje polovicu i 1 dodatni glas svih članova koji čine cjelinu kako bi prijedlog bio prihvaćen. Kada se odluka donosi apsolutnom većinom nazočnih članova (a ne svih članova cjeline), uz postojanje kvoruma, riječ je o formalnoj apsolutnoj većini. Prilikom odlučivanja o nekom pitanju koriste se jednostavna i kvalificirana većina. Jednostavna većina svaka je natpolovična većina glasova bez obzira na ukupan broj članova cjeline (i po tom je slična relativnoj većini). Kvalificirana većina brojčano je snažnija od apsolutne, jer je za prihvaćanje neke odluke potrebno imati više (npr. dvije trećine, tri četvrtine, tri petine) glasova ukupnoga broja članova cjeline. Za određivanje većine važan je čimbenik i odredba o kvorumu, odnosno odluka o tom koliko članova neke cjeline mora biti nazočno glasovanju kako bi se ono moglo provesti. Načelo većine koristi se prilikom donošenja velikoga broja odluka, a u demokratskim sustavima vlasti prilikom donošenja svih relevantnih zakona, pravila i odredbi, te izbora najvažnijih tijela državne vlasti.
http://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=64052

Ali demokratsko odlučivanje u Saboru nije jamstvo demokracije propisane ustavom, u temeljnim načelima. Ako prihvatimo pravo pojedinca sudjelovati u političkim odlukama koje se tiču njegova života, ovlasti Sabora (koji je ovlašten odlučivati o bitnim pitanjima) bez potrebne prvotne suglasnosti naroda, neobezujući mandati saborskih zastupnika (koje uvijek predočavaju kao nepostojanje obaveze zastupnika vraćati mandat stranci. iako se radi i o neobavezi zastupnika prema biračima i narodu) isključuju pojedinca u procesu donošenja odluka.

Postavlja se pitanje tko je voljan dati neograničene ovlasti saborskim zastupnicima, koji ne polažu nikakve obaveze prema biračima i narodu.
Obaveza (sužena) saborskih zastupnika prema narodu (i biračima) je osnovni put stvaranja zdravog društva. Izlazak iz apsolutizma (koji teži totalitarizmu (iz kojeg smo Domovinskim ratom izašli)) (jer demokratsko načelo donošenja odluka u Saboru nije demokracija po sebi).
U demokraciji sve saborske odluke moraju biti podvrgnute javnoj ocjeni (i suglasnosti), saborska većina mora imati jamstvo kako je donešena odluka izraz većine naroda (birača).
Oslobađanje zastupnika odgovornosti prema nositeljima vlasti (naroda) i oslobađanje Sabora odgovornosti prema nositeljima vlasti (narodu), stvorilo je nakaradni sustav apsolutizma (koji zlouporabom sudbene vlasti i represivnog aparata (koje parlament kontrolira) teži ka totalitarizmu).

Republika (od lat. res publica = javna stvar), uz monarhiju drugi osnovni oblik vladavine.

U republici cijeli narod ili jedan njegov dio ostvaruje suverenitet direktno ili preko svojih izabranih predstavnika. Prema tome republike mogu biti demokratske i aristokratske.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Republika

Proglašavanje Hrvatske Republikom i parlamentarnom državom ne ispunja se uvjet demokracije.
Zloupotreba (dosadašnjih) ovlasti (koje je ustoličila račanova koalicija, a iza pada te koalicije nitko Republiku Hrvatsku nije vratio demokratskim načelima, nastavljajući koristiti apsolutizam (sakriven iza kvazidemokracije parlamenta (dovoljno je postići natpolovičnu većinu u Saboru, kako bi postali apsolutni gospodari Hrvatske)), na štetu naroda i države.
Na posljednjim parlamentarnim izborima niti jedna politička opcija (stranke, partije, koalicije, nezavisne liste) nisu ponudili reformu Ustava i zakonodavstva (na odgovarajući način, a Ustavni sud nije osporio točke Ustava koje se kose s temeljnim načelom demokracije).
Apsolutizam (koji vlada od Tuđmanove smrti) bezposljedično je prouzročio tešku političko-gospodarsku krizu (težu od krize koju je prouzročila agresija na RH 1991. - 1995. g.).
Suprotstavljanje agresiji i borba za demokraciju najveći je doprinos RH koju su dali branitelji, ali (upravo zbog politike protivne suverenitetu i demokraciji) marginalizirani su i proganjani (upravo zbog ostvarenja apsolutizma Sabora).

Hrvatska mora u reforme (male preinake Ustava i usklađivanje zakona s ustavnim odredbama), jer je demokracija temeljna vrijednost kojoj moderno društvo mora težiti.
Neučinkovita tripartitna koalicija (zamrzavanja saborskog apsolutizma kao instrumenta određene politike ili pojedinaca) je neprihvatljiva, nužnost brze izmjene saborskih ovlasti i ovlasti saborskih zastupnika (s ciljem stvaranja odgovorne i kontrolirane vlasti, uspostave dvodomnog parlamenta) iziskuje predizborni program povratka demokracije.
Za takvu politiku nužna je dvotrećinska saborska većina i politička snaga dostojna sudjelovati u stvaranju hrvatske budućnosti.

ps
(ko milanoviću * mater ...)(toliko sam ozbiljan!)


Oznake: demokracija, politička nepismenost, Ustav RH., vlast, narod, odlučivanje, zastupnik, obaveze zastupnika, obezujući mandat, neobvezujući mandat, većina, relativna većina, apsolutna većina, kvalificirana većina, republika, demokratska republika, aristokratska republika, Apsolutizam, parlamentarni apsolutizam, politička snaga dostojna sudjelovati u stvaranju h

10

subota

listopad

2015

Zašto je kuna stabilna, a (gospodarski) sustav nestabilan ...


Ili kako titoisti ne mogu zadržati vlast (bez rušenja tečaja kune)




Dugotrajna ocjene domaće valute kao precijenjene (u zadnjih 20-ak godina strelice su usmjerene na kunu) ima svoju pozadinu.
Brojni (socijalistički) uzurpatori medijskog prostora (svojim napola socijalističkim diplomama, napola kupljenim ...) napadajući vrijednost kune u službi su prikrivanja (partijske) istine.

Titova Jugoslavija nije provodila industrijalizaciju, već obmanu.
Stvarala je slijedničku i ovisnu privredu.
Brojnim zapošljavanjem (na temelju planske privrede) nije ostvarivala porast BDP-a, niti porast potrošnih roba (ostvarivala je samo porast proizvoda). Nepostojanje tržišnog proizvoda smanjivalo je industrijsku moć (i sposobnost ulaganja u prostu ili proširenu reprodukciju).
Jugoslavija je (a i Hrvatska unutar tih okvira) održavala privredu na trgovinskom posredovanja između istoka i zapada (čitaj: na preprodaji).
Jugoslavenski (hrvatski) brodari su zapošljavali desetke tisuća pomoraca u vlastitim brodarskim kompanijama. Željezničko-transportno poduzeće Zagreb zapošljavalo je 35000 radnika, jugoslavenska (hrvatska) brodogradilišta 15 000 -20 000 radnika, splitska Jugoplastika (uglavnom za izvoz na tržište varšavskog pakta) zapošljavala je preko 10 000 radnika/ca ...
Građevinske i trgovačke firme (koje su surađivale sa članicama varšavskog pakta, ili su u Iraku i Libiji izvodili radove) su upošljavale desetke tisuća radnika.

Iz Hrvatske je preko 150 000 zaposlenih direktno radilo na poslovima koje su tražili Sovjetski Savez i njene (vojne) saveznice.

Zašto je onda kuna precijenjena?
Zato jer partija prikriva istinu kako više desetljetnim djelovanjem tih poduzeća nije ostvarena nikakva dobit. Industrijalizacija nije provedena, radnici nisu pridonijeli mirovinskom sustavu ...
Radili su i osiromašili (državu, sebe i građane Hrvatske).

Ustrajno političko podmetanje precijenjenosti kune kao mjere koja je potakla uvoz (i tako srušila domaću privredu) prikrivanje je krive ovisnosti o sovjetskim (vojno-političkim) potrebama, a ne o potrebi uspostave gospodarskog sustava koji je primjeren Hrvatskoj.
Bi li Hrvatska proizvodila banane kad bi kuna bila devalvirana za 1000% (umanjena za 100 puta)?

Nepostojanje hrvatske industrije i gospodarstva veliki je grijeh komunističkih struktura (kojeg se nastoje riješiti podmetanjem Tuđmanu tvrdnju o precijenjenosti kune) koji nameće pitanje marionetskog (poslušnog) odnosa Jugoslavije prema Sovjetskom savez. I dugoročnih šteta koji je taj odnos prouzročio.

Sovjeti su imali kontrolu toplog mora (a državu zbog te uloge držali su taocem svojih vojno-političkih ambicija). Stabilna kuna sve to razotkriva ... (titovu industrijalizaciju i socijalističko školstvo).
Napuštajući Hrvatsku, sada u Siriji vode bitku za pobjedu radničke (sirijske) klase ...


Ili tko bi opet pustio iste da nas varaju ...



Oznake: stabilni tečaj, kuna, ovisnost, siromaštvo, zaposlenost, vlast, obmana